Şimdi Ara

Kia yeni cee'd premium otomatik dizel yakıt tüketimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
4
Favori
56.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: canvarol
    Dizel otomatik 1.6 en iyi seçenek şuan tek kavrama şanzımanlar hem manuel'in ekonomi,performansını sunuyor hemde satın alırken ucuz ve arıza yaptığında tamiri pahalı değil. Dizel otomatik alacak olsam listemin başında mcp li C4 olur.

+1
    Mevcut durumda ekonomi için tek kavrama otomatize şanzımanlı dizel araçlar bana da en mantıklısı gibi geliyor.
  • C.tesi günü test ettim Ceed dizel otomatik modeli. ankara içi yer yer dur kalklı test sonucu 6.3 l/100 km. olarak gerçekleşti.
    i30'u da aynı gün test ettim. Yine aynı trafik şartlarında onda da 6.4 l/100 km olarak gerçekleşti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asoz

Ne anladım şimdi 1.6 lt dizelden...

1.2 TSI motorlu herhangi bir otomatik VAG grubu araç alsaydınız zaten bu kadar yakardı ...

Şu Az yakamayan otomatiklere sırf dizel diye para vermeyin boşu boşuna...

onuda yakmazdı hocam 8.4 litre yakıyor aracım şehir içi
  • quote:

Orijinalden alıntı: contraksii

quote:

Orijinalden alıntı: Closer

benm aracımda kia ceed concept otomatik dizel..Şuana kadar en fazla 7.5 görebildim... o da kış aylarndayız die sanırım.. yazın 6.5 civarında geziyodu ama kullanımdan kullanıma fark var tabi...

aracınız kaç km de ?

2600km'de hocam araç.

Yol bilgisayarı toplam yaptığınız km'nin ortalama hızını gösteriyorsa bizimle paylaşır mısınız?..Ortalama hız eğer 20 km/h'ın altındaysa tam otomatik bir dizel için normaldir..30'un üzerindeyse de fazla yakıyor demektir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: contraksii

Arabayı alalı yaklaşık 3 ay oldu ancak yakit tüketimi hâlâ 9.8l civarı (bazen 10l yi geçtiği oluyor) . Sizin yakıt durumunuz nasıl? Sizce de fazla değil mi?ö

Otomobilin fazla yakmasının kullanılan güzergahdaki yol durumu, trafik durumu ve kullanım şekli ile temel olarak alakalıdır ama aşağıdaki haber belki şikayetiniz için ayrıca bir detay olur ki Hyundai grubu bundan dolayı yakın bir geçmişte özür dilemişti... http://ekonomi.milliyet.com.tr/hyundai-ve-kia-dan-soke-eden-itiraf-/ekonomi/ekonomidetay/05.11.2012/1622355/default.htm

• böyle dizel mi olur? satın kurtulun hocam...
  • hep söyledim DCI candır
  • bende 2010 model at kia ceed sportwagon var
    8 litre altında tüketmiyor ortalama hız
    ortalaması 30 km 29 km şehir içi sayılır yokuş bir yerde oturuyorum yani tüketim
    az değil mcp de alınırdı ancak bagaj hacmi arka koltukların yatması
    aracın görüşünün ve sorunsuz tam otomatik olması üstüne hız sabitleyici
    usb 12 volt gibi artılarla çekici.
    Neden dizel otomatik benzinli otomatikler az mı akıyor arkadaşlar??
    civic verisi 10 litre şehir içi benzin 4700 civarı dizel 4300 yani 100 km de 15 lira fazla yakıt demek az değil
    10 litre 8 litre arası 2 litre fark var ve benzinli araçların bakımı 10 bin benim dizel
    15 bin bu aracın dışında alternatif bilen bu konforda var bagaj hacminde dizel araç bu en mantıklı araç geldi bana
    Çok yakıyor evet kesinlikle ancak bilen varsa bana desin kia ceedden az yakan bagajı genişleyen aile tipi
    donanımı benzer olan bunu satıp alabilirim sorun değil bu otomobil taşıma aracı
    fanatikliğe lüzum yok herkese iyi akşamlar selamlar saygılar iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

hep söyledim DCI candır

gerisi yalan
  • çok değil hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hurts

quote:

hep söyledim DCI candır

gerisi yalan

e-hdi candır asıl hocam:) ama en çok yaklaşanda dci idi verimlilik değerinde doğru hatırlıyorsam e hdi 264 dci 248'di.

tdi'nin verimlikik değerini söylemeyeyim vw fanları linç eder. ama 200'ün altında crdi 220 civarındaydı yamuluyor olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

quote:

hep söyledim DCI candır

gerisi yalan

e-hdi candır asıl hocam:) ama en çok yaklaşanda dci idi verimlilik değerinde doğru hatırlıyorsam e hdi 264 dci 248'di.

tdi'nin verimlikik değerini söylemeyeyim vw fanları linç eder. ama 200'ün altında crdi 220 civarındaydı yamuluyor olabilirim.

bu değerler nedir? minimum bsfc değerleri mi?

değilse nasıl ölçülüyor, neyi gösteriyor vs biraz ayrıntı verirseniz sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

quote:

hep söyledim DCI candır

gerisi yalan

bu değerler nedir? minimum bsfc değerleri mi?

değilse nasıl ölçülüyor, neyi gösteriyor vs biraz ayrıntı verirseniz sevinirim...

motor verimlilik değeri hocam. forumda başlığı vardı.

• dizel mizel ama benzinli gibi yakıyo demekki
  • quote:

hep söyledim DCI candır

Bence de en başarılı dizel DCI
  • https://www.youtube.com/watch?v=hufRm0awaxg&feature=youtube_gdata_player

Diğer videolarimada bakarsanız hem az yakıp hemde çok daha iyi gittiğini görebilirsiniz
    Aracınız da var olan potansiyeli yazılım ile ortaya çıkarın derim ben üstelik az yakmasida yanına kar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kia Cee'd Premium sahibiyim. 4 aydır kullanıyorum, araç 12.500 km'de. Aldığımdan bu yana %70 oranında uzun yolda kullandım. Şu an yakıt tüketimi 6.8 lt.
    Aldığımda 7.8'leri görmüştü ama sürekli otobanda kullanmama rağmen (ort. hız 100-120 km.) yakıt tüketimini bu kadar düşürebildim. Sürekli şehir içinde kullansam 8 lt.'den aşağı düşmeyecektir.
    15.000 km. bakımından sonra yakıt tüketim verilerini sıfırlayacağım. Ancak yine de 6.5 lt.'nin altına düşmeyeceğini tahmin ediyorum.

Bir daha tork konvertörlü klasik otomatik şanzımanlı bir araç kesinlikle almayacağım. Hem verdiği performans düşük, hem yakıt değerleri oldukça yüksek.
    Kia Cee'd ile aynı segmentte olan ve çift kavramalı otomatik şanzıman kullanan diğer markaların araçlarına bakarsanız yakıt değerleri çok daha az.

Örneğin:
    Golf > 4.6 lt.
    Leon > 4.6 lt.
    Megane > 5.2 lt.
    Cee'd > 7.2 lt.

En fazla yakan ve 128 ps olmasına rağmen en düşük performansı olan araç Cee'd.

• bu yüksek tüketim illaki ikinci elde değer kaybına yol açacaktır
  • Çok fazla. Agresif bir kullanıcıysanız bu kadar yüksek olmuş olabilir. Gerçi Kia yakıt konusunda mimli bir marka zaten. Rodaj süresi dolduğunda tüketim düşecektir ama 10litreden ne kadar aşşağıya düşebilir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cassini10

Kia Cee'd Premium sahibiyim. 4 aydır kullanıyorum, araç 12.500 km'de. Aldığımdan bu yana %70 oranında uzun yolda kullandım. Şu an yakıt tüketimi 6.8 lt.
    Aldığımda 7.8'leri görmüştü ama sürekli otobanda kullanmama rağmen (ort. hız 100-120 km.) yakıt tüketimini bu kadar düşürebildim. Sürekli şehir içinde kullansam 8 lt.'den aşağı düşmeyecektir.
    15.000 km. bakımından sonra yakıt tüketim verilerini sıfırlayacağım. Ancak yine de 6.5 lt.'nin altına düşmeyeceğini tahmin ediyorum.

Bir daha tork konvertörlü klasik otomatik şanzımanlı bir araç kesinlikle almayacağım. Hem verdiği performans düşük, hem yakıt değerleri oldukça yüksek.
    Kia Cee'd ile aynı segmentte olan ve çift kavramalı otomatik şanzıman kullanan diğer markaların araçlarına bakarsanız yakıt değerleri çok daha az.

Örneğin:
    Golf > 4.6 lt.
    Leon > 4.6 lt.
    Megane > 5.2 lt.
    Cee'd > 7.2 lt.

En fazla yakan ve 128 ps olmasına rağmen en düşük performansı olan araç Cee'd.

chip tunıng yaptırın derim 150 hp 320 nm o ağırlıkta ki arabayı anca götürür .

hız sabitleyicisini 100 e ayarladığınız da ortalama tüketim 5 lt civarı olması lazım 6.5 çok fazla ş.dışı için .

bir çok kişinin aklın da olan güzel bir araba fotolarla detaylı incelemesini paylaşırsanız yararlı olur .

bakımdan sonra 0.5 lt düşüş olacaktır lastikleri de m.primacy 3 ile değiştirip chip tunıng yaptırdıgınız da yakıtınız da ciddi azalmalar olacaktır.

performans konusun da katılmıyorum en kötü değil .

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.