Şimdi Ara

KIBRISA DÜŞENLERE TAVSİYELER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
4
Favori
58.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kırarım Boynuzunu İblis kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam gidince görücz bakalım, bi arkadaşım orda da dağıtım olucak dedi yani karargah dışında bi yerede gitme ihtimali mi var ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lampard89

Esas Birliği39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 49 UNCU P.A. 1 İNCİ P.TB. 3 ÜNCÜ P.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

şunu bi yorumlar mısınız :)

Kıbrısta çokça tabur var ve alay var. Hepsini bilmiyorum doğal olarak. Ancak genel olarak şunu söyleyebilirim. Lefkoşa yazanlara aldanmayın. Köylerine gönderiyorlar. Ve genel olarak değerlendirme yaparsam Tümen ve Kolordularda olmazsanız çokda aman aman bir yer beklemeyin. Çoğu yer aynı sayılır. Aralarında ki farklarda anlıktır. Yani başkasının döneminde tuvalet sorunu vardır. Bir başkasının duş sorunu vardır. Örneğin ben kendi taburumua gittiğimde tuvaletler tıkalıydı. Hani söyleyipde moralinizi bozmak istemiyorum ama ortalığı .ok götürüyordu yani. Keza başka bir taburda tuvalet arızası olduğu için 2 hafta kapalı kaldı. Millet ihtiyacını ormanlık alanda giderdi. Tabiki her yer böyle değil. Ancak beklentiyi yüksek tutmayın. Özellikle acemilikle hiç karşılaştırmayın. Gitttiğiniz zaman çok şaşırabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: quake_9

eyvallah hocam gidince görücz bakalım, bi arkadaşım orda da dağıtım olucak dedi yani karargah dışında bi yerede gitme ihtimali mi var ?

Şöyle. Siz havaalanından geçtikten sonra kolordudan gelen rütbeliler size mesleklerinizi soruyor. Aşçı, inşaatçı, oto tamirci, bilgisayarcı, Boyacı, Elektrikçi, Marangoz gibi temel ihtiyaç olan meslekleri Girnede bulunan Kolorduya alabiliyor. Mesela Bir tümenin her hangi bir taburuna düşen adamı tümende görevlendirmek üzere alabiliyorlar.
  • çok teşekkürler. ama hani bölük olmasa bile 49. alay falan nasıldır genel olarak. her bölük birbirinden farklı mı uygulamaları eğitimi vs
  • quote:

çok teşekkürler. ama hani bölük olmasa bile 49. alay falan nasıldır genel olarak. her bölük birbirinden farklı mı uygulamaları eğitimi vs

Ben ayrılırken 39.Tümen komutanı yeni gelmişti. Ve denetleme yapmayı çok sever kendisi. Özellikle spor konusunda.

Tümen komutanlarının Alay denetlemeleri çok olur. Alay komutanları taburları o kadar çok denetlemiyordu. Bu yüzden Alaylarda spor eğitimleri biraz daha fazla olur.

Spor dediklerine bakmayın zorlayacak tek şeyde barfiksdir.
  • koşu şınav mekik hiç sorun değil de oldum olası mekik çekemiyorum o ne olacak acaba :)
    186 boy 62 kiloyum epey zayıfım yani kolda kuvvet yok ne yapıcam hiç bilmiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırarım Boynuzunu İblis

quote:

Şöyle. Siz havaalanından geçtikten sonra kolordudan gelen rütbeliler size mesleklerinizi soruyor. Aşçı, inşaatçı, oto tamirci, bilgisayarcı, Boyacı, Elektrikçi, Marangoz gibi temel ihtiyaç olan meslekleri Girnede bulunan Kolorduya alabiliyor. Mesela Bir tümenin her hangi bir taburuna düşen adamı tümende görevlendirmek üzere alabiliyorlar.

Selamlar hocam,

Ustada ;

28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 61 İNCİ P.A. 2 NCİ P.TB. 1 İNCİ P.BL. / MAGOSA / MAGOSA Çıktı. Acemilik ise MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / ANKARA MAMAK / ANKARA olarak çıktı. Kendi Elektrik-Elektronik Mühendisiyim. Bir yorumunu alırım

• quote:

koşu şınav mekik hiç sorun değil de oldum olası mekik çekemiyorum o ne olacak acaba :)
    186 boy 62 kiloyum epey zayıfım yani kolda kuvvet yok ne yapıcam hiç bilmiyorum :)

Sağlık probleminden dolayımı mekik çekemiyorsunuz hocam ?

Barfiks temel sorun zaten. Son dönemlerde barfiskle ilgili uygulama yazıları gönderdiler bütün taburlara. İşte nasıl güçlendirilir, daha kolay nasıl çekilir gibi. He unutmadan birde Halat tırmanma var

Birde biraz kilolu olsaymışsınız iyi olurmuş, ben 82 kilo gittim 69 kilo döndüm

• yok sağlık sorunu değil zayıfım yani güçsüzüm ondan :)

barfiks çekemeyen ben halat imkansız artık :D nasıl çıkayım halata da atlayım.

zaten aşırı zayıfım artık iskelet olarak dönerim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

quote:

quote:

Selamlar hocam,

Ustada ;

28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 61 İNCİ P.A. 2 NCİ P.TB. 1 İNCİ P.BL. / MAGOSA / MAGOSA Çıktı. Acemilik ise MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / ANKARA MAMAK / ANKARA olarak çıktı. Kendi Elektrik-Elektronik Mühendisiyim. Bir yorumunu alırım

Hocam seni Tümene veya Kolorduya falan seçmezlerse büyük ihtimal taburunda santral görevlisi olursun. MEBS okulundan gelmiş birisini başka şeye vermezler. Helede Santralda asker açığı varsa. Arazilere intikalller oluyor. Onlar biraz zorlar. Çünkü arazi ortamında telsiz ve telefon hatları ile sizin takımınız uğraşacak. Ehliyetiniz varsa büyük ihtimal MEBS takımının aracı olan ŞALTER aracını size zimmetleyebilirler. Ancak kısa dönem olduğunuz için daha çok uzun dönemlere zimmet olayı oluyor.

Bu arada Magosaya hiç gitmedim. Ama duyduğuma göre güzel yer diyorlar. En azından Lefkoşa'dan daha iyidir.

• quote:

yok sağlık sorunu değil zayıfım yani güçsüzüm ondan :)

barfiks çekemeyen ben halat imkansız artık :D nasıl çıkayım halata da atlayım.

zaten aşırı zayıfım artık iskelet olarak dönerim :D

Hocam önce sağlık. Dikkat edin gerçekten.

Ayriyetten taburlarda bankamatik olmuyor. Para çekebilmeniz için Alay'a gitmeniz gerekiyor ki öyle elini kolunu sallayan gidemiyor doğal olarak. Yemek Alımı yapan askere kartınızı verirsiniz. O çeker size getirir. Böyle dışarıya göreve giden şoförler ile aranızı iyi tutun. istediğiniz şeyleri size getirir bunlar. Özellikle Tabur Komutanı şoförü. Sakın bununla didişmeyin

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar hocam,

Ustada ;

Hocam seni Tümene veya Kolorduya falan seçmezlerse büyük ihtimal taburunda santral görevlisi olursun. MEBS okulundan gelmiş birisini başka şeye vermezler. Helede Santralda asker açığı varsa. Arazilere intikalller oluyor. Onlar biraz zorlar. Çünkü arazi ortamında telsiz ve telefon hatları ile sizin takımınız uğraşacak. Ehliyetiniz varsa büyük ihtimal MEBS takımının aracı olan ŞALTER aracını size zimmetleyebilirler. Ancak kısa dönem olduğunuz için daha çok uzun dönemlere zimmet olayı oluyor.

Bu arada Magosaya hiç gitmedim. Ama duyduğuma göre güzel yer diyorlar. En azından Lefkoşa'dan daha iyidir.

Ehliyetim var hocam. Biraz maktım da Meks okul da santral ile ilgiliymiş. Benim meslek de Elektrik - Elektronik olduğundan benimde aklıma direk santralci olarak ayarlandığım geldi. Santral sorumlusu ne yapar ki :)

Diğer yandan da Tümene ve Kolorduya seçilmezsen demişsin. Bu dediğiniz İngilizce bilmeyle mi ilgili ? Ben İngilizce biliyorum. Simultene tercüme kadar değil ama var yani. Ne önerirsin bu konuda?

• hocam askerlik sırasında bir de aöf sınavına giricem. Ancak usta olduktan 1 hafta sonra falan sınav. bu sorun olur mu acaba bir de bu durumda olan var mı başka arkadaş, sınava girecek .

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar hocam,

Ustada ;

Ehliyetim var hocam. Biraz maktım da Meks okul da santral ile ilgiliymiş. Benim meslek de Elektrik - Elektronik olduğundan benimde aklıma direk santralci olarak ayarlandığım geldi. Santral sorumlusu ne yapar ki :)

Diğer yandan da Tümene ve Kolorduya seçilmezsen demişsin. Bu dediğiniz İngilizce bilmeyle mi ilgili ? Ben İngilizce biliyorum. Simultene tercüme kadar değil ama var yani. Ne önerirsin bu konuda?

Hocam santral sorumlusu taburun telefonuna bakar. En temel işi bu. Bir gündüzcü olur birde gececi. Tavsiyem olabilirsen gececi ol. Heme gece kimse aramaz, hem taburda kimse olmaz rahat rahat telefonla uğraşırsın. Hemde sabahtan öğlene kadar gece istirahatli sayılırsın. Yatarsın.

İngilizce ile alakası yok hocam. Mesleğe göre seçiyorlar. Elektrikten anlıyormusun diye sorarlar büyük ihtimal. Mesleğindeki ustalığına bağlı birazda.

• aman aman eğitim değil diyorsun kaç kilo vermişsin öyle :)
    gel de korkma. zaten zayıfım iyice eriyip biteceğim anlaşılan :)
    kantinlerinde herşey bulunur mu acaba
  • quote:

hocam askerlik sırasında bir de aöf sınavına giricem. Ancak usta olduktan 1 hafta sonra falan sınav. bu sorun olur mu acaba bir de bu durumda olan var mı başka arkadaş, sınava girecek .

Hatırladığım kadarı ile sınav dönemi K.T.B.K Komutanlığı sınava girecek tüm askerlerin listesini istiyordu. Toplu bir şekilde sivil olarak sınava gidiyorsunuz. Ancak Tabura yeni gideceğinizden dolayı bu konuyu erkenden takım ve bölük komutanınıza danışın.

Danışmak derken; bir probleminiz varsa ilk önce takım komutanınıza söyleyin. O önemsemiyorsa direk bölük astsubayınıza gidin. O zaten sizi yönlendirecektir. Yok hiç birisi ilgilenmiyorsan direk bölük komutanına gidin.
  • quote:

aman aman eğitim değil diyorsun kaç kilo vermişsin öyle :)
    gel de korkma. zaten zayıfım iyice eriyip biteceğim anlaşılan :)
    kantinlerinde herşey bulunur mu acaba

Hocam ben yemekten dolayı verdim kiloyu. Gerçekten kötüydü yemekler. Kantinin haricinde çay ocağı oluyor. Burada tost yaptırabilirsiniz. Ayriyetten çoğu yerde Lahmacun fırını açılmaya başladı. Fırının sorumlusu kimse fırında yemeklerde yapar Bizim lahmacun salonu ben terhis olmadan 2 ay önce açıldı.
  • Kırarım Boynuzunu İblis kullanıcısına yanıt
    tamamdı kardeşim başını baya ağrıttık hakkını helal et :)

• quote:

tamamdı kardeşim başını baya ağrıttık hakkını helal et :)

Ne demek hocam. Hayırlı teskereler.
  • senin de iyi başını ağrıttık he. sadece yemektense sorun yok pis boğazımdır seçmem yani :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.