Aracınız hayırlı olsun.Güzel günlerde kullanırsınız inşallah.2020 elegant sahibiyim,sıcak asfaltta çok sessiz olan aracım dişli asfaltta bir miktar ses alıyor ben bunu 17 inç jant olmasına bağlıyorum bildiğim kadarı ile sizin aracınız 19 inç janta sahip bu nedenle biraz daha fazla ses alıyor diye biliyorum.Bu durumun tüm araçlarda olduğunu düşündüğüm için pek te dert etmiyorum. |
Kia Sportage 2019 Sonrası 1.6L Dizel (7 İleri DCT) Alanlar ve Alacaklar (Alındı) (17. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Ben de aynı paketin 4x4 ü var. 2.000 km ye yaklaştı. Genelde Facebook daki 2019 -2020 grubunda yazıyorum. Bu forumunda daimi üyesi olduğumdan burayı da takip ediyorum.quote:
Orijinalden alıntı: bravamanBen de 2020 model Prestige paket ile aranıza katıldım.
Aracı ikinci el olarak aldım. 10 bin km de ay taşı gri renk, içi bej döşeme 325 bin tl ye sahip oldum.
Yaklaşık bir aydır kullanıyorum, ilk aldığım zaman depoyu fullemiştim, yaklaşık 650 km yol yaptım, daha depoda yakıt mevcut ve ortalama tüketim 7.1 litre olarak görünüyor.
Aracı aldığımda yanında tamir kiti vardı, ben ikinci el olarak stepne temin ettim ve aracın bagajının altına yerleştirdim. Yolda sıkıntı yaşamak istemiyorum, inşallah kullanmak nasip olmaz.
Göstergelerin arasındaki dijital bilgi ekranı biraz daha büyük ve renkli olsaymış daha güzel olurdu bence.
Prestij donanımda hafif koyulaştırılmış bagaj ve arka kapı camları hoş olurdu aslında.
Işıkta beklerken ya da rolantide kendi halinde ilerlerken işitebildiğim, motor kısmından hafif bir uğultu geliyor, daha önce de bir çok kez dizel araç kullandım ve bu sesin normal olmadığını düşünüyorum. Bakıma gidinceye kadar böyle kullanayım diye düşünüyorum, çünkü araştırdığım kadarıyla çoğu kullanıcı bu sesten bahsediyor.
El freni park ederken kendisi devreye girmiyor.
Sıcak asfalt olmayan yollarda lastik sesi rahatsız etmese bariz bir şekilde de duyuluyor. Hele hele asfalttaki mıcır çok fazla dişliyse bu ses rahatsız edecek kadar artıyor.
Şu ana kadar bunların haricinde araçla ilgili her hangi bir olumsuzluk fark edemedim.
Aracın gücü yeterli, vites geçişleri gayet pürüzsüz ve kararlı, viraj performansı güzel, hatta cüssesine göre gayet iyi.
A50 telefonumu kablo ile çok kolay bir şekilde ekrana yansıttım ve google haritalar uygulaması mükemmel çalışıyor.
Geçenlerde serviste epey soru sordum.
- Motordaki ses bende de var ve beni rahatsı ediyor.
O sese triger sebep oluyormuş. Kesilmezse bir gün bırakın biraz gevşetelim dediler.
- Tüketim bence de biraz fazla. Aracın cüssesinden sanırım.
- Bir de buradaki arkadaşlara da sorayım. Trafikte veya otoparkta vs ayağınızı frenden çekince gaza basmadan kendisi hareketlenirken bende titreme yapıyor . Geri viteste yapmıyor. 1.viteste yapıyor. Servisteki vatandaş buna da bırakmanız lazım dedi:)
- multimedya ekranındaki sürüş bilgileri çalışmıyor.
- Ekran bazen açılmıyor ses geliyor ama ekran kapalı.
Servis bunlara da bırakmanız Lazım dedi :)
- Bir de ön park sensörü bazen çalışmıyor.
Hafta içi bir gün bırakıp hepsine ne yapacaklar bakalım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhabalar
- 1.vitesteki titreme benim aracımda yok. Normal olmayan bir durum gibi.
- Radyodaki ekran görüntüsünün gitmesi durumu bende 3 defa oldu (7 ay içerisinde). Ancak araç stop ettirildikten sonra ilk çalışmada ve fonksiyon kontrolü yaptıktan sonra düzeliyor. Konu ile ilgili videoyu eklemeyi beceremedim.
Bu videoyu servise de gönderdim. Radyo sisteminin sökülüp İstanbul'da güncellenmesi gerektiği bilgisi verildi. Ben konsoldan söküm işlemine şimdilik pek yanaşmadım. Eğer siz başka bir çözüm bulursanız, buradan paylaşırsanız iyi olur.
-
Teşekkür ederim.
-
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Benim aracımda bahsettiğiniz titreme yok, bence acele etmeyin, kullanın biraz, belki düzelir. Henüz kilometresi çok düşük.
Benim aracım mart çıkışlı ve ön park sensörü mevcut değil.
Yakıt tüketimi bence makul, şikayet etmiyorum.
Benim aracım şu anda 11 bin km de ve uğultu var, sizinki henüz 2 bin km de olduğuna göre demek ki kullandıkça kaybolmuyor.
-
Çok sağolun. Siz de güle güle kullanın.
-
Merhabalar,
Aracınız hayırlı olsun güzel günlerde binmek nasip olur inşallah. Benimde aracım 2100 km ye geldi. Şimdiye kadar çok fazla olumsuzlukla karşılaşmadım. Ankara az dur-kalklı biraz rampalı şehir içi, eskişehir yolu akıcı trafik, -10 ila -5 derece hava sıcaklığı yaklaşık 5.7,6.2 civarında tüketiyor yaklaşık 40 küsür km lik parkurda.
Şimdiye kadar karşılaştığım bazı garip durumlar ve olumsuzluklar:
- autohold umduğum kadar pürüzsüz çalışmıyor, gaza bastığımda çok kısa tutuyor gibi oluyor sonra salıyor bunu sevemedim.
-özellikle motor soğukken kalkışta şanzıman kavrarken çok hafif titreme var bu yokuşlarda biraz daha belirgin ilk çift kavramalı arabam belki çalışma karakterinden dolayı böyle yapıyor olabilir diye düşünüyorum ama bu km de pek beklemiyordum açıkcası. Bu durum sıcakken yok ama onu da belirteyim.
-D modundayken sport modda değilse ve yol düzse biraz ağırbaşlı hızlanıyor ve 7.viteste arabayı alt devirlerde hızlandırmaya çalışıyor. D modundayken gazı fazla ezmeniz gerekiyor 6. Vitese çekmesi için o da alt devirde arabayı boğuyormuş gibi oluyor bunu sevemedim. Eğimleri güzel algılıyor ama baktı çekiş düşecek gibiyse diretmiyor direk hızlı hızlı vites ufaltıyor bunu sevdim.
-evden çıkınca bir yokuş aşağı iniş var gaza veya frene basmadan 2. Viteste kendi insin diyerek hiçbir şeye dokunmadım. Devri gereksiz yükseltiyor motor freni yapacam diye gaz veriyorum vites atsın diye 3-3,2 civarına geliyor devir bandı sonra atıyor motor soğukken hoşuma gitmiyor bu durum fazla devir çeviriyor gibi oluyor kendim manuele çekip yükseltmek zorunda kalıyorum.
Bunlar harici bir sıkıntı yaşamadım fiyat/performans olarak çok güzel araba konforundan, gidişinden, yakışından, donanımından çok şükür memnunum şimdilik.
-
-
2 çeker mi aracınız. -
Evet hocam önden çeker. -
Merhabalar,
Sportage 4x2 1.6 Dizel Elegance Plus alma arefesindeyim. Konuyu neredeyse baştan sona okudum diyebilirim. Konu sahibi Aziz hocama karşı bir yakınlık dahi hissettmişken kaza yaptığını öğrendim. Geçmiş olsun dileklerimi ileteyim.
Genel olarak kullanıcıların aracı çok sevdiğini ciddi bir kronik sorunla karşılaşmadıklarını gördüm. Yalnızca hız sabitlenince aracın olağandışı şekilde vites küçültüp devir çevirdiğini şikayeti var, bu konuda bir gelişme var mı çözülmesi hususunda?
Aracı almadan önce dikkate almamı önerdiğiniz hususlar var mı?
Son olarak araçta standart ses sistemi var, bunun kalitesi nasıldır? Çok iyi olmadığı yönünde yorumlar okudum. Benim şimdiki aradım Focus 2015, onda da standart sistem var ama ben gayet memnundum, var mı Focusa binip karşılaştıracak?
Teşekkür ederim şimdiden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usmanoguz -- 23 Ocak 2021; 13:18:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar
Sportage’ı almadan önce ben de forum sayfalarındaki hız sabitleme durumundaki vites küçültme şikayetlerini okumuştum. Benim önceki aracım megane 4 1.5 dci EDC idi. İki aracın aynı uzun yoldaki hız sabiltleyici durumu şu şekilde:
Hız sabitleyici ile eğimi yüksek yokuş aşağı inişlerde meganda ayarladığınız süratin 5 km üzerine çıktığınızda sürat göstergesinde yanıp sönmeye başlayan ikaz bildirimi oluyordu. Araç hiçbir şekilde sürati azaltmak için vites küçültüp motor freni yapmıyordu (son 6. Viteste iken). Ancak kia da bu süratlenmeyi önlemek için hız sabitleyici ile giderken bile vites küçültüp motor freni yapmaya çalışıyor. Bu nedenle motor yüksek devirler çeviriyor. Bence olması gereken durum kia daki durum.
Hız sabitleyici ile Yüksek eğimli çıkışlarda ise megane 6. Vitesten 5. Vitese geçiş yapıp ayarlanan sürati koruma çalışıyordu. Sportage iki vites birden düşürerek bunu yapıyor. Özellikle eğimi fazla olan yokuşlarda. Burada fark sanırım meganın 6 ileri sportage in 7 ileri olmasından kaynaklanıyor…
Ancak kia daki şikayetler eğimi olmayan düz yolda hız sabitleyici ile giderken durduk yere vites küçültme ise (ki ben böyle bir durum yaşamadım) o normal bir durum değil.
Ses sistemine gelince; bence standart durum fena değil. Elbette iyinin iyisi her zaman olur. JBL sistemi mutlaka daha iyidir. Benim aracım elegans. Ses sistemi benim için yeterli. Focus un standart ses siteminden memnunsanız, bu aracın standart sisteminin de yeterli olabileceğini düşünüyorum.
Sıfır km araç almadan önce bence herkes boya kalınlığının ölçülmesini talep etmeli. Kalite kontrolde bazen araçların bazı kısımlarına 2. Kez boya yapılabiliyor. Genelde firmalarda bu durumu müşteriye satışta söylemiyor. Sonra internette sıfır km araçta boya çıktı şeklinde videolar görüyoruz.
-
Merhabalar,
Benim aracımda jbl ses sistemi olduğundan ve standart ses sisteminde hiç müzik dinlemediğimden maalesef ne söylesem yalan olur :). Aynı şekilde rodajımda yeni yeni bittiğinden daha hiç cruise control deneyemedim. Ancak araç alım aşamasıyla ilgili bir kaç tavsiye verebilirim:
- Öncelikle eğer bulunduğunuz ildeki bayiiden araç alacaksanız mutlaka depoda size satılacak olan aracı görün. Aracın şase numarasını, km sini, belirgin dikkat çeken bir yeri varsa muhakkak fotoğraflayın. Kapılarını açtırın, içine oturun. Herhangi bir yerinde hasar, çizik, ezik, göçük olmadığına emin olun. Teslim alırkende mutlaka boya kontrolü talep edin. Farklı ilden araç alacaksanız satış danışmanınızdan aracın farklı açılardan fotoğrafını isteyin. Eğer gönderemem gibisinden şeyler söylerse aracın siz bayiiye gidince hazırlanmaya başlanmasını isteyin. Benim şansıma gittiğimde aracım hazırlanmaya başlamamıştı kaportasının üstündeki jelatinleri üzerindeydi. Her şeyini görme şansı bulmuştum. Satış danışmanınızla şartlarınızı mutlaka önceden konuşun. Mesela ben aracımın kesinlikle yıkanmamasını, teslimat öncesindede mikron ölçerle boya kontrolü talep ettim. A bayii aracı yıkamadan veremeyeceğini söyledi ( ne alakaysa). B bayii şartlarımı kabul etti aracı ordan aldım gibi gibi. Sizde taleplerinizi belirtmekten çekinmeyin.
- Titizseniz aracınızın bayiide yıkanmadan teslim edilmesini talep edin. Ben teslimat öncesi, ağzında sigara, elinde fırça hatır hutur araç yıkayan usta çok gördüm ya da depoda beklemiş çamurlu araca su tutmadan köpük sıkıp süngerleyen, altındaki çamuru üste, üstündeki çamuru alta taşıyan. Sonra maalesef binlerce lira para dökülen araç çizik içinde çıkıyor. Ama tabii ki takdir sizin kimi insanın hoşuna gitmez para verip kirli teslim almak. Ben sizi uyarayım karar tabii ki sizin. Size mutlaka çok çok uygun fiyata (yaklaşık 2500-3000 tl) cam filmi, seramik kaplama, ön tampon, çamurluklar, kaputa film gibi şeyler tavsiye edecekler. Benim detailing işi yapan tanıdığım olduğundan size durumu şöyle izah edebilirim. Bugün kaliteli, gerçekten insanı uv ışınlarından koruyan, cilt kanseri dernekleri tarafından onay almış bir cam filmi yaklaşık 1200-1500 tl, iyi bir seramik kaplama sportage gibi bir araç için 3000-3500 tl gibi uygulama fiyatlarına yapılıyor. Sizlerin araçlarına yapılan filmler genellikle kaput, tampon filmleri ppf değil, pvc ürünleri oluyor. Bu filmler çekilirken bayiilerde aracınızın üzerinde lakayıt bir şekilde falçatayla kesiliyor ve kaput, çamurluk gibi parçalar hasar görebiliyor. Aynı şekilde pvc film altındaki boyayı koruyacağına yakabiliyor daha da kötüsü sökerken boyayı alabiliyor. Daha geçen gün Mercedes E- serisi fotoğrafı gönderdi kaputun hali içler acısı. Eğer uzun binecekseniz, aracınıza gerçekten titizseniz benim tavsiyem bu filmleri çektirmemenizdir, bu uygulamalara itibar etmemenizdir. Dışarda, güvenilir, yaptığı işlerle kendini kanıtlamış bir detailing merkezinde yaptıracağınız güzel bir seramik aracınızın boyasını çok daha iyi korur.
- Aracınızı teslim alırken, ruhsat bilgileri aracınızla uyuşuyor mu mutlaka kontrol edin. 2020-2021 modellerin kullanım kılavuzları kitapçıklı değil usb bellekte gelir. Lastik tamir kitinin bulunduğu bir çanta olması gerekir. Avadanlık seti bulunmaz (kriko vs.). Bagaj pandizotu olması gerekir.
- Bayiden kışlık kauçuk paspas, bagaj havuzu, yan basamaklar, arka difüzör, ön tampon eki gibi aksesuarlar talep edebilirsiniz. Benim aracı aldığım bursa inallar bayii hediye etti ama ben taktırmadım yinede aldım ne olur ne olmaz canım isterse taktırırım diye. Sizde mutlaka talep edin.
-Başka illere gitme imkanınız varsa çevre illerden mutlaka fiyat alın. Ben Ankara’da ikamet ediyorum aynı aracı Bursa’da ciddi fiyat farkına buldum. Sizde araştırın mutlaka eminim daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz. İnallar piyasaya göre uygun fiyatlar verebiliyor tavsiye ederim ikamet yerinize çok uzak değilse mutlaka görüşün.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın, size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :). Müşteri sizsiniz, parayı siz vereceksiniz, her şeyi talep edebilirsiniz, sizin en büyük hakkınız. Sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Sportage güzel araç. Sürüşü, gidişi, yakışı, konforu vs vs. Pişman olmazsınız.
-
Hayırlı olsun öncelikle ama DCT şanzıman zamanla sorun çıkaracak gibi görünüyor. Benim aracım daha 1700 km de ama frenden ayağımı çekince gaza basmadan araç silkeleyerek ilerliyor. Benzer şikayetleri olanlar var Facebook gruplarında. Hafta içi servise gideceğim. Kendime söz vermiştim DSG ve türevlerini almamak için ama YouTube videolarında herkes övmüş de övmüş. Gelgelelim gercekler acı oluyor bazen.quote:
Orijinalden alıntı: usmanoguz
Merhabalar,
Sportage 4x2 1.6 Dizel Elegance Plus alma arefesindeyim. Konuyu neredeyse baştan sona okudum diyebilirim. Konu sahibi Aziz hocama karşı bir yakınlık dahi hissettmişken kaza yaptığını öğrendim. Geçmiş olsun dileklerimi ileteyim.
Genel olarak kullanıcıların aracı çok sevdiğini ciddi bir kronik sorunla karşılaşmadıklarını gördüm. Yalnızca hız sabitlenince aracın olağandışı şekilde vites küçültüp devir çevirdiğini şikayeti var, bu konuda bir gelişme var mı çözülmesi hususunda?
Aracı almadan önce dikkate almamı önerdiğiniz hususlar var mı?
Son olarak araçta standart ses sistemi var, bunun kalitesi nasıldır? Çok iyi olmadığı yönünde yorumlar okudum. Benim şimdiki aradım Focus 2015, onda da standart sistem var ama ben gayet memnundum, var mı Focusa binip karşılaştıracak?
Teşekkür ederim şimdiden.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yanıtlarınız, öneri ve yönlendirmeleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz. Burası Türkiye, haklısınız her daim temkinli ve tedbirli olmak gerekir.
@tgezer hocam sizin şanzımanla ilgili uyarınız bu sayfada okuduğum en ciddi ve biraz da ürkütücü durum olabilir. Başka bu durumda olan var mı acaba?
Ben 5 yıldır Focus TDCI Powershift ıslak/yağlı çift kavrama kullanıyorum, aracım 130 binde hiç sorun yaşamadım. Sportage'daki kuru çift kavrama; daha sık hata verdiğine dair yazılar okumuştum. Aklıma takılıp, düşündürse de 5 yıllık garantiye sarılıp alıcaz artık.
-
Karar sizin tabii . Islak kavramada soğutma sıkıntısı olmuyor . Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul da çift kavramalar çok sorun çıkarıyor.
Hatta servisteki usta bir parçanın garantiden değişip değişmeyeceğinin kriterlerinden birinin "aracın hangi şehirde kullanıldığı" olduğunu söyledi. Yoğun trafik olan yerlerde garantiden değişim daha kolay oluyormuş. Acı ama gerçek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
4x2 sportage 1600 kg. Aracı kaldırırken, durdururken büyük bir kütleyi kaldırıp, durduğunuzu hissediyorsunuz. Ben kalkışlarda (özellikle yokuş yukarı) kavramasını hissedebiliyorum. Ufak ufak ben nasıl manuelde debriyajdan ayağımı çekerken aracım titriyorsa, sportage de o şekilde titriyor. Önce kavrıyor, sonra yürüyor. Hızlanırkende aynı şekilde önce sırtlanıyor, sonra hızlanıyor. Bu daha çok çift kavrama karakteri diye düşünüyorum (çok şiddetli sarsıntılar hariç). Aracımı sürerken daima autohold u açıyorum. Yoğun dur kalklarda manuel kullanıyorum ancak aracı annemde arada kullanıyor, o da autohold açık vs kullanıyor ancak şehiriçi trafikte manuel kullandığını sanmıyorum daima otomatikte kullanıyor. Birde aile üyelerine park ettiklerinde yükü el frenine verecek şekilde şanzımanı P ye almalarını öğrettim ( boşa al-el frenini çek-ayağını frenden çek- tekrar frene bas-P ye al). Çift kavrama çok güzel ancak narin bir sistem dikkat etmek lazım. Birazda şans işi çok hart hurt kullananıda gördüm dsg de falan hiçbir sorun yaşamamış, çok dikkat edenide gördüm 10-15 binde dsg si değişmiş. Kia dct ilk çıktığında dahada sorunluydu şimdi yazılımlar vs. baya çözdüler sorunları. Benim arkadaşımda 136 bg ceed sw var dct şanzıman 140 binde 1300 küsür kg lık araba bugüne kadar sorun yaşamadı. Kendiside asla dikkat etmez. Sportage in belki normal bir araca göre daha erken bitebilir kavraması ağırlığından dolayı. Ben 2300 km deyim şu ana kadar sıkıntı yok tabii 10-15 binde neler olacak göreceğiz. Ankara’da ikamet ediyorum, burda trafik nadir sıkıştığından ve trafik genelde akıcı olduğundan şanzıman pek yorulmuyor. 5 yıllık garantiye sırtımı dayayarak aldım. Servis sorun çıkarmaz diye düşünüyorum ama bakalım göreceğiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barneystinson06 -- 24 Ocak 2021; 0:53:35 >
-
Bugün rodaj sonrası aracımın yağ ve yağ filtresini değiştirttim. Normalde Kia’da 1000 km çağırması gibi bir şey yok ama kendi titizliğimden, motor içinde küçük metal parçaları vs. kaldıysa diye değiştirmek istedim. Ankarada ikamet etmeme rağmen Bolu Kia Buyruk bayisini tercih ettim. Ankaradaki servislerin bu işi daha pahalı yapmasından ve Petrol Ofisi motor yağı kullanmayı bana şart koşmasından dolayı Boludaki servisi tercih ettim. Ankaradan liqui moly toptec 4200 motor yağımı götürdüm. Boludaki servisten çok memnun kaldım. Kendimi evimde gibi hissettim ilgi alaka o kadar iyiydi. Serviste küçük butik servis gibi. Bekleme salonunda otururken serviste aracınızı büyük pencerelerden izleyebiliyorsunuz. Önceki konuları okuduysanız, a sütununda renk atması sorunum olduğunu görmüşsünüzdür. Onuda söyledim, teslimattan evvel yağ gibi bir şey bulaşmış sanırım, silikon spreyi sıkıp sildiklerini söylediler baktım baya yok olmuş artık görünmüyor. Servis danışmanım Mustafa Bey, yapılan her işlemin bilgisini tek tek verdi. Yani kısaca titizseniz gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz güzel servis.
-
Merhabalar
Teşekkürler, ben yapmadım eşim yaptı
. Ayrıca adam yola bakmıyor yada telefona filan bakıyordu bence bodoslama çarpmış.
Hız sabitleme konusunda bir gelişme var mı bilimiyorum ama bir güncelleme geldiğinden bahsedilmişti, tamirde iken bana sormadılar, 2 bakıma girececeğim bir bilgi olursa yazarım.
İlk aracım sıfır sportage idi hala eski kasaları beğenirim, bu hayat gelip geçiçi, kar etmek için kolay satılır diye araç almadım almam da. Mutlaka eksik tarafları var ama dizayn olarak hoşuma giden araç. Ses sistemi kötü değil iyi de değil
Ayrıca öneri olarak, Anahtarsız çalıştırma giriş, cam tavan, geri görüş kamerası, bluetooth bağlantı mutlaka olsun
3D paspas alın tüm araçlarıma alırım . Deri koltuk almayın (koltuk ısıtıcı ve soğutucu yok ise ) yazın yanar kışın donuyor bir yeriniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 27 Ocak 2021; 22:7:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba arkadaşlar.2020 model aracım var farları beyaz xenon ile değiştirdim.ancak gündüz farları için uygun beyaz ampul bulamadım.çıkarıp baktım e11 yazıyor ama araştırdım bulamadım daha önce bu tip uygulama yapan varmı.bilgi alabilirmiyim?Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X