Şimdi Ara

KIBRISA DÜŞENLERE TAVSİYELER (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
4
Favori
58.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi ben nasıl bi yere gidiyorum allahını seven bişeler söylesin şu KTBK Komutanlığı Komando Alayı Karargah Hizmet Birliği/GİRNE

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet can alıcı bir soru soruyorum digiturk var mı hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S0NK0Z -- 24 Ekim 2015; 0:57:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekküler

• Arkadaşlar ben de asteğmen olarak Kıbrıs'ta yaptım.Gerçi 5-6 yıl oldu,değişiklikler vardır ama askerlik hakkında,kıbrıs hakkında genel sorulara cevap verebilirim.14 mekanize piyade alayındaydım.

• Hocam benim yer nasıldır nedir ne değildir?
     KIBRISA DÜŞENLERE TAVSİYELER KIBRISA DÜŞENLERE TAVSİYELER

• Hocam herkeste 8. bıseyın 15. bılmem nesı yazıyor bende sadece

K.T.K.A.K.LIĞI 2 NCİ MKNZ.P.TB. MUH.DES.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

bu yazıyor genel bıyer fılan mı burası bır bılgın var mı ??
  • Şöyle bir baktım fakat 39. tümen 50. alay, alay karargah, havan, mebs e düşen görmedim. Düşen varsa yazsın sormak istediklerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oscar Heykeli -- 24 Ekim 2015; 15:21:02 >
  • 14 ÜNCÜ ZH.TUG. K.YRD.LIĞI 1 İNCİ TNK.TB. KH. VE KH.BL. / LEFKOŞA
    Benim durum nedir hocam? Tankçı gözüküyor.ben truzimciyim bar ve servis alanında.gazino kantin falan olurmu??

• quake_9 Q kullanıcısına yanıt
    Dostum sana gecmis olsun diyorum susuzluga hazirlan ayni yerde yaptim askerligi 353 kd

• quote:

Orijinalden alıntı: quake_9

14 ÜNCÜ ZH.TUG. KH. VE KH.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

Sınıf tankçı hocam ..

Kardeşim, Allah sabır versin askerlik yapmaya gidiyorsun..

Siyah bere çok yakışacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikoix

14 ÜNCÜ ZH.TUG. K.YRD.LIĞI 1 İNCİ TNK.TB. KH. VE KH.BL. / LEFKOŞA
    Benim durum nedir hocam? Tankçı gözüküyor.ben truzimciyim bar ve servis alanında.gazino kantin falan olurmu??

Barmen olmadıktan sonra (tertip emri) zor. Aile kantinine tüm birliklerden adam seçilir, bizden seçilmişti kamuflaj falan giymedi çocuk, başka bir ziraat mühendisi arkadaşı karargahtan transfer edip de sebzeden sorumlu yaptılar.

Subay gazinosu lojistik destekten çıkarken sol kolda var genellikle piyadeden seçiyorlar ve ciddi sıracılık vs var. Ayrıca ciddi rütbeli geliyor stress hat safhada bir de rehabilite için kullanıyorlar Kıbrıs tayinini bol alkol, karı kız..

Benim sana tavsiyem misafirhane kovala rahat olursun, ha unutmadan tank taburu zorlu yer kantin falan bile aylık ikmalle geliyor..

Dipnot olarak belirteyim AM veya AMM sizden seçiliyor, doldur boşaltçı da sizden oluyordu en son.

353 kd.

• Geçen Kasım döneminde Kıbrıs'ta askerlik yapmış ve S4 yazıcısı olmam sebebiyle fazladan 4-5 yer görmüş ve birlik dışı bir çok askerle de sohbet etmiş biri olarak Kıbrıs ile ilgili söyleyebileceğim tek kesin şey var o da kesin bir şeyin olmaması Yani kışla içindeki yerler arasında bile ki 5 dakikalık mesafe bile değil, büyük farklar olabiliyor. O yüzden denilenlere inanmayın. Söylenenler değişmişte olabilir aynı da olabilir ya da aslında olmayan şeylere de olabilir. Gidilip, görülüp, tecrübe edilecek. Öğrenmenin tek yolu. O kadar çok değişken var ki. Bu sadece imkanlarla alakalı değil. Rahat bir askerlikte buna dahil. Suyun olur duş olmaz daha doğrusu sıcak suyun olmaz. Tuvaletler tıkanır 2-3 tuvalet kalır. Boru patlar susuz kalırsın. Mazot bitecek diye belli saatlerde belli günlerde duş imkanın olur. Denetlemeye denk gelirsin yorarlar. Denetlemeyi geçemezsin üzerler, geçersin sevindirirler. Sporla aran vardır spor için can atarsın, sporu sevmezsin nasıl kaytarsam dersin. Kimi yerde spor önemsenmez, kimi yerde çok sıkıdır. Size tek tavsiyem çok kafaya takmayın, benimseyin. Benimseme olayını insanlar arası ilişkiler için ya da karakteriniz için söylemiyorum. O ayrı bir boyut. Onu da tecrübe edeceksiniz

Hakkınızda hayırlısı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: blawer_s

59. Alay kambocyayi bilen var mi?

59 degil 50. alay 1. tabur kamboçya,suan orda yazıyorum atarsa 41...

• Kıbrıs için çarşı izinleri de sıkıntılı diye duydum bi arkadaş sanırjm 60. Gününde mi çıkabilmiş. Böyle bir durum var mı acaba ?

• Yukarıda arkadaşın dediği çok doğru. Yani aradan 1 sene geçti. 1 sene önceki birlik ile şimdiki birlik arasında dağlar kadar fark vardır. Ben taburuma ilk gittiğimde tuvaletler tıkalı, sular akmıyordu. Şimdi hiç bir sıkıntı yok. Ayriyetten birlikler arası mesafeler çok uzak. Yollar açık halde araba ile 20-25 dakikada gidiyorsunuz. Düşünün yani. O yüzden düştüğü yerin nasıl olduğunu soracaklara tek söyleyebileceğim Tümen yada Kolorduya düşmeyen birisi çok fazla bir şey beklemesin. Zaten kısa dönemler 5 ay kalacak. 1 ay alışma falan desen. 4 ay askerlik çok çabuk bitecek. Bu kadar düşünmenize gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erd.r

Hocam benim yer nasıldır nedir ne değildir?
     KIBRISA DÜŞENLERE TAVSİYELER KIBRISA DÜŞENLERE TAVSİYELER

Hocam siz bizim alaya düşmüşsünüz. Alay güzel. Pek sıkıntı yok orada. Önceden su ile ilgili problemler vardı. Şimdi Türkiye ile Kıbrıs arasınd yapılan kanal ile sorun çözülebilir. Su sıkıntısı suyun olmaması değil biraz tuzlu olmasıydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: S0NK0Z

Evet can alıcı bir soru soruyorum digiturk var mı hocam ?

Digiturk her yerde var hocam. Yanlız kumanda uzun dönemlerin elinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: quake_9

Kıbrıs için çarşı izinleri de sıkıntılı diye duydum bi arkadaş sanırjm 60. Gününde mi çıkabilmiş. Böyle bir durum var mı acaba ?

Maalesef var. Özellikle uzun dönemler için. Bende 1.5 ay sonra çıkabilmiştim çarşıya. Ancak kısa dönemlerin dosyaları acemi birliklerin çabuk geliyor. en fazla 2 hafta beklersiniz. Ama kesin değil tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _GaME_0VeR_

Hocam herkeste 8. bıseyın 15. bılmem nesı yazıyor bende sadece

K.T.K.A.K.LIĞI 2 NCİ MKNZ.P.TB. MUH.DES.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

bu yazıyor genel bıyer fılan mı burası bır bılgın var mı ??

Sizinki Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı, 2. Tabur, Muhabere destek Bölüğü.

Ancak bilgim yok.
  • hocam nöbetler konusunda da bilgilerini paylaşabilir misin ? bayaa bunalttık seni ama yaa :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.