Şimdi Ara

KIBRISA DÜŞENLERE TAVSİYELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
4
Favori
58.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1- Havalanında asker geçiş bölümü vardır, oradan geçeceksiniz.

2- Zaten kalabalık bir dönemde gideceğiniz için sizi bırakmayacaklar. Havaalanı dışında çok bekleyeceksiniz. Düştüğünüz birlikler Eğer Tabur değilse birlikleriniz sizi alacak. Eğer Tabura düştüyseniz ilk önce sizi Alay'a götürecekler oradanda Taburunuza götürecekler. Yani ben Kıbrıs'a gidince kendi başıma giderim diye düşünmeyin. Çok karışık. Bu arada havaalanı dışında beklerken tuvalet ve yiyecek sıkıntısı var. O yüzden çantanıza bisküvi meyve suyu tarzı şeyler koyun.

3- Acemi birliğinizden dosyanız gelmeden sizi çarşıya çıkarmazlar. Çarşı için tavsiyeler,

- Taburunuz sizi nereye gönderiyorsa oraya gidebilirsiniz. Yani Çarşı Kağıdında Lefkoşa yazıyorsa oraya gidebilirsin. He istersen Girne'ye git. Ama İnzibatlar dolaşıyor sıkıntı olabilir. Tavsiyem şu, yazıcı iseniz bütün nüfus cüzdanları elinizdedir. Alın kimliğinizi birazda giyimize özen gösterin, saçlarıda bi zahmet düzgün kestirin. Asker olduğunuz belli olmasın :) Risk almak istemiyorsanız bölük komutanınız ile konuşup Girne'ye gitmek için izin alabilirsiniz. Eğer şehir merkezlerine yakın bir yerde değilde köyde bulunan taburlarda askerseniz servisler geliyor. Taburunuz nereye izin verdiyse (Lefkoşa vs.) oraya götürüyor. 10 TL ! Gidiş geliş.
    - Sigara ve içki kullanıyorsanız dışarıdan almaya çalışmayın, askeriyede çok ucuz zaten.
    - Lefkoşa da gezilecek bir yer yok. Dereboyu caddesi vardır. İşte barlar, bir kaç iyi restaurant ve Gloria Jeans falan. Gidecekseniz Girne'ye gidin.
    - Night Club'lar tehlikeli olabilir. Dikkat. En son bir uzman silahlı çatışmaya girdi. Ondan sonra güvenlik arttırıldı diye biliyorum.
    - Doğru düzgün ulaşım yok. İETT falan gibi. Taksilerin hepsi Mercedes. Taksimetre yok. Havaalanında Lefkoşa 85-90 arası yazıyor.
    - Çarşıda İnternet Cafe bol. Her zaman bir yer açılıyor. Tavsiyem sürekli yeni yerler keşfedin. Yeniler her zaman hızlı ve düzgün yerler oluyor. Ancak bir kaç haftaya kalmaz oralarıda buluyorlar :)
    - Lefkoşaya gidecekler meydanda bulunan Vakıflar Çarşı'sında ki kızlara aşık falan olayım demesinler. Kızlar size malzeme satmak için üstünüze düşecektir. :)
    - Kitap okumayı sevenler, Lefkoşada 1-2 tane adam akıllı kitapçı var. Meydan da bulunan kitapçı Pazar günleri kapalıdır.
    - Ayriyetten Kıbrıs'ta bulunan buranın İddaa'sı gibi bayiler var. İsmi Nicosia falan. Buralara gidip kupon yaparmış gibi bedava içecek alabilirsiniz. Sıcak soğuk farketmez. Paranız kalmazsa sömürün. Tuvalet de beleş :)
    - Yemek olayı pahalı gibi. yani her hafta çıktığınızı düşünürsek;
    - 40 TL Yol
    - 40 TL Yemek (Dürüm+Ayran 10 TL)
    - 60 TL İnternet (Saati 2.5 - 3 TL arası değişiyor)
    Yani aylık 120 - 140 arası sadece çarşıya gidebiliyor. Sigara kullanıyorsanız 25 TL falanda sigaraya gider. Bunun Kantini çayı vs. var.

4- Tüm birlikler faklıdır. Tavsiyeler her yerde aynı olmaz. Örneğin 50.Alay'ın tank taburunda cuma günü kişisel bakım kontrolü olmaz. Ama 3. taburda donla içma alanında eller Burak Yılmaz gibi kafada tur attırırlar.

5- Kasım'da gidecek kısa dönemler şanslı. Yazı görmeyecekler. Bunaltıcı sıcak var çünkü.

6- Maaşlar değişmedi ise Er;71 Onbaşı;81 Çavuş;91 TL maaş alır.

7- GÜMAK denilen olay vardır. Sigara, Alkol, Tütün, vs. gibi şeyler çok ucuza gelir. Parliament kartonu 25-30 lira, Absente Yeşil Peri falan 50 lira civarıydı. askerler sadece sigara yazılabilir. Ama komutanınız ile aranız iyi ise komutan kendi adına yazılıp size verir :)

8- Sinema olayı lefkoşada sıkıntı. Lefkoşada bir tane vardı benim bildiğim. Orası çok güncel değil. Girne'yi falan deneyin.

9- Uzun dönemler bir zaman sonra sıkılacak zaten. Para sorunu olacak çarşıya çıkmayacak.

10- İzine giderseniz eğer; dönüşte taburunuza kendi imkanlarınız ile geleceksiniz. Havaalanında şehir merkezlerine 10 TL karşılığında servis var. İsmi KIBHAS.

11- Terhis zamanı arkadaşlarınız ile büyük ihtimal aynı çıkacaksınız. Taksi ayarlayın. Sabahleyin tabura gelir. 5 kişi 20 liradan gidersiniz. Araçlardan Mercedes VİTO :)

12- Atletizm ile ilgilenen varsa eğer, yarışmalar düzenleniyor tümenler arası. Tüm branşlar var. Ben 3000 metrede yarıştım. 1.5 hafta başka taburda kaldım. Kafa dinledim. Tavsiye ederim :)

13- Kıbrıs deniz kum güneş, orada maaşlar 250 lira diye sallayanlarada inanmayın. 5 Parmak dağlarının altında askerlik yaparsınız valla.

Şimdilik bu kadar. varsa aklınıza takılan bir şey sorabilirsiniz. Herkese hayırlı olsun.

Bu arada yemekler berbat. Havuç kızartması ve acayip hindiye dikkat. Son zamanlarda Mercimek çorbası iyi geliyordu bol bol için. Balıkta güzeldir.

Şirinevler Tank Taburuna düşünlere her şeyini anlatabilirim. Bu arada hiç tankçı yok mu yav aranızda :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kıbrıs'a Düşenlere Tavsiyeler

Önemli Bilgiler

Kıbrıs'ta askerlik yapmak üzere usta birliğine düşenler için bazı önemli bilgiler mevcuttur.

Gümak Nedir?

Gümak, Kıbrıs'ta askerlik süresince ikamet edilen askeri birliklerin bulunduğu yerleşim yerleridir.

Kıbrıs Gümak Listesi

• Gazimağusa
    • Lefkoşa
    • Girne
    • Güzelyurt
    • Erenköy

Kıbrıs Usta Birliği

Kıbrıs'ta usta birliği süresi 12 aydır. Bu süre zarfında askerler askeri eğitim alırlar ve çeşitli görevlerde bulunurlar.

Kıbrıs Asker Sigara İstihkakı

Kıbrıs'ta asker olanlar günlük 20 adet sigara istihkakına sahiptir.

Gümak Kıbrıs

Gümaklar, askerlerin barınma, yemek ve diğer ihtiyaçları için gerekli olanaklarla donatılmıştır. Ayrıca sosyal tesisler ve dinlenme alanları da mevcuttur.

Kıbrıs Şirinevler Tank Taburu

Şirinevler Tank Taburu, Lefkoşa'da bulunan bir usta birliğidir. Tank eğitimi ve bakımı konusunda uzmanlaşmıştır.

Tavsiyeler

• Kıbrıs'a gitmeden önce gerekli aşıları yaptırın.
    • Yanınıza rahat kıyafetler ve temel ihtiyaç malzemelerini alın.
    • Askeri düzenlemelere uyun ve üstlerinizle saygılı olun.
    • Asker arkadaşlarınızla iyi geçinin ve yardımlaşın.
    • Kendinize uygun bir Gümak'ta barınmayı ayarlayın.
    • Sigara bağımlılığınız varsa yanınıza yetecek kadar sigara alın.
    • Boş zamanlarınızı kitap okuyarak, müzik dinleyerek veya spor yaparak değerlendirin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam telefon olayı nasıl oluyor,burdaki hattımız avea,türkcell vs orada çekiyor mu yada telefon sokmak içeriye nasıldır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: I need $

hocam telefon olayı nasıl oluyor,burdaki hattımız avea,türkcell vs orada çekiyor mu yada telefon sokmak içeriye nasıldır ?

Şehir merkezlerinde iyi çekiyor ancak köylerde felaket. Hiç çekmiyor internet. Görüşme yapabiliyorsunuz. Burada ki hatlar kullanılmıyordu en son. Şimdi değiştimi bilmiyorum. Ancak oradan kullan at hatlar var. İçine TL yüklüyorsunuz. Bildiğin faturalı gibi İnterneti dakikası falan var. Turkcell, Vodafone falan var. İçeriye telefon sokulur hocam. Ancak aceleye gelmese iyi olur gibi. Direk götüreceğim diyorsan öyle arama falan ben görmedim. Biz rahatça içeriye Xperia Z'ler, Galaxy Note'lar falan soktuk. Kolay yani.
  • dostum lefkoşadayım tankçıyım senin görevin neydi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Götüreceksek direkt götürecez başka nasıl olacak ki kıbrısa bi kere gidecez bir daha ziyarete falanda kimse gelmez heralde bizi hani ailem sonradan getirsin falan gibi bir durumda olmaz telefonu.Sen nasıl sokmuştun bu arada ilk gittiğinde sokmadın sanırım sen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: quake_9

dostum lefkoşadayım tankçıyım senin görevin neydi ?

Bana soruyorsan benim girne çıktı,39 UNCU MKNZ.P.TÜM.İS.SVŞ.TB. 2 NCİ İS.SVŞ.BL. / GİRNE ve sınıf:istihkam diyor.
  • quote:

dostum lefkoşadayım tankçıyım senin görevin neydi ?

İstihbarat Çavuşuydum ben hocam.
  • quote:

Götüreceksek direkt götürecez başka nasıl olacak ki kıbrısa bi kere gidecez bir daha ziyarete falanda kimse gelmez heralde bizi hani ailem sonradan getirsin falan gibi bir durumda olmaz telefonu.Sen nasıl sokmuştun bu arada ilk gittiğinde sokmadın sanırım sen ?

Ben uzun dönem olduğum için izinden dönünce soktum. Ama kısa dönemler rahat rahat getiriyordu içeri.
  • vediğin bilgiler çok değerli kardeşim Allah razı olsun benim sınıfım tankçı gözküyo bakalım neler olucak. hakkımızda hayırlısı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

vediğin bilgiler çok değerli kardeşim Allah razı olsun benim sınıfım tankçı gözküyo bakalım neler olucak. hakkımızda hayırlısı.

Rica ederim. tam olarak yazarsan usta birliği yerini görevin falan yazıyormu bakalım.
  • para yollama işleri nasıl oluyor peki,orada buradaki bankalar mevcutmudur ?
  • quote:

para yollama işleri nasıl oluyor peki,orada buradaki bankalar mevcutmudur ?

Ziraat, Garanti, Akbank falan var. Askeri Maaş kartınız Ziraat olacak. Oraya yatırabilirler.
  • Kırarım Boynuzunu İblis kullanıcısına yanıt
    14 ÜNCÜ ZH.TUG. KH. VE KH.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

Sınıf tankçı hocam ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quake_9 Q kullanıcısına yanıt
    Karargah bölüğündeymişsin. Güzel. Tanklarla pek işiniz olmaz. Zaten Tank komutanı, Şoförü, Birde Nişancısı olur. karargah bölüklerinde genelde tankda olmaz. Diğer Tank Bölüklerinde fazla olur. Sizin bölükte Taburunuzun görevlendirmeleri olur. Silahçı, Acil Müdahale Mangası, Kantinci, Nizamiye Nöbetçisi vs gibi. Ayriyetten karargah yazıcıları olan S-1, S-3 ve S-4 yazıcıları sizin bölükten seçilir. Daha detaylı bilgi birliğine ulaşmıştır. Ama onu görmemiz imkansız tabi. Güzel olmuş karakgahta olman. İnşallah Taburunuzda Hizmet Takımı vardır. Yoksa boya badana inşaat işlerinide sizin bölük yapar
  • 39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 14 ÜNCÜ MKNZ.P. A. 1 İNCİ MKNZ.P.TB. 1 İNCİ MKNZ.P.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

Herkese hayırlı olsun. Çıkan yer nasıl yorum alabilir miyim bu arada

• bende girneye gidiyorum. tek sıkıntı şu telefon işi gibi gözüküyor :) ayrıca ziraat hesabını onlar mı açıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yilmazovic

39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 14 ÜNCÜ MKNZ.P. A. 1 İNCİ MKNZ.P.TB. 1 İNCİ MKNZ.P.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

Herkese hayırlı olsun. Çıkan yer nasıl yorum alabilir miyim bu arada

Hocam tam hatırlamıyorum, yanlış bilgide vermek istemiyorum ama sizin düştüğünüz yer galiba Güzelyurt'taydı. Acayip derecede mandalina ve Portakal olmalı orada. Fazla kalmadım ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serhadss

bende girneye gidiyorum. tek sıkıntı şu telefon işi gibi gözüküyor :) ayrıca ziraat hesabını onlar mı açıyor?

Ziraat hesabınız acemilikte açılıyor ve kartı veriyorlar. Verilmediyse Kıbrısta ki bölük astsubayınız ilgileniyor. Hafta içi bir gün bankaya gidip alabilirsiniz kartınızı.
  • Kıbrısta hayat Türkiyeden pahalı

• Esas Birliği39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 49 UNCU P.A. 1 İNCİ P.TB. 3 ÜNCÜ P.BL. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

şunu bi yorumlar mısınız :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.