Şimdi Ara

Kia Sportage 2019 Sonrası 1.6L Dizel (7 İleri DCT) Alanlar ve Alacaklar (Alındı) (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
731
Cevap
15
Favori
80.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhabalar,

Düz bir yerde kullanıp sıfırlayıp kontrol edin   yokuş ve dur kalk ve gaza çok basıyorsanız olabilir

Ş.içi 7 -7.2 Ş.dışı 5.5-5.8 verilerimiz var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim karma 8.2 4x4

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

Benim karma 8.2 4x4

Merhabalar

4x4 unuttum, belki 8.5 4x4 dür. benim veriler 2 çeker içindi,

• Hem rodaj hem de bu sebepten bencede. Yokuş mahalle içinde durup donüşler yaparken ve yokus cikarkem anlik 20 yi geciyor tuketim. Bi uzun yol yapmak lazim gibi.

• 4x4. Uzun yolda genelde 120 - 130 arası kullanıyorum. İlk zamanlar 7 nin üzerindeydi. Şimdi 4.500 km de 6 - 6.5 civarına düştü.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatiha35

Kia nin garanti süresi ne kadar acaba kitapçıkta 2 yıl yazıyor alırken 5 yıl demişlerdi

web sayfasında şöyle yazıyor.

"Kia binek aracınız, 2 yıl ya da 60.000 km yasal garanti altında olup anahtar teslim tarihinden itibaren toplamda 5 yıl ya da 150.000 km boyunca Kia Özel Garanti Onarım Güvencesi ile güvence altına alınmaktadır."

• Bu kadar geç tepki veren multimedya var mıdır acaba. Kağnı mübarek. Klima tuşuna basıyorum 2 sn sonra ekrana geliyor.

• free men F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhabalar,
    Geçtiğimiz bayram memlekete giderken uzun yolda 100-110 gibi hızlarda direksiyonun sola doğru biraz açılı durması yeniden dikkatimi çekti. Rot ayarı veya başka bir şey yaptırıp soruna çözüm bulan var mıdır aramızda?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar

Bayramda 1000 küsür km kullandım, hiç dikkatimi çekmedi   ama araçlarda hafif de olsa açı var. Çok inceliyorsun yada sorun var ben farketmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: barneystinson06

Herkese merhabalar,
    Geçtiğimiz bayram memlekete giderken uzun yolda 100-110 gibi hızlarda direksiyonun sola doğru biraz açılı durması yeniden dikkatimi çekti. Rot ayarı veya başka bir şey yaptırıp soruna çözüm bulan var mıdır aramızda?
    Bende de var o . Hiç takmıyorum. majör sorunların yanında devede kulak kalıyor.

• åziz Å kullanıcısına yanıt
    Yok hocam zaten epeydir vardı. Bu bayram tekrardan gözüme çarptı. Çok rahatsız etmiyor, gözüm alıştı ancak biri çok sinir olmuştur, yaptırmıştır, çözümünü bulmuştur hani paylaşırsa düzelttiririm diye yazdım 😄😄

• tgezer kullanıcısına yanıt
    Hocam araba kesinlikle şans işi, ben sportage ile ilgili şu ana kadar direksiyon harici bir sorun yaşamadım çok şükür. Ancak önceki Toyota mı sıfır almıştım. Çok fazla sorun yaşamıştım şansıma. Her seri üretim araçta buna benzer pek çok sorun oluyor genelde. Arkadaşım yeni clio aldı, araba 3-4 bin km de, çukura girmiş ekran gitmiş, volan değişti, marş motoru değişti garantiden dedi. Bir başka arkadaşım yine clio seyir halindeyken hayalet göstergesi gitmiş :)) Yazılım atıp çözdüler dedi. Tamamen şans 😄😄

• quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

Bende de var o . Hiç takmıyorum. majör sorunların yanında devede kulak kalıyor.

Alıntıları Göster

Ben yaklaşık 9 ay önce kullanmaya başladım, malum pandemide fazla kullanma imkânım olmadı, 5 bin km yi yeni geçtim. Trim seslerine ve sorunlara karşı servis elemanlarının pek sevmeyebileceği titiz sayılabilecek biriyim.

Sportage çok severek kullandığım nadir araçlardan ve şimdiye kadar önemli bir sorunla karşılaşmadım, sizinkilerde ne gibi sorunlar oldu?

• Direksiyonun eğik durması Renault araçlarda da var. Kia dan Önceki aracım Megane da da vardı. Renault sayfalarında rot ayarı ile bu durumun düzeldiğini yazan kullanıcılar var. Halbuki servis bana direksiyonun sökülüp düzeltileceğini söylemişti. Çok az sola eğim olduğu için ben bir işlem yaptırmadım ve Kia yı alırken o şekilde sattım. Diğer aracım clio da ise sıkıntı yok

sportage oldukça keyifli. 1 yılı ve 15.000 km yi geçti. 3 defa multimedya ekranı açılmasına rağmen ekran siyah kaldı (radyo veya USB den müzik sesi Var ama görüntü yok) Ancak sonraki ilk çalışmada düzeldi. Bunun dışında bir sıkıntı yaşamadım.

• Mavikozalak M kullanıcısına yanıt
    2500 km de Şanzıman kavranması değişti. Ama hala sıkıntılı titremeler var.

• Aradaşlar selam,

2018 sonrası kia sportage almayı düşünüyorum. Tek kafama takılan daha önce DSG problemi yaşadım bunda da DCT problemi yaşarmıyım. Bu arada dizel ve benzinlilerde DCT kullanılıyor sanıyorum. DCT tork konvartörlü değil dimi. Bu konuda arıza istatisliği veya tavsiye edeceğiniz vites türü varmı. Her jenerasyon aynı vitesimi kullandı?

• kator K kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    DCT şanzımanda DSG gibi çift kavramalı bir şanzımandır. Aracım 2020 model 10500 km dir kullanıyorum. Çok dik rampalarda kaldırırken ufak bir titretme durumu var. Düz zeminde veya hafif eğimlerde bir sıkıntısı yok. Bir de vites seçimlerini çok iyi yaptığını söyleyemem. Özellikle 3. Ve 7. Viteslerde kalmakta çok ısrarcı. Mesela şehir içi hızlarda yavaşladınız. 20 km/h hızın altına inmediğiniz sürece 3 ten 2 ye almıyor vitesi. Aynı şekilde 76 km hızın altına düşmediğiniz sürece 7 den 6 ya almıyor. Bu da devrin çok düşük kalmasına ve arabanın boğulmasına yol açıyor. Ve D modunda gaza ne kadar basarsanız basın vites küçültüp yürümüyor. İlla dipgaz yapmanız lazım. Ancak sport modunda herhangi bir sıkıntı yok gayet güzel çalışıyor. Onun harici viteslerde sıkıntı yok. DSG gibi kalkar kalkmaz 2 ye almak gibi bir huyu yok devirlenmesine müsaade ediyor 2 bin devire kadar sonra 2. Vitese alıyor bunu seviyorum. 2015-2017 model makyajsız kasanın 1.6 gdi atmosferik benzinli ve 2.0 crdi dizel seçenekleri tork konvertörlüdür. Ancak 1.6 t-gdi turbo benzinli ve 1.6 crdi dizeller çift kavramadır.

• barneystinson06 B kullanıcısına yanıt
    Aynen anlattıklarınıza katılıyorum. Yazılım gerekiyor vites geçişlerine.
    Şoförlüğün ilk kurallarındandır. Virajlarda 2 ye alınır. Bu beyinsiz beyin bilmiyor bunu. :)

Ayrıca zamanla o titremeler kavrama değişimine kadar gidecek maalesef.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.