Şimdi Ara

Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesine DGS ile geçme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aranızda DGS ile Yakın Doğu üniversitesine geçecek arkadaş var mı?
    Özellikle Türkiye'de en az 290 puan isteyip, kontejyanı az olan bölümde okuyanlar.

Ben araştırma yaptım okuduğum bölüm 12 kontejyan var TR genelinde. Özel üniversiteler 10 bin tl den başlıyor.. Araştırmaya devam ediyorum tabi. Var mı benim gibi Kıbrıs düşünen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kskn35 -- 23 Temmuz 2013; 21:39:37 >

• Kazandım ve gitmedim. Mühendislik veya hukuk düşünüyorsan TR'de hiçbir yer tutmuyorsa git. İşletme iktisat vb okuyacaksan asla gitme. Hayat çok pahalı bilgin olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

Kazandım ve gitmedim. Mühendislik veya hukuk düşünüyorsan TR'de hiçbir yer tutmuyorsa git. İşletme iktisat vb okuyacaksan asla gitme. Hayat çok pahalı bilgin olsun
    DGS için okuduğum bölümün TR'de devlet üniversitesi kontejyanı 10 :) özel %100 burs da 1 tane var etti 11 belki 12 dir. o kadar kişi içerisinde ilk 12 ye girmek zor.. 1 sene daha hazırlanma zamanı ve yine sınav stresi yerine artı olarak dersane parası yerine kıbrısta okurum daha iyi :) evet dediğin gibi mühendislik bölümü için gideceğim. Ayrıca İstanbul'da okumak Kıbrıs'ta okumaktan daha pahalıymış iyice derin bir araştırma yaptım. Yani abartılığı kadar pahalı değil. TR de 1tlye olan bir çok şey 1.5 2tl zaten okumaya gidiyoruz. yurt + yemekhaneyi önceden vericez sadece ıvır zıvıra fotokopiye para gidecek sigaramızda yok allaha şükür :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kskn35

DGS için okuduğum bölümün TR'de devlet üniversitesi kontejyanı 10 :) özel %100 burs da 1 tane var etti 11 belki 12 dir. o kadar kişi içerisinde ilk 12 ye girmek zor.. 1 sene daha hazırlanma zamanı ve yine sınav stresi yerine artı olarak dersane parası yerine kıbrısta okurum daha iyi :) evet dediğin gibi mühendislik bölümü için gideceğim. Ayrıca İstanbul'da okumak Kıbrıs'ta okumaktan daha pahalıymış iyice derin bir araştırma yaptım. Yani abartılığı kadar pahalı değil. TR de 1tlye olan bir çok şey 1.5 2tl zaten okumaya gidiyoruz. yurt + yemekhaneyi önceden vericez sadece ıvır zıvıra fotokopiye para gidecek sigaramızda yok allaha şükür :)

Alıntıları Göster
    Dediğin şartlarda ( kontenjan sayısı bakımından ve mühendislik okuma düşüncen ) kıbrısta okuman daha mantıklı

• quote:

Dediğin şartlarda ( kontenjan sayısı bakımından ve mühendislik okuma düşüncen ) kıbrısta okuman daha mantıklı

Alıntıları Göster
    Bende işletme bölümü için özel düşünmüyor değilim ama eğitim dilinin ingilizce olması tereddütte bırakıyor beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Bende işletme bölümü için özel düşünmüyor değilim ama eğitim dilinin ingilizce olması tereddütte bırakıyor beni.

Alıntıları Göster
    İşletme okuyacaksanız ingilizce eğitim dili olması sizin için avantaj türkçe işletmenin pek bi numarası yok... bilginize..
  • quote:

İşletme okuyacaksanız ingilizce eğitim dili olması sizin için avantaj türkçe işletmenin pek bi numarası yok... bilginize..

Hocam doğru diyorsunuz da hazırlık olursa eğer myo'da gördüğüm derslerden muaf tutulmuyorum. Gördüğüm dersleri tekrardan almam gerekecek. Ayriyeten okul daha da uzayacak.
  • quote:

quote:

Hocam doğru diyorsunuz da hazırlık olursa eğer myo'da gördüğüm derslerden muaf tutulmuyorum. Gördüğüm dersleri tekrardan almam gerekecek. Ayriyeten okul daha da uzayacak.

Alıntıları Göster
    Her okul için geçerli değil o kural. Bölüm ingilizce diye tüm fakülteler 1'den başlatmıyor diye biliyorum. Bende ingilizce işletmeye geçmeyi düşünüyorum

• quote:

Her okul için geçerli değil o kural. Bölüm ingilizce diye tüm fakülteler 1'den başlatmıyor diye biliyorum. Bende ingilizce işletmeye geçmeyi düşünüyorum

Alıntıları Göster
    DGS berbat geçti Kıbırs hiç hesapta yokken hesaba geldi. Kıbrısta teyzem yaşıyor vatandaşlığı falan var ulaşım, barınma problemim olmaz ki para bile biriktirebilirim çalışarak ( geçmiş yaz aylarında gitmişliğim var).. Hangi üniversiteyi önerirsiniz %100 burslu İng.işletme veya ing uluslar arası ilişkiler düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cém -- 23 Temmuz 2013; 19:52:25 >

• Kac tane ders saydiklarinida ben merak ediyorum acikcasi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.Sarıyıldız

Kac tane ders saydiklarinida ben merak ediyorum acikcasi
    bende dgs ile geçmeyi düşünüyorum ordan başka şanşımda yok gibi hem ilk 3 terciye indirim yapıyo :D
  • Cém kullanıcısına yanıt
    doğu akdeniz oranın en köklü üniversitesidir, girne amerikanda tavsiye edebilirim.
  • quote:

doğu akdeniz oranın en köklü üniversitesidir, girne amerikanda tavsiye edebilirim.
    Bende Dgs İle %50 burslu Bilgisayar Mühendisliği Tutuyor..Tüm Üniversitelerinki ama kararsızım gitmekte..Eğitimi Falan Hiç bilmiyorum..Bazı arkadaşlar bursun kesilir..kıbrısı hiç tavsiye etmem falan diyorlar çekiniyorum açıkcası..hangi ünileri yazmalıyım sizce
  • Dgs ile gideniniz oldu mu ?
    Şimdi ne yapıyorsunuz ?
    Gitmediyseniz düşüncenizden niye vazgectınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl

Dgs ile gideniniz oldu mu ?
    Şimdi ne yapıyorsunuz ?

Dgs ile işletmeye geçiş yaptım ama Kıbrısa değil. Şimdi 3. sınıfım. Yazları staj yapıyorum. Gelecek senenin ikinci dönemi sadece tez yazacağım için hafta boş olacak ondan dolayı ingilizce kursuna da gitöeyi düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Şimdi ne yapıyorsunuz ?

Dgs ile işletmeye geçiş yaptım ama Kıbrısa değil. Şimdi 3. sınıfım. Yazları staj yapıyorum. Gelecek senenin ikinci dönemi sadece tez yazacağım için hafta boş olacak ondan dolayı ingilizce kursuna da gitöeyi düşünüyorum.

Nereye geçtin ?
    Kaçtan başladın, kaç dersten muaf oldun?
    Neden kıbrıstan vazgectın ?
  • quote:

quote:

quote:

Şimdi ne yapıyorsunuz ?

Nereye geçtin ?
    Kaçtan başladın, kaç dersten muaf oldun?
    Neden kıbrıstan vazgectın ?

Sakaryaya geçiş yaptım.
    Birinci sınıfın tüm derslerinden muaf olup ikinci sınıftan normal öğrenci gibi başladım.
    Neden vazgeçtim şuan hatırlamıyorum ama sanırım tercihzamanı hiç aklıma ggelmemişti.

• mrt__gl kullanıcısına yanıt
    ben kıbrısdan vazgeçtim ücretleri fazla geldi yurt vs ayrıyetden yaptığım araştırmalar sonucu biraz pahalı bir yer olduğunu öğrendim yemek vs ada sonucda.
    şuan istanbul aydın ünideyim yazılım muh ing bölüme girdim hazırlık okuyorum bugun umarım son sınava giricem :) kampüsü bilmem ama hazırlıkdaki eğitim çok süperdi İsmail diye bir hocamız vardı hepimizden çok gayretli böyle birini daha önce görmedim rahatlıkla söyleyebilirim. hepsi öylemi kısmen diyebilirim hazırlık için. Artı 14 dersimi muat etmişler 2 tane eksiğim var onlarıda sene başında dilekçe ile düzeltiricem.
  • arkadaşlar farzedelimki benim sıralamam 250binde 225bindeki bi bölüme girme sansım ne olur sizde sayısalım bu arada
  • Bence sansin az olur cunku her yil katilan kisi sayisi artiyo gecen yil buyuk bi artis olmustu bu yil yine aynisini bekliyorum kontejanlarda buyuk bi artis olmayacagina gore ya ayni civarlarda kalir yada cikar buyuk ihtimal bu sans tabi birazda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.