Şimdi Ara

KIA Venga'ya ESP Gelmiş: Panorama Plus 47.000 TL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
9.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 47.000 Lira bence bir kus yuvasi icin pardon B sinifi arac icin pahali.
    Hyundai ozellikle ix serisi ile fiyatlari yukariya cekiyor. Eskiden diger markalara ucuz alternatifti simdi yaklasti hatta geciyor.
  • commandercx çeneni ve klavyeni fazla yorma istiyorsan, şu forumda Haluk Ağabey gibi bir insanı bile sinirlendirmişsin ya pes diyorum (ki kendisiyle tanıştım ben sıkı bir VAG grubu fanı olup VW araç kullanmama, kendisinde de Honda Jazz bulunmasına rağmen gayet güzel ve seviyeli bir muabbet ortamı yakaladık. Ki adamcağız seviyesinden, üslubundan hiçbir taviz vermemiş sonra da tutup yaş muabbeti çekiyor diye sıyırmışsın, bende kendisiyle "sen"li konuşuyordum ta ki yaşını öğrenip saygı göstermem gerektiğini anlayana kadar dipnot: yaşım 22.

Konuyla ilgili olarak da, üzgünüm forumda müşteri bulamayacaksın, bu araca 47.000 vermeye gönüllü pek insan yok gibi, şansını ACCENT Blue başlığında deneyebilirsin, onun alıcısı daha çok, Elantra'ya dizel motor da gelirse orada da ışık görüyorum. Çok eleştirdiğiniz VW grubu Polo bazlı vanını bir hazırlasın da o zaman fiyat-kalite endekslerini karşılaştıralım çok merak ediyorum hala savuncak mısın 47.000 liralık kuş yuvasını

• - abi ne aldin?
    - abicim kia wenga aldim cok ozel bi dizayn kus yuvasi seklinde tasarlanmis on izgara falan neler var neler sadece 47 bin lira.
    - haaaadeee leeeen. :-D:-D:-D

kisaca, adama gulerler.
  • Anlamıyorum yaa. Size zorla satan mı var bu arabayı? Başlık Vengaya ESP takılmış olması. Fiyatının da 47.000 olması. Bu bir duyuru. Tamam, beğenmiyorsanız almazsınız. Gidin fiesta polo falan alın. Bir marka kötüleyecem diye böyle başlıklara neden giriyorsunuz vvw ciler fordçular? Derdiniz ne, hasta mısınız siz? Yapmayın yorum biz kendi aramızda eğleniyoruz işte. O para benim, derdi sizi mi yoruyor?İster 80.000 e çin malı alırım ister vw e krş vermem. Nedir derdiniz, neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

hala kaliteden güvenlikten bahsediyorlar ya euro ncapta:

Jazz: 78 - 79 - 60 - 61 puan almış

İx20: 89 - 85 - 64 - 71 puan almış

Bir kez daha söylüyorum ix20 jazz ın dengi değil daha özel bir araç

İki araçda euroncap'den 5 yıldız almış durumda.

Evet ix20 biraz daha güvenli diyebilirisiniz ama bu demek değildirki jazz güvensiz çünkü oda 5 yıldız almış bir araç.

ix20 neden özel bir araç?Özel üretim mi?Sınırlı sayıda bir seri mi?

Neyini anlamıyorsunuz hala.

Bak yukarıda aracın genişlikleri hakkında çok detaylı 2 link verdim.

Arka genişlikleri nerdeyse birebir aynı.Bagaj hacimleri arasında çok ufak 38litrelik bir fark var.

İx20'nin dışarıdan yüksek görünmesi onu içeriden yüksek yapmıyor iki araçda iç hacimde aynı şeyleri veriyorlar.Diz,baş,omuz mesafesi arasında 1-2cm'lik fark ya var ya yok.

Donanım olarak birbirlerinden farkı yok zaten.Jazz'da geri görüş kamerası,bluetooth yok ekstra olarak.Venga'da katlanabilir ayna,sogutmalı torpido gözü yok.Venga'da galiba cruise controlde yok.

Kısacası donanım olarakda oldukça benzerler.

Venga'nın dizel full versiyonu 47bin tl hadi 1bin tl indirim aldık 46bin tl oldu diyelim.

Jazz'ı şuanda 36.000 tl'ye veriyorlar henüz 2 gün önce fiyat aldım bir arkadaşım için.

Kısacası arada 10.000 Tl fark var değil mi?

İç hacim çok benzer,donanım çok benzer,güvenlik ikiside 5 yıldız.Biri Honda biri Kia.

Hadi birde yakıtı hesaplayalım;

Venga 5.8 lt şehiriçi * 3,64 = 21.11 tl 100km için
    Jazz 6.8lt şehiriçi * 4,17 = 28.35 tl 100km için

Senede 12.000km yapan biri jazz için 862 Tl daha fazla yakıt parası öder şehiriçinde.

Aradaki fark nedir 10.000 tl bu fark nasıl kapanır günümüz şartlarında 11.6 senede!

İki aracın performansına bakalım;

Jazz 0-100km: 11.9 saniye Son hız:182km
    Venga 0-100km:11.1 saniye Son hız:185km

Jazz Fun+:1185kg
    Venga panorama Plus:1281kg (benzinli venga 1194kg)

Son olarak tasarım olarak ben her ne kadar jazz'ı beğenmesemde ix20 ve Venga'dan daha güzel olduğunu düşünüyorum.

Zaten venga'nın ix20'nin tipine vurulan yoktur herhalde.

Birde şu açıdan bakarsak olaya benim gözümde Honda'nın yeri Kia'dan veya Hyundai'den daha yüksektedir.

Bu venga'nın 2.eli hakkında bilgim yok henüz oluşmadığı için ama Honda jazz'ın ciddi anlamda bir 2.eli var.

Birbirine bu kadar benzeyen iki araçdan biri nasıl özel oluyor?

Bu iki linkide buraya kopyaladım sonra bulamadım ben göremedim ben olmasın benim yazdıklarıma inanmazsan iç hacim konusunda buyur burdan bak;

http://www.ricability.org.uk/consumer_reports/mobility_reports/car_measurement_guide/view.aspx?CarID=1268&fromPage=PickOne&measurement=cm

http://www.ricability.org.uk/consumer_reports/mobility_reports/car_measurement_guide/view.aspx?CarID=1570&fromPage=PickOne&measurement=cm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 12 Haziran 2011; 12:08:06 >

• Hyundai ne kadar özel olabildi de B sınıfına özel araç üretti? Marka fanatikliğini farklı boyutlara taşımanız abes kaçıyor, küçük duruma düşüyorsunuz.
  • Jazz'ın Venga ve IX20'nin rakibi bile olmayacağını öğrenmiş olduk şu forum sayesinde..

3 araba da aynı sınıfta ve birine rakip arabalardır.
    Fakat fiyat farkı ve Honda markası gözününe alındığında Jazz diğerlerinden daha cazip bir seçimdir bence.
  • _ Venga jazzın dengi değildir

_ peki abi kimin dengidir

_ dengi yoktur o özel bir araçtır

_iyide neyle kıyaslıycaz

_ venga kıyas kabul etmez

_ peki hangi sınıfta

_ o sınıflar üstü bir araçtır bi sınıfla sınırlandıramazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerf

quote:

hala kaliteden güvenlikten bahsediyorlar ya euro ncapta:

Jazz: 78 - 79 - 60 - 61 puan almış

İx20: 89 - 85 - 64 - 71 puan almış

Bir kez daha söylüyorum ix20 jazz ın dengi değil daha özel bir araç

İki araçda euroncap'den 5 yıldız almış durumda.

Evet ix20 biraz daha güvenli diyebilirisiniz ama bu demek değildirki jazz güvensiz çünkü oda 5 yıldız almış bir araç.

ix20 neden özel bir araç?Özel üretim mi?Sınırlı sayıda bir seri mi?

Neyini anlamıyorsunuz hala.

Bak yukarıda aracın genişlikleri hakkında çok detaylı 2 link verdim.

Arka genişlikleri nerdeyse birebir aynı.Bagaj hacimleri arasında çok ufak 38litrelik bir fark var.

İx20'nin dışarıdan yüksek görünmesi onu içeriden yüksek yapmıyor iki araçda iç hacimde aynı şeyleri veriyorlar.Diz,baş,omuz mesafesi arasında 1-2cm'lik fark ya var ya yok.

Donanım olarak birbirlerinden farkı yok zaten.Jazz'da geri görüş kamerası,bluetooth yok ekstra olarak.Venga'da katlanabilir ayna,sogutmalı torpido gözü yok.Venga'da galiba cruise controlde yok.

Kısacası donanım olarakda oldukça benzerler.

Venga'nın dizel full versiyonu 47bin tl hadi 1bin tl indirim aldık 46bin tl oldu diyelim.

Jazz'ı şuanda 36.000 tl'ye veriyorlar henüz 2 gün önce fiyat aldım bir arkadaşım için.

Kısacası arada 10.000 Tl fark var değil mi?

İç hacim çok benzer,donanım çok benzer,güvenlik ikiside 5 yıldız.Biri Honda biri Kia.

Hadi birde yakıtı hesaplayalım;

Venga 5.8 lt şehiriçi * 3,64 = 21.11 tl 100km için
    Jazz 6.8lt şehiriçi * 4,17 = 28.35 tl 100km için

Senede 12.000km yapan biri jazz için 862 Tl daha fazla yakıt parası öder şehiriçinde.

Aradaki fark nedir 10.000 tl bu fark nasıl kapanır günümüz şartlarında 11.6 senede!

İki aracın performansına bakalım;

Jazz 0-100km: 11.9 saniye Son hız:182km
    Venga 0-100km:11.1 saniye Son hız:185km

Jazz Fun+:1185kg
    Venga panorama Plus:1281kg (benzinli venga 1194kg)

Son olarak tasarım olarak ben her ne kadar jazz'ı beğenmesemde ix20 ve Venga'dan daha güzel olduğunu düşünüyorum.

Zaten venga'nın ix20'nin tipine vurulan yoktur herhalde.

Birde şu açıdan bakarsak olaya benim gözümde Honda'nın yeri Kia'dan veya Hyundai'den daha yüksektedir.

Bu venga'nın 2.eli hakkında bilgim yok henüz oluşmadığı için ama Honda jazz'ın ciddi anlamda bir 2.eli var.

Birbirine bu kadar benzeyen iki araçdan biri nasıl özel oluyor?

Bu iki linkide buraya kopyaladım sonra bulamadım ben göremedim ben olmasın benim yazdıklarıma inanmazsan iç hacim konusunda buyur burdan bak;

http://www.ricability.org.uk/consumer_reports/mobility_reports/car_measurement_guide/view.aspx?CarID=1268&fromPage=PickOne&measurement=cm

http://www.ricability.org.uk/consumer_reports/mobility_reports/car_measurement_guide/view.aspx?CarID=1570&fromPage=PickOne&measurement=cm

Bir şeyden anladığınız yok anca yorum yaparsınız. Biz burda ix20 konusunda atıştık.

İkinci olarakta hyundai ix20 de CC de var hız kısıtlayıcıda var start stop düğmeside var, panoromik açılır tavanda, geri görüş kamerasıdavar, usb ipod girişide var,park sensörüde var, özel farlarıda var, otomatik farlarıda var,Bluetooth da var,,, var oğlu var yok yok.Araçı incelemeden adam akıllı bir tur atmadan bu araç 45 lira etmezmiş. Hadi gidin kendi çöplüğünüzde ötün. ix20 yi incelemeden burda ahkam kesiyorlar. Daha met ettikleri jazzın tavanının açılır olmadığını dahi bilmiyorlar. Siz gidin minicooperlada karşılaştırın golflede karşılaştırın nasıl olsa iç hacmi geniş bir araç jazz. Sabit fikirlilere en iyi cevap almayın o zaman.Ama burda bilgisizce aracın daha donanımını bile bilmeden boş boş sallamayın komik duruma düşüyorsunuz.

Ayrıca yok liste fiyatı 40 bin olan aracı 36 bine veriyorlarmış diyor ix20 de 45 binlira gidersin pazarlığını yaparsın onunda fiyatını yazarsın. Güvenlikte benzer değil alınan puan farkları çarpışma videoları belli. Biri sınırda 5 yıldızı zar zor almış biri en üst puanları almış. Donanım farkı ise anlatmakla bitmez. Ama anlayana gidin jazz ınızı alın binin burda jazz yapmayın, konuya hakim olmadan.

Birde gidin ingilterede satılan jazz lara bakın birde TR de satılanlara donanım farkını görün Türkiyeye hangi donanım layık gorülmüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 12 Haziran 2011; 14:31:39 >

• kafan almiyor herhalde zamaninda 1 yil jazz kullandim saydigin donanimlarin hepsi jazzdada var.bluetooth ve geri gorus kamerasi haric hepsi var.gorende jazzi bos zanneder.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dr_suphiba

ikisi de aynı sınıf araçlar, bana kalırsa da işçilik vs yönünden jazz üstün. Fakat konuyu okurken herkesin birbirini suçlamasından çok rahatsız oldum. gerildim şurada iki araç tartışıyoruz "hee" deyip geçebiliriz. Ek olarak Haluk Bey!i de hiç tanımam ama mesajlarını takip ederim son derece bilgili ve düzgün yazılar yazan bir üye. şimdi kalkıp bu adamla kavga etmeye çalışma çabaları çok gereksiz. Neyse kendi kendime ahkam kesmeyeyim kesin bana da verecek çok cevaplarınız vardır. ama forumdaki bu suçlayıcı tavır beni çok rahatsız ediyor. şimdi "beğenmiyorsan ..git kardeşim" denileceğini ummak bile üzücü

Arkadaş bırakta hergün kullandığımız araçları haluk abinizden yada haluk beyinizden daha iyi bilelim

Kia venga sahibi olabilirsiniz ama jazzın yanından geçerken göz ucuyla bile bakmamışsınız.. buyüklü genişlik vb. söylemleriniz yanlış, iç hacim arka diz mesafe gibi konularda bilginiz karşılaştırma için yetersiz. Hepsinden öte tavrınız bir garip, neyse ben de konuyu artık sadece okumaya karar verdim. Sizin tarzınız ile laf dalaşına girip kendimi yoracak gücüm/zamanım yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

kafan almiyor herhalde zamaninda 1 yil jazz kullandim saydigin donanimlarin hepsi jazzdada var.bluetooth ve geri gorus kamerasi haric hepsi var.gorende jazzi bos zanneder.

Öncelikle sen yazdıklarımı idrak edememişsin, bir daha oku,Ben jazz da yok demedim, sadece sen ix20 yi bilmeden CC vs. yok demişsin bende bu yorumun üzerine ix20 de olan özelliklerin bazılarını yazdım. Sadece jazzda Panoramik açılır tavanın olmadığını yazdım. Yazdığım cevablarıı saptırmazsan sevinirim.
  • quote:

quote:

quote:

ikisi de aynı sınıf araçlar, bana kalırsa da işçilik vs yönünden jazz üstün. Fakat konuyu okurken herkesin birbirini suçlamasından çok rahatsız oldum. gerildim şurada iki araç tartışıyoruz "hee" deyip geçebiliriz. Ek olarak Haluk Bey!i de hiç tanımam ama mesajlarını takip ederim son derece bilgili ve düzgün yazılar yazan bir üye. şimdi kalkıp bu adamla kavga etmeye çalışma çabaları çok gereksiz. Neyse kendi kendime ahkam kesmeyeyim kesin bana da verecek çok cevaplarınız vardır. ama forumdaki bu suçlayıcı tavır beni çok rahatsız ediyor. şimdi "beğenmiyorsan ..git kardeşim" denileceğini ummak bile üzücü

Arkadaş bırakta hergün kullandığımız araçları haluk abinizden yada haluk beyinizden daha iyi bilelim

Kia venga sahibi olabilirsiniz ama jazzın yanından geçerken göz ucuyla bile bakmamışsınız.. buyüklü genişlik vb. söylemleriniz yanlış, iç hacim arka diz mesafe gibi konularda bilginiz karşılaştırma için yetersiz. Hepsinden öte tavrınız bir garip, neyse ben de konuyu artık sadece okumaya karar verdim. Sizin tarzınız ile laf dalaşına girip kendimi yoracak gücüm/zamanım yok.

Arkadaş tutturmuşsunuz iç hacim diz mesafesi, gidin o zaman minicooper, golfle vs. de karşılaştırın yada c-max le vs. Ben burda ix20 nin hiç bir donanımdan kaçınılmadan full dolu, çok özellikli, bir çok ayrıntıda bile özenle yapılmış bir araç olduğundan bahsediyorum sizse hala takmışsınız jazz ın iç genişliğine. Jazz ın iç genişliğini bilmeyen yok zaten. Yurt dışındada zaten iki araç arasında bu fiyat farkı var. Siz iki araç arasındaki donanım farkını bile bilmiyorsunuz. Yada ix20 deki donanımı bile bilmiyorsunuz yorum yapıyorsunuz.

• Hayatlarında adam akıllı ix20 kullanmamış, daha aracın donanımından bihaber kişilere laf anlatıyoruz. Gidin kullanın tüm özelliklerini test edin bilmediğiniz araç hakkında atıp tutmayın. Jazzı bilmeyen yok sonuçta tereciye tere satmayın kaç yıllık araç. ix20 ise çizgileriyle, ayrıntılarıyla, donanımıyla farklı bir araç. Yukardada dediğim gibi Aracı düğmesine basıp çalıştırın cam tavanını açın, geri vitesine takın dikiz aynasındaki ekrana bakın. Göstergelerine bakın, ince işçiliğe bakın bir daha gelin yorumunuzu yapın, öyle tartışalım.
  • Bulunduğum ilde Nissan ve Kia aynı şirketin ve yanyana bulunuyorlar.
    Note dci kullanıcısıyım.
    Servise uğradığımda test aracı beyaz renk venga ile şöyle bir tur attık.Açıkçası note dci tekna 36 bine alınırken bu araca 10 bin tl fazladan verilmez.
    Sürüş dinamikleri ve aracın yapısı konfor odaklı hazırlanmış.Note deki sürüş dinamiği yok.10 bin lira dışında sürüş olarakta bana hitap edecek bir araç değil.
    Araca kötü demiyorum.Yalnız Nissan , Honda , Citroen , B-mpv araçlarını benzer fiyatlara satarken Kia-hyundai grubunun 10 bin lira fazla istemesi için premium tabir ettiğimiz ( audi vb.) markalardan olması gerekiyor.

Arkadaşıma j kasa 45.000 e yeni astra dizel aldık.

10 bin tl daha çıkıp dizel latitude alınabilir.

Bu araç donanımlı diye kimseyi kandırmayın.Bu donanımlıda diğerleride kel değil.Açılır tavan sıcak memleketteyiz zaten gerek değil.Esp bu araca lazım, araç biraz yumuşak karakterli.128 hplik motor 115 lik motorun aynısı , daha uygun dizel mpv lerde chiple bu güçler elde edilir

Global anlamda Japonlar kaliteyi daha ucuza sunduğu için revaçtadır.Marka fanatiği değilim B-Mpv dci Note aracımı 2008 de pazarlıkla sıfır 28.500 e almıştım.
    Daha yüksek fiyatlarda olsaydı almazdım.

Bu fiyatlarda B-Mpv tercih edilmez.

Artık kabullenin araca birşey diyen yok.Aracın fiyatı yüksek

Beğenip alanada bir şey diyemeyiz.Herkezin kendi zevki.Alanada hayırlı olsun demek düşer.

• gittim 38000'e opel meriva 1.4 120HP enjoy aldım... jazz'a hic bakmadım bile.. ix20'e ye söyle bir baktım incelemeyi tamamlamadan bıraktım...

peki neden?... kötü arabalar oldugu icin mi?... "KESİNLİKLE HAYIR"...

sadece ve sadece bana hitap etmedikleri icin... jazz'ın tasarımı bana hitap etmiyor... bagajı filan büyükmüs diye hic bakmadım... meriva da 400 lt... ix20'nin ic tasarımı kokpiti benim begenilerime uymuyor... incelemeyi yarısında tamamladım...

donanım olarak artık araclar birbirine cok yakın... kalite olarak da öyle... birisi digerinden iyidir öteki digerinden cok daha üstün diyebilecegimiz araclar degil bence...

burada ana kriter kisisel begeniler ve kullanma sartları... ben mesela dizel mi alayım diye düsünmedim bile... cünkü senede hepi topu 5-6bin km ya yaparım ya yapmam... ama bir digeri senede 15-20bin km yapar o düsünür dizel olsn mu diye... bebegimiz var bagaj hacmi benim icin önemli, ama bir digerine 300lt bagaj da yeter... yine bebegimiz oldugu icin yan hava yastıkları perde hava yastıkları abs esp gibi seyler benim icin olmazsa olmazdır.. ama bir baskası baska kriterleri önde tutabilir...

bunun icin benim icin en dogruve uygun araç meriva idi... benim secimimim o yönde oldum... ama bu meriva'yı arabaların kralı yapmaz.. sadece bana en uygun araç yapar...

bence siz de öyle düsünün... herkesin secimi kendi dogrularına göredir... bir arac begeniyorsanız... icine oturdugunuzda evet iste bu tam bana göre diyorsanız... deneme sürüsü de yaptıysanız... gerisi hikaye... allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin :)...

• @mahlaskemali

Aracınız hayırlı uğurlu olsun, merak ettiğim bir konu var: Acaba arka kapıların o sıradışı özelliği işinize hiç yaradı mı? "Oh ne rahat oluyor böyle tersten açılması" dediğiniz oldu mu?

• yine söylüyorum bu araçlar bu fiyat aralığında ise venga ix20 de 5-7 bin arası ucuz olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

@mahlaskemali

Aracınız hayırlı uğurlu olsun, merak ettiğim bir konu var: Acaba arka kapıların o sıradışı özelliği işinize hiç yaradı mı? "Oh ne rahat oluyor böyle tersten açılması" dediğiniz oldu mu?

kesinlikle cok dedigim oluyor...

bu söyleyeceklerimi özellikle ufak çocuğu olanlar cok daha iyi anlayacaktır... 5 aylık bir oglumuz var... ana kucağını arka koltuga yerlestirmek kesinlikle cok rahat... arka kapılar 90 dereceye kadar acılıyor ve ana kucagını cok rahat yerlestirebiliyorsunuz... henüz oto koltuguna gecmedik ancak yegenimizin misafirligi sırasında onun oto koltugunu taktık... onu koltuga oturtmak ve indirmek gercekten klasik kapı sistemlerine göre cok kolay... kaldıki büyüklerin de oturup kalkması cok rahat...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.