Şimdi Ara

KIBRISA DÜŞENLERE TAVSİYELER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
4
Favori
58.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kırarım Boynuzunu İblis kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serhadss

Aynen böyle işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim: MEBS OKL. VE EОT.MRK.K.LIОI / ANKARA MAMAK
    Esas: 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 28 İNCİ TOP.A. 3 ÜNCÜ TOP.TB.KH. VE KH.HİZ.BL. / MAGOSA
    çıktı bana da.

Ancak tam olarak bu alay ve tabur için sağlıklı bilgi bulamıyorum nette. Telefonu sonradan götürme olasılığı olmadığı gibi götürürsem yakalatma ihtimali var mı bilmiyorum. Hadi götürdüm diyelim türkcell hattımı kullanamıycam ordan yeni hat almam gerekecek diye biliyorum. Eğer cidden böyleyse hiç götürmüyüm ya da şarjı bol giden telefonlardan alıp götürüyüm bari diyorum.
  • hocam acemi mebs mamak
    usta;39 UNCU MKNZ.P.TÜM.49 UNCU P.A. KH. VE KH.HİZ.BL./GÜZELYURT/GÜZELYURT
    hakkında bilginiz var mı?
  • deragsar D kullanıcısına yanıt
    Hocam topçu alayı sıkıntı gibiydi. Tam hatırlamıyorum şimdi benim gittiğim yer senin düştüğün yer olması yüksek. Ben pek beğenmedim yani.

Hat dediğin gibi doğru düzgün çekmiyor anca çarişıda.

Türk hatları çalışmıyor. Yeni hat alman lazım. Ama öyle kayıttı bilmem neydi çok uğraşmıyorsun.

• Torr kullanıcısına yanıt
    Hocam siz alayın karargah bölüğüne düşmüşsünüz. Taburlardan genel olarak iyidir. Ancak alay komutanları sıkıntı kıbrısta. Eğitim ve denetlemeler biraz zor olabilir.

• Eğitim Birliği -- MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / ANKARA MAMAK / ANKARA

Esas Birliği -- 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 230 UNCU MKNZ.P.A. 1 İNCİ MKNZ.P.TB. 2 NCİ MKNZ.P.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA
    Hocam burasıyla ilgili bilginiz var mı?

Benim merak ettiğim konu meslek dağıtımları. Mesela tabur şöförü iyi demişsiniz. Ben havaalanında özel vip şöfördüm falan desem araştırılmadan direk şoför mü oluyoruz acaba. Veya sizin meslek olarak tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? Ben 2 yıl turizm üstüne aöf işletme mezunuyum. Mesela ben garsondum veya resepsiyonistdim diye sallasam araştırılmadan direk orduevine alırlar mı? Ordu evi baya rahat oluyomuş sanırım. Bide sizin de dediğiniz gibi gececi santral çok iyimiş onu da sevdim meslek olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: REVENT0N

Eğitim Birliği -- MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / ANKARA MAMAK / ANKARA

Esas Birliği -- 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 230 UNCU MKNZ.P.A. 1 İNCİ MKNZ.P.TB. 2 NCİ MKNZ.P.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

Benim merak ettiğim konu meslek dağıtımları. Mesela tabur şöförü iyi demişsiniz. Ben havaalanında özel vip şöfördüm falan desem araştırılmadan direk şoför mü oluyoruz acaba. Veya sizin meslek olarak tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? Ben 2 yıl turizm üstüne aöf işletme mezunuyum. Mesela ben garsondum veya resepsiyonistdim diye sallasam araştırılmadan direk orduevine alırlar mı? Ordu evi baya rahat oluyomuş sanırım. Bide sizin de dediğiniz gibi gececi santral çok iyimiş onu da sevdim meslek olarak

Hocam sizin sorunuz biraz ayrıntılı. Yoldayım. Eve gidince cevaplayacağım yarım saat içinde.

Tamamdır hocam. Teşekkürler ilginiz için :)

• Arkadaşlar birlikleri
    Acemide = BKM.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / BALIKESİR MERKEZ / BALIKESİR
    Ustada = 14 ÜNCÜ ZH.TUG. KH. VE KH.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA
    olanlar verdiğim sayfayı beğenirse her harükalda irtibat kurabiliriz.

https://www.facebook.com/groups/152552041765897/
  • quote:

Eğitim Birliği -- MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / ANKARA MAMAK / ANKARA

Hocam tekrardan merhabalar. Sırayla cevaplamaya çalışacağım.

28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 230 UNCU MKNZ.P.A. 1 İNCİ MKNZ.P.TB. 2 NCİ MKNZ.P.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

-Maalesef hiç bilgim yok.

Benim merak ettiğim konu meslek dağıtımları. Mesela tabur şöförü iyi demişsiniz. Ben havaalanında özel vip şöfördüm falan desem araştırılmadan direk şoför mü oluyoruz acaba.

-Öncelikle ne şartlara göre adam seçtiklerini bilmiyorum. Ancak şu bir kesin ki mesleğinizde olan tecrübe ve çalıştığınız yer önemli. Örneğin benimle aynı yere düşen birisi Hilton'da şef garsonmuş. Çocuğu direk aldılar. Sonradan öğrendikki Kolorduda generallerin olduğu gazinoda garsonluk yapıyormuş.
    Şöyle açıklama yapmak daha doğru olur. Havaalanında yapılan seçimler direk kolordu komutanlığına olur genelde. Yani burada eksik var ise adamları elden kaçırmadan hemen alalım mantığı vardır. eğer kolorduda o meslekte ihtiyaç yoksa birliğinize gittiğinizde bağlı olduğunuz tümen bu sefer sorgular. Eğer onlarda da ihtiyaç yok ise bu sefer bağlı olduğunuz alay sorgular, orada da ihtiyaç yok ise taburda görev alırsınız. Ancak bu durum tam terside alabilir. Yani birliğinize teslim oldunuz. Aradan bir hafta geçti birliğinize bir emir geliyor işte şu asker şu ihtiyaçdan dolayı alaya, tümene artık neresiyse görevlendirilmiştir gibisinden. Yani gideceğiniz zaman hiç belli değil. Şu konuda tahmin yürütebilirim. Seçilen kişiler genellikle uzun dönem oluyor. Yani kısa dönem adam 5 ay kalacak sonra tekrar adammı bulacağız al uzun dönem adamı 11 ay çalışşın gibisinden.

Veya sizin meslek olarak tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

-Bunu şu şekilde cevaplamak doğru olur. Komutanların arasında gezmeyi sevecekmisiniz. Yani siz Ben VİP şöförüm dediğinizde sizi Tümen komutanının yanına şoför diye alabilirler. Tümen komutanı bildiğiniz General. Çevreside Albay ve Yarbay'lar ile dolu. böyle bir ortam sıkar insanı. Bu yüzden önermem.

-Eğer gittiğiniz yerde (Ki sizinki bir tabur) Tabur Şoförü olmak hem kolaydır hemde zor. Kısacası adamın sekreteri olursunuz. Tabur komutanı nereye giderse peşindesinizdir. Yanından ayrılmayacaksınız. Sadece şoförü değil, yeri gelecek notlarını alacaksınız yeri gelecek çayını getireceksiniz. Tek olumlu yönü, tüm gün bölükten uzaktasınız. Hiç bir içtimaya girmezsiniz. Bölük komutanı dahil herkesten uzaktasınız. Ve tabur komutanı habercisi olduğunuz için diğer askerler arasında ayrıcalığınız olur. Ancak yukarıda da dediğim gibi bu gibi işlere uzun dönem askerleri alırlar.
    eğer çok ortalıklarda gözükmeyeyim falan diyorsanız gündüz silahlık sorumlusu olursunuz. Eğitim yok, içtima yok, akşam 6'de görevinizi devredersiniz. bitti. Yada direk gece silahlık görevlisi olabilirsiniz. Sabah devredersiniz görevinizi ancak öğleden sonra eğitim içtimalarına katılırsın. Bölükten kurtulamazsınız. Bu yüzden gece görevli olupta tek gündüz tek kurtulabileceğiniz yer santralciliktir.

Ben 2 yıl turizm üstüne aöf işletme mezunuyum. Mesela ben garsondum veya resepsiyonistdim diye sallasam araştırılmadan direk orduevine alırlar mı? Ordu evi baya rahat oluyomuş sanırım.

Yukarıda dediğim Hilton olayı bu madde için geçerli. Evet orduevleri genelde rahat olur. Ama orduevine seçileceğinizin garantisi yok işte. Bu arada işletme mezunuyum dediğiniz sırada size taburda kantinc yapabilirler. Bunun en olumsuz yanı veresiyedir. Askeriyede veresiye yasaktır. Ancak vermek zorunda kalırsınız. Sayım günü hesabı almaya gelen teğmenlere veresiyeyi toplayamadım derseniz vay halinizide. O yüzden askeriyede ilk olunmaması gereken şey kantincilik ve çay ocağı sorumlusudur.

Bide sizin de dediğiniz gibi gececi santral çok iyimiş onu da sevdim meslek olarak

Bu arada acemi birliğinizin MEBS olduğunu gördüm. Hocam çok iyi olmuş. Santralci olmak çok iyidir. Özellikle gece. Öğlen eğitim içtimasına çıkarsınız. Sonra direk santrale inersiniz. Güzeldir yani.

• Herkese selamlar,
    Ben de Kıbrıs yolcusuyum;

Eğitim Birliği: BKM.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / BALIKESİR MERKEZ / BALIKESİR
    Esas Birliği: KTBK K.LIĞI KH. / GİRNE / GİRNE

Sınıf ise piyade. Ancak anlamadığım bir konu var. Hemen hemen herkeste esas birlikteki alay vs. bilgileri belli iken bende sadece bunlar yazıyor.
    Bilginiz varsa ve cevaplandırırsanız sevinirim. Bu arada mesleğim bilgisayar öğretmenliği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fragmagedon

Herkese selamlar,
    Ben de Kıbrıs yolcusuyum;

Eğitim Birliği: BKM.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / BALIKESİR MERKEZ / BALIKESİR
    Esas Birliği: KTBK K.LIĞI KH. / GİRNE / GİRNE

Sınıf ise piyade. Ancak anlamadığım bir konu var. Hemen hemen herkeste esas birlikteki alay vs. bilgileri belli iken bende sadece bunlar yazıyor.
    Bilginiz varsa ve cevaplandırırsanız sevinirim. Bu arada mesleğim bilgisayar öğretmenliği.

Oo hocam sen Direk Kolordu komutanlığına düşmüssün. Burası Girne. Muhteşem bir yer. Ama çok rütbeli var be Hemde Kolordunun Karargah bölüğü. Fena. her zaman merak etmişimdir burayı

Birnevi Kıbrısın genelkurmay başkanlığı gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Kırarım Boynuzunu İblis

Hocam topçu alayı sıkıntı gibiydi. Tam hatırlamıyorum şimdi benim gittiğim yer senin düştüğün yer olması yüksek. Ben pek beğenmedim yani.

Türk hatları çalışmıyor. Yeni hat alman lazım. Ama öyle kayıttı bilmem neydi çok uğraşmıyorsun.

Hayırlısı bakalım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: deragsar

quote:

Hayırlısı bakalım :D

Yularıda diğer arkadaşlara da dedim hocam. Beklentinizi yüksek tutmayın. Hele hele acemi birliğiniz ile hiç karşılaştırmayın. 5 ay çabuk geçer.
  • quote:

Oo hocam sen Direk Kolordu komutanlığına düşmüssün. Burası Girne. Muhteşem bir yer. Ama çok rütbeli var be Hemde Kolordunun Karargah bölüğü. Fena. her zaman merak etmişimdir burayı

Şimdi sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Her yerin derdi ve sıkıntısı ayrı elbet. Kıbrıs'ta geçen sene askerliğini yapmış bazı arkadaşlar oldukça moral bozucu konuşuyor ancak Girne'yi de herkes övüyor. Umarım dağıtımda başka yere gitmem o zaman. Bu arada teşekkürler geri dönüşün için.

Hocam çok teşekkürler valla bu kadar detaylı cevap beklemiyordum, ilgin için çok sağol. İçlerinden en iyisi santralcilik gibi duruyor.

Aslında benim şoförlükte ki amacım araçla dış görevlere çıkıp askeriye de boğulmamak. Hem de dediğiniz gibi komutanlarla aram iyi olur.
    Orduevi istemem de ki sebep ise ordakilerin aç kalmamaları ve postal giymemeleri.

Normal de çalıştığım iş sabiha gökçen duty free de satış temsilcisiyim. Kafama en yatan santralcilik oldu. Free shopda vardiyalı olduğu için geceye alışkınımdır gece santralciliği için. Peki santralci olmam için ben ihtimali güçlendirmek adına 1-2 sene call center da çalıştım desem iyi bişi mi? Yoksa zaten acemiliği mamak da yapmış olduğumu görüp zaten alırlar mı?

• quote:

Hocam çok teşekkürler valla bu kadar detaylı cevap beklemiyordum, ilgin için çok sağol. İçlerinden en iyisi santralcilik gibi duruyor.

Aslında benim şoförlükte ki amacım araçla dış görevlere çıkıp askeriye de boğulmamak. Hem de dediğiniz gibi komutanlarla aram iyi olur.
    Orduevi istemem de ki sebep ise ordakilerin aç kalmamaları ve postal giymemeleri.

Normal de çalıştığım iş sabiha gökçen duty free de satış temsilcisiyim. Kafama en yatan santralcilik oldu. Free shopda vardiyalı olduğu için geceye alışkınımdır gece santralciliği için. Peki santralci olmam için ben ihtimali güçlendirmek adına 1-2 sene call center da çalıştım desem iyi bişi mi? Yoksa zaten acemiliği mamak da yapmış olduğumu görüp zaten alırlar mı?

Rica ederim. Şöyle, siz kısa dönem olduğunuz için nasıl şimdi öğrendiyseniz oradaki MEBS takım komutanı sizi çoktan öğrendi merak etmeyin. Elinde adam yoksa bir dört gözle sizi bekler Üstüne call centerda çalıştım derseniz kadayıfın üstüne koyulan kaymak olur

• Başka birisine daha sordum telefon işlerini telefonu sokarsın ama üst devrelerin alırlar telefonunu elinden istedikleri zaman verirler falan dedi bana.Uzun dönem falan sanırım forumdan konuştuğum kişi o yüzden mi böyle söyledi acaba yani kısa dönemlerde devrecilik olmuyor diye biliyorum çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: fragmagedon

quote:

Şimdi sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Her yerin derdi ve sıkıntısı ayrı elbet. Kıbrıs'ta geçen sene askerliğini yapmış bazı arkadaşlar oldukça moral bozucu konuşuyor ancak Girne'yi de herkes övüyor. Umarım dağıtımda başka yere gitmem o zaman. Bu arada teşekkürler geri dönüşün için.

Hayırlısı hocam. İnşallah rahat bir askerlik geçirirsiniz. Kolordu komutanına dikkat. Adam rizeliydi galiba. Ama tatlı bir adam

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.