Şimdi Ara

KIA RIO CRDI ALAYIM MI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
15.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet KIA RIO CRDI den bahsediyorum. Sanırım koksal arkadaşım başka bir modelden bahsediyor. Çünkü araç Türkiye'ye geleli 1,5 ay filan oldu bildiğim kadarıyla. Bu zaman zarfında bu kadar kesin bir karara varacağını sanmıyorum.

Ama bu aracı alırsam Koksal gibi arkadaşlardan çok olacaktır. Görenlerin bir çoğu "ööööğğğ ayyy nasıl para verdin bu arabaya, çok dandiktir bu kia lar. Harbiden de salakmışın yani vb" eleştiriler alcağımdır. Sanki senelerdir KIA kullanıyorlar yaa. Hepsi uzman kesilecek başımıza.

Amaaan olsun. Eğer alabilirsem kimseyi takmıcam. Çünkü ben araştırarak, deneyerek araba almış olacam. Öyle diğerleri gibi kulaktan dolma bilgilerle araba alıpta daha sonra "ahh keşke hiç almasaydım" triplerine girmeyeceğim. Kusura bakmasınlar ama sadece marka için 8000-10000 ytl fazla para veremem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hldx

Evet KIA RIO CRDI den bahsediyorum. Sanırım koksal arkadaşım başka bir modelden bahsediyor. Çünkü araç Türkiye'ye geleli 1,5 ay filan oldu bildiğim kadarıyla. Bu zaman zarfında bu kadar kesin bir karara varacağını sanmıyorum.

Ama bu aracı alırsam Koksal gibi arkadaşlardan çok olacaktır. Görenlerin bir çoğu "ööööğğğ ayyy nasıl para verdin bu arabaya, çok dandiktir bu kia lar. Harbiden de salakmışın yani vb" eleştiriler alcağımdır. Sanki senelerdir KIA kullanıyorlar yaa. Hepsi uzman kesilecek başımıza.

Amaaan olsun. Eğer alabilirsem kimseyi takmıcam. Çünkü ben araştırarak, deneyerek araba almış olacam. Öyle diğerleri gibi kulaktan dolma bilgilerle araba alıpta daha sonra "ahh keşke hiç almasaydım" triplerine girmeyeceğim. Kusura bakmasınlar ama sadece marka için 8000-10000 ytl fazla para veremem.

Aklın yolu bir tabiki, tebrikler

• kıayı ben seviyorum rio güzel bişey vardı???buldum kıa sport güzel acayip bi araba
  • quote:

Evet KIA RIO CRDI den bahsediyorum. Sanırım koksal arkadaşım başka bir modelden bahsediyor. Çünkü araç Türkiye'ye geleli 1,5 ay filan oldu bildiğim kadarıyla. Bu zaman zarfında bu kadar kesin bir karara varacağını sanmıyorum.

Aramızda bol sayıda babasının arabasının yolunu gözleyen sivilceli arkadaşlarda var biliyorsun o yüzden burda yazanları pek kaale alma bence.

Rio yu bende araba almadan önce uzun uzun test ettim.İç mekan kalitesi olarak cerato daha iyi ama rioda fena değil.Rio nun gösterge panelini adam etmişler ceratoda felaketti.27 milyarlık modeli çok hoşuma gitmişti.mp3 playerdan dijital klimaya kadar herşey vardı.Aracın hızlanması çok iyi motor zaten 110 bg vgt turbolu.Eğer aklına yattıysa bu donanımda ve motorda bu fiyata araba bulamazsın.

• Açıkçası iç ve dış tasarım benim hoşuma gitti. Off aman aman bir görüntüsü yok ama bence şık ve sade. Siz ne dersiniz

• hocam sedan ın arkası biraz gıcık geldi ama bence HB olanını al daha guzel ve spor duruyo...bu arada arkadasın babası almıs kia rio HB...gece aldık alabayi performans olarak cok iyi 110 beygirin hakkını sonuna kadar veriyo...bence tercihini degistirme al bu arabayi( HB al ama )
  • O konuda haklısın. Sedanın arkası olmamış. HB daha güzel aslında ama bagaj sorunu var. Aile arabası almam gerekiyor. Yani bir yere giderken fazlaca bagajımız oluyor. O nedenle Bagaj hacmi benim için önemli. Yani alırsam mecburen sedan alıcam.
  • Bu arada bazıları RIO yu almış hatta modifiye bile yapmış. Pek hoşlanmam aslında mod olayından ama fena da olmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hldx -- 14 Şubat 2006 19:25:27 >

• Fikri olan yok mu?
  • orta resimdeki cerato hb. bence rio dan daha güzel duruyor onun da dizeli mevcut ve bagajı senin işini görür rio sedandan bile büyük.
  • rio alma ben baktım riolara beğenmedim o fiyata ceratonunu 26.900 lük alt modelini al gitsin yazık parana rio bence beklentileri karşılamıyor
  • Abi tamam da cerato sehir içinde fazla yakıyor. Ben de çoğunlukla şehir içinde kullanıcam. Ayrıca basic te sadece ön camlar otomatik. Yani şimdi 2006 model araç alıcaz ve hala arka camları manuel olacak. Pek mantıklı gelmiyor.
  • motorları aynı tüketim çok fazla değişmez bence. birde yeni punto çıkacak bu hafta sonu onun fiyatlarını beklemeni tavsiye ederim. dizel modelleri de var.
  • quote:

Abi tamam da cerato sehir içinde fazla yakıyor. Ben de çoğunlukla şehir içinde kullanıcam. Ayrıca basic te sadece ön camlar otomatik. Yani şimdi 2006 model araç alıcaz ve hala arka camları manuel olacak. Pek mantıklı gelmiyor.

yaw kaçtır diyorum rio nun içi hiçde hoş değil o paraya etmez.

cerato derim ama o paraya satılan cerato da hiç hoş değil.illa alıcaksan getz alderim yine.

hem çok yakıyo dediğin 100 km de en fazla .5 lt yapar bu parada olsa ne olur olmasa neolur.

şehir içinde kullanıcam çok az yaksın diyosan zaten ne rio nede getz diğer araçlar kadar az yakmaz onun yerine daha küçük motorlu bi dizel almalısın.
  • Millet çok bozuldu bu yaptığım yoruma kaç günlük marka kia 27000 çok fazla o arabanın edeceği anca 20000 o kaliteye 27000 bi motor için verilmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: koksalzengi

Millet çok bozuldu bu yaptığım yoruma kaç günlük marka kia 27000 çok fazla o arabanın edeceği anca 20000 o kaliteye 27000 bi motor için verilmez

belki bilmiyorsun ama 1944 yılından beri var kia( for your info) , herkesin fikrine saygı duymak gerekir niye tepki gösterilsin ki, beğeniler farklıdır, kültür ve eğitimle alakalıdır. Bazı markalara haketmediği paraları vermekte yurdum insanına özgüdür. senin gözünde bu 20000 Ytl ederse sende almayıver peki söyle o zaman alternatif getir 27000 ytl ye sen hangi mükemmel otomobili alırsın, merak ettim şimdi ve Rio ya göre + larınıda sıralarsan motor teknolojisi, işçilik kalitesi, kabin konforu (sessizlik vb.), yol tutuşu, yakıt ekonomisi, garanti süreleri gibi söylede bizde öğrenelim cahil kalmayalım.

Ha bir de bir not eğer Kİa yı volswagen satın alsa igi davranışın nasıl olurdu o zaman sence bu otomobil 27.000 ytl yaparmıydı?

• al birader al sen aklının sesini dinle
  • quote:

Abi tamam da cerato sehir içinde fazla yakıyor. Ben de çoğunlukla şehir içinde kullanıcam. Ayrıca basic te sadece ön camlar otomatik. Yani şimdi 2006 model araç alıcaz ve hala arka camları manuel olacak. Pek mantıklı gelmiyor.

arkadaşım 4 camın otomatik olması bence önemli bir kriter değil ş.içi aynı motoru kullandıklarından çok yakması diye bir şey oalcağını zannetmiyorum birinin pompası ile oynamışlar 102 yi 110 yapmışlar mesele bu ama içi cerato gibi ferah değil sonuçta sen karar vereceksin benden bu kadar saygılarımla
  • Aslında getz i de araştırıyorum. Hatta Getz ile ilgili topic açılmadan ben takip ediyordum. RIO çıkmasaydı şu an getz e binecektim büyük ihtimalle. Ama artıları ve eksileri değerlendirdiğimde RIO daha ağır basıyor. Ayrıca getz (yeni getz) beklediğimden yüksek fiyatla sunuldu.

Ortalarda daha getz yoktu. Ben arkadaşlara getz i savunuyordum. Millet diyordu "ne Getz i yaa sende taktın getz e kimse yüzüne bakmaz bu arabanın" Ama şimdi bunları söyleyen arkadaşlar Getz e biniyorlar. Şimdi sonuç ortada. Getz çoğaldı. Çok sevindim. Fakat malesef bir araç tutulduğunda fiyatıda yükseliyor. Şimdi diyorum keşke getz tutulmasaydı da biraz daha ucuz olsaydı. En azından hiç alternatifsiz getzi seçerdim. Fakat şimdi Getz için fiyat büyük bir eksi.
  • Ben de gittim test ettim. Almak üzereydim de üstelik.
    Ama Toyota Yaris'in dizelini görünce vazgeçtim.
    Yaris dizel'in iç hacmi daha geniş. Dıştan ufak.
    Yaris'de ABS+EBD yol bilgisayarı vs. olan versiyon 27.400. Yani Rio Advance ile aynı.

E şimdi soruyorum..

Toyota mı Kia mı? Herhalde buna kimse Kia diyemez.
    Kaldı ki yeni yaris "future concept" bir araç. İç mekan konfor ve işçiliği Kia'nın değil tüm rakiplerinin çok çok üzerinde.

Rio Advance alacak paran varsa Yaris al.
    Rio comfort almayı düşünüyorsan da Fiat Grande Punto'yu inceledim. Onu al.

Yani her iki halde de Kia'dan iyi seçenekler var. Benim Kia maceram başlamadan bitti.

Not: Evet Kia motoru gerçekten performanslı. Test sürüşünde bende aynı şeyleri hissettim seninle. Ancak ben yine de sağlamlığını tüm dünyanın kabul ettiği ve yeni nesil dizel motor teknolojisinin öncüsü Toyota'nın D-4D motorunu daha güvenli buluyorum. Toyota'nın yaris'e koyduğu dizel motor corolla'yı taşıyor. Yaris'i uçurur merak etme.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.