Şimdi Ara

*KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ* (53. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.341
Cevap
14
Favori
359.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günaydin arkadaslar,hepinize iyi haftalar...Aranıza yeni katildim,ismim ugur o yuzden hepinize tektek merhaba demek isterim...2005 model Sorento Ex aldim ,2.el olarak yeni yanlız aracin kullanim kılavuzu yoktu içinde bu yüzden birçok özelligini henüz çözemedim yardımcı olursaniz çok sevinicem...
    *Aracın yol bilgisayarı nereden kullanılıyor çözemedim,menzil,ortalama yakıt tüketimi gibi bilgilere nereden ulaşabilirim?
    *Klima kendi kendine çalışıyor,off tuşuna basmak zorunda kaliyorum kapatmak için,neden kendi kendine çalışmaya başlıyor olabilir?
    *Cruise kontrolü nasil devreye alabilirim?
    *Alarm nasil devreye alınıyor?

Simdiden tesekkur ederim,kafayi yemek uzereyim internetten kullanım kılavuzunu da bulamadim o yuzden yardımcı olursanız cok sevinirim.
  • arkadaşlar bende 2005 model bi sorento almayı düşünüorum araç 95 bin km de boyasız kazasız değişeni olmayan bi araç .yalnız tanımadıgım araç oldugu için sorento hangi km arası bakıma girio ve maliyeti ne kadar tutuo aşagı yukarı ögrenmek istedim bide yakıt konusunda bilgi verirmisiniz....
  • bende sportage almayı düşünüyorum, "fatih1677" arkadaşın soruları bende de sportage için var, bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim..
    teşekkürler
  • merhabalar
    fatih1677 beyin sorularına cevap olark 2008 sorento x-foce pirestige modelini kullanıyorum. araçta performans bakımından hiç bi sorun yok gayet güçlü bi araç ama söylenenler gibi aşırı bi yakıt tüketimi var ve ek olarak belirtmeliyim ki sorentolarda 2008 öncesi hem çok tutulmuyor hemde araçlarda denge sorunu var. araç 2008 de bi makyaj geçirdi ve 140 beygirlik motor 170 beygire çıkarıldı artı olarak esp sistemi konuldu ve tek donanım olarak satışa sunuldu. umarım sorularınıza cevap verebilmişimdir iyi günler.
  • arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim, sorento nun 2005 modelini kullanan arkadaşların sorularıma cevap verebilirlerse memnun olur.

kullanım kılavuzu olarak internetten indirmiştim, kullanımla alakalı epey bilgi var, yalnız ingilizce, isteyen olursa gönderebilirim.

tabi gönül 2007 ve üzeri x-force modelini almak istiyor ama onların da fiyatları benim bütçeme göre çok uçuk.

şimdilik araştırmaya ve kafa karışıklığına devam. sağlıcakla kalın.
  • Bende 1 yıldır 2009 sportage var .Yakıt tüketimi şehir içi biraz fazla, şehirlerarası idare eder(Sehir içi 13-14 lt/100 km, şehirlerarası 9-9,5 lt/100 km ,Karma 10-11 lt/100 km yol bilgisayarı verileri .benim kullanım tercübelerim, katolog verileri tabii ki daha düşük.).Turbodan dolayı kalkışlarda hızlanması iyi, ancak 0-100 e sedan bir araçla karşılaştırmak mantıksız olur, sonuçta SUV ve ağır ...Komfor ve donanım olarak fiyatına göre diğer SUV lardan çok avantajlı.Aynı donanım ve komfordaki diğer SUV fiyatlarını karşılaştırmanızı tavsiye ederim.Vites triptronik, en sevmediğim yanı vites geçişleri çok uzun ve hissediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toraks -- 12 Nisan 2011; 1:59:02 >
  • Arkadaşlar dün sportagemi aldım. alırken satıcı arkadaş çok iddialı bir şekilde spoda kullanılan gdi motor için lpg sisteminin çelik motor tarafından geliştirilmek üzere olduğunu söyledi. yaklaşık 4 aya kadar kesin şekilde lpg takılabilecek dedi. hatta yanımda telfon açtı tekrar teyit etti. bende buna güvenerek aracı aldım. fakat bu gün neti tarayınca pek çok yerde kesinlikle lpg takılamayacağı gib işeyler okudum. bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • arkadaşlar merhaba sizlerin fikirlerini almak istiyorum
    aracı kulananlar olarak en doğru ve tarafsız yorumu sizlerin yapacağınızı düşünüyorum
    kısmet olursa hyundai İX 35 veya Kia sportage ten birini almayı düşünüyorum
    hangisini tavsiye edersiniz birde 1,6 benzinli ile 2,0 dizel arasında neredeyse ikiye katlar bir fiyat farkı var bu farka değer mi
    1,6 benzinli motorun sehir içi kaç lira yaktığı konusunda da bilgi verirseniz sevinirim
  • Merhaba;
    1 ay kadar önce 2006 model Sportage Aldım. Araç Aldığımda 84 bin Km. de idi. Şu an 85 bini biraz geçti. 36 bin TL ye Aldım.Arabada Değişen Parça yok Orjinal , bir çok parçada boyalar var kaskodan yapılmış detaylarını gördüm. Kaput üstü boyanmış mesela altında en ufak birşey yok. Alırken Yetkili Servise Gösterdim Temiz değişen yok Km orjinal dediler. Alınca 90 bin bakımını yaptırdım Servislerden Fiyat aldım (Yapılacak işlem tümünde aynı) Denizli Kia Yetkili servisi 1650 TL, İzmir Yetkili Servis 1280 TL fiyat çıkardı. Özel Servise 800 TL gibi yaptırdım ( Yetkili servislerin yapacaklarına Artı olarak ön fren balataları değişti , motor dahil araç yıkama ücreti olarak 30 TL yazmıslardı bence bu gereksizdi. ) Neticede Toplam 800 tl gibi bitti. Yağ ve filtreleri kendim aldım Şanzıman için Mobil, Motor için Castrol yağ kullandım filtreleride kendim aldım Servise adres verip adıma buradan MAN alın demiştim ama servis sürekli kullandığı filtrelerden almış. Aslında Tüm malzemeyi kendim alsam daha ucuza yapılabilirdi, Triger, bilyalar devirdaim pompası vs. Ama yapan servis Orjinal parça kullandığını söyleyince ben uğraşmadım. Birkaç kapı lastik takozları falan sipariş verdim tanesini 1,5 - 2tl gibi getirttiler fiyat normaldi. Daha önceki aracımı sıfır almıştım dizel sedan bir araçtı ona göre biraz gürültülü geldi sanki takırtı tukurtu fazlaymıs gibi bunlarıda bi kaportacıya kapı , bagaj vs ayarlattım. Lastiklerim yeni ama sertmiş. Otobanda 160 km gelince vınnnnnn şeklinde sesler geldi ben tekerlek bilyası veya diferansiyel diye düşündüm ama servis baktı rüzgar sesi olduğunu fitiller değişirse kesileceğini söyledi, fitiller iyi görünüyordu değiştirmedim Sağ Çamurluk davlumbazım kırık buradaki özel servis 60 tl dedi internette 50 TL gibi fiyatlar var Değiştireceğiz artık :-) DVD, navigasyon yok orjinalini burada bir firma peşin ödenirse 730 TL ye getirteceğini söylüyor ona da bakıcaz :-) Yakıt konusunda 13 litreleri falan duyunca şaşırıyorum. İzmire giderken 130 - 160 arası gittim uzun yolda 9,1 Litre yaktı. Dönüşte 100 - 120 geldim 8,1 yaktı. Şu an ortalama 9,2 görünüyor 1 haftadır şehir içinde geziyorum. Aslında Tam olarak alışamadım ama yüksek daha konforlu bir araç, donanımı da çok iyi. Kitapcığında otomatik 4 vites tiptronik 5 ileri kullanılabilir yazıyordu ama tiptronik 5 yoktu , Acaba Şanzımanda bir sorunmu var diye düsündüm ama servis 4 vites olduğunu söyledi :-) kitapcık hatalı yazıyormuş. Tiptronik 5. vitese geçebilen var mı :-) Özel Servis Bunlarda Kolay kolay arıza olmuyor sadece bakıma geliyorlar dedi, Sadece Bir seride kronik bir tork konvertoru arızası oluşuyormus o da bu araçta yok olsaydı şimdiye kadar çoktan olurdu dedi.
    şimdilik gözlemlerim bunlar :-)

• 1.6 hyundai ix35 mi şehir içinde daha az yakar yaksa 1.6 kia spo lar mı? reel veri verecekler var mı? hangisi alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bistroman -- 18 Mayıs 2011; 16:31:35 >
  • Arkadaslar Sportage mi Sorento mu kararsiz kaldim. Ikisini de kullanan var mi, malzeme kalitesi, performans vs.. nasildir ?
    Yurtdisinda yasiyorum ve fiyatlar turkiyeye gore daha uygun, soyleki (ikisi de otomatik vites, dizel) ;

- Sportage 2.0D AT Mid 4WD $32.500,
    - Sorento 2.2D AT Mid 4WD $35.500,

Bu durumda hangisi almak daha mantikli ?
  • bu durumda sorento alınır
  • Merhaba benimde aklımdan geçen 2008-2009 arası dize otomatik sportage inşallah pişman olmam...
  • Bir düzeltme yapayım, rütuşlu kasalar yani 170 beygirlik ESP'li kasalar 2008 değil 2007'den başlar.
    X-Forge kaslaı Sorento kullanan arkadaşlar yakıt tüketimini bildirebilirler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fünfzehn

Vergisi senelik 1300 lira .

1600 tl diye biliyorum.
  • Herkese selam, yaklaşık 1,5 aydır 2005 - 2006 model Sportage bakıyorum eşim için ve tüm konuyu okudum. Malesef bu yaşlarda temizin bulmak bu ara zor. Sonunda 2006 model bir tane buldum orijinal 50.000 km'de ve sahibi ile 40.000 TL'ye anlaştık. Sizce bu fiyat böyle bir araç için fazla mıdır?

Sizlerin görüşleri önemli benim için onun için acele cevaplarsanız çok sevinirim. Malesef çok vaktim yok, kupon bir araç kaçırmak da istemiyorum, ona göre yarın kapora yatıracağım.

Birde araç gümüş gri, aslında dış siyah içi bej istiyorduk ve piyasada en çok siyah görüyorum ancak dediğim gibi bu kmde siyah denk gelmedi. Gümüş gri pek 2. elde yok, acaba bu renk Sportage'da tutulmuyor mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Bu başlık ölmüş sanırım... :(
  • Ben 2007 siyah sportagage 55.000km'de 40.000TL aldım, bence gri yerine siyah almalısın 2006 model ise 37-38 i geçmemelidir.
  • Sonunda birisi yanıtlamış :)

İkercell tavsiyen için teşekkür ederim. En yüksek 2006 bakmamın sebebi vergisinden dolayı. 2006'ların da seneye vegisi yarı yarıya düşecek.

Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın, 2007 model 50.000 km'de 40.000 TL'ye bence baya uygun bulmuşsunuz. Sahibinden.com'da ilanlara bakarsanız sizin aracın fiyatı 45.000'den aşağı değil.

Nerdeyse 3 aydır kmsi düşük sportage arıyorum ama inanın şu ana kadar en temiz bulabildiğim bu araç oldu ve aslında bende fiyatının ederinin 2.000 TL üzerinde olduğunu düşünüyorum ama temiz olduğu için kabul ettim. Aslında ay sonuna kadar vaktim var, aracın sahibi yeni aracı gelmediği için teslim edemiyor aracı ve dilersem kaporayı iade edebileceğini söylüyor. Dolaysıyla vazgeçme opsiyonum var ancak hakikaten temizini bulmak çok zor şu ara...

Siz aracınızı ne zaman aldınız? Tanıdıktan mı aldınız, ilanla mı buldunuz?

Ayrıca bende özellikle siyah arıyordum ancak dediğim gibi temiz, düşük kmde siyah bulmak malesef kısmet olmadı.

• arkadaşlar yeni almış olduğum 2008 model kia sorentomu cep telefonu ile eşleştiremedim.

ekranda cihaz eşleştirme diyor fakat yapamadım bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.