Şimdi Ara

Kia Rio neden tutulmuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
2
Favori
51.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2012 ve uzeri Kia rio arastiriyorum. Fakat aracin piyasasinin olmamasi kafami kurcaliyor. Sinifina gore gayet donanimli ve kaliteli bir arac... Neden tercih edilmiyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Merhaba,
    Kia Rio 1.25 (benzinli) natty (en düsük donanimlisi) sahibi olarak biraz araçtan bahsetmek isterim, zira yorumlarin çogu kullanicilardan gelmemis.

Öncelikle aracimi 2014 yilinda aldigimda ülkemizde satilan seleflerinin neredeyse tamamini test etmis ve fiyat karsilastirmalarini yapmis biri olarak objektif bir yazi yazmaya çalisacagim.
    Test ettigim araçlar 2014 yilinda

Fiesta 1.25 / 1.5 TDCI MT
    Swift 1.2 otm.
    Yaris 1.33 MT
    Micra 1.2 otm.
    Clio 1.2 MT
    i20 1.25 MT

Kisaca yukaridaki modellerin aklimda kalan + ve - bahsetmek isterim;

Swift; otm. vitesini ve sürüs dinamiklerini sevmistim aslinda ancak diz mesafesi yetersiz bagaji küçük ve fiyati Rio'dan pahaliydi
    Fiesta; sürüs dinamikleri güzeldi dis tasariminida begenmistim, ancak içini begenmedim konsol kucagima düsecek gibi, arka bas mesafesi kisa (1.82cm) göstergesi falan, sevemedim..
    Micra; dönme açisina hayran olsamda, ne düz yolda nede virajlarda tam bir otomobil degil gözümde, ama sehirden çikmam diyenlere güzel seçenek, yol sesinden rüzgar sesinden 130'la 5 dk gidemedim.
    Clio; yanlis hatirlamiyorsam güvenlik donanimlarinda Rio'nun gerisinde idi zaten araci begenmedigimden çok üzerinde durmadim.
    Yaris; pahaliydi, vergisi 1.6 vergisiydi, sorunsuzmuydu bilmem ama içinde ergonomi sorunlari vardi sag dizime yer bulamadim, ama performansi yeterliydi,
    i20; her yönüyle begenmistim, servis çalisanlarinin tavri bakim fiyatlarinin Kia'dan neredeyse %40 daha pahali olusu o yillarda sirketlere satislari ve Kia'nin tasarimin daha çok hosuma gitmesi sebebiyle nasip olmadi. Suan ki güncel kasa güzel olmus.

Gelelim Rio'ya;
    En önemli artlsl tüm donanlm seviyelerinde güvenlik donanymlari standartti, az para veren ölsün mantigi gütmediklerinden sempatimi kazandyiar,
    Servis bakim araliiari benzinli olmasina karsin 15.000 km / senede 1, garantisi 150.000 / 5 yil ve servis fiyatlari uygundu, simdide digerlerine nazaran uygun sadece biraz pazarlik yapin,

iç hacim hakikaten çok yeterli: Kendime göre ayarladyiym ön koltugun arkasina rahatça sigiyorum, bas mesafeside iyi, bagaji gayet yeterli.
    Performans konusunda inanilmaz bir otomobil, 1.25 motordan böylesine bir performansi gerçekten beklemiyordum ama öyle, detaylara deginececim.

Virajlarda gayet basarili (ESP standart)
    Aracin konsolu, kol dayamasi, koltugu, tuslarin yerlesimi kisacasi kullanym kolayligi ve konforu var,

Farlari iç isiklandirmasi özellikle dikiz aynasindan vites topuzuna düsen led, ayisigi gibi çok hos,
    Yan aynalari büyük görüsü rahat.

Yalitim konusunda hiçbir sikintim sikayetim yok, gayet sessiz bir araç.

Neyini begenmiyorum bu otomobilin?

C sütunumu diyorsunuz, arka camla arka yan camyn birlestigi nokta genis, çapraz bir sekilde geri giderken görüsü engelliyor
    Yine ön sol direk sola keskin virajlarda görüsü engelliyor, gerçi bu neredeyse hepsi için geçerli,
    Direksiyonu biraz hissiz.
    Gaz tepkileri zayif, eski tipler gibi degil, kendince ekonomi yapiyor yeni araçlar
    Birde dönme açisi çok iyi degil.

Aracym 27000 kmde tam 2 yildyr kullanyorum, perfomansi ister tek kisi olun ister 4 kisi olun çekmiyor çikmyyor diye birsey yok arkadaslar, ben Civic 1.4is modelini yillarca kullandim, 1.5 Lancer bir önceki aracimdi, izmit santral yokusunda 2 kisi, 3. vitese atyiorsam bu otomobille kimse 1.25 tasirmi ya demesin. 5 kisi olursan biraz performansi düser, o kadar olacak tabiki.
    Hergün 150 kmye yakin yol gidiyor(dum), her sabahta evden geç çiktigim için hizli gidiyordum, izmit bati - sekerpynar giseler arasi 20dkyi bulmuyor yani ortalama hizim 120nin altinda degil,

120 ortalama tutturabilmek için yeri geliyor 180 le uzun süre gittigim oluyor, virajlarda olsun düz yolda olsun gayet güven veren bir araç, suana kadar en yüksek hizimiz 3 kisi yeni yapilan otobanda 200km!! de ki %5 kadran sapmasi olsun.. hadi yüzde 10 sapsin arkadas yine yapar 180km net hiz neyimize yetmiyor. Genelde araç ataga kalkmak için üst devirleri istiyor tabiki yavas hizlaniyor 1.6 ile kiyaslamayin ama kullanlar 1.25 olduguna inanamyiorlar hakikaten performansli bir motor.

Oyle hiç ekonomi yapayim diye yavas gitmedim, normal kullandim su zamana kadar 1 depo ile gidebildigim en yüksek kilometre 723 km. Deposu 43 litre, benzinlige geldigimde 40 litre civari yakit almisti yanlis hatirlamiyorsam (95 oktan). Ama 520 kmde yakit aldigimida bilirim.

Bir baska noktada lastiklerimin hepsi 6mm'de, rotasyon hiç yapilmadi, hepsinin asinmasi esit. Sadece söyle bir durum var o dönem Rio'larla gelen Hankook lastikler çok saglam birazda agir 8.1 kg olmasyna karsin islak zemini pek sevmiyor. Bu arada aracim baz donanym oldugu için lastikleri 185x65x15 ebatlarinda bunun avantaji nedir süphesiz konfor ve yakit ekonomisi yeni lastik aliminda uygun fiyat, dezavantaji yol tutusu mu? Zaten tatli sert süspansiyonlarini daha ince yanak bir lastikle biraz daha sertleitirmeye hiç lüzum görmüyorum.

Donanim konusunda söyleyecek fazla birsey yok, ben aracymda esp olmazsa olmaz derken bir baskasi sunroof olmazsa almam diyebiliyor, sen mekanik el freni çag disl diyorsun, bana para versen elektronik el freni olan araci almam.
    Neleri var; abs esp ebd 12 volt girisi usb girisi vs.. donanim olarak eksigi bana göre yok, bluetooth yagmur sensörü far sensörü gibi bence gereksiz donanimlar için bir üst donanima bakmakta fayda var. ilk bakiminda 200 küsür lira vermistim daha yeni 30.000km bakimi yapildi 380 tl para verdim, hidrolik degisimi dahil. Paranin degeri kalmadi.

Neden Rio tutulmuyor?
    Aslinda var piyasada Gosb'da dizellerini sakaryada benzinlilerini sikça görebilirsiniz
    Marka algisyna gelince kimileri haci arabasi diyor, bir zamanlar ihlasin bünyesindeydi belki ondandir, kimileri hyundainin 2. eli iyi kia sikinti diyor, bazi arkadailarda hergün rio ile kaza yaptigigndan parçalarini pahali buluyor. Pahali mi degil.

Ama herseyden önemlisi kia malinin arkasinda duruyor bu kesin, mitsubishi vw opel sanki düsmanana mal satarken, kia öyle degil.

Hangi araci alirsaniz alin içinize sineni rahat hissettiiiniz, aracinizla anlaiabileceginiz bir otomobil tercih edin. Kuzenim alfa 159 bakyior arkadasim mazda lantis, her aracin bir alicisi var.

Renault 12 ts / tx yeniden üretilse ayni donanimiyla kosarak gider alirim. Ölümlü dünya çokta kurcalamamakta fayda var.

iftardan önce yaziyordum iftari yaptim hala yaziyorum sicaktanda mayismisim biraksan sabaha kadar yazacagim, herkese iyi aksamlar..

Mesajı düzenledim, niyeyse Türkçe karakterlerden ı ve ş harflerini yazmiyor benmi yanlis yaptim sitedemi birsey var bilemedim.

Saglicakla

Yine almayın mutlaka bir derdi vardır ama ustanın asıl alın dediğini sakın almayın. Hatta usta kişileri ile muhabbeti minimuma indirin. Yalan yanlış ezberledikleri 3 5 kalem şey disinda koca bir cahiller

Hyundai-Kia grubunda 1.6 gdi motorun LPG ile yağ eksiltme durumu ve ilk nesil DCT şanzımanlarda çok yoğun, yokuşlu trafikte ısınma sorunu dışında önemli bir kronik hata duymadım.

Yapay Zekanın Yanıtı

Kia Rio Neden Tutulmuyor?

Kia Rio, Güney Koreli otomobil üreticisi Kia tarafından üretilen bir binek otomobil modelidir. Küçük boyutu, uygun fiyatı ve yakıt verimliliği ile tanınır. Ancak, bazı nedenlerden dolayı Kia Rio, bazı pazarlarda beklenen kadar popüler olmamıştır.

Kia Rio Yorumları

Kia Rio kullanıcı yorumları, aracın güçlü yönleri ve zayıf yönleri hakkında değerli bilgiler sağlayabilir. Yorumları okuyanlar, aracın güvenilirliği, yakıt verimliliği ve kullanım kolaylığı hakkında fikir edinebilirler.

Kia Rio Alınır Mı?

Kia Rio almayı düşünüyor musun? Bu karar, bireysel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Aracın artılarını ve eksilerini dikkatlice değerlendirmen önerilir. Yorumları okumak, test sürüşü yapmak ve farklı seçenekleri karşılaştırmak faydalı olabilir.

Kia Neden Tutulmuyor?

Kia, genel olarak güvenilir ve uygun fiyatlı araçlarıyla tanınan bir markadır. Ancak Rio, bazı pazarlarda diğer otomobil modelleri karşısında zorlanmaktadır. Bunun birkaç nedeni olabilir:

• Rekabetçi Pazar: Küçük binek otomobiller pazarı, Hyundai Accent, Toyota Yaris ve Honda Fit gibi güçlü rakiplerle oldukça rekabetçidir.
    • Sınırlı Özellikler: Bazı kullanıcılar, Kia Rio'nun rakiplerine kıyasla daha az standart özellik sunduğuna inanmaktadır.
    • Algılanan Değer: Marka algısı, bir aracın popülaritesinde rol oynayabilir ve bazı kişiler Kia'yı diğer Asya otomobil üreticileri kadar premium bir marka olarak görmeyebilir.

Kia Rio Nasıl Bir Araba?

Kia Rio, günlük kullanım için pratik ve ekonomik bir seçenektir. Yakıt verimliliği, kompakt boyutu ve uygun fiyatı ile bilinir. Bununla birlikte, rakiplerine kıyasla daha az özellik sunabilir ve bazı kişiler malzeme kalitesini orta olarak değerlendirebilir.

Kia Rio Kullanıcı Yorumları

Kia Rio kullanıcı yorumlarını okumak, aracın performansı, güvenilirliği ve sahiplenme maliyeti hakkında değerli bilgiler sağlayabilir. Yorumlar, potansiyel alıcılara aracın artılarını ve eksilerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir.

Sonuç olarak, Kia Rio, belirli ihtiyaçları karşılayan kişiler için uygun fiyatlı ve pratik bir seçenektir. Ancak, rekabetçi pazar, sınırlı özellikler ve marka algısı gibi faktörler, bazı pazarlarda popülaritesini engelleyebilir. Potansiyel alıcılar, bir karar vermeden önce yorumları okumalı, test sürüşü yapmalı ve farklı seçenekleri karşılaştırmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yedek parça temini ve 2. el sebebi olsa gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suriyeli arabası

• hocam ankarada yaşıyorum sıkıntı çekermiyim yine?
  • suriyeli arabası ne demek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 14 Haziran 2016; 20:45:27 >
  • Tutulmuyor demek haksızlık kendine göre bir piyasası var kia olduğuçin çok telaffuz edilen bir marka değil

• Çok tutulmayan ama donanımı vs iyi olduğu söylenen arac

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Suzuki Swift mi kia rio mu?
    5 yıl önce açıldı
    Renault twingo neden alınmaz ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Devir Internet devri tutulmayan yada parcası yok dıyenler siparişle 2 Günde gelıo arkadaslar. Akülü arabanın bile parcası bulunuyor

• Dostum vw olmadığı icin tutulmuyor
    Güzel kardesim tutulmayan diye bir araç yoktur, her arabanın bir piyasası ve alıcısı vardır,hiç bir araç sana ömürlük kalmaz mutlaka satarsın ama biraz zaman alır.

• shakircan kullanıcısına yanıt
    Şöyle birşey anlatayım size 2006 c4'üm vardı sattım. Satmadan önce sabah kalktığımda aracın sol ön ve arka sileceklerinin kökünden kırıldığını gördüm. Şaşmaz ve başkent'e gittim silecekler yok, serviste de yok, siparişle bilmem kaç haftada geliyor ve orjinali aşırı pahalı. Yıldız'a çıkma bakmaya gittim hiçbir yerde yok, söfor tarafı kırıldığı için mecbur bulmam gerekiyordu. En son 1 yere rica ettim 4. kata depo gibi yere baktı buldu, zar zor çıkma taktırdım. Arka tarafa ise uydurma bir parçayı modifiye edip taktılar.
    Diyeceğim o ki bu ülkede reno, fiat vb. araç alanların çoğu yedek parça ucuzluğu, temini ve bakım masraflarının düşüklüğü gibi sebeplerden bu araçları tercih ediyorlar.
    Ha ben reno veya fiat almak istermiyim ? Hayır, yine de aklınızda olsun istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hdplus

Şöyle birşey anlatayım size 2006 c4'üm vardı sattım. Satmadan önce sabah kalktığımda aracın sol ön ve arka sileceklerinin kökünden kırıldığını gördüm. Şaşmaz ve başkent'e gittim silecekler yok, serviste de yok, siparişle bilmem kaç haftada geliyor ve orjinali aşırı pahalı. Yıldız'a çıkma bakmaya gittim hiçbir yerde yok, söfor tarafı kırıldığı için mecbur bulmam gerekiyordu. En son 1 yere rica ettim 4. kata depo gibi yere baktı buldu, zar zor çıkma taktırdım. Arka tarafa ise uydurma bir parçayı modifiye edip taktılar.
    Diyeceğim o ki bu ülkede reno, fiat vb. araç alanların çoğu yedek parça ucuzluğu, temini ve bakım masraflarının düşüklüğü gibi sebeplerden bu araçları tercih ediyorlar.
    Ha ben reno veya fiat almak istermiyim ? Hayır, yine de aklınızda olsun istedim.

bende size şöyle birşey anlatayım. Arkadaşım suzuki liana için hem orjinal hemde çıkma parçayı bulabiliyordu. Tekrar yazayım suzuki liana.

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Orijinalden alıntı: Hdplus

bende size şöyle birşey anlatayım. Arkadaşım suzuki liana için hem orjinal hemde çıkma parçayı bulabiliyordu. Tekrar yazayım suzuki liana.

Anlıyorum hocam, aracı ilk kez duydum fakat şunu iyi anlamakta fayda var diye düşünüyorum, c4 için birkaç gün gerekli parçaları arasam belki aynı parçadan 2-3 tane bulurdum ama önemli olan zamanında ulaşılabilir olması. Arayan 60 model aracında parçasını buluyor da sabahtan akşama kadar sanayide süründükten sonra ne anlamı kalıyor. Aynı dönemin aracı olan peugeot 307 alsaydım zibil gibi parçası dolu heryerden bulurdum, neyse, tercih meselesi.

• Parça bulunmaz hikaye. Sanayide kolay bulamazsın ama yetkili serviste her parçası var en geç iki gün içinde parçasını temin eder servisi. Tutmamasının sebebi ön yargı. Burda bile yazılanlardan anlayabilirsiniz. Millet kullanmadığı araç, marka hakkında atıp tutuyor. Kia kullanıyorum ve aracımı seviyorum.

• kia mı seviyorum elimde patlasa bile.
  • Büyük ihtimal plaka SAA MA felan olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UzayMekiğineKafaAtanKedi

Büyük ihtimal plaka SAA MA felan olur

çok faydalı bir yorum olmuş konu sahibine epey yardımınız olmuştur.

• Çünkü bu ülkede tabuları yıkmak çok zor. İlkinde tutmayan arabanın tutması imkansıza yakın.

• ülkemizde artık kemikleşmiş rakipleri var onun için pek tutulmuyor
  • Yani begenmedigim fakat tutuldugu icin araba almak ilerisi icin mantikli mi? Kia sahiplerinden ozellikle yeni kasa rio sahiplerinden oznel bir yorum rica edebilir miyim. Ha sunuda soyleyim 2 senelik evliyim cocugumuz yok ama yolda.. 7 sene sonra ilk arabamiz olacak.. Ilk arabamizla kavga dovuste yapmak istemiyorum. Satmak icin degil binmek icin araba ariyorum

• Birde su suriyeli arabasi ne demek niye plaka saa olacak diye dalga geciliyor bunuda aciklar misiniz?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.