Şimdi Ara

Kıbrıstan Türkiye'ye Yatay Geçiş (Özel Üniversite)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
5
Favori
120.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marco87 -- 25 Mart 2014; 14:23:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Marco87

selam arkadaş umarım geç kalmadım cevap için. ben bundan 4 sene önce kıbrısı kazandım aynı her genç gibi umut dolu olarak gittim kıbrısa fakat gittiğim gün gördüm ki yaşanılacak yer değil hele ki öğrenci için hiç değil neyse dedim ki buradan kurtulmak lazım tek yolu da yatay geçiş olduğu için içkiyi biraz azalttım ve izmire yatay geçiş yaptım bir vakıf ünivetsitesine tabi. oradaki ortalamam 4 üzerinden 3'tü imkansız bi not değil. şimdi kıbrıstan yatay geçişin tek dezavantajı yurtdışı sayıldığı için Türkiyedeki üniversiteler az kontenjan açıyor yani şöyle söyliyim eğer sütçüimamdan egeye geçiş yapmak istiyorsan 4 kontenjan varsa kıbrıstan geçerken bu 1'e düşüyor şansın azalıyor biraz ama olsun kesinlikle imkansız değil hatta kolay bile çünkü vakıf üniversitesine geçmek istiyorsun. ben lefkedeydim 1.sınıfı orada okudum işte izmire geçtim oradan bu senede mezun oldum. senin yerinde olsam biraz sıkarım çok bi çaba göstermene gerek yok biraz zaman ayır yeter. buradaki üniversitelerin hepsi sadece 2.5 ortalama arıyor ama tabi sıralamaya alıyor sonra çünkü çok başvuru oluyor o yüzden 2.5 üstü olsa daha iyi olur. bi de sana şunu söyliyim sakın kıbrıstan gelirken belgelerini almadan gelme sonradan geç geliyor ve başvuru tarihleri geçebilir. genelde ağustos sonunda başlıyor başvurular. kaç okula başvuru yapacaksan o kadar belge alacaksın unutma. yani 4 okula başvuracaksan 4 transkirpt lazım. umarım başarırsın seni yerindeydim bende bi zamanlar nefret ettim kıbrıstan geldikten sonra hiç gitmedim ama tatile gitmek istiyorum askerlkten önce :))

• quote:

Orijinalden alıntı: yuzier

selam arkadaş umarım geç kalmadım cevap için. ben bundan 4 sene önce kıbrısı kazandım aynı her genç gibi umut dolu olarak gittim kıbrısa fakat gittiğim gün gördüm ki yaşanılacak yer değil hele ki öğrenci için hiç değil neyse dedim ki buradan kurtulmak lazım tek yolu da yatay geçiş olduğu için içkiyi biraz azalttım ve izmire yatay geçiş yaptım bir vakıf ünivetsitesine tabi. oradaki ortalamam 4 üzerinden 3'tü imkansız bi not değil. şimdi kıbrıstan yatay geçişin tek dezavantajı yurtdışı sayıldığı için Türkiyedeki üniversiteler az kontenjan açıyor yani şöyle söyliyim eğer sütçüimamdan egeye geçiş yapmak istiyorsan 4 kontenjan varsa kıbrıstan geçerken bu 1'e düşüyor şansın azalıyor biraz ama olsun kesinlikle imkansız değil hatta kolay bile çünkü vakıf üniversitesine geçmek istiyorsun. ben lefkedeydim 1.sınıfı orada okudum işte izmire geçtim oradan bu senede mezun oldum. senin yerinde olsam biraz sıkarım çok bi çaba göstermene gerek yok biraz zaman ayır yeter. buradaki üniversitelerin hepsi sadece 2.5 ortalama arıyor ama tabi sıralamaya alıyor sonra çünkü çok başvuru oluyor o yüzden 2.5 üstü olsa daha iyi olur. bi de sana şunu söyliyim sakın kıbrıstan gelirken belgelerini almadan gelme sonradan geç geliyor ve başvuru tarihleri geçebilir. genelde ağustos sonunda başlıyor başvurular. kaç okula başvuru yapacaksan o kadar belge alacaksın unutma. yani 4 okula başvuracaksan 4 transkirpt lazım. umarım başarırsın seni yerindeydim bende bi zamanlar nefret ettim kıbrıstan geldikten sonra hiç gitmedim ama tatile gitmek istiyorum askerlkten önce :))

Alıntıları Göster
    ooooooooo dostum bende izmir ekonomiye geçiş yapmışttım şimdi okuyunca farkettim senin yerinde dostum biraz sıkarm dişimi geçerim i.e.u ye bölüm ne senin

• quote:

Orijinalden alıntı: yuzier

ooooooooo dostum bende izmir ekonomiye geçiş yapmışttım şimdi okuyunca farkettim senin yerinde dostum biraz sıkarm dişimi geçerim i.e.u ye bölüm ne senin

Alıntıları Göster
    ben şuan kıbrısta mimarlık okuyorum izmir ekonomiye geçmeyi düşünüorum ama kararsızım çünkü 2. senem geçersem okula adapte olmakta zorlanabilirim bide dersler acaba daha mı zor ingilizce olmasıda zorlaştırabilir bizde ing görüoruz ama zorlandığmz derslerde türkçe açıklama yapıolar bu konularda yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: bereb

ben şuan kıbrısta mimarlık okuyorum izmir ekonomiye geçmeyi düşünüorum ama kararsızım çünkü 2. senem geçersem okula adapte olmakta zorlanabilirim bide dersler acaba daha mı zor ingilizce olmasıda zorlaştırabilir bizde ing görüoruz ama zorlandığmz derslerde türkçe açıklama yapıolar bu konularda yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim

Alıntıları Göster
    Bundan 3 sene önce ODTÜ KKK'dan Türkiye'ye geçmek isteyen arkadaşlara yurt dışı demişler. Sonra biraz uğraştıklarında yurt dışı konusu halledilmiş ama başvuru zamanı geçmiş. Diğer Kıbrıs üniversiteleri hangi durumda bilmiyorum.

• quote:

Aynısını izmir ekonomide de yapıyorlar.
    Türkçe açıklama tabi ki yapılıyor zorlayan yerlerde. Başka soruların varsa P.M atabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Transporter67

quote:

Aynısını izmir ekonomide de yapıyorlar.
    Türkçe açıklama tabi ki yapılıyor zorlayan yerlerde. Başka soruların varsa P.M atabilirsin.

Alıntıları Göster
    nedir bu her kıbrısa giden öğrencinin dönme merakı.hayat zor geldiği için bu kadar çabuk kız gibi pes etmeyin.kızlar bile belki sizden dayanıkldır şartlara.orda tatil yapmıyorsunuz okuyosunuz biraz size verilen emeklere riayet edip maçanızı sıkın okuyun adam gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x264 -- 13 Şubat 2010; 18:06:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: x264

nedir bu her kıbrısa giden öğrencinin dönme merakı.hayat zor geldiği için bu kadar çabuk kız gibi pes etmeyin.kızlar bile belki sizden dayanıkldır şartlara.orda tatil yapmıyorsunuz okuyosunuz biraz size verilen emeklere riayet edip maçanızı sıkın okuyun adam gibi.

Alıntıları Göster
    iyi güzel geçiş yaptik ..

Diyelimki %50 bursumuz var bu dewam ediyormu ?
    Ben msela izmir ekonomi düşünüyorum fakat %50 burslusu yok ..
    3.2 gibi bir not ortalamasıyla %100'e geçiş yapabilirmiyim ?

Birde bilgisi olan varsa , Özelden devlete geçiş hakkında bilgi verebilirmi ? Bi iç anadolu yada ege'de devlete geçiş yapabilirmiyim ?
    İst.aydın üni ögrencisiyim ..

biLen varsa bi aydıtlatsın bizleri

• quote:

Orijinalden alıntı: towyedi

Birde bilgisi olan varsa , Özelden devlete geçiş hakkında bilgi verebilirmi ? Bi iç anadolu yada ege'de devlete geçiş yapabilirmiyim ?

Alıntıları Göster
    odtü kkk dayım ortalamam 3.32 devlet üniversitesine geçebilme şansım varmı istanbul da ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Luis Lopez

odtü kkk dayım ortalamam 3.32 devlet üniversitesine geçebilme şansım varmı istanbul da ?

Alıntıları Göster
    Üniversite giriş puanınızın en fazla 17.5 üstündeki yere gidebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 14 Şubat 2010; 16:46:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Üniversite giriş puanınızın 17.5 üstündeki yere gidebilirsiniz.

ne alaka hocam ilk kez böyle birşey duyuyorum ..
    Neye göre 17.5 eski sistem mi yenimi ? Aydınlatırsan sevinirim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Déathklaat

İzmir Ekonomide %50 Burs yok diye biliyorum
  • quote:

quote:

Alakasını google'dan sorabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 14 Şubat 2010; 16:46:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BU KONU BENİ AŞAR

quote:

İzmir Ekonomide %50 Burs yok diye biliyorum

evet hocam ..

• quote:

quote:

quote:

Baktm dha öncedende , şimdi gördm Odtu KKK için sanırım bu , yanlişimiz varsa düzelt arkadaşim

• quote:

Orijinalden alıntı: towyedi

quote:

quote:

quote:

Baktm dha öncedende , şimdi gördm Odtu KKK için sanırım bu , yanlişimiz varsa düzelt arkadaşim

Alıntıları Göster
    Özelden ya da devletten, devlet üniversitesine geçmek istiyorsan ilk şart olarak en fazla 17.5 puan farkı olması

• yok abi yanlışın var o sadece odtü kkk dan odtü ankaraya daha doğrusu odtü ankara için geçerli
    quote:

Özelden ya da devletten, devlet üniversitesine geçmek istiyorsan ilk şart olarak en fazla 17.5 puan farkı olması
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luis Lopez

yok abi yanlışın var o sadece odtü kkk dan odtü ankaraya daha doğrusu odtü ankara için geçerli
    quote:

Alıntıları Göster
    Sadece ODTÜ için geçerliymiş Ama yinede puanı göz önüne alırlar diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 14 Şubat 2010; 23:43:31 >

• quote:

Sadece ODTÜ için geçerliymiş Ama yinede puanı göz önüne alırlar diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    odtü kkk da okuyorum bu sene kazandım hazırlığım,seneye elimden geldiği kadar çalışıp yapabildiğim en iyi ortalamayı yaparak kesinlikle yatay geçiş başvurusu yapıcam...okunacak yer değil.okulun eğitimine kalitesine ve niteliğine diyecek sözüm yok olamazda zaten odtü kalitesini kanıtlamış bir okul,ama gelgelelim kıbrıs ve güzelyurt bölgesi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.üniversitede akademik eğitim alır mesleğimizi öğreniriz eyvallah ama üniversite tamamen ders çalışılan ilim irfan yuvası değildir,sosyal yön de en az bilgi kadar önemlidir bence üniversite hayatında.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.