Şimdi Ara

KIA RIO CRDI ALAYIM MI? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
15.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cerato çok yakıyor diye ezber söylemiyorum. Teknik verilerine bakarsanız RIO ş.içinde 5.7 lt/100 km, Cerato 6,3 lt/100 km. %10 daha fazla yakıyor. Belki diyeceksiniz %10 nedir ki? Ama benim için önemli bir eksi.

Aslında teknik verilerde yazılanlar ideal şartlarda elde edilen bulgular. Yani sadece şöför, tüm camlar kapalı, 0 yol eğimi, uygun sıcaklık, basınç, nem vb. Yani bu değerler gerçek şartlarda kullanımda daha da artacaktır.
  • e zannediyorum bu kadar veriden sonra sende kararını verirsin artık , bu topik bence gereksiz uzadı
  • Sanırım sen hiç sıfır araba almadın. Hiç kolay değil. Ne kadar çok fikir söyleyen olursa benim için o kadar iyi. Çünkü 26.000 ytl gibi hiç de azımsanamıyacak bir para vericem. (en azından benim için öyle)

Seni kırmak istemem ama topiğin uzamasının sana bir zararı mı var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hldx

Sanırım sen hiç sıfır araba almadın. Hiç kolay değil. Ne kadar çok fikir söyleyen olursa benim için o kadar iyi. Çünkü 26.000 ytl gibi hiç de azımsanamıyacak bir para vericem. (en azından benim için öyle)

Seni kırmak istemem ama topiğin uzamasının sana bir zararı mı var.

hayır bana yok sana var her kafadan bir ses çıkıyor ve zannediyorum bu topic uzadıkça senin kafan daha da karışacak.

0 km araba tabiki aldım ama ben senin gibi kararsız değildim, alacağım marka ve model belliydi gittim aldım.

Bunu şu amaçla söyledim, rakamın belli bu rakama alınacak seçenekler belli ve hepsi ile ilgili yorum yapıldı bu iyi şu kötü diye, e sende bu seçeneklerin test sürüşlerini yaptın umarım, şimdi kalemi kağıdı al beklentilerine göre + , - sırala en çok + yı alan otomobili al, kullanıcı deneyimleri istiyorsan bahsedilen markalar hep yeni otomobil bu yüzden net bir kullanıcı deneyimi fikri alamazsın, herkes kendi fikrini söyleyecek ama parayı verip arabayı alacak olan sensin yani daha fazla kafanı karıştırma demek istiyorum, topik uzadıkça işin cılkı çıkıyor ve kişisel tartışmaya dönüyor ve biliyorsunki konu kilitleniyor

• Haklısın aslında. Ama gerçekten şu an içinde bulunduğum durumu bilsen beni anlardın. Çünkü vereceğim parayla kendimi sıkacam biraz. Yani gerçekten vereceğim her kuruş benim için çok değerli. Çünkü senelerin emeği var. Neyse demagoji yapmayayım.

Aslında bu araba alma işinde mutlaka risk oluyor. Çok iyi denilen arabalarda bile çok hoş olmayan sonuçlar çıkabiliyor. Aslında kafamı meşgul eden bu. Paramın karşılığını veren bir araba almak istiyorum.

Sen de doğru söylüyorsun. Uzadıkça kafam karışıyor. Kafamda onlarca alternatif var gibi. Yaa aslında ne gerek var arabaya eskiden araba mı varmış. Al bi bisiklet sür sürebildiğin kadar:))) off offff
  • hldx kardeş..
    senle bütçemiz bile aynı. Tam olarak aynı sıkıntı içindeyiz.

Bu durumda bana önceliklerini söylersen daha kolay sonuca gideriz. Çünkü mükemmel araç yok.

Ancak Rio için dediğim gibi bence her halükarda daha iyi seçenekler var.(bir önceki sayfanın sonundaki yorumlarıma bak). Kia alacam diyorsan Cerato alacaksın. En azından bir üst segment araba. Yoksa Rio'nun şu an aynı segmentteki rakiplerinden fiyat/kalite/performans olarak iyi olduğunu söylemek zor.

Eğer dış görünümden çok iç mekan konforu ve kaliteli işçilik ve stabil bir motor isterim diyorsan bence alınacak araç Toyota Yaris. Yaris'İn iç hacmi polo'dan ondan bundan büyüktür. Dışı yanıltmasın.

Dış görüntüsü daha büyük olsun dersen de o fiyata Fiat Grande Punto derim. İç mekan konfor ve kalitesinden fedakarlık yapacaksın. Toyota yerine Fiat'ı kabulleneceksin ve Punto'ya bineceksin.

Yaris, iyi bir pazarlıkla 27.000'e veriyorlar. Abs+ebd, yol bilgisayarı, çift airbag, gövde rengi dikiz, elektrikli aynalar, mp3 çalar falan yani herşey var yaris'de.

mp3 hariç bunların hepsi grande punto 1.3 multijet active'de de var. Onun da fiyat 26,400 sanırım 26'ya verirler. Ama iç işçilik Punto'da baya kötü. Uzun vadede sorun çıkartır gibi geliyor bana.

Dış görünüm daha mühimse Grande Punto
    İç konfor ve güçlü marka desteği daha mühimse Toyota Yaris
    Üst sınıf araç almak istersen de Kia Cerato..

Ama Rio'nun hiçbir özelliği yok. Yaris üzerindeki motor Toyota ve aynı motor Corolla'Yı çekiyor. Düşün bak Yaris'i ne yapar. Rio'nun motorunda "Dengesiz ve gereksiz bir güç" var bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: tyler78

Rio'nun motorunda "Dengesiz ve gereksiz bir güç" var bence.

yaw zaten oda olmasa kim dönüp bakacak o arabaya.arabada hiçbi özellik yok motorundan başka.
  • Dostum Getz de aldığı fiyatı bana mail atabilirmisin cardealerofhyundai@hotmail.com
  • bana rio'nun tasarımı hoş geldi. Herhalde yedek parça sıkıntısı da yaşamaz, memlekette bu kadar çok Sorento varken İç tasarımı da fena değil.

Bu arada Yaris'e bagaj koymayı unutmuşlar galiba
  • Evet yarisin tek dezavantajı bu galiba. Bagaj yok gibi birşey. Bagaj biraz daha geniş olsaydı çok iyi olurdu. Ama yaris inde sedan versiyonu üretilecekmiş sanırım. Ama o kadar bekleyemem :)

Getz için de full 110 bg için 29.000 ytl, Getz full 88 bg için de 27.500 fiyat verdiler. Bence çok yüksek. Örneğin full 88 bg 25-26.000 aralığında olsaydı daha makul olurdu bence.
  • 88'lik Getz'in fiyatında bir yanlışlık var. Kampanyalı fiyatı daha düşük . Bayii indirimiyle 26.500'e alınır.ABS+ 4hy+ Sunroof. Donanım baya iyi aslında.
  • cerato cok yakıyor diyenler icin :

sapla samanı karıştırmayın lutfen

cerato riodan bir ust segment araba daha buyuk daha agır

ceratoyu karşılaştırıyorsanız : focus, corolla , megane , 307 ile karşılaştırın
    ve detaylı bir arama yaparsanız bunların kagıt uzerindeki degil gercek hayattaki yakıtlarında bir fark olmadıgını goreceksiniz !!!

saygılarımla
    selçuk
  • Bana 27.500 ytl den 1 kuruş aşağı olmaz dediler. Çok ısrar ettim ama nafile. Keşke 26.500 e verseler.
  • Cerato dizel HB confort al...maksimum 190 basarsın..riolar 200 basıyo...olsun okadarcıkcık...
  • Bugün neredeyse tüm markaların showroomlarını gezdim. Fikrim hala değişmedi. Ama ford da focus ghia yı denedim. Aman tanrım dedim bu ne. En son 39.500 fiyat verdiler. Şeytan dedi al yaw ödersin ne olacak. Bi 4 sene bu araba için çalışırsın. Tabii sonra vazgeçtim. Gerçekten 10.000 ytl daha param olsaydı düşünmeden ford focus ghia alırdım.

Neyse diğer markalarda açıkçası alınacak bi araba göremedim. (Dizel tabii) Yani %90 KIA RIO CRDI alıyorum. Ama sona anda biyerden para bulursam bilemem.
  • alıntı2006 YILININ YILDIZI RIO
    01 Şubat 2006

Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Yugoslavya, Makedonya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Polonya ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin oluşturduğu “AutoBest Among Emerging Markets” organizasyonu, bu yıl büyük ödüle layık olan “Halk Otomobili” için tam 22 otomobil arasından en yüksek puanı alan 5 otomobili AutoBest 2006 için finalist olarak belirledi.

Bu yılın adayları arasında yapılan mücadelde Rio, Chevrolet Spark, Ford Focus II, Renault Clio III ve Suzuki Swift’i geçerek “Yılın Otomobili” seçildi.

Gerçekleşen son deneme sürüşleri ve ardından yapılan son oylama ile açıklanan değerlendirme sonuçlarına göre Rio, tüm nitelikleri ve bu niteliklere göre fiyat avantajıyla en yüksek puanı toplayarak birinciliğe ulaştı.

Halk otomobili olma özelliği taşıyan Autobest ödül töreni, Ocak ayınında sonunda Ukrayna Kiev’de düzenlenecek. AutoBest 2006 Kia Rio’nun ödülünü almak üzere Kia Motors üst düzey yöneticileri de törene katılacak.

• kia yaramaz bence.zarar edersin 2.elde bu kesin..26,27 e punto al.sırf motor için o kadar para verilmez.adamlarda biliolar işi 110 bg koymuşlar satsın die..reklamlarındada 110 bg die bağırıolar.90bg punto daha iidir şüphesiz.biraz pahalı kaçar ama..karar senin.kia alma derim genede.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uRiiX

kia yaramaz bence.zarar edersin 2.elde bu kesin..26,27 e punto al.sırf motor için o kadar para verilmez.adamlarda biliolar işi 110 bg koymuşlar satsın die..reklamlarındada 110 bg die bağırıolar.90bg punto daha iidir şüphesiz.biraz pahalı kaçar ama..karar senin.kia alma derim genede.

evet sana yaramaz otomobilden anlamayana ve at gözlüklülere göre değil KIA RIO sen almazsın o zaman olur biter.
    Bak arkadaş yukarıda diyoki hepsini gezdim Focus dışında dizeller de sadece Rio alıabilir diye hür iradesiyle bir karar vermiş , bu topikte ve başka bir topikte çok yazıldı çizildi bu yeter artık arkadaşın kafasını daha fazla karıştırmamak lazım bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hldx

Bugün neredeyse tüm markaların showroomlarını gezdim. Fikrim hala değişmedi. Ama ford da focus ghia yı denedim. Aman tanrım dedim bu ne. En son 39.500 fiyat verdiler. Şeytan dedi al yaw ödersin ne olacak. Bi 4 sene bu araba için çalışırsın. Tabii sonra vazgeçtim. Gerçekten 10.000 ytl daha param olsaydı düşünmeden ford focus ghia alırdım.

Neyse diğer markalarda açıkçası alınacak bi araba göremedim. (Dizel tabii) Yani %90 KIA RIO CRDI alıyorum. Ama sona anda biyerden para bulursam bilemem.

heralde grande punto ya bakmadınız.
  • Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim. Sonunda KIA RIO da karar verdim. Kaporamı yatırdım. Aracı bekliyorum.

Grande Punto'yu da inceledim. Nedense beni pek sarmadı. Bence abartıldığı kadar güzel değil. Ama iyi reklam la çok muhteşem bir araba gibi gösteriliyor bence. Neyse bunlar benim fikrim tabii.

Hani bi laf vardır. "Kavun değil ki dibini koklayıp alayım." Araba da biraz şans işi. Sonuçta seçim yaparken incelenecek çok fazla bilgi yok. Ben isterdim ki motorunda kullanılan malzemesinden farlarda kullanılan plastiğe kadar herşey sunulsun önüme. Ben mühendis olduğum için böyle şeyler araştırdım biraz. Ama tabii ki nafile. Adamlar bana gidipte kullandıkları tüm malzemelerin spec lerini getirecek değiller. Yada proseslerinin akışlarını filan.

Bu arabayı seçerken gayet objektif düşünmeye çalıştım. Seçimde çok da fazla bulamadığım spesifik veriler üzerinde düşündüm. Yani "KIA mi aman uzak dur" gibi afaki sözleri kale almadım. KIA kullanmış veya kullanan birkaç kişi ile görüştüm. Gayet olumlu sonuçlar aldım.

Neyse lafı uzatmayalım. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler. Arabayı aldığımda gözlemlerimi sizlerle paylaşacağım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.