Şimdi Ara

Kıbrıs tıp mı Türkiye'de diş mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar herkese.Başlıktan anlaşılacağı gibi bir sorum olacak herkese.Bu sene sıralamam 7k dan 16 k ya düştü.Hiç beklemiyordum düşmesini yani tıp gelir hep diyordum böyle bir durum olunca ortada kalakaldım.Buraya tıp benim çocukluk hayalimdi demeyeceğim lisede çevre baskısıyla sosyal bilimler yerine fen lisesine gidiince 10.sınıftan beri hayalini kurduğum meslek oldu.9,10'da yattım ama 11'de orta 12'de az çalışmadım belki boşladığım zamanlar oldu evet ama elimden gelenin hepsini olmasa da çoğunu yaptım.Tıp harici düşünmediğim için diş hakkında hiçbir bilgim yoktu.Şimdi araştırdıkça belki yapabilirim diyorum ama bu kendi kendimi ikna etme yöntemim olabilir.Tıpın tüm zorluklarını biliyorum araştırdım razıyım ama yaşayınca aynı mı olacak bilmiyorum..Şimdi diş hekimliği tutuyor ama eğitimi tıp kadar zor olmakla beraber masraflıymış.Tıpın zorluğunu çekeceksem dişinde çekebilirim.Ama mesleğimi severek yapmak istiyorum.Aİle baskısıyla tıpa gidip istemeyerek doktor olanlar var çevremde ve bu kesinlikle istediğim bir gelecek değil.Hiç üniversitede eğlenip,yatmak hayalim olmadı.Her zaman mesleğini seven başarılı bir öğrenci insanlığa yararlı ölürken arkasında iz bırakan biri olmak istedim.Tıp okursam yeryüzü doktorlarına katılmak hayalimdi bu mesleği seçmemde en büyük etkenlerdendi.Ama diş okurken de insanlara yardım edebilirim belki diyorum.Kıbrıs'ta tam burslu büyük ihtimalle tutuyor ama hem ailemden o kadar uzak, hem hiç tanımadığım bir memleket, hem de yaşam koşulları çok pahalı bir şehirmiş.Kıbrıs'ta tıp okurken tabiki sosyal hayatım fazla olmayacak biliyorum.Tam burslulara verdikleri yurtlar çok kötüymüş 4kişilik onlar ve o zaten ücretli okuyor yani yurt parasını da karşılayacak durumda.Ama benim iyi bir yurdu karşılamam için en az 10.000 tl ödemem gerekecek yılda.Yemeği var bunun kitabı var daha.Ailem beni maddi olarak desteklemekte sorun görmüyor hani kendi imkanlarını kısıtlayıp okuturlar ama inanın böyle bir yük olmak aileme istemiyorum.Bir devlet tıp kazanamadıysam bu benim suçum.Arkadaşlarım istanbulda %50 burslu özele git diyor bu da yaklaşık 25.000 tl ye eşit.Ama ikinci yılda yatay geçiş yaabilirim gideceğim üniversitenin özel koşullarına bağlı tabi çünkü devlette tıp okuyanlar kalmamak için çabalarken özelde ortalamalar 90 üstü oluyormuş.Diş hekimlerine sorduğumda tıpta okuyanları gördükten sonra iyiki tıp yazmadım diyenler çok var.İlk iki sene dişi yazdığıma pişman oldum ama üçüncü sınıfta ilk hastamla karşılaştığımda mesleğimi sevmeye başladım diyenler var.Diş okursam da uzmanlık yapmak isterim açıkçası.Tusun zorluğunu herkes bilir ama dus nasıl bir sınav hakkında bir fikrim yok bilen varsa yazabilir mi?Yani iki arada bir derede kaldım.Diş kesinlikle istemiyorum demedim hiçbir zaman tıp olmazsa yazarım diyordum ama bilinç altım tıp kazanacağından herhalde emindi çünkü büyük bir yıkım oldu benim için.Tekrar hazırlanmak konusuna gelince yapamam.Özellikle son bir ay psikolojik olarak çok kötüydüm.Ben normal okul sınavlarında bile heyecan yapan biriyim bu sınavların birine bile tam uykuyla giremedim.Ygs'ye hiç uyumadan kahveyle ağlayarak girdim bir şekilde 7k oldum.Matematiğe 2 saat uykuyla girip heyecan yaptım çok kötü olmasada ilk 10 kın ortalaması 45 net üstü olunca ağlaya ağlaya feni ne kadar çalışırsam çalışıp girdim ve böyle umutsuzlukla girdiğim bu sınavlarda battım.Tekrar hazırlanırsam çalışmaktan değil psikolojimden dolayı yapamayacağımı biliyorum.O yüzden şimdi soruyorum sizce ne yapmalıyım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.