Şimdi Ara

Kia yeni cee'd premium otomatik dizel yakıt tüketimi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
4
Favori
56.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ahh ahh Citröen C4'ün değeri her mesajda bir kere daha artıyor gönlümde :)
  • Merhabalar,
    Bu bir foruma attigim ilk mesaj.. isin acemisiyim.. bir yanlislik olursa/olmussa simdiden ozurler..
    Ceed 1.6 dizel otomatik almayi dusunuyorum. Ancak, bu araclar acaba cift kavramali ( DCT ) mi, yoksa tam otomatik tabir edilen tork konvertorlu mu? Benim sorusturdugum kadariyla benzin olsun dizel olsun, eger otomatikse DCT kullaniliyor.. ( bunu ozellikle 2012 ve sonrasi modeller icin soyluyorum.. Oncesi icin ciddi bir arastirma yapmadim.. ) Merakim su: Gerek bu baslik altinda, gerekse Kia Ceed ile ilgili baska basliklarda cok ciddi mesajlar gordum bunlarin TO oldugu bilgisini paylasan.. Hatta cogu zaman , bu araclarin cok yakmasi da buna baglanmis.. Dolayisiyla, merakim su ki gercekten, bunlarin TO oldugu bilgisi ne kadar dogru ? Nerden tam bir konfirmasyon alinabilir bu konuda ? Soylentiler disinda beni ceed in otomatiklerinin DCT olduguna sevk eden iki nokta su oldu:
    1) Online ceed manueli bulmaya calistim.. Ancak ingilizcesini bulabildim.. Merak edenler icin: http://www.kiaownersclub.co.uk/forum/new-16-cdi_topic13145_post83423.html?KW=pdf#83423 de bulunuyor. Sayfa 5-24 te ki aciklamalardan 'dolayli' olarak sadece DCT kullandıklarini anliyorum ben. Zira, sadece manuel ve DCT ler hakkinda bilgi veriyor, ve hatta - kendilerince - neden klasik bir tork konvertorluye gore avantajli oldugunu falan izah ediyor..
    2) Dun Kia nin Sakarya yetkili bayisini ziyaret ettim ( Sandikci ) .. Sordugumda DCT oldugunu soylediler..
    Hicbir sekilde konunun uzmani falan degilim. O yuzden, dizel otomatik ceed in TO oldugunu kesin bir bilgi ile bilen bir arkadas varsa, bilgisinin kaynagini paylasabilirse cok sevinirim. Yardimlariniz icin tesekkurler. Selamlar..

• 2012 Concept Plus dizel otomatik aracım var. Şu an 25bine yaklaşıyor.
    Ramazan bayramı vesilesiyle Bursa'dan Dikili'ye gittim. Yolculuğun başında sıfırladığım yakıt tüketimi vardığımda 5,2 idi. Klima hep açıktı.Karacabey'e kadar 90-100 km hızda akan bayram trafiği ile gittik. Sonra yol rahatlayınca 110-120 ile devam ettim.
    Şehir içinde ise ortalamam 7,2-7,5'dir. Dur kalk trafiğine pek girmediğim bir iş güzergahım var.
    Bu arada Eco mod'u kullanmıyorum. İşe yarıyor mu bilmem. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

Aracı sakin kullanırım. Işıklarda ani kalkış yapmam, neredeyse hiç fren kullanmadan sürmeye çalışırım. Fren demek gereksiz gaza basmışsın demektir.
    İstanbul'da böyle kullanmak sanırım pek mümkün değil. Ama arabaya da çok yakıyor diye gereksiz haksızlık yapmamak lazım.
  • Crocoto C kullanıcısına yanıt
    şehir içi yakıt tüketiminden bahsederken ortalama hız değeri de verilmesi lazım ki, şehir içinde nasıl bi trafik yoğunluğunda o değerlerin ortaya çıktığı hakkında bi fikir sahibi olalım

eğer ort hız 18-22 gibiyse yoğun trafikte veya yokuşların bol olduğu ara sokaklarda dolaşıyosunuz demektir ve bu ortamda manuel araç 7 nin altını tam otomatik araç 9 un altını biraz zor görür.
  • Closer kullanıcısına yanıt
    hocam yaklaşık bir yıl oldu alalı ortalam tüketim 5.5 uzun yol ve şehir içi dahil otomatik şanzımanı kullanabilmek önemli manuel gibi kullanılırsa yakıt tüketiminin düşmesini boşuna beklemeyin
    @Closer
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_3363

hocam yaklaşık bir yıl oldu alalı ortalam tüketim 5.5 uzun yol ve şehir içi dahil otomatik şanzımanı kullanabilmek önemli manuel gibi kullanılırsa yakıt tüketiminin düşmesini boşuna beklemeyin
    @Closer

hocam satalı baya oldu ama ben aracı çok sakin kullanıyodum.. öyle dan dun gaza basıp olmadık yerde frene basmıyodum yani.. O şekilde kullanmama rağmen yakıtı çok fazla düşüremedim.. Bu biraz da yaşadığın şehirle ve trafik 'e ne kadar takılıp takılmadığınla alakalı. Eğer siz gerçekten 5.5 gibi bi değerlere ulaştıysanız sizi tebrik ederim. Zira ben aracı satalı dedğim gibi biraz zaman oldu ama hatırladığım kadarıyla uzun yolda dahi 5 in altına zor iniyodum. Ama araç çok zevkliydi şuan hala resimlerine bakıp bakıp duygusal anlar yaşıyorum öyle söyliyim :)

• Abiler klasik tam otomatik sanziman %20 fazla yakar. Dsg sorunlarıyla uğraşmak istemeyip otomatik konforu yasamak isteyen bunu goze alması gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın bir arkadaşımda var sırf yakıt tüketimi yüzünden satıyor 1 yıl ve 18000 km oldu düşer diye bekledi ama yok düşmüyor sehir ici 9-10 litre yakiyor arkadaşlar çok kasarsanız 8.5 civarı dayimin oto kiralama sirketinde vardi bi aralar otomatik dizel 2013 i30 lar müşterilerin tamamına yakını arabanin tüketiminden şikayetçi idi diyeceğim şudur ki bu araçların az yakmadigini kabul etmek lazim araba guzel olsada

• Abiler şehir içinde 7 litrenin altina inen klasik otomatik dizel varmi. 2010 model üstü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 Concept plus dizel otomatik ceed ile ortalama yakıt tüketimim şehir içini 7.2 7.5L civarıydı.

2014 model dizelboctavia dsg ile 5.5 6.0 L arasında geziyorum şehir içi.

• Yaklaşık 6 aydır 2013 model Kia Cee'd 1.6 CRDi Premium kullanıyorum. Yol bilgisayarında şehir içinde 8.5 Lt'nin altını hiç göremedim. Genelde 9.5 Lt'nin üstünde değer görüyorum. 10.2 Lt'yi görmüşlüğüm var. Ayrıca mnezil değerini de yanlış hesaplıyor. Araç o kadar çok tüketiyorki menzil değeri kat ettiğim yolun 2 katı kadar eksiliyor :(

Kia Ceed çok konforlu ve donanımlı bir araba. Daha önce Corsa 1.3 kullanan benim için motor gücü etkileyici. Ceed'le araç sürmenin keyfine varıyor insan. Fakat tüketimi korkunç

https://www.youtube.com/watch?v=4kRnU2PO9BI bu videodaki değerleri nasıl gördüklerini anlamadım. Fabrika verilerine bile aykırı :)

Saygılar

• Şanzıman ile motorun uyumu kötü o yüzden çok yakıyor. Tamam tam otomatik şanzıman manuelden biraz fazla yakar ama bu kadar yüksek yakmasının sebebi tamamen crdi motor.
  • Bazı arkadaşlar Ceed in çok yaktığını söylemiş ancak 2011 Motion (manuel) kullanıyorum aracım 56 bin km de şehir içi 5.8 LT şehir dışı 4.1 LT yakıyor.Tamamen kullanımdan kullanıma fark ediyor...
  • eeberkk kullanıcısına yanıt
    Bu grubun sıkıntısı otomatik şanzımanda zaten
  • Aracım 2013 model, concept, otomatik... Eylül ayında (29 ağustosta aldık) 2 yıl olacak alalı. Modelin konusunda paylaşıyorum.

İlk aldığım zamanlarda fazla yakmasını, biraz da gurur yaparak "abartı değil" diyerek geçiştiriyordum. Zamanla fazla yaktığını kabul ettim.

Sapanca'da oturuyorum, günlük kullanımım 6 km gidiş, motoru kapatıyorum, yaklaşık 4 km dönüş, motoru kapatıyorum, 2 km gidiş motoru kapatıyorum. Fakat tamamıyla ilçe içersinde kullanımım olmadı. Sakarya'ya haftada 1-2 defa gittiğim oluyor. 14. km 'den sonra trafiğe giriyorum.

Bu şartlar altında yol bilgisayarı 6 litre civarı gösterebiliyor ama pompada 0.2 litre daha az mazot alıyorum.

30 Nisan günü uzun yola çıktım (sapanca'dan Uşak'a), Kütahya'da mazot aldım (fulledim), memlekete vardım. Dönüşte Kütahya' yı geçtikten 45-50 km sonra mazot aldım. Memlekette de 50 km kadar yol gitmişim. Gerçi, bu nasıl bir şoförlük ben de anlamadım ama gittiğim yolu sıfırladıktan sonra unuttum. Hesaplarıma göre 380 ila 400 km arası yol; depoyu fulledim ve 17 litre mazot aldım. Ortalama hız 92 km yazıyordu. Klima açıktı.

Ben genelde ş. dışında 5 litre ortalamayla gidiyordum. Düşük çıkması beni şaşırttı açıkçası.

Sonuç olarak, ben otomatik şanzıman ve markanın genel olarak sorunsuzluğundan dolayı tercih ettim.

Yalnız (bunu konuda da konuşuyorduk) bu aracı kullanırken 1. ve 2. viteslerde pek kalmamaya çalışmak lazım. En çok tüketim bu viteslerde görünüyor, anlık tüketim çizgi grafiğinde frenleme sırasında dahi tüketimin artışa geçtiği görülüyor. Bu sebeple, araç hızlandıktan sonra ışıklara yaklaşırken, takip ederken bunu göz önünde bulundurmak lazım. Bu kısım aracı kullanmaya devam ettikçe, huyunu anladıkça kendiliğinden meydana geliyor.

Yorumlar için abartı, gerçeklikten uzak demiyorum; kendimin iyi bir şoför olduğundan bu tüketimleri yakaladığımı iddia hiç etmiyorum (zaten çok iyi bir şoför değilim). Kullanımla alakalı olduğunu, aracın kullanıldığı trafikle, araca alışmakla, öğrenmekle alakalı olduğunu düşünüyorum. Şahsım adına yol bilgisayarında 9.5 litre tüketimi bu yıl kar yağdığında gördüm ancak ilçe içersinde yine yol bilgisayarında 7.5 altına düştüğünü de görmedim.

• Dizel 10 litreyse dizelin tasarrufu nerde kaldı o zaman

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 yeni kasa manuel 3 aylik kullanimim sonucu sehir ici 6.7-7.0 arasi. Sehir disi 110 kmh ile 4.5 ve 4.4 gordum ama ideal sartlarda 4.1i zorlar diye dusunuyorum. Uzuun yol 2000 kmye yakin sehir ici dahil olcumum 5.1 olmustu.

Ama sakinmadan kullanirsaniz 7.5 gosterir sehir ici. Saf sehir disi 5in ustune zor cikar. Onceki cerato ile karakteristik olarak benzer yakiyor. Sehir icini pek sevmiyor, ama sehir disi cok yakmiyor.

Genelde pompada 0.2 civari eksik cikabiliyor. Fazla cikmadi.

• 7 litre yakan dizele cok yakiyor diyorlardi, renaulta bak dizel edc sanziman koskoca talisman da ortalama 5.2 lt :D

• Şehir içi 8 şehir dışı 4.7 5 arası yakıyor. Sanayiye vereceğim parayı mazota veririm daha iyi. Bu şanzıman çol konforlu ve çok sağlam.

• bence kullaniciya göre 2 lt oynuyor tuketim.

8.5 lt idi kia sportagela ortalama. Ani kalkisi gereksiz freni biraktim arada 140 falan kaptirirdim 110 u gecmiyorum. Suan ortalamam 7.1 ki dahada dusurebilirim.benden daha sakin bir kullanici 6.5 uda görür. Ne kadar sakin kulllansamda bazen kaptiriyorum.ama eskisi kadar degil.

Hatta 90 la sehirler arasi 5.3 e kadar dusurdum uzun yolda. 7.5 falan yakardim normalde eskiden.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.