Şimdi Ara

Kia yeni cee'd premium otomatik dizel yakıt tüketimi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
4
Favori
56.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nascimento

bende 2010 model at kia ceed sportwagon var
    8 litre altında tüketmiyor ortalama hız
    ortalaması 30 km 29 km şehir içi sayılır yokuş bir yerde oturuyorum yani tüketim
    az değil mcp de alınırdı ancak bagaj hacmi arka koltukların yatması
    aracın görüşünün ve sorunsuz tam otomatik olması üstüne hız sabitleyici
    usb 12 volt gibi artılarla çekici.
    Neden dizel otomatik benzinli otomatikler az mı akıyor arkadaşlar??
    civic verisi 10 litre şehir içi benzin 4700 civarı dizel 4300 yani 100 km de 15 lira fazla yakıt demek az değil
    10 litre 8 litre arası 2 litre fark var ve benzinli araçların bakımı 10 bin benim dizel
    15 bin bu aracın dışında alternatif bilen bu konforda var bagaj hacminde dizel araç bu en mantıklı araç geldi bana
    Çok yakıyor evet kesinlikle ancak bilen varsa bana desin kia ceedden az yakan bagajı genişleyen aile tipi
    donanımı benzer olan bunu satıp alabilirim sorun değil bu otomobil taşıma aracı
    fanatikliğe lüzum yok herkese iyi akşamlar selamlar saygılar iyi forumlar.

Çok haklısınız.

Bir kaç ay önce sırf tüketiminden dolayı satıp muadil bir araç almaya kalktım, ama alternatif gerçekten çok az. Benim aracım da 2010 model ve 70bine yaklaştı. Şimdiye kadar en ufak bir arıza vermedi. İç aksamı hala ilk günkü gibi. Ne düğmelerinde bir aşınma var ne de yazılarında silinme.

Tork konvertörlü klasik otomatik şanzıman şehir içinde (otoyol kullanımı olmayan) gerçekten çok yaktırıyor. Ama şu an için bu araç yerine tercih edilebilecek araçlara bir bakalım, referans olarak da 60 bin TL anahtar teslim fiyatı ile de Ceed SW Concept'i alalım;

1. Seat Altea XL : Fiyat olarak belki de en kuvvetli alternatif. Anahtar teslim fiyatı 55400 TL. Ancak motor'unun tork-güç olarak çok geride olması, şanzımanının ise saatli bomba olması başlı başına bir muamma. Aksesuar seviyesi olarak da Ceed SW'nin çok altında.

2. Reanult Megane ST Privilage: Anahtar teslim fiyatı 67000 TL. Arada ciddi bir fiyat farkı var ve nedense bana iç aksamı çok nazik geldi. Sanki iç aksam elimde kalıverecekmiş gibi geldi, oysa Ceed SW'a balyozla girişsen bir şey olmayacak gibi bir imajı var. Bagajı kağıt üstünde büyük gibi görünse de Ceed'in yanına yaklaşmıyor. Ayrıca bagaj altı gözleri hiç yok. İç hacmi ise yine Ceed SW'nin çok altında. Şanzıman olarak güvenilir görünüyor, vites geçişleri hissedilmiyor.

3. Peugeot 5008-Citroen Picasso: Her ikisi de minibüs gibi büyük. Ama birisi bana 5008'in düdük gibi torpidosunu ve Picasso'nun acaip ortadan göstergeli tasarımını açıklayabilir mi? Fiyatları ise 74000 ve 68500 TL ile yine çok yüksek. Motoru kağıt üstünde güçlü görünüyor ama şanzımanın berbat vites geçişleri yüzünden gücünü yol kenarındaki insanlara selam vermekle harcıyor. Sarsıntıya alışabilirim ama o ömür gibi gelen bekleme süresine alışmam mümkün değil, hele şehir içinde sürekli 1-2-3 viteslerin kullanıldığını düşünürsek dünya kadar para verip sonra her gaza basışta fesuphanallah çekmek doğrusu içimi acıtırdı.

4. VW Passat Variant : Benzinlisi 74000 dizeli 92000 TL... Kalsın ben almayayım.

5. Skoda Octavia : 65000 TL, İç hacim ve aksesuar seviyesi olarak tatminkar, ancak motor-şanzıman'ın adı çıkmış bir defa. Bu garanti süreleri ile VW grup araçlarına yaklaşmak akıl karı gelmiyor bir türlü.

Tüketim farkı tabi ki var ancak benim şu an oturduğum yerde düz vites araçlar bile 7 litrenin altında yakamıyorlar, yukarıdaki otomatiklerin de en az 7.5 litre yakacağını varsayabiliriz. Ben aracımla yaklaşık 10 lt tüketiyorum. 10000 km'deki tüketim farkı ise 1000 TL ancak yapıyor. Ben yılda yaklaşık 15000 km yapıyorum. Bu durumda şuan için sıfır km araç alacak olsam yukarıdaki alternatiflere bir daha bakabilirim ancak kullandığım aracı satıp üste 25-30 bin tl verip araba değiştirmek hiç mantıklı bir iş değil.

Son olarak, şehir içinde, dur kalk trafikte çok km yapanlar büyük olasılıkla ticaretle uğraşıyorlardır ve ticari araç alırlar. Günlük aile arabası olarak kullanılan arabaların yıllık şehiriçi km'si çok yüksek değildir. Mutlaka çok ağır şehir trafiğine girmek gerekiyorsa da bu kadar büyük araba değil gidip Yaris Hybrid almak ise en mantıklısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbdanisman -- 9 Temmuz 2013; 22:25:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BARBOSA_

quote:

Orijinalden alıntı: cassini10

Kia Cee'd Premium sahibiyim. 4 aydır kullanıyorum, araç 12.500 km'de. Aldığımdan bu yana %70 oranında uzun yolda kullandım. Şu an yakıt tüketimi 6.8 lt.
    Aldığımda 7.8'leri görmüştü ama sürekli otobanda kullanmama rağmen (ort. hız 100-120 km.) yakıt tüketimini bu kadar düşürebildim. Sürekli şehir içinde kullansam 8 lt.'den aşağı düşmeyecektir.
    15.000 km. bakımından sonra yakıt tüketim verilerini sıfırlayacağım. Ancak yine de 6.5 lt.'nin altına düşmeyeceğini tahmin ediyorum.

Bir daha tork konvertörlü klasik otomatik şanzımanlı bir araç kesinlikle almayacağım. Hem verdiği performans düşük, hem yakıt değerleri oldukça yüksek.
    Kia Cee'd ile aynı segmentte olan ve çift kavramalı otomatik şanzıman kullanan diğer markaların araçlarına bakarsanız yakıt değerleri çok daha az.

Örneğin:
    Golf > 4.6 lt.
    Leon > 4.6 lt.
    Megane > 5.2 lt.
    Cee'd > 7.2 lt.

En fazla yakan ve 128 ps olmasına rağmen en düşük performansı olan araç Cee'd.

chip tunıng yaptırın derim 150 hp 320 nm o ağırlıkta ki arabayı anca götürür .

hız sabitleyicisini 100 e ayarladığınız da ortalama tüketim 5 lt civarı olması lazım 6.5 çok fazla ş.dışı için .

bir çok kişinin aklın da olan güzel bir araba fotolarla detaylı incelemesini paylaşırsanız yararlı olur .

bakımdan sonra 0.5 lt düşüş olacaktır lastikleri de m.primacy 3 ile değiştirip chip tunıng yaptırdıgınız da yakıtınız da ciddi azalmalar olacaktır.

performans konusun da katılmıyorum en kötü değil .

Deneme fırsatı bulduğum araçlar için söylüyorum, Golf ve Leon'un gerek çekişi gerek vites tepkimeleri Ceed'e göre oldukça iyi. 128 beygirin sanki tamamını kullanmıyormuş hissiyatı veriyor. Golf ve Leon sahibi arkadaşlarım da benim aracımı kullandığında aynı şeyleri söylediler.

Uzun yolda 100 km/h civarı seyrederken anlık tüketim 4.5-5 lt. civarına düşüyor ancak genel ortalaması malesef 6.8 lt.'nin altına düşmedi. Şehir içinde kullandığım sürelerdeki etken yüzünden sanırım. Ayrıca arası kesinlikle agrasif kullanmıyorum. Sollama harici kick-down bile yaptırmıyorum. Hatta şehir içinde çoğunlukla Active ECO modda geziyorum.

Lastiklerimi aldığım zaman aynı ölçülerdeki Bridgestone Potenza ile değiştirmiştim. Bunun ciddi bir azalmasını henüz göremedim.

Uzun lafın kısası; Cee'd donanımlı, şık bir araç. Ancak rakipleri arasında klasik otomatik vites olan tek araç o ve rakiplerine göre çok fazla yakıt tüketiyor. Performans konusu chip tuning ile çözülür belki ama aracı almayı düşünenler yakıt konusunu göz önünde bulundurup ona göre karar versinler.

• mcp sanziman ile, sehir ici 6.5 yakinca noluyo- abarttım diyorum. Ama tork konvertorlu sanzimanla normal. Hanımın 1.4 benzinli hyundai getz 12-13 lt yakiyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba,

2010 Model Kia Ceed SW Otomatik kullanıcısıyım aracım şehir içi en az 12 Litre tüketiyor, bunu serviste belirtmeme rağmen aracınızda bir sorun yok diyorlar, uzun yolda 5.5 ortala yakıyor. Kısacası araç İstanbul şehir içi ve kısa mesafe kullanımı açısında fabrika değerlerinin çok üstünde en kısa zamanda bu aracı elimde çıkarmayı düşünüyorum.
  • Otomatik vites normale göre daha fazla yakıyordu değilmi
  • Bu aracı almak üzereydim 2012 de. bir arkadaşım uyardı beni çok yakıyor diye vazgeçtim. toyota auris dizel manuel aldım onun yerine şu anda 5.6 litre yakıyor şehir içinde. 6 litreyi hiç geçmedi. beygiri yüksek olunca pek ekonomik olmuyor araçlar. zaten şehir içinde 80 i geçemiyorum kendi adıma.
  • arkadaslar merhaba
    2012 model yenı kasa otomatik concept plus ceed sahibiyim şehir içi 7,5 lt yakıyorum dıyen arkadasları hayretler ıcınde okudum.ben arabada 9,3 lt den aşağı hiç göremedim daha oda eco modu sureklı acıkken eko modu kapalı ve bıraz performanslı kullanıyım lambalarda ılk ben cıkayım dıyorsanız 0,50 kuruş çok rahat yakıyor. aracım 24bın km de dızel araca bındıgımı bana cok hıssettırmıyor.Ancak aracı alırken fabrıka verılerıne bakıp showroom da yakıt tuketımının fazla oldugunu belırttıgım halde aldım aracı suan sıtem etmeye hakkım yok.yakıt tuketımının muadil dizel araclara gore fazla oldugu dogru ancak soylede bı gercek var muadıl hıcbır aractanda bu tadı alamadım tek şikayetım lastık yanak genıslıgı 45 oldugu ıcın cukura dustugunuzde cok hıssettırıyor.bunun dısında aracımdan memnunum.
  • contraksii kullanıcısına yanıt
    arkadaşta vardı 0 aldı 6 ay sonra e5te 90la giderken frenleri tutmadı öndeki focusa çarptı ön taraf indi aşagı onun arkasındada clio varmış o rahatça durmuş kia hatayı kabul etti degiştirmedi aracı ama biliorum yakıtla alakası yok ama bi frenlerine baktır..
  • Bu verileri gördükçe 1.4 tsi leon'a tekrar aşık olmaya başladım.
    140 hp 250 nm tork.
    ş.içi 6.7 (son 20 günlük ortalama)
    uzun yol 120 km hızla evden eve 5.8 yakıyor.
    maalesef bi kez uzun yola çıkarken başlangıç mı neyse bi yeri sıfırlayım demiştim, en baştan beri olan
    veri sıfırlanmış. o yüzden 0'dan 7700 km lik ortalamayı bilmiyorum. ama uzun süre 6-6,4 arasında değişiyordu sıfırlayana kadar.
    genelde sakin, bazen yol müsait olduğunda motor azcık nefes alsın diye devirli kullanıyorum.
    özellikle uzun yolda yavaşladığım yerlerde, tekrar hızlanırken motoru tadını çıkarıyorum.
  • Konuyu uyandırmak lazım. Yukarıda ki yorumları okumaya çalıştım; bu kadar bilgisi olmadan sırf yazmak için yazan bir millet olamaz. Gerek yakıt tüketimi olsun, gerek ikinci el konusunda.

2012 Şubat Ayında Kia Ceed Concept Plus Crdi A/T aracı 53.250 Cam Filmi dahil sıfır olarak bayiden teslim aldım.
    2013 Eylül Ayında 17.000km'de 52.500 TL 'ye aracı Kayseri'den bir arkadaşa sattım. İkinci elinin çok değer kaybettiğini düşünmüyorum.

Yakıt tüketimi şehir içi 6.9LT
    Şehir dışı 5.5LT 120-140km arası

Merak ediyorum bir arkadaş manueli 7 litre yakıyor otomatiği 9 yakması çok normal demiş, neye kime dayanarak yazdın ?
  • Polo GTi'la 7.2 lt tüketiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: contraksii

Arabayı alalı yaklaşık 3 ay oldu ancak yakit tüketimi hâlâ 9.8l civarı (bazen 10l yi geçtiği oluyor) . Sizin yakıt durumunuz nasıl? Sizce de fazla değil mi?ö

Arkadaslar 2011 model AT [4 ileri] dizel ceed sahibiyim. Aracimda yazilimda yok hafta ici hergun bifiil atasehir - maslak arasi ise gidip geliyorum trafigi anlatmama gerek yok sanirsam, ve max 7.2 / 7.5 araliginda yakiyorum soguk havalarda. Yeri geldiginde ki araci bende sikistiriyorum. Sizler nasil suruyorsunuz anlamiyorum:)
    Bu kia ceedin cok yakmasi konusu biraz abartiliyor forumda bence.
    Saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar tekrar merhaba deger kaybedıyor konusuna bende katılmıyorum 2012 concept plus otomatıgı 51bın lıraya 10bın kılometredeyken aldım ben aldıgımda sıfırı 60bın tl ıdı sımdı sıfır 76,600 lıra olmus bana suan 55 veren arkadaslarım var.ha tabı 76 ya alınırsa kaca satılabılır o konuyu tartısmam.yakıt konusundada arkadasları yanlıs yonlendırmemek ıcın tekrar yazıyorum ben uzun suredır yol bılgısayarına bakmıyordum dun yorum yazdım dıye bu sabah ıse gıderken bı test edeyım dedım anlık tuketım 7,9 cıvarında seyrettı kıslık lastıkler takılı ve sıvasta yasıyorum malum hava soguk yazın dahada dusecektır.Ama benım kısısel gorusum yınede dızel arabaya gore fazla yakmakta ancak arkadasımda edc scenıc var ona sordum oda benım arabayla aynı yakıyormus ama kıa nın adı cıkmıs bıkere kımse reno cok yakıyor demıyor
  • yorumların çoğu çok fantastik geliyor bana burada. benim aracim 1.6 hdi dizel istanbul şehir içi ortalama hız 22 km, 7.2 lt yakıyor. manuel vites
  • 35sabri16 3 kullanıcısına yanıt
    Benim bir önceki aracım 2009 model peugeot 308 1.6 hdi yarı otomatikti şehiriçi en fazla 7.2 lt yakıyordu fakat 30-40km lik bir otoyol sürüşü olduğunda 6.7 lt kadar düşüyordu, sürekli kısa mesafe ve şehiriçi kalınca 8.5 lt olduğu oluyordu, şimdiki aracım yeni kasa ceed dizel otomatik araç asla ve asla 9 lt altına düşmüyor, şürüş tarzım aynı, ama uzun yolda 6.5 lt oluyor fakat uzun mesafede mesela 900 km lik mesafede memlekete giderken, eğer sadece kısa mesafe şehiriçinde kullanırsam 12.5lt oluyor biraz otoban girerse araya 9.5-10.5 lt ye düşüyor, konfor olarak bu klasik şanzıman, peugeot 308 den kat kat güzel şanzıman geçişleri çok iyi, diğer sürüş zevki ve konforu çok farklı değil, yani iki araç arasında 3-3.5 lt gibi bir fark var, çok mesafe kateden arkadaşlar için belki yardımcı olmuş oluruz diye yazdım ve ilk zamanlar ceed de problem olduğunu düşünüyordum ama tüm kullanıcı yorumları aşağı yukarı aynı, yinede ben şehiriçinde 6 lt tüketiyorum diyenler var ama ben buna inanmıyorum, belkide bu arkadaşlar mesela beylikdüzünden ümranıyeye otoyoldan sıkışık olmayan bir trafikten gidiyorlarsa hergün ve bunuda şehiriçi kabul ediyorlarsa belki olabilir diye düşünüyorum aksi mümkün değil, kazasız belasız iyi şürüşler herkese.

• Kullanıcılarının belirttiğine göre Kia Cee'd AT 7 lt den fazla yakmıyor ama 10 lt nin de altına düşmüyor. Okuduklarımdan anladığım bu, kafam çok karışık.
  • Şuan kullandıgım araç 3.20D. Daha önce hep hachback araçlar kullandım ve yakıt tüketimleri epey düşüktü. 3.20 ile beraber şehir içi(istanbul) tüketimim 7,5 ki gece filan yollar boş oldugundada basıyorum. ortalama hızım 39km. yani işin özeti ya sıkışık trafikteyim ya da yol açıksa 150-200 yol ne kadar musade eder şekilde agresif kullanıyorum.

bende aracımın yakıt tuketimi fazla yine 1,6 ve altı motor otomatik vites bir araçla değiştireyim diye duşunuyordum ve aklımda Ceed vardı. Galiba az daha doluya tutulacaktım.

Aracın fiyatının neden hesaplı oldugu anlaşıldı. Bilgiler için teşekurler.
  • ceed ve i30 crdi larda yazılımsal bir hata var.. Chiptuning den sonra yakıt tüketiminiz çok düşecektir 6 lt civarına düşer..
  • 3008 hdi 1.6 dizel aracım var e5 üzerinden her gün beylikdüzü bakırköy yapaıyorum aksam tekrar geri yoğun trafik 1500kg ağırlık 10.000km ortalamam 6.7lt aynı yolu gene ikinci aracım olan 1.3 multijet palio ile 5.8lt yalkıyorum palio 200.000km 3008 50.000km de palio değiştireyim eskidi derken gözüme pro ceed yeni kasa tek kapı dizel takıldı yakıt değerlerini görünce caydım
  • merhaba arkadaşlar
    uzun yol yaptığım için mecut aracım 2011 mdel ve 125000 km de artık değiştirme zamanı geldiğini düşündüm.
    dış kasa dizaynı olarak beğendiğim araç olan kia cedd i inceleme fırsatı buldum . dış beğeni olarak hayli ilgimi çeken aracın iç dizaynı aynı beğenimi karşılamadı araç dış dizayn gerçekten albenili fakat iç dizayn için aynı özen gösterilmemiş sanki 2000 li yılların lüx aracının günümüze uyarlanması gibi geldi.
    genede dış görselliği olrak almaya karar verdiğim aracın 16 dizell versiyonun yakıt tüketimi hayli şaşırtıcı.
    ülkemizde 5000 tlye dayanan bi yakıtta 7,8 civarı yakıt tüketimi ifadeleri ve test verileri bütün hevesimi alt üst etti.
    bu nedir .böyle bi tüketim 3 nesil dizellerde bile yok .performans dicek olacaklardır.ancak dizel aracın alınma amacı performansmıdır.
    evet performans dienlere bi sözüm olamaz. hayırlı olsun güle güle kullanın.
    kalite işçilik ve kullanılan malzeme
    kullamamkta olduğum megane 3 115ps dizel aracımdan üstün....
    ancak yakıt tüketimi kıyaslanamıcak ölçüde
    sehirdışı 100/110 km ort hizla 4.7
    şehir içi 50/60 km ort hız 5.8

ama bunları yazarken kullandığınız aracı kötülemek amacında diilim. fakat aracınızda kullanınan malzeme ve işçilik gerçekten iyi. bunu derken kıyasım kullandığım araçla.
    bu kadar tüketimle yinede beğeniyi hak ediyor olması da ilginç
    kazasız günler......

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.