Şimdi Ara

KIBRISA DÜŞENLERE TAVSİYELER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
4
Favori
58.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kırarım Boynuzunu İblis

quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: quake_9

eyvallah hocam gidince görücz bakalım, bi arkadaşım orda da dağıtım olucak dedi yani karargah dışında bi yerede gitme ihtimali mi var ?

Şöyle. Siz havaalanından geçtikten sonra kolordudan gelen rütbeliler size mesleklerinizi soruyor. Aşçı, inşaatçı, oto tamirci, bilgisayarcı, Boyacı, Elektrikçi, Marangoz gibi temel ihtiyaç olan meslekleri Girnede bulunan Kolorduya alabiliyor. Mesela Bir tümenin her hangi bir taburuna düşen adamı tümende görevlendirmek üzere alabiliyorlar.

Selamlar hocam,

Ustada ;

28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 61 İNCİ P.A. 2 NCİ P.TB. 1 İNCİ P.BL. / MAGOSA / MAGOSA Çıktı. Acemilik ise MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / ANKARA MAMAK / ANKARA olarak çıktı. Kendi Elektrik-Elektronik Mühendisiyim. Bir yorumunu alırım

Hocam seni Tümene veya Kolorduya falan seçmezlerse büyük ihtimal taburunda santral görevlisi olursun. MEBS okulundan gelmiş birisini başka şeye vermezler. Helede Santralda asker açığı varsa. Arazilere intikalller oluyor. Onlar biraz zorlar. Çünkü arazi ortamında telsiz ve telefon hatları ile sizin takımınız uğraşacak. Ehliyetiniz varsa büyük ihtimal MEBS takımının aracı olan ŞALTER aracını size zimmetleyebilirler. Ancak kısa dönem olduğunuz için daha çok uzun dönemlere zimmet olayı oluyor.

Bu arada Magosaya hiç gitmedim. Ama duyduğuma göre güzel yer diyorlar. En azından Lefkoşa'dan daha iyidir.

Ehliyetim var hocam. Biraz maktım da Meks okul da santral ile ilgiliymiş. Benim meslek de Elektrik - Elektronik olduğundan benimde aklıma direk santralci olarak ayarlandığım geldi. Santral sorumlusu ne yapar ki :)

Diğer yandan da Tümene ve Kolorduya seçilmezsen demişsin. Bu dediğiniz İngilizce bilmeyle mi ilgili ? Ben İngilizce biliyorum. Simultene tercüme kadar değil ama var yani. Ne önerirsin bu konuda?

Hocam santral sorumlusu taburun telefonuna bakar. En temel işi bu. Bir gündüzcü olur birde gececi. Tavsiyem olabilirsen gececi ol. Heme gece kimse aramaz, hem taburda kimse olmaz rahat rahat telefonla uğraşırsın. Hemde sabahtan öğlene kadar gece istirahatli sayılırsın. Yatarsın.

İngilizce ile alakası yok hocam. Mesleğe göre seçiyorlar. Elektrikten anlıyormusun diye sorarlar büyük ihtimal. Mesleğindeki ustalığına bağlı birazda.

Anladım hocam, çok teşekkürler bilgiler için. Son sorularımı soruyorum aklıma takılan :)

Şimdi Askerlik dönüşünde KPSS gireceğim de. Sınava çalışabilir miyim, ve başvuru konusunda sıkıntı çıkartırlar mı ?

Diğer sorum ise telefon konusunda. Sandığıma göre Askercell çekmeyecektir. Kendi telefonu sokma konusu nasıl olur ?

EKLEME : Bir de hocam kıyafet renkleri nedir ? İç çamaşırları falan ne almak gerekli bilgin var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan_eee -- 23 Ekim 2015; 15:44:07 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

eyvallah hocam gidince görücz bakalım, bi arkadaşım orda da dağıtım olucak dedi yani karargah dışında bi yerede gitme ihtimali mi var ?

Şöyle. Siz havaalanından geçtikten sonra kolordudan gelen rütbeliler size mesleklerinizi soruyor. Aşçı, inşaatçı, oto tamirci, bilgisayarcı, Boyacı, Elektrikçi, Marangoz gibi temel ihtiyaç olan meslekleri Girnede bulunan Kolorduya alabiliyor. Mesela Bir tümenin her hangi bir taburuna düşen adamı tümende görevlendirmek üzere alabiliyorlar.

Selamlar hocam,

Ustada ;

28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 61 İNCİ P.A. 2 NCİ P.TB. 1 İNCİ P.BL. / MAGOSA / MAGOSA Çıktı. Acemilik ise MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / ANKARA MAMAK / ANKARA olarak çıktı. Kendi Elektrik-Elektronik Mühendisiyim. Bir yorumunu alırım

Hocam seni Tümene veya Kolorduya falan seçmezlerse büyük ihtimal taburunda santral görevlisi olursun. MEBS okulundan gelmiş birisini başka şeye vermezler. Helede Santralda asker açığı varsa. Arazilere intikalller oluyor. Onlar biraz zorlar. Çünkü arazi ortamında telsiz ve telefon hatları ile sizin takımınız uğraşacak. Ehliyetiniz varsa büyük ihtimal MEBS takımının aracı olan ŞALTER aracını size zimmetleyebilirler. Ancak kısa dönem olduğunuz için daha çok uzun dönemlere zimmet olayı oluyor.

Bu arada Magosaya hiç gitmedim. Ama duyduğuma göre güzel yer diyorlar. En azından Lefkoşa'dan daha iyidir.

Ehliyetim var hocam. Biraz maktım da Meks okul da santral ile ilgiliymiş. Benim meslek de Elektrik - Elektronik olduğundan benimde aklıma direk santralci olarak ayarlandığım geldi. Santral sorumlusu ne yapar ki :)

Diğer yandan da Tümene ve Kolorduya seçilmezsen demişsin. Bu dediğiniz İngilizce bilmeyle mi ilgili ? Ben İngilizce biliyorum. Simultene tercüme kadar değil ama var yani. Ne önerirsin bu konuda?

Hocam santral sorumlusu taburun telefonuna bakar. En temel işi bu. Bir gündüzcü olur birde gececi. Tavsiyem olabilirsen gececi ol. Heme gece kimse aramaz, hem taburda kimse olmaz rahat rahat telefonla uğraşırsın. Hemde sabahtan öğlene kadar gece istirahatli sayılırsın. Yatarsın.

İngilizce ile alakası yok hocam. Mesleğe göre seçiyorlar. Elektrikten anlıyormusun diye sorarlar büyük ihtimal. Mesleğindeki ustalığına bağlı birazda.

Anladım hocam, çok teşekkürler bilgiler için. Son sorularımı soruyorum aklıma takılan :)

Şimdi Askerlik dönüşünde KPSS gireceğim de. Sınava çalışabilir miyim, ve başvuru konusunda sıkıntı çıkartırlar mı ?

Diğer sorum ise telefon konusunda. Sandığıma göre Askercell çekmeyecektir. Kendi telefonu sokma konusu nasıl olur ?

Hocam tabiki çalışabilirsin. Yanlız kitapları bölük komutanına göster üstüne okunmasın sakınca yoktur diye imza atsın. Sınavla ilgili bir problem çıkartmıyorlar. Dikkat etmen gereken konuyu bölk komutanına erken bir tarihte söylemen. Son anda gidip söylemeyin yeterki.

Askercell'i hiç bilmiyorum hocam. Bizim zamanımızda yoktu. Ama dediğiniz doğru. Diğer hatlar bile doğru düzgün çekmiyor onun çekeceğini zannetmem.

Telefon sokma basit hocam. Götüreceğiniz eşya çok olacak zaten. Bunları tek tek aramayacaklar. Telefon çok büyük değilse temiz bir şampuan kutusunun içine koyup sokabilirsiniz Ancak acemilikte pek denemeyin bu yöntemi X-Ray'den görüyorlar

• Teşekkürler hocam cevaplar için. Şu anlık kafamda bir telefonum konusu kaldı. Onu da araştırıp karara vardırırım. Cevap verdiğiniz için teşekürler. Tecrübeli olarak bilgi akatarmak gerek zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: lampard89

senin de iyi başını ağrıttık he. sadece yemektense sorun yok pis boğazımdır seçmem yani :)

https://eksisozluk.com/askerde-hindi-eti-diye-yenen-yaratik--2559871

Oku burayı hocam. İyi gelir.
  • quote:

Teşekkürler hocam cevaplar için. Şu anlık kafamda bir telefonum konusu kaldı. Onu da araştırıp karara vardırırım. Cevap verdiğiniz için teşekürler. Tecrübeli olarak bilgi akatarmak gerek zaten

Rica ederim. İç çamaşırı ile ilgili hiç bir şey götürmeyin. Belki 1 adet normal boxer ve atlet. Onun haricinde çokça verecekler zaten. Alacaksanız en azından istihkak'ınızı aldıktan sonra çarşıdan falan alırsınız. Çorap atlet, don hepsi aynı renk sonuçta

• quote:

quote:

Bu görevlendirme işi nasıl oluyor acaba tam olarak? Benim normalde meslekte işletme yazıyor ama aynı zaman da bilişim sistemleri mezunuyum, orda bilgisayarcı falan dersem sıkıntı çıkıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: shaqkin

quote:

quote:

Bu görevlendirme işi nasıl oluyor acaba tam olarak? Benim normalde meslekte işletme yazıyor ama aynı zaman da bilişim sistemleri mezunuyum, orda bilgisayarcı falan dersem sıkıntı çıkıyor mu?

Kıbrısta asker eksikliği var. Doğal olarak eksikliği en üst yerden tamamlıyorlar. Havaalanında asker seçiyorlar. Mesela benim arkadaşımda samsung'da çalışıyordu ama seçmediler. Tamamı ile şanş işin hocam. Bilgisayarcı dersen %50-50. Ya kendi taburunda yazıcı olursun, yada seni alırlar tümenin bilgi işlem şubesi var. Oraya alabilirler. Orada da işte bilgisayar tamiri falan oluyor. Acemilikte ne yazdırdıysanız onu söyleyin hocam. Acemilikte verdiğiniz bilgiler Kara Kuvvetlerinin özel ağı olan Karanet üzerinden gidiyor. Yani siz kıbrısa gitmeden sizin ne meslek sahibi olduğunuzu biliyorlar.

• yemekten yana sıkıntı çekeceğim gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deti

yemekten yana sıkıntı çekeceğim gibi.

Sadece tadından dolayı değil görüntüden dolayıda yenmiyor gerçekten. Yemekleride senin benim gibi askerler yapıyor. Yemek alımına çok gittim. Yapılan yerlerde o kadar aman aman kontrol sağlanmıyor. Ne çok temiz ne çok pis. Ortası yani. Zaten sürekli aynı yemekler geldiği için bıkıyorsun bir süre sonra.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deti

yemekten yana sıkıntı çekeceğim gibi.

Sadece tadından dolayı değil görüntüden dolayıda yenmiyor gerçekten. Yemekleride senin benim gibi askerler yapıyor. Yemek alımına çok gittim. Yapılan yerlerde o kadar aman aman kontrol sağlanmıyor. Ne çok temiz ne çok pis. Ortası yani. Zaten sürekli aynı yemekler geldiği için bıkıyorsun bir süre sonra.

inş ilerleme kaydedilmiştir yemek hususunda ne diyelim başka. hayırlısı olsun

• Hocam selamlar,
    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 49 UNCU P.A. 2 NCİ P.TB. 2 NCİ P.BL. / GÜZELYURT / GÜZELYURT oldu benim de. Acaba bilginiz var mıdır? Bir de lojistik mezunuyum depocu mu çıkar bizden :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogy1

Hocam selamlar,
    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 49 UNCU P.A. 2 NCİ P.TB. 2 NCİ P.BL. / GÜZELYURT / GÜZELYURT oldu benim de. Acaba bilginiz var mıdır? Bir de lojistik mezunuyum depocu mu çıkar bizden :)

Benim kaldığım taburdan farkı olacağını sanmıyorum. Çünkü bize gelen herşey diğer taburlarada gidiyor. Sonuçta aynı tümene bağlı.
    Komutanlatını bilemem orası ayrı tabi.

Depoculuk iyidir hocam. Sizin piyade olduğu için takımlar nasıl oluyor bilmiyorum ama takım değilde bölük depocusu olursan daha iyi olur.

Bizde şöyleydi. Ben karargah bölüğündeydim. Bizde 6-7 tane farklı takım vardı. Birde bölüğün kendi deposu vardı. Bölük depocusu, yazıcı yarısıdır. Bölük astsubayının en gözde elemanıdır. Sonuçta eğitimlerden yırtma şansın var. Benim yanımdaki depocum eğitim falan görmedi hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırarım Boynuzunu İblis -- 23 Ekim 2015; 18:21:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kıbrısta askerlık açıkca söyleyim kötüdür yani iyinin kötüsü diyelim 4-5 arkadaşım orada yaptı hepsinden öyle duydum kendimde gidip gördüm ziyaretlerine gitmiştim. uzun dönem arkadaşlar ise yazın tam çile. kısa dönemler arkadaşın dediğim şanslı yazı görmeyecekler. çarşıya cıkıp cogu şeye doyamıyorsunuz pahalı cunku. Sigara içenler şanslı baya hakikaten.

biz bitirdik cok sukur Rabbim sizede nasip etsin. keşke ankaraya felan düşseydiniz tabi merkez komutanlıgıydı benim havalimanında yaptım VIP kısmında takım elbiseyle baya rahattık tatil gibiydi.
  • Bunuda yazmayı unutmuşum. Sigara içmiyorsanız bile içiyorum deyin. Yoksa GÜMAK listelerine almıyorlar. Alırsınız ayın üçüncü haftası millette sigara bitiyor. 20 liraya aldığın sigara 50-60 liraya okut. Para lazım para. Ama yakalanmayın komutanlara falan
  • kardeş yemekleri berbat demişssin de adamların moralini bozmayın dominostan pizza söyliyecek halleri yok mecbur o yemekler yeneecek ...
  • quote:

Bunuda yazmayı unutmuşum. Sigara içmiyorsanız bile içiyorum deyin. Yoksa GÜMAK listelerine almıyorlar. Alırsınız ayın üçüncü haftası millette sigara bitiyor. 20 liraya aldığın sigara 50-60 liraya okut. Para lazım para. Ama yakalanmayın komutanlara falan

bu gümak nedir tam olarak biraz yeşillendirirmisin biraz,içinde alkol ve sigara falan mı var yoksa

• quote:

Orijinalden alıntı: I need $

quote:

Bunuda yazmayı unutmuşum. Sigara içmiyorsanız bile içiyorum deyin. Yoksa GÜMAK listelerine almıyorlar. Alırsınız ayın üçüncü haftası millette sigara bitiyor. 20 liraya aldığın sigara 50-60 liraya okut. Para lazım para. Ama yakalanmayın komutanlara falan

bu gümak nedir tam olarak biraz yeşillendirirmisin biraz,içinde alkol ve sigara falan mı var yoksa

Hocam tam adı Gümrük Muafiyetli Mal Alım Listesidir.

Askerler için her ay 100 çeşit sigaranın içersinde 1 tane seçmek suretiyle 1 karton hakkı vardır. Türkiyede karton 100 TL ise orada 20 TL.

Komutanlar için; Sigara, İçki, Puro, Çay, Kahve, Bitki İçeceği gibi şeyler. Bunların her ay oranı değişiyor.

Askerler sadece sigara yazılabiliyor. Ancak içki almak istiyorsanız aranızın iyi olduğu bir komutana (genelde uzmanlar) söylerek içkiyi yazar. Malzemeler gelince alır size verir. Fiyatlar inanlmaz uygundur.

• quote:

Orijinalden alıntı: tam zamanlı

kardeş yemekleri berbat demişssin de adamların moralini bozmayın dominostan pizza söyliyecek halleri yok mecbur o yemekler yeneecek ...

Hocam Ankara'ya oranla çok kötü ama. Fotoğrafı bilerek koymak istemiyorum. İsteyen girip baksın. Bu haftanın en az 3 günü geliyordu. Köpekler bile yemiyordu

https://www.google.com.tr/search?q=askerde+hindi&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAkQ_AUoA2oVChMIj_aZzvrYyAIVa_ByCh0FlQWl&biw=1745&bih=877#imgrc=yHLrTLOfsKkhCM%3A

• Kırarım Boynuzunu İblis kullanıcısına yanıt
    içkiyi alacak çarşı izninde falan mı verecek bize yoksa normal zamanda al içkin diyip verecek mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: I need $

içkiyi alacak çarşı izninde falan mı verecek bize yoksa normal zamanda al içkin diyip verecek mi

Dostum komutanla kanka oluyorsun zaten. Millet koğuuşta götürüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.