Şimdi Ara

Kıbrıstan Türkiye'ye Yatay Geçiş (Özel Üniversite) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
5
Favori
120.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sargeist

odtü kkk da okuyorum bu sene kazandım hazırlığım,seneye elimden geldiği kadar çalışıp yapabildiğim en iyi ortalamayı yaparak kesinlikle yatay geçiş başvurusu yapıcam...okunacak yer değil.okulun eğitimine kalitesine ve niteliğine diyecek sözüm yok olamazda zaten odtü kalitesini kanıtlamış bir okul,ama gelgelelim kıbrıs ve güzelyurt bölgesi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.üniversitede akademik eğitim alır mesleğimizi öğreniriz eyvallah ama üniversite tamamen ders çalışılan ilim irfan yuvası değildir,sosyal yön de en az bilgi kadar önemlidir bence üniversite hayatında.

Alıntıları Göster
    doğu akdenizdeyim 5.senem geçersin zor değil hele özel daha basit kontenjanada bakmıyorlar çok fazla 2.5 üstü olsun yeter geçiceğin okulun öğrenci işlerine ve bölümün dekanına çık konuş izmir ekonomiye bi çok arkadaşım geçti dandik notlarla .. başarılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

doğu akdenizdeyim 5.senem geçersin zor değil hele özel daha basit kontenjanada bakmıyorlar çok fazla 2.5 üstü olsun yeter geçiceğin okulun öğrenci işlerine ve bölümün dekanına çık konuş izmir ekonomiye bi çok arkadaşım geçti dandik notlarla .. başarılar..

Alıntıları Göster
    bende kıbrıs üniversitesindeyim arkadaşlar mimarlık şuanda hazırlık görüyorum fakat seneye bölümdeyken geçmek istiyorum ne gibi işlemler yapabilirim bu arada ankara başkent üniversitesini istiyorum veya ankarada herhangi bir özel ünv

• quote:

Orijinalden alıntı: ardacelik90

bende kıbrıs üniversitesindeyim arkadaşlar mimarlık şuanda hazırlık görüyorum fakat seneye bölümdeyken geçmek istiyorum ne gibi işlemler yapabilirim bu arada ankara başkent üniversitesini istiyorum veya ankarada herhangi bir özel ünv

Alıntıları Göster
    kıbrıs üniversitesi yenimi açıldı ?

başvurcaksın üniye alırız sorun yok derlerse okulundaki ö.işlerine git ö.belgen falan lazım onları gönder okula zaten sana geçmek istediğin okul söyler napcağını

• quote:

kıbrıs üniversitesi yenimi açıldı ?

başvurcaksın üniye alırız sorun yok derlerse okulundaki ö.işlerine git ö.belgen falan lazım onları gönder okula zaten sana geçmek istediğin okul söyler napcağını

Alıntıları Göster
    yani uluslararası kıbrıs üniversitesi demek istedim peki ben şuanda hazırlık ingilizce okuyorum başkentin hazırlığına geçme gibi bir alternatif varmı veya bölümdeykenmi geçmek gerekiyor?

• quote:

yani uluslararası kıbrıs üniversitesi demek istedim peki ben şuanda hazırlık ingilizce okuyorum başkentin hazırlığına geçme gibi bir alternatif varmı veya bölümdeykenmi geçmek gerekiyor?

Alıntıları Göster
    valla bi arkadaşım başkentten geldi tekrar oraya döndü :)

ama bildiğim bölüme geçmeden geçiş yapamıyorsun ve dönem aralarında da böyle en iyisi okulu ara sen konuş yanıltmak istemem
  • quote:

valla bi arkadaşım başkentten geldi tekrar oraya döndü :)

ama bildiğim bölüme geçmeden geçiş yapamıyorsun ve dönem aralarında da böyle en iyisi okulu ara sen konuş yanıltmak istemem

Alıntıları Göster
    @pcworldpc
    Okulun neyini beğenmiyorsungül gibi okul.yeni marketide acıldı kocaman gez gez bitmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: pcworldpc

Başkent Üniversitesi'nin yatay geçişle ilgili 2009 - 2010 Öğretim Yılı koşullarına göre Hazırlık sınıfı ile birinci sınıfın birinci ve ikinci dönemlerine geçiş yapılamıyor.

Ayrıntılı bilgi için: http://ogrisl.baskent.edu.tr/yatay.php

• quote:

Orijinalden alıntı: ethnotronix

quote:

Orijinalden alıntı: pcworldpc

Başkent Üniversitesi'nin yatay geçişle ilgili 2009 - 2010 Öğretim Yılı koşullarına göre Hazırlık sınıfı ile birinci sınıfın birinci ve ikinci dönemlerine geçiş yapılamıyor.

Ayrıntılı bilgi için: http://ogrisl.baskent.edu.tr/yatay.php

Alıntıları Göster
    o zaman 2.ci sınıfta mı geçişler oluyor 1 de kabul etmiyorsa?

• quote:

o zaman 2.ci sınıfta mı geçişler oluyor 1 de kabul etmiyorsa?

Alıntıları Göster
    1. sınıfın bitmesi gerek. Galiba tüm dersleride vermen gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

1. sınıfın bitmesi gerek. Galiba tüm dersleride vermen gerekiyor.

Alıntıları Göster
    valla bende bölümde yarı dönem okumak yeter diye biliyordum tabi derslerinin iyi olması koşulu aranmakta
  • ya bende kıbrısda dogu akdenizde okuyorum ama izmir ekonomiye geçmek istiyorumda.ordada tekrar hazırlık sınavına giricekmiyim acaba yoksa direk bölümden başlar mıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ızmrr

ya bende kıbrısda dogu akdenizde okuyorum ama izmir ekonomiye geçmek istiyorumda.ordada tekrar hazırlık sınavına giricekmiyim acaba yoksa direk bölümden başlar mıyım
    Klasik kıbrıslı öğrenciler bunlar, ilk sene kimsenin dilinden yatay geçiş düşmez.

işte biz geldik gidiyoruzzz
  • quote:

Bu olay bence biraz kontenjan ile ilgili bir durum. Örneğin geçmiş yıllarda izmir ekonomi üniversitesi çok fazla sayıda kontenjan açmıştır. Bu durumda insanlar rahatlıkla geçiş yapabilmişdir. Şuanda ekonomi üniversitesi 7000 öğrenciye ulaştı. İnanınki okulda doğru düzgün oturulcak yer kalmadı. Kampüs alanı oldukça yetersiz olmaya başladı. Birde bu yıl yeni bölümler açılacak. Bu bölümlerden bazısı sosyoloji bölümü ve hukuk fakültesi. O kadar öğrenciyi o alana nasıl sıkıştıracaklar çok merak ediyorum. Ekonomi üniversitesine talep her yıl çok artıyor. Herhalde bu kadar talep görmesinin nedeni ilk olarak fiyatı, ikinci olarakda İzmir gibi güzel bir şehirde olması. Neyse lafı çok fazla uzatmaya gerek yok. Umarım herkesde istediği gönlünden geçen yerde okur.

• quote:

ya bende kıbrısda dogu akdenizde okuyorum ama izmir ekonomiye geçmek istiyorumda.ordada tekrar hazırlık sınavına giricekmiyim acaba yoksa direk bölümden başlar mıyım

Büyük ihtimalle sokarlar hazırlık sınavına. Oldukça kazık bir sınavdır benim fikrimce fakat temeli olan, iyi bilen ingilizceyi, sınavı rahatlıkla geçer. Ben 4 yıl önce bu üniversiteye girdiğimde hazırlıkda olduçka zorlanmıştım çünkü hiç temelim yoktu. Ahhh ahhh hayatımın en kötü günleriydi. Neyse başarılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: svs

quote:

Büyük ihtimalle sokarlar hazırlık sınavına. Oldukça kazık bir sınavdır benim fikrimce fakat temeli olan, iyi bilen ingilizceyi, sınavı rahatlıkla geçer. Ben 4 yıl önce bu üniversiteye girdiğimde hazırlıkda olduçka zorlanmıştım çünkü hiç temelim yoktu. Ahhh ahhh hayatımın en kötü günleriydi. Neyse başarılar...

Alıntıları Göster
    up

• quote:

Orijinalden alıntı: Luis Lopez

up

Alıntıları Göster
    mrb arkadaşlar benimde kız arkadaşım ydu de okuyo bu yıl intibak okuyo ve bu sene bitiyo , trden herhangi bir ünv ye geçebilirmi, ydü yabancı kontenjanmı oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: taciturnn

mrb arkadaşlar benimde kız arkadaşım ydu de okuyo bu yıl intibak okuyo ve bu sene bitiyo , trden herhangi bir ünv ye geçebilirmi, ydü yabancı kontenjanmı oluyor

Alıntıları Göster
    UKÜ'deyim. Bilgisayar öğretmenliği hazırlık sınıfındayım. seneye 1. sınıf sonunda türkiyeye geçiş yapmayı düşünüyorum. şansım nedir ? acil bilgilenmem lazım arkadaşlar. Tam bursluyum. devlet üniversitesi düşünüyorumm
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhan_hacker

UKÜ'deyim. Bilgisayar öğretmenliği hazırlık sınıfındayım. seneye 1. sınıf sonunda türkiyeye geçiş yapmayı düşünüyorum. şansım nedir ? acil bilgilenmem lazım arkadaşlar. Tam bursluyum. devlet üniversitesi düşünüyorumm

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar;

Ben KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesinde Yazılım Mühendisliği okumaktayım. Benim hem KKTC hem TC vatandaşlığım var. Kıbrısta yaşıyorum. İstanbul'a yatay geçiş yapmak istiyorum.

Yarım dönem hazırlık okuduktan sonra proficiency sınavıyla yarım dönemde hazırlığı geçtim. Şu an okulda 3. dönemimdeyim. Yarım dönemde hazırlığı geçtiğim için son dönem çakışmalardan dolayı üstten ders almak zorunda kaldım.

Genel not ortalamam = 4.00

Araştırmalarımda birkaç sorunla karşılaştım bana yardımcı olursanız sevinirim.

1) Öss sınavını zamanında pek önemsememiştim ve öss puanım düşüktü. Genel not ortalamam 4.00 ama öss puanım düşüktü. Bu bir sorun olurmu. İnternetten araştırmalarımda taban puan muhabbeti filan buldum. Bu işin aslı nedir?

2) Okula ÖSS ile değilde DAÜ'nün kıbrıslılara özel olan sınavı ile girdim. Okula ÖSS ile girmediğim için herhangi bir sorun olurmu?

3) Benim şu anki eğitimim zaten 100% ingilizce. Beni tekrar hazırlık sınavına sokarlarmı?

4) Diyelimki hazırlık sınavına soktular ve geçemedim. Tekrar hazırlık mı okurum yoksa sınavı geçemediğim için beni okula almazlar mı?

5) Üstten ders almış olmam herhangi bir sorun oluşturur mu?

İstanbula yatay geçiş yapmayı çok istiyorum. Hangi ünviversitelerileri önerirsiniz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal92

Merhaba arkadaşlar;

Ben KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesinde Yazılım Mühendisliği okumaktayım. Benim hem KKTC hem TC vatandaşlığım var. Kıbrısta yaşıyorum. İstanbul'a yatay geçiş yapmak istiyorum.

Yarım dönem hazırlık okuduktan sonra proficiency sınavıyla yarım dönemde hazırlığı geçtim. Şu an okulda 3. dönemimdeyim. Yarım dönemde hazırlığı geçtiğim için son dönem çakışmalardan dolayı üstten ders almak zorunda kaldım.

Genel not ortalamam = 4.00

Araştırmalarımda birkaç sorunla karşılaştım bana yardımcı olursanız sevinirim.

1) Öss sınavını zamanında pek önemsememiştim ve öss puanım düşüktü. Genel not ortalamam 4.00 ama öss puanım düşüktü. Bu bir sorun olurmu. İnternetten araştırmalarımda taban puan muhabbeti filan buldum. Bu işin aslı nedir?

2) Okula ÖSS ile değilde DAÜ'nün kıbrıslılara özel olan sınavı ile girdim. Okula ÖSS ile girmediğim için herhangi bir sorun olurmu?

3) Benim şu anki eğitimim zaten 100% ingilizce. Beni tekrar hazırlık sınavına sokarlarmı?

4) Diyelimki hazırlık sınavına soktular ve geçemedim. Tekrar hazırlık mı okurum yoksa sınavı geçemediğim için beni okula almazlar mı?

5) Üstten ders almış olmam herhangi bir sorun oluşturur mu?

İstanbula yatay geçiş yapmayı çok istiyorum. Hangi ünviversitelerileri önerirsiniz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Alıntıları Göster
    merhaba ben doğu akdenizdeyim sömestrda yatay geçiş oluyo mu acaba başkente geçmek istiyorumm

• quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Özelden ya da devletten, devlet üniversitesine geçmek istiyorsan ilk şart olarak en fazla 17.5 puan farkı olması

Alıntıları Göster
    Artık kaldırıldı bu uyguylama..Yatay geçişler Yök e bağlandı..Ygs minimum puan şartı aranıyor artık..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.