Şimdi Ara

Kia Sportage 2019 Sonrası 1.6L Dizel (7 İleri DCT) Alanlar ve Alacaklar (Alındı) (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
731
Cevap
15
Favori
80.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhabalar

Ben ilk spo aldığımda 2013 martta müthiş bir dolu yağdı

Sonra 2017yada18 çok dolu yağdı

Markaların o kadar aracı dışarda hepsi düzeltilip satıldı çoğunun bilgi verildiğini düşünmüyorum. Ülkemizde mahkemeye versen sonucu 2-3 yıl.

Neyse sonunda aracı yarın alacağız bakalım nasıl olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • åziz Å kullanıcısına yanıt
    En güzeli dolu yağarsa 2-3 ay araç almamak herhalde 😄. Bu arada umarım sorunsuz sıkıntısız teslim alırsınız hocam 🙏🏻.
  • barneystinson06 B kullanıcısına yanıt

Merhabalar

Aracı teslim aldım herşey bitmiş birkaç parça eksik sonra gelecekmiş (plastik, kılıf vb.)

Size kaza yaparsanız önerilerimi paylaşayım

Kaza aşaması

* Aracınızı ve diğer aracın plakası da görünecek yol ve oluşum şekli belli olacak geniş acılı 10 civarı fotoğraf olmalı

* Kazaya karışan diğer kişinin sigorta, ehliyet ve ruhsat bilgilerini önlü arkalı fotoğraf yada fotokopi alın. İşleme başlanmıyor.

* tutanağı yaralanma yoksa polis yaznkyor grlmiyor boşa beklemeyin

*tutanağı mutlaka tam doldurun bilgiler eksik olmasın ve kazayı iyi anlatın (şu caddeden şu istikamete giderken /dönerken yola çıktı gibi anlatıcı olmalı

Ayrıca tutanakta çizim çok düzgün olmasa da hangi ataç hangisi A ve B belirtin geldiğinizi gittiğinizi yönü işaretleyin

* Sonucu internetten takip edebiliyorsunuz suç size çıkarsa itiraz edebiliyorsunuz

Servis aşaması

* Servise aracı bırakınca araç hakkında belge alın

* Aldığınız belgede aracın hasarı hakkında bilgi ve varsa-yoksa çizik bilgisi yazın.

* Kaza sonucu çıkınca tekrar servisle neler değişecek neler tamir görecek öğrenin.( Bazen kasko olmayacak şeyleri tamire zorlayabilir)

* Tamir süreci ve süresi hakkında bilgi alın

*Aracı teslim alırken sadece kazalı kısma bakmayın aracın tümüne bakın (benim aracı tam duvar kenarına bırakmışlar ön kapıda çizik var göremedim pasta ile kaybolur derin değil ama sinir bozucu)

Mümkün ise her bilgiyi mail ile alın,

Her şey kötü değil bu yaşanabilecek sorunlara istinaden yazdım, çizik harici sorun yok. Biz yapmadık geldiğinde vardı derse diyecek bir şey yok onun için dikkat edin.

Kazanın büyüklüğüne göre şanzumanı bile kontrol etmenizde fayda var (ben kapılara baktım tavan döşeme değiştiği için Cam tava açma kapamaya ve perdeye baktım)

Mümkün ise kaza yapmayın   süreç çok sinir bozucu

Tekrardan geçmiş olsun hocam allah beterinden saklasın. Sıkıntısız tamirat olmasına sevindim sizin adınıza. Dilerim tekrardan böyle bir süreç yaşamazsınız 🙏🏻

Teşekkürler hiç ihtiyacınız olmaz umarım.

Önerilerim yaşadıklarıma istinaden yazdım. Koltuk kılıfı yok airbag patlayınca yırtılmış yenisini bekleyeceğiz.

Ayrıca yolcu tarafında hiç kimse olmamasına rağmen yan perde ve koltuktaki airbagler niye açar mantıklı gelmedi, ama vardır bir sebebi

• Tekrar geçmiş olsun.İnşallah başka bir kaza yaşamazsınız.Önceki aracımda bende yaşadım bir kaza, eşim hala o korkuyu üzerinden atamadı.

• tahiroguz T kullanıcısına yanıt

Teşekkürler

Aracı alıp eşime bıraktım işten o getirdi sorun yok gibi  

Her zaman derim ehliyeti olan birisi kaza yapınca ustalaşır .

Çok iyi kıllanıyordu ama sadece kendisi değil diğer sürücüler de hata yapar mantığı ile girmek lazım.

Bir tanığım ilk ehliyetimi aldığımda bana "trafikte herkes deli bir sen akıllı gibi kullan " demişti

Bunun çok faydasını gördüm istanbulda kullanan adam deliriyor

Hocam şimdi gördüm fotoğraf paylaştığınızı. Bence de bu normal bir durum değil, geneli sildikçe çıkıyorsa üzerine boya atılmış olabilir alttan orjinal renk geliyor sanki. Ben çok gecikmeden servise bir uğrayın derim. Islak bez ile boyası alınıyorsa elbette çözüm sunmak zorundalar ama siz yine de geciktirmeyin derim.

• halil_ibrhm kullanıcısına yanıt
    Yok hocam kesinlikle normal değil ancak ben şu açıdan bakıyorum şimdi fabrika belli standartlarda bu parçaları montajlıyor, bizim servisteki ustaların işçiliklerine şahsen güvenemiyorum neticede paldır küldür sökecek torpidoya veya cama sürttürüp diğer parçaları zedeleme, zarar verme ihtimali var. Bunun üzerine trim sesleri vs vs. O nedenle yaptırmakta biraz kararsız kaldım gündüz gözüyle gözüme fazla batmadığından yaptırmaya değermi diye düşünmeden edemiyorum ama dediğinizde haklısınız yaptırılacaksa bir an önce servise başvurmakta fayda var

Merhabalar

Bu heyacanızı kaybetmeyin

Babamla araba almaya gittiğimizde hiç kirli tutmam yıkarım sürekli diyordum. Yapmadım

Sonra ilk aracımı aldığımda içinde sigara içtirmedim, ufak bir çizikte çok moralim bozuldu. Çok dikkatli kullandım

Şuna buna dikkat ederken sonra saldım. 

Araba sıfır 1 yıl olmadı otoparkta kapı açmasını bilmeyen insan müsveddeleri kapılarda 5-10 küçük çizik yapınca bıraktım artık normalde çok titizim ama İstanbul da zor. Sakılınılan göze çöp batar misali bir önceki araçtaki 3 cm sürtme izini tamir bile ettirmedim (yaptıracaktım başka bir zaman kaldı sattım o haliyle)

Teşekkürler hocam. Arabalar her ne kadar malımız çiçeğimiz olsada neticede tüketim malları. Ne kadar dikkat edersek edelim bir süreden sonra her halükarda eskiyecek. Hele büyükşehirlerde bu eskime dediğiniz gibi daha hızlı olabiliyor. Sadece alırken dikkat ettim biraz kastım o da normaldir neticede para veriliyor bir de ilk heves insan sorunsuz olsun istiyor. Dediğiniz sebeplerden ötürü fazla kasmaya gerek yok maldır sonuçta eskiyince satılır, allah izin verirse daha iyisi yenisi alınır. Şuan 1700 km de araç bej derilerde kot pantolonumdan oluşan renk transferi, geçen gün emniyet kemerine kahve döküldü, ıslak montumla bej koltuklara oturdum ufaktan su izleri oldu, tırnağım direksiyon derisini zedeledi vs vs... Yapacak bir şey yok mecbur kullanılıyor kirleniyor müzelik gibi durmasına gerek yok. Hazır elimizdeyken, nasip olmuşken zevkle binilmeli diye düşünüyorum sonuçta Allah hepimize gecinden versin ne zaman öleceğimiz bile belli değil özellikle şu devirde covid belası başımızdayken. Seneye bayiden güzel bir fiyat alır, aracımada güzel bir teklif bulursam, durumlar el verirse kozmik mavi rengini düşünmüyor değilim. Bakalım ya nasip 😎🙏🏻

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barneystinson06 -- 14 Ocak 2021; 1:1:23 >

Merhabalar

Bayiler iyi fiyat vermiyor, bende düşünüyordum bayideki satış tem. Abi aracı sen sat daha iyi olur dedi

Bakınca mantıklı aracı alınca vergileri ödemek için para gerekli bizden aldıkları aracı hemen satamıyorlar gidip birde vergi ödeyip yeni aracı bize verip diğer aracın satılmasını bekliyorlar birazda onlar da haklı

Ben aracı aldığımda tek donanım elegance var dı ve anahtarsız çalıştırma yoktu. Benim için ilk 5 içine girer 1 yıl sonra geliştireyim dedim 1 yaşında 7bin km araca fark 30-35 istediler araçta 4 ay sonra gelecekti (araçlar o zaman 240 di galiba)

Merhaba hocam. Yanlış anlaşılmışım, kendi aracımı elden satıp, bayiden sıfır araç için uygun bir fiyat alırsam demek istemiştim. Şuanki aracımı piyasa koşullarının yaklaşık 30 bin aşağısına bulduğumdan, seneye belki çok fazla zam gelmezse yenilerim diye düşündüm. Bakalım zaman ne gösterecek bilemiyorum ancak mantıksız hale gelirse elimdeki araca binmeye devam ederim ☺️
    Bu arada cam suyu rezervuar kabı yaklaşık 4,5-5 lt arkadaşlar. Şöyle söyleyeyim dibinde biraz vardı araç uyarı verdi cam suyu eksik diye. Dibindeki cam suyu +3 lt shell kışlık konsantre cam suyu+ 1,5 lt pet şişe suyu rahat aldı. Kullanıcı el kitabı dahil internette hiçbir yerde bulamadım. Konsantre olarak cam suyu alan ve seyreltecek olan arkadaşlara referans olsun.
  • merhabalar,

bende 2016 otomatik gdi var. anlamadığm bi durum var. bazen araçtan inince kendi kendine kilitliyor bazen kilitlemiyor. farkı ne çözemedim. bundan her zaman kiltlemek zorunda kalıyorum. bozuk mu değil mi onuda anlamadım.

• Photon HB3 9005 12V 65W 5000K Diamond Vision gündüz farı için uygun mudur?

• jubeii kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Genellikle kapı kilitlerini açıp, hiç bir kapıyı açmazsanız kendi kendine geri kilitleniyor. Bu toyotalarımda böyleydi. Kia dada bunu gördüm. Ama araçtan indiğimde kendi kendine kitlediğine hiç şahit olmadım hep kendim kilitlediğimden emin olduğum için.
  • jubeii kullanıcısına yanıt

Merhabalar

Ben araç yıkamada da denk geldim, aracın kilidini acınca eğer kapıyı açmaz iseniz belli bir süre sonra kilitliyor, kilidi açar ve kapıyı açıp kapatırsanız kendi kendine kilitlemiyor.

• Ben de 2020 model Prestige paket ile aranıza katıldım.

Aracı ikinci el olarak aldım. 10 bin km de ay taşı gri renk, içi bej döşeme 325 bin tl ye sahip oldum.

Yaklaşık bir aydır kullanıyorum, ilk aldığım zaman depoyu fullemiştim, yaklaşık 650 km yol yaptım, daha depoda yakıt mevcut ve ortalama tüketim 7.1 litre olarak görünüyor.

Aracı aldığımda yanında tamir kiti vardı, ben ikinci el olarak stepne temin ettim ve aracın bagajının altına yerleştirdim. Yolda sıkıntı yaşamak istemiyorum, inşallah kullanmak nasip olmaz.

Göstergelerin arasındaki dijital bilgi ekranı biraz daha büyük ve renkli olsaymış daha güzel olurdu bence.

Prestij donanımda hafif koyulaştırılmış bagaj ve arka kapı camları hoş olurdu aslında.

Işıkta beklerken ya da rolantide kendi halinde ilerlerken işitebildiğim, motor kısmından hafif bir uğultu geliyor, daha önce de bir çok kez dizel araç kullandım ve bu sesin normal olmadığını düşünüyorum. Bakıma gidinceye kadar böyle kullanayım diye düşünüyorum, çünkü araştırdığım kadarıyla çoğu kullanıcı bu sesten bahsediyor.

El freni park ederken kendisi devreye girmiyor.

Sıcak asfalt olmayan yollarda lastik sesi rahatsız etmese bariz bir şekilde de duyuluyor. Hele hele asfalttaki mıcır çok fazla dişliyse bu ses rahatsız edecek kadar artıyor.

Şu ana kadar bunların haricinde araçla ilgili her hangi bir olumsuzluk fark edemedim.

Aracın gücü yeterli, vites geçişleri gayet pürüzsüz ve kararlı, viraj performansı güzel, hatta cüssesine göre gayet iyi.

A50 telefonumu kablo ile çok kolay bir şekilde ekrana yansıttım ve google haritalar uygulaması mükemmel çalışıyor.

• bravaman kullanıcısına yanıt

Merhabalar

Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

Motor sesi dikkatimi çekmedi gerçi sadece yıkama ve yakıt almaya giderken kullanıyorum  

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.