Şimdi Ara

KIA RIO CRDI ALAYIM MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
15.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • motor idare eder, ancak kokpite gelince, göz var nizam var yani. malzeme ve işçilik kalitesi yerlerde yine...
  • peki yaklasık aynı paraya (28-29) milyar seat ibiza ya da cordoba niye hiç düşünülmez. İnanılmaz donanım lı araçlar. ve vw kalitesi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aramis1

peki yaklasık aynı paraya (28-29) milyar seat ibiza ya da cordoba niye hiç düşünülmez. İnanılmaz donanım lı araçlar. ve vw kalitesi.

o arabada sadece donanımla cazip olmaya çalışıyor.

başka hiç bişeyi yok.

motoru herdaim gürültülü ve içi çok dar.tabut gibi sanki.
  • Arkadaşlar bildiğimden değil ama sormak istediğim birşey var. Diyorsunuz ki işçilik kalitesi yerlerde. Çok dandik. Tamam haklı olabilirsiniz. Ama benim merak ettiğim bu kaliteyi nasıl anlıyorsunuz. Kriterleriniz neler. Deseniz "plastiğinden anlıyoruz, kumaşından anlıyoruz" ee bunların kalitesi öyle bakmayla da anlaşılmaz. Yani ne biliim belli testlerden geçmesi lazım sanırım malzeme kalitesini anlamak için.

Ama derseniz ki "yok kardeşim biz bakınca anlarız plastiğinin içerisinde ne var, kumaşı sentetikmi, pamuklumu ,vb. E babalar bizede öğretin. Nasıl anlıyorsunuz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hldx

Arkadaşlar bildiğimden değil ama sormak istediğim birşey var. Diyorsunuz ki işçilik kalitesi yerlerde. Çok dandik. Tamam haklı olabilirsiniz. Ama benim merak ettiğim bu kaliteyi nasıl anlıyorsunuz. Kriterleriniz neler. Deseniz "plastiğinden anlıyoruz, kumaşından anlıyoruz" ee bunların kalitesi öyle bakmayla da anlaşılmaz. Yani ne biliim belli testlerden geçmesi lazım sanırım malzeme kalitesini anlamak için.

Ama derseniz ki "yok kardeşim biz bakınca anlarız plastiğinin içerisinde ne var, kumaşı sentetikmi, pamuklumu ,vb. E babalar bizede öğretin. Nasıl anlıyorsunuz...

kardeş örnek vermek gerekirse plastiğin kalitesi elleyince anlaşılır. tabi kaliteden anlıyosan... Nekadar yumuşak ir plastiktir, okadar kalitedir...
  • işçilik kalitesi de ses yapıp yapmamasından, montaj aralıklarından, sağlamlığından verdiği sesten, en önemlisi de uzunca süre kullandıktan sonraki durumda anlarsın.. Mesela bizim Scenic'ten sesler geliyor kokpitten vs. işçilik kötü diyorum ama tanıdığımızın 99 Passat 1.8T var araba halen kütüphane gibi işçilik mükemmel diyorum..
  • Detayları tam bilemiyorum işçilk olsun motor kalitesi olsun ama dış görünüm olarak benim hoşuma gitti 110 bg de kulağa hoş geliyor.
  • Araba da donanim yok(çelik jant,sunroff vs.) görüntü yok, çekicilik yok, güvenliğini bilmiorm.
    Ama tek bildiğim şey iyi bir motoru var
  • al ama sonra niye 5 yıldızlı grande punto almadım diye üzülme.

• quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

al ama sonra niye 5 yıldızlı grande punto almadım diye üzülme.

Akincl
    sende ne reklam yaptın şu arabayı beee
    Arabayı alınca imzana da koyarsın sen
    İLk sen alcan heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loop -- 12 Şubat 2006 1:00:53 >

• sizin anlamadığınız belli.era ile rio yu nasıl kıyaslarsınız.era 33000 lira.

rio nun içine oturdum kullanmama gerek yok yine söylüyorum.arabada sadece motor var başka bişey yok.palio nun içi çok daha kaliteli.tamamen uyduruk üretilmiş bir araç.o parayı o arabaya vereceğime 88 bglik(110 değil) full sunrooflu getz alırım. ne hyundai deki nede kiadaki şanzıman o m otorun performansını ortaya koymaz çünkü benim 82 lik getzdeki şanzımanı aynen kullanmışlar.

ben fiyatı kıyaslamadımki zaten sınıf olarak kıyasladım Accent Era ile Kia Rio aynı sınıfta dedim sen de eranın bull donanımlı rio dan 5500 ytl pahalı olduğunu söyledin ayrıca 2006/1 oto show dergisini okursan oto show da da era ile rio nun karşılaştırıldığını görürsün ayrıca orada rio nun era dan işçilik olarak daha kaliteli, daha tok ve daha sessiz otomobil olduğunu yazıyor.

• Bir kaçtane KIA kullanıcısına rastladım. (Yeni RIO değil, eski rio kullanan, sephia kullanan) Adamlar arabalarından çok memnun. Çok sağlam araba diyorlar. Tabi ikinci elde talebinin az olmasını onlar da kabul ediyorlar.

Yaa benim anladığım şu. Bu KIA uzun süre binilecekse alınacak bir araba. Zaten bu RIO yu çok araştırdım. İkinci elinin kötü olması dışında negatif bir şey duymadım. Zaten Hyundai aldığı için pazarları genişleyecektir. Dünya Kupası sponsoru da oldular. İmajı güçlenecektir.

Ayrıca ERA ya ben 31600 YTL verip de almam. KIA ile tıpatıp aynı. Hatta bazı dergilerde RIO nun ERA ya göre daha kaliteli üretildiği bile söyleniyor. E şimdi sadece markası Hyundai olduğu için 5000 YTL fazla verilir mi? Soruyorum size...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hldx

Bir kaçtane KIA kullanıcısına rastladım. (Yeni RIO değil, eski rio kullanan, sephia kullanan) Adamlar arabalarından çok memnun. Çok sağlam araba diyorlar. Tabi ikinci elde talebinin az olmasını onlar da kabul ediyorlar.

Yaa benim anladığım şu. Bu KIA uzun süre binilecekse alınacak bir araba. Zaten bu RIO yu çok araştırdım. İkinci elinin kötü olması dışında negatif bir şey duymadım. Zaten Hyundai aldığı için pazarları genişleyecektir. Dünya Kupası sponsoru da oldular. İmajı güçlenecektir.

Ayrıca ERA ya ben 31600 YTL verip de almam. KIA ile tıpatıp aynı. Hatta bazı dergilerde RIO nun ERA ya göre daha kaliteli üretildiği bile söyleniyor. E şimdi sadece markası Hyundai olduğu için 5000 YTL fazla verilir mi? Soruyorum size...

onlardan biride benim, 10 yıldır KIA kullanıyorum ve artık KIA dan vazgeçemiyorum. Tabi ki bu bir beğeni meselesi, ama ısrarla ve inatla at gözlüğü takmış olan kişilerin bilmeden kullanmadan "dandik araba" yakıştırmasına kızıyorum. Bir çok markanın bir çok modelini kullandım, KIA ile karşılaştırmaya değmez dedikleri aynı sınıftaki modelleri kullandım ( Yeni Astra , Focus , Bora gibi alamn arabalarınıda) gerçekten karşılaştırmaya değmezmiş KIA ile , bence KIA nın yanına bile gelemezler. Yani satılan fiyatlara göre KIA ya + hiç bir şeyleri yok, size gerçekten o fiyatları hakedecek otomobil olmadıklarını söylüyorlar KIA kullandıktan sonra , fayda / fiyat analizi yapabilen arkadaşlarada gerçekten öneririm KIA yı

Ve özellikle de sorunsuz ve masrafsız olduğu konusunda 10 yılda 4 değişik model kullandım. Hala da Kia kullanıyorum inanın beni hiç zorda ve yolda bırakmadı başımı hiç ağrıtmadı icebimi zorlamadı, periyodik bakımlar dışında servise hiç uğratmadı. E daha ne olsun.

İkinci el meselesine gelince bir tanıdığım, çok satan bir markanın fiyakalı bir modelini aldı 2004 model 31.500 ytl ye, şu an satmaya çalışıyo galeriler 19000-21000 arası fiyat veriyorlar eğer bu ikinci elde prim yapmaksa bir şey diyemem. Artık ikinci elde prim olayını herkes unutsun, ikinci el problemi her marka ve model için geçerli malumunuz.

• al hoca bendede kia cerato var almadan once cook dusundum

simdi kia = hyundai aynı motor kullanılıyo
    bir kia bir hyundai bayisine gidince kia modellerinin iç kalitesinin çok iyi oldugunu gorursun

kia audi gibi hyundai de vw gibidir

yani kia hyundainin aynı motorlusunun daha kalitelisidir...
  • arkadaşlar kia1nın uzun dönemde değeri anlaşılıyor kars'ta oturan dayım zamanında 94 ya da 93 yılıydı kia pregio 9+1 minibüs almıştı araç o dönemde hiçbir ticari araçta olmayan lükse sahipti hız sabitleme tüm koltuklarda bağımsız havalandırma ve koltukların full yatabilmesi gibi özellikler vardı alet acaip konforluydu 160 kadrana kafadan dayanıyordu arabayı dedem,dayım,yeğenlerim filan tüm sülale kullandı aracı dayım servise kartal'a o zamanki kia merkez servise getirirdi zaten devamlı istanbul'a gelir giderdi daha sonra 2001 model klimasız transporter tdi aldı kia'nın yanına yıl 2002'de allah kimseye göstermesin kriz yüzünden ikisinide sattı o zamanlar derdi dayımlar bu kia'ya bunca sene kullandık nerdeyse 1.000.000'ye dayandık(valla kadran birkaç kere devretti) volkswagene bir senede yaptığımız masraf o kadardı pregio hatırlarım arkada 1,5 tonluk römork+1 ton yük içerde kars'ın köy yollarında(yol deyince asfalt değil üzerinden önceden bi kaç sığır geçmiş düzelmiş toprak zemin) öyle yıllarca kullandılar ki bu halde asfaltta 160'da vurmuşlardı bir kere bile yolda bırakmadı hem de ne idüğü belirsiz kaçak mazotla ön takım problemini hiç duymadım yahu o halde nasıl duruyordunuz diyodum valla taş gibi fren vardı diyorlardı senede bir kere servise uğrarlardı o zamana kadarda çoktan 100.000'i devirirlerdi zaten satınca en çok kia'nın gittğine üzülmüşlerdi valla arkasından neredeyse yas tutacaktık daha sonra allah'a şükür dayımın durumu düzeldi ama kia'yı da geri alamadı geri vermemiş sattığı adam daha yüksek fiyata şimdi hala yok alman alıcan kalite,yok vw kalitesi diyenlere soruyorum kalite dediğiniz olayden kastınız arabaya yumuşak malzeme koyup göz boyamaksa vw alın yok kalite uzun dönemde ortaya çıkar diyorsanız sonuç meydanda

• Dostum, ben Hyundai de çalışan birisi olarak CRDİ motoru öneririm, yenileri yaklaşık %20 daha az yakıyor ve performansı seni çok şaşırtacaktır. Yalnız bir arkadaşın (hyundai kia'yı kendinden yüksek konumlandırıyor) cümlesine katılmadığımı söylemeliyim. ilk 5000 den sonra şehiriçinde yaklaşık 6-7 lt yakıyor. Bu sorun olursa cardealerofhyundai@hotmail.com
  • Dostum bence elindeki 26.000 ytl ile daha yaygın bir markanın modelin 2. el çok az kullanılmışını araştır.
  • Yaa dayanamadım. Dün tekrar bayii ye gittim. çekincelerimi anlattım. Uzun süreli bir test sürüşü yapmak istiyorum dedim. Şehir içi ve dışı karışık yaklaşık 1 saat aracı kullandım. Abi gerçekten sürüşü çok zevkli. Performans muhteşem. Bir dizel nasıl oluyorda bu kadar atak oluyor inanamadım.

Yanımda Mp3 CD getirmiştim. Dedim sürüş yaparken dinlerim, sistemi test ederim. Abi ses beklediğimden çok çok iyi. Yaa tabii ki bi subwooferlı filan bir set gibi değil ama tatmin edici.

Şehirler arası yolda inanılmaz zevkli. Bir anda hız kadranına baktım 160 km/h. İnanamadım tabi hemen yavaşladım. Araba hızını hiç belli etmiyor ve hızlanması çok iyi. Benim tahminim bu araç biraz zorlansa 220 km/h görür. Denemedim ama basar gibi gördüm.
  • Arkadaşım kesinlikle alma derim çok kalitesiz bi araba bizim bi tanıdıkta vardı araba ne yol turuyor nede duruyor çok kalitesiz hemde içide baya bi yavan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: koksalzengi

Arkadaşım kesinlikle alma derim çok kalitesiz bi araba bizim bi tanıdıkta vardı araba ne yol turuyor nede duruyor çok kalitesiz hemde içide baya bi yavan...

hldx duyuyormusun bak arkadaş ne diyor, sen yanlışlıkla başka bir araç mı test ettin acaba yoksa bu arkadaşmı yanılıyor. Yanılmıyorsam Kia Rio dizelden bahsediyoruz. Rio Dizel'in de bir aylık mazisi var, sizin tanıdıkta hemen aldı ve bir ay içinde memnun kalmadı sattı herhalde çünkü "di" li geçmiş zamandan bahsetmişsin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.