Şimdi Ara

kia cerato ön takımdan gelen sesler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkeze hayırlı akşamlar.... yaklaşık 1.5 senedir kia cerato kullanıyorum ve gerçektende çok memnunum. bu zamana kadar 200 bine yaklaşmasına rağmen motordan bana hiç sıkıntı çıkarmadı. yalnız ön takım beni üzüyor tabii bulunduğum yerin yollarının bazı yerleri baya bozuk, ondan dolayıda arabaya hak veriyorum. şimdi sorunlarım şunlar.
    1- arabayla hafif bozuk bir yolda gitsem dahi ön taraftan özellikle sağ taraftan lık lık diye ses geliyor. bu sesi şu anda 80 ve üzerinde sanki daha çok duyuyor gibiyim ve 80 ve üzeri hafif bir titremede var gibi.
    2-arabayda sağa veya sola dönüşlerde bu sesi tam dönüşlerde duyuyorum çıtır çıtır diye ses geliyor direksiyonu toplayınca bu ses yok.

evet arkadaşlar çok şükür sorunlarım bunlar Allah cc daha beterinden korusun. evet düşüncelerinizi bekliyorum. saygılar

• up :)
  • Sağa sola dönüşlerde yapıyorsa akslardan yapıyor tak tak diye iki taraf yapmaz diye düşünüyorum sağ yada sol lıkırtıya gelince çukurdan geçince yapıyorsa amortisör yok düz yolda gidiyorum uğultu var diyorsan teker bilyasından iyi bir süspansiyoncu veya ön takımdan anlayan bir usta bulmanı tavsiye ederim ihmale gelmez bu kısımlar aracın kalbidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

Sağa sola dönüşlerde yapıyorsa akslardan yapıyor tak tak diye iki taraf yapmaz diye düşünüyorum sağ yada sol lıkırtıya gelince çukurdan geçince yapıyorsa amortisör yok düz yolda gidiyorum uğultu var diyorsan teker bilyasından iyi bir süspansiyoncu veya ön takımdan anlayan bir usta bulmanı tavsiye ederim ihmale gelmez bu kısımlar aracın kalbidir.

Hocam uğultu yapıyordu sağ teker bilyasını değiştirdik uğultu gitti. Ama dönüşlerde çıtır çıtır ses geliyor. Birde lık lık ses var bu sesi çukura girmeme gerek yok çok yavaş giderken parke yolda bile yapıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amortisor takozları ve aksları kontrol ettirin.
  • evet arkadaşlar işe giderken aracı ustaya bıraktım sen teşisi koy ben işten sonra aracı alırım dedim çünkü araçla işim vardı. durum şu... 2 ön amortisör, 2 amortisör bilyesi, alt arka şanzıman kulağı, sol salıncak ön bağlantı burcu, ön sol rot başı....tabii araçtan fazla anlamadığım için bu teşhis doğrumudur bilmiyorum açıkçası... ben sağa sola dönüşlerdeki sesin akslardan geldiğini tahmin ediyordum ama ustanın reçetesine göre öyle bişey yok...ne yapmam gerekiyor acaba bu şekilde yaptırayımmı yoksa başka bir ustaya da göstereyimmi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.