vay nedir o öyle meğer bir canavar varmış kaputun içinde.
aslında öyle, sonuçta tartıştık, yurt dışındaki 140 lıklarla pek bi farkı yok türkiyedeki dizel motorun, ama yurtdışındakiler optimize edilmiş, bu aracın aksamları uzun vadede ne olur bilinmez
Benim araç 142 h/p birde chip mod yapılırsa neler olur neler.
hocam size beygirden daha çok tork lazım, tork üstüne yoğunlaşmalı chip bence.ama tabi atmosferik motor, turbo olmadan fazla bi tork gelmez öyle bi problem var, chiple neler yapılabilir bi araştırmak gerek.servisiniz çok esnek size karşı galiba, bi ara danışmıştınız, ses varmı?
quote:
Orjinalden alıntı: dikmenibo
hocam size beygirden daha çok tork lazım, tork üstüne yoğunlaşmalı chip bence.ama tabi atmosferik motor, turbo olmadan fazla bi tork gelmez öyle bi problem var, chiple neler yapılabilir bi araştırmak gerek.servisiniz çok esnek size karşı galiba, bi ara danışmıştınız, ses varmı?
o meseleyi konuşmuştum servisle çinde o işlemleri gerçekleştiren aletleri sipariş vermişler,bekliyoruz göreceğiz.
biz de sizi bekliyoruz böylece sormuştum bi kaç mesaj önce ama, kaynadı galiba, süspansiyon sisteminden memnunmusunuz?
Ben genel olarak memnunum ama arkada içeriye amortisor sesi geliyor gibi,yoksa benmi yanılıyorum sizdede öylemi?
arada gıcırtı yapıyo ama mesela kaldırıma çıkarken/inerken, bozuk yolda(istanbul yolları)... düz yolda virajlarda falan problem yok
bagaj dolu olunca birazda ağır olunca gayet güzel ses seda yok.
buna çözüm falan yokmudur acaba, yağlama falan olmazmı işe yaramazmı çok merak ediyorum, yada kir den dolayı falan mı geliyor ses...
Kardeşim BMW servisinde çalışıyor motor ve yürüyen aksamlara bakıyor,bu derdimi ona anlattım.
würth HSS 2000 diye bir yağ varmış kendisi biliyor nerelere süreceğini,nisbeten azalır dedi,bende foto çekerim sizde yaparsınız
tamam, çok iyi olur hocam, oralarda trafik hayvanları varmı? babam sinirlerinden arındırılmış olmasa başımıza iş alacaktık bi yarım saat önce trafiğe egolarını tatmin etmek için çıkan insanların sayısı az değil burada
Ah dostum yaralı yerime bastın,sorma sorma istanbula kurban olayım,ne kadar güzel trafiğimiz varmış bizim,ben bizdeki trafik magandalarının ellerinden saygıyla öperim.
rusya bir nebze iyi bizdeki gibi,ama azerbaycan facia olamaz böyle bir şey,eğer babanız burada olsa katil olur herhalde
ne anlatayım bilemiyorum,istanbula gittim geçen kış hava alanının orada bir araç kiraladım 1 haftalık dacia neyse sırf yolların ve trafiğin zevkini çıkarmak için gezdim vallahi.
bizdeki trafik hayvanları küçuk baş,buradaki trafik hayvanları ise yabani büyük baş hayvanlar.
quote:
Orjinalden alıntı: Thin Lizzy
Ah dostum yaralı yerime bastın,sorma sorma istanbula kurban olayım,ne kadar güzel trafiğimiz varmış bizim,ben bizdeki trafik magandalarının ellerinden saygıyla öperim.
rusya bir nebze iyi bizdeki gibi,ama azerbaycan facia olamaz böyle bir şey,eğer babanız burada olsa katil olur herhalde
ne anlatayım bilemiyorum,istanbula gittim geçen kış hava alanının orada bir araç kiraladım 1 haftalık dacia neyse sırf yolların ve trafiğin zevkini çıkarmak için gezdim vallahi.
bizdeki trafik hayvanları küçuk baş,buradaki trafik hayvanları ise yabani büyük baş hayvanlar.
hocam ciddimisin sen ya?? ordaki magandalar istanbuldakilerden daha mı kötü inanamıyorum
Of of inanılmaz,yollar geniş ama çok bakımsız delik deşik,bir gün yoldaki yayalara yol verdim arkamda olan tüm araçlarla kavga ettim
Türkiyedeki magandalara saygılarımı sunarım,onlar buradakilerinin yanında melek melek.
Dostum gördüklerim ve başıma gelenleri yazsam foruma sığmaz.
şoktayım şu an peki bunu neye bağlıyosunuz?? yani trafikteki olay günlük hayattada varmı??
quote:
Orjinalden alıntı: dikmenibo
şoktayım şu an peki bunu neye bağlıyosunuz?? yani trafikteki olay günlük hayattada varmı??
İnşallah bir gün gezmeye falan gelirsinde asıl şoku o zaman yaşarsın
Çok ilginçtirki bu trafik keşmekeşinin dışında günlük hayat gayet kavgasız gürültüsüz ,cok sakin insanlar,hiç kriminal bir ülke değil azerbaycan,kapkaç,soygun,kavga,gibi şeyler hiç yok,ama insanlar dreksiyona geçtiği zaman bizdeki trafik canavarı figürü varya aynen ona benziyorlar.
bu durum neden böyle anlayamadım,acaba insanlar günlük stresi yollardamı atıyarlar ne,hele birde yolcu otobüsleri varki onlarda ayrı bir cumhuriyet trafiğin içinde ters düz yol demez basarlar gaza trafik lambası falan tanımazlar,vede sık sık kaza yapar yolcu otobüsleri.
Ben şuna bağlıyorum durumu,benzin sudan ucuz 1lt su 10 kuruş daha pahalı benzinden,bankalar çok düşük faizli ve uzun vadeli otomobil kredisi veriyorlar herkes alıyor bilen bilmeyen çıkıyor trafiğe ve sancı başlıyor..
merhabalar sorento sahiplerine bi sorum olacak 1-yol bilgisayarı konsoldaki ekranın içindemi? 2-cc'de 100 km/s hızda ne kadar yakıyor? 3-aracın konforu iyi diye duymuştum acaba yol tutuşuda iyimi? 4-yüksek hızlarda aracın direksiyonun sertleşmesinden memnunmusunuz? cevaplar için şimididen teşekkür ederim merakımdan sordum soruları iyi forumlar
1: Yol bilgisayarcığı aynanı ön üst tarafında sunroof kumandalarının orada. Yapılabilecek km, pusula, çalışma süresi hakkında bilgi verir.
2: Ben Sorento ile 440 km. de 39.7 lt. yaktım. 300 km. si şehir dışı, 140 km. si şehir içi. Arazi kullanımı yok. 100 km. de 9.02 lt. yapar. 3: Yol tutuşu çok iyi. Eski modeldeki yumuşaklık yok. Hatta biraz fazla sert gibi. Ama standart gelen Hankook lastikler pek başarılı değil. Arkada yüke göre yüksekliği koruyan süspansiyon sistemi (self-levelling) kullanılmış. Ayrıca ABS, ESP, dört disk fren yol tutuşunu desteklemekte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorento_guru -- 28 Temmuz 2008; 18:23:11 >