İlk Suv aracım Sportage ve fikir ve düşünceleriniz benim için önemli ve yol gösterici. Konu ile ilgili değerlendirmeniz için teşekkür ederim. |
Kia Sportage 2019 Sonrası 1.6L Dizel (7 İleri DCT) Alanlar ve Alacaklar (Alındı) (24. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhabalar
Yan basamak taktırmadım ilk kasa 2013 de taktırmıştım.
Artıları
* park ettiğinde yandaki araç kapı çizilmesini önlüyor, arka kapı da etkili değil.
* O zaman güzel görünüyordu. yıl 2021 hala aynı
Eksileri
* Paçaları inip binerken kirletiyor
* Kar yağıp sabah donduğunda kapı açılmaz temizlemek
lazım. Soğuk karlı yerde iseniz önemli
Araç olarak çok sevdiğim bir araç her iki kasasını da heralde 3. kasa yı da alabilirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar,
Aracı alalı 2.5 ay, 4 bin km oldu ve geçen hafta Ankara-K.Maraş arası uzun yol yapma imkanı buldum, o sebeple araçla ilgili genel görüşlerimi belirtmek isterim.
Öncelikle yakıt tüketimi, uzun yol öncesi şehir içi 6.8 idi ortalama, uzun yol sonrası 6.6' ya indi, yanlış hesaplamadıysam uzun yolda 40-42 kuruş yaktı.
Önceki ve ilk aracım (5 yıl 130 bin km kullandım) Focus 2015 1.5 dizel otomatik olduğu için haliyle sürekli onunla kıyaslıyorum.
Açıkçası HB bir araçtan SUV'a geçince belirgin bir konfor iyileşmesi yaşayacağımı hayal etmiştim ama hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Ya Focus standart üstü ya da Sportage kötü. Hissiyatları neredeyse aynı, Sportage belli belirsiz önde ama fark bu kadar az mı olmalıydı bilmiyorum. Enteresan olan uzun yolda Focus daha az yoruyordu.
Ses sistemi, Focus'da da standart ses sistemi vardı, Sportage'da da, ne yazık ki burada da hayal kırıklığına uğradım, bu alanda Focus açık ara önde. Sportage'da bas tiz, bölge ayarlarını yapmama rağmen bir türlü istediğim ses seviyesini yakalayamadım, çok isterdim Sportage daha iyi olsun çünkü arabayı sevmek istiyorum ama Focus baya iyiymiş.
Koltuklar orta sert ama Focustan daha iyi hissiyatı, bel desteğinin olması güzel. İç mekan geniş arka yaşam alanı çok güzel.
Bagaj yan duvarlarının sert plastik olması kötü, bagajdaki eşyaya göre kulak tırmalayıcı sesler geliyor.
Motor şanzıman, arabada beğendim alanlardan birisi. DCT 7 ileri kuru kavrama Focus'taki 6 ileri ıslak Powershit ile neredeyse aynı geçişlere sahip, hissettirmiyor demek doğru ama Focus 130 binde de hissettirmiyordu, inşallah Spotagela da sorunsuz oraları görürüz. Motorun atikliği ağır kasaya rağmen daha iyi.
Gelelim uzun yola çıkarak çıkınca keşfettiği bazı sıkıntılara;
-Cam tavan özellikle stabilize ve bozuk yollarda ciddi şekilde gıcırdıyor, sanırım ayar yaptırmak gerekiyormuş.
-Sıfır aldığım Sportage aracın rot ayarı bozuk (inşallah bu kadar basittir). Araç düz yolda giderken direksiyon yüzde 5 gibi bir oranla sola bakıyor. Bilmiyorum sıfır araçta bu normal mi?
Biraz yermiş olabilirim kusura bakmayın ama herşeye rağmen severek kullanıyorum;)
İyi akşamlar dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usmanoguz -- 3 Mayıs 2021; 13:6:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Direksiyondaki hafif kayma bende de var .
Şanzıman CVT değil DCT. Emin olun İstanbul gibi yoğun bir yerde kullanıyorsanız sorun çıkaracak.
Konfor işi göreceli. Lastik sesi hariç bende sorun pek yok. 19 jant ve Continental markasıyla ilgili sanırım. Nokian kış lastiği oldukça sessizdi.
Cam tavandaki ses bende de var.
Ses sistemi berbat evet.
Benim araç 4x4 o yüzden 7-8 arası tüketimim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet DCT, neden CVT yazdım bilemiyorum şu an:)
Benim lastikler 17" ve hem yalıtımdan hem yol sesi izolasyonunda memnunum açıkçası.
Şanzıman eve çıkarabilir ama 5 yıllık garanti var diye avutuyorum kendimi..
Acaba bu direksiyondaki kayıklık kronik mi, var mı başka yaşayan?
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Ben alalı yaklaşık 6 ay oldu gerçi fazla kullanma imkanım olmadı şuan 3000 km de. Arac içi seslerde titiz birisiyim en ufak sese takılırım ama cam tavan da veya herhangi bir yerinde şimdilik ses sorunu yaşamadım. Gt line versiyon kullanıyorum jbl ses sistemi ve tam deri koltuk gibi ilave donanım var. Rahatlık göreceli tabi ama benim keyifle kullandığım bir araç. Kronik sorunu duymadım ve şimdilik karşılaşmadım, umarım siz de uzun süre sorunsuzca kullanırsınız.
Bende 7300 km lik notlarımı paylaşayım. Yalıtımdan memnunum baya. Uzun yıllar Toyota kullanmış biri olarak ilaç gibi geldi. Rüzgar sesi olsun yol sesi olsun bu yükseklikteki bir araç için baya memnun kaldım uzun yolculuklarda fazla yormuyor. Trim sesi baya az cam tavandan tıkırtı çıtırtı gelmiyor ki pek çukurlara vs dikkat edip kullanmam. Trim sesi olayı sınıf standartları için iyi çok esneyen ses yapan bir parçası yok. İşçilik parçaların birbirine oturmasını güzel yapmışlar. 100-120 gibi hızlarda benimde direksiyonum 2-3 derece kadar sola yamuk. Tam düzlediğimde araç sağa doğru kaymaya başlıyor. Şehir içi hızlarda direksiyon düz sorun yok. Ufak bir rot ayarıyla düzeleceğini düşünüyorum. Araç alım aşamasında Skoda Karoq 1.6 tdi dsg prestige araçla test sürüşü yapmıştım onunda direksiyonu hafif yamuktu hatta teste çıktığım adam serviste ustabaşıydı satış elemanı vermemişlerdi, bu durumun normal olduğunu sıfır km araçlarda dahi rot ayarının bozuk olabileceğini söylemişti bu da dipnot olarak dursun. Kışlık jant lastik takımım (17 jant oem Kia jantı ve lassa competus winter 2) çok daha konforlu gidiyordu. Ses biraz vardı ama o lastik kalitesiyle alakalı diye düşünüyorum. Yazlık jant lastik takımım (19 inç prestige design jantları ve continental lastikler) direksiyon tepkileri biraz daha net tabii ama konfor doğal olarak düşüyor. Yoldaki pürüzler vs. daha fazla hissediliyor. Yinede 19 a göre konforunu beğeniyorum. Yakıt deposundan hafif çalkalanma sesi geliyor, beni çok rahatsız etmiyor ama rahatsız olan varsa aklında bulundursun. Yakıt demişken tüketim fena değil sıkışık Ankara trafiğinde 7.1-7.0 litrelerin üzerine çıkamadım. Gündelik kullanımda dikkat etmeden 5.5-6.5 litrelerle dolaşmak mümkün (4x2). Direksiyonun bazı kısımlarında işçilik hataları gözüme çarptı şöyle 80-100 bin km civarında parladığında işçiliği iyi bir dericide daha güzel bir işçilikle kaplatılabilir benim fikrim. Ses sistemi (benimki JBL) gayet güzel keyifli müzik dinleniyor sıkıntı yok. Performans olarak üzmüyor kickdown yaptığınızda 320 tork ve dct nin yardımıyla iyi çekiyor. Dct demişken, hafif yokuşlarda kalkış yaptığımda gazıda az vermişsem titretiyor gazı güzel vermek lazım. Onun harici özellikle 3. ve 7. Viteste kalmakta biraz ısrarcı yukarıda bununla ilgili bir not bırakmıştım. Sıkışık ankara trafiğinde dct sıcaklığının 5 dişin üzerine çıkmadığınıda belirteyim çok saçma sapan davranılmadığı sürece ısınmadan yana korkunuz olmasın. Çok çok aşırı dur kalklarda hafif titrediği oldu ama çift kavramalığına verdim artık alırkende tork konvertörlü tepkimesi beklemiyordum. 5 yıl 150 bin km garantili olması dct alırken tercih etmemde bir sebepti servisede bir kere gittim hizmet, ilgi alaka iyiydi memnun kaldım baya. İçi bej renk araçlar için konuşuyorum kot pantolon renk transferi olabiliyor ona dikkat edin mutlaka bende oldu bayramdan sonra çaresine bakacağım :). Üzerinde gelen silecekleri beğenmedim iz bırakarak siliyor biraz daha eskisinler bosch la değiştireceğim. Led farların aydınlatması güzel ama tamamen karanlık yollarda uzun süre aydınlanan yerlere bakarsanız gözü yorabiliyor biraz. Özetle genel olarak memnunum muhtemelen satsam yine sportage alırım. Sıfır araç alıyoruz evet ama maalesef sorunsuz olacak diye bir şey yok geçen internette bir video gördüm 2021 model yeni kasa Mercedes S- Serisi araç elektronik arızası vermiş bütün sensörler radarlar arıza veriyordu. Ayrıca galerici otomobil işi yapan tanıdığım söylemişti sokakta sık sık gördüğümüz Mercedes, Bmw ve Audi modellerinden ne trim sesleri geliyor aklın durur demişti o gün bugündür trim sesi olayı beni rahatsız etmiyor :D. Başkada aklıma bir şey gelmiyor sorunuz olursa yanıtlarım seve seve :))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barneystinson06 -- 3 Mayıs 2021; 17:53:3 >
-
Merhabalar
Direksiyondaki eğrilik diğer markalarda da mevcut. Daha önce belirtmiştim. Önceki aracım Megane 4 1.5 dci. EDC idi. Onun da direksiyonunda çok hafif eğrilik vardı. Ancak düz gidişlerde direksiyonu bırakınca sağa veya sola çekmediği için ben rot ayarı yaptırmadım. Aracı da o şekilde satmıştım. Diğer aracım clio 5. Clio 5 forum sayfasında da direksiyonun eğri durduğundan bahseden kullanıcılar mevcut.
Gelelim 10.000 km yi geçen Sportage'ın durumuna
Konfor olarak ben memnunum. Ben aracı alırken Vizyon paket (19 inç jant paketi) araçlar da vardı. Ama ben tercihimi 17 inçlik Elegans A dan yana kullandım.
Trim sesi ve cam tavan çatırdaması Şu an yok. Ancak diğer markalarda da özellikle kasislerden yan geçişlerde (aracın hafif esnediği durumlarda) cam tavan ses şikayetlerini duydum.
Ses sistemi benim için yeterli.
Yakıt tüketim ortalaması 6.3 lt/100 km
Herkese kazasız sürüşler.....
-
Herkese kazasız belasız sürüşler.
Ama
1-şanzıman
2- kayıştan gelen ötme sesi ve servisin çözüm odaklı olmaması beni araçtan soğuttu.
Benim araç 4x4 ve sıklıkla yazın orman kışın karlı bölgelere giderim. Ve aracı en ufak zorlamanızda balata kokusu yayılıyor etrafa. Bu şanzıman hafif araziye bile uygun değil.
Araziye ve yoğun trafiğe girmezseniz sorun çıkarmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: tgezer
Herkese kazasız belasız sürüşler.
Ama
1-şanzıman
2- kayıştan gelen ötme sesi ve servisin çözüm odaklı olmaması beni araçtan soğuttu.
Benim araç 4x4 ve sıklıkla yazın orman kışın karlı bölgelere giderim. Ve aracı en ufak zorlamanızda balata kokusu yayılıyor etrafa. Bu şanzıman hafif araziye bile uygun değil.
Araziye ve yoğun trafiğe girmezseniz sorun çıkarmaz.Balata kokusu, ormanda dik bir yokusta bende de oldu. Sonra deneme amaçlı aynı yerden manuele alarak geçtim koku olmadı. Hareket edince otomatikte hemen 2.vitese atıyor , eğer dik bir rampada ve hız düşük ise yarım debriyajda gibi yapıyor sanırım koku bundan kaynaklanıyor.
Ülkemize ve Avrupa ya bu kasa mı gelir bilmem ama Çin'de tanıtılan yeni Sportage bu
https://www.youtube.com/watch?v=E7vzftERVlg&feature=youtu.be
Merhabalar
Bence gelmez ACE çine çıkan araçlarının kodu diye biliyorum.
Bu kasayı daha önce de gördüm iyi mi kötü mü karar veremedim.
quote:
Orijinalden alıntı: åzizMerhabalar
Bence gelmez ACE çine çıkan araçlarının kodu diye biliyorum.
Bu kasayı daha önce de gördüm iyi mi kötü mü karar veremedim.
Gelirse dış tasarım hayal kırıklığı yaratır baya
Selamlar. Nissan Qashqai 1.6 dizel otomatikten Sportage 1.6 dizel otomatiğe geçmiş olan varsa bir kıyaslama yapabilir misiniz ?
Konunun hepsini okudum. Az çok fikir sahibi oldum. Ankara'daki kullanıcılar yoğun trafikte ne yakıyor ? barney hocam bahsetmiş tüketimden, ben de benzer güzergahlarda kullanıyorum. Bu güzergahlardaki iş çıkışı trafiğini merak ediyorum açıkcası. Yardımcı olursanız sevinirim . @barneystinson06
-
Hocam merhabalar. Geçtiğimiz yaz 2018 model Nissan Qashqai makyajlı 1.2 dig-t xtronic tekna modelini bir tanıdığımda bulunması sebebiyle yaklaşık 300-500 km civarı deneyimleme fırsatım olmuştu. Aynı şekilde 2017 yılında bir arkadaşımda makyajsız 1.6 dci x-tronic vardı onunda yan koltuğunda seyahat etme fırsatım olmuştu. Çoğu konuda benzerler ancak sportage, yalıtım ve süspansiyon konforuyla (17 jantlar için konuşuyorum) biraz daha öne çıkıyor. Sportage
motor olsun rüzgar yalıtımı olsun qq ya göre daha başarılı gibiydi sanki. Onun harici kia nın multimedya ekranını daha başarılı buldum grafikler vs olarak ancak benim aracım prestige design paket, elegance donanımla ekranlar arasında farklar olabiliyor buna göre bu yorumumu dikkate alırsanız sevinirim. Yakıt olarak bilkent-çayyolu arası eskişehir yolundan, dur-kalk olmadan 50-80 km lik hızlarla normal bir kullanımla 5.3-6.3 litre civarı yakıyor (yavaşlayıp hızlanmalı). Akşam üstü bağlıca tarafı sıkışık trafiğe girdiğimde 6.8-7.5 arası yaktı. Uzun yoldada Ankara-Eskişehir arası 110-140 km hızlar civarı 6.0 litre civarlarında yakıyor. 7.5 un üstüne çıktığını hiç görmedim (4x2 aracım). 1.6 dizele göre fazla gibi görünsede, aracın 1600 küsür kg lık kütlesini baz alarak yorumlamak lazım rakiplerine göre nispeten ağır bir araç. Ancak gidiş anlamında vs. bu ağırlığını fazla hissettirmiyor hele sport moda aldığınızda gidişi hiç fena değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barneystinson06 -- 15 Mayıs 2021; 21:52:51 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: barneystinson06
Hocam merhabalar. Geçtiğimiz yaz 2018 model Nissan Qashqai makyajlı 1.2 dig-t xtronic tekna modelini bir tanıdığımda bulunması sebebiyle yaklaşık 300-500 km civarı deneyimleme fırsatım olmuştu. Aynı şekilde 2017 yılında bir arkadaşımda makyajsız 1.6 dci x-tronic vardı onunda yan koltuğunda seyahat etme fırsatım olmuştu. Çoğu konuda benzerler ancak sportage, yalıtım ve süspansiyon konforuyla (17 jantlar için konuşuyorum) biraz daha öne çıkıyor. Sportage
motor olsun rüzgar yalıtımı olsun qq ya göre daha başarılı gibiydi sanki. Onun harici kia nın multimedya ekranını daha başarılı buldum grafikler vs olarak ancak benim aracım prestige design paket, elegance donanımla ekranlar arasında farklar olabiliyor buna göre bu yorumumu dikkate alırsanız sevinirim. Yakıt olarak bilkent-çayyolu arası eskişehir yolundan, dur-kalk olmadan 50-80 km lik hızlarla normal bir kullanımla 5.3-6.3 litre civarı yakıyor (yavaşlayıp hızlanmalı). Akşam üstü bağlıca tarafı sıkışık trafiğe girdiğimde 6.8-7.5 arası yaktı. Uzun yoldada Ankara-Eskişehir arası 110-140 km hızlar civarı 6.0 litre civarlarında yakıyor. 7.5 un üstüne çıktığını hiç görmedim (4x2 aracım). 1.6 dizele göre fazla gibi görünsede, aracın 1600 küsür kg lık kütlesini baz alarak yorumlamak lazım rakiplerine göre nispeten ağır bir araç. Ancak gidiş anlamında vs. bu ağırlığını fazla hissettirmiyor hele sport moda aldığınızda gidişi hiç fena değil.Tüketim normal gibi. Ağırlık fazla ve hyundai dizelleri genelde muadillerinden daha fazla yakar. O yüzden tüketimi normal buldum. İyi gidip muadillerinden 0.5-1 litre fazla yakmasını normal karşılarım. Detaylı cevabınız için teşekkür ederim hocam.
-
Rica ederim hocam. Tekrardan sorularınız olursa çekinmeyin yardımcı olmaya çalışırım :) -
quote:
Rica ederim hocam. Tekrardan sorularınız olursa çekinmeyin yardımcı olmaya çalışırım :)Ses sistemi nasıl hocam ? Daha önce kullandığınız bir kaç araçtan örnek vererek kıyaslarsanız makbule geçer. Malum yasaklardan dolayı araç hakkında istediğim kadar bilgilenemedim.
-
Ses sistemleri konusunda çok profesyonel değilim onu baştan söyleyeyim. Daha önceden 2011 model Toyota Verso kullanıyodum. 6 hoparlörlü ses sistemi vardı fena değildi tatmin ediyordu. Şimdi Sportage de ise 8 hoparlörlü jbl premium ses sistemi var tabii haliyle çok daha iyi. Skoda Karoq prestige paketede bakmıştım araç alım safhasında. Markasız volkswagenin 8 hoparlörlü sistemi vardı o da gayet güzel ses veriyodu. Karoq un standart ses sistemiyle Sportage i kıyas edecek olursam, Sportage in sistemi biraz daha iyi gibi geldi ama çok normal biri marka ses sistemi diğeri standart. Doğru kıyas için Skoda Karoq tada Canton ses sistemi opsiyonunu satın alıp bakmak lazım. Karoq standart ses sistemiyle bile çok güzel ses veriyodu baslar olsun, tizler olsun. Siz araç alırken rica edin 2 dk kapılarını açsınlar ses sistemlerini ona göre kıyas ederseniz daha doğru bir sonuca ulaşırsınız. Sportage in standart ses sistemini yetersiz bulan çok insan var çünkü, jbl sadece prestige design ve gt-line donanımlarda geliyor. Son dönem araç fiyatlarına bakmadım ancak eğer aralarında dağlar kadar fiyat farkı varsa, İstanbul’da Subigarage diye bir yer duydum baya övüyolar. İşçilikleride düzgünmüş duyduğum kadarıyla daha öncedende sportage a uygulama yapmışlar. Öyle bir çözüm düşünebilirsiniz.
-
quote:
Ses sistemleri konusunda çok profesyonel değilim onu baştan söyleyeyim. Daha önceden 2011 model Toyota Verso kullanıyodum. 6 hoparlörlü ses sistemi vardı fena değildi tatmin ediyordu. Şimdi Sportage de ise 8 hoparlörlü jbl premium ses sistemi var tabii haliyle çok daha iyi. Skoda Karoq prestige paketede bakmıştım araç alım safhasında. Markasız volkswagenin 8 hoparlörlü sistemi vardı o da gayet güzel ses veriyodu. Karoq un standart ses sistemiyle Sportage i kıyas edecek olursam, Sportage in sistemi biraz daha iyi gibi geldi ama çok normal biri marka ses sistemi diğeri standart. Doğru kıyas için Skoda Karoq tada Canton ses sistemi opsiyonunu satın alıp bakmak lazım. Karoq standart ses sistemiyle bile çok güzel ses veriyodu baslar olsun, tizler olsun. Siz araç alırken rica edin 2 dk kapılarını açsınlar ses sistemlerini ona göre kıyas ederseniz daha doğru bir sonuca ulaşırsınız. Sportage in standart ses sistemini yetersiz bulan çok insan var çünkü, jbl sadece prestige design ve gt-line donanımlarda geliyor. Son dönem araç fiyatlarına bakmadım ancak eğer aralarında dağlar kadar fiyat farkı varsa, İstanbul’da Subigarage diye bir yer duydum baya övüyolar. İşçilikleride düzgünmüş duyduğum kadarıyla daha öncedende sportage a uygulama yapmışlar. Öyle bir çözüm düşünebilirsiniz.Detaylı yorumunuz için teşekkürler hocam skoda kıyası iyi oldu. Octavia kullandım 5 sene kadar çok güzeldi ses sistemi. Ondan sonraki araçlarım tatmin etmedi zaten. Ama yine de kötü değildir bence. Berrak bir ses verse yeter. Bangır bangır müzik açıp gezmem heralde
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X