Şimdi Ara

Kick-Boks maceramı anlatıyorum, soru sorabilirsiniz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kick-boksa başladım ve burada günden güne anlatmayı planlıyorum. Hem yeni başlayanlara yardımcı olmuş olurum hem başlamak isteyenlerin sorularını cevaplarım vb. 1-2 kişi bile okusa yeter :D

1.Gün

Salona baya endişeli gittim çünkü beklentilerim ne olmalıydı bilmiyordum. Bir sandalyeye oturdum ve antrenmanı bekledim. Antrenman başladığında uzun bir süre salonun etrafında tempolu şekilde koştuk. Sonrasında mekik, şınav ve ismini bilmediğim birsürü ısınma hareketinden sonra asıl antrenmana başladık. Bu arada ısınma hareketlerinin çoğuna yetişemedim ve sizde de aynısı olursa aldırmayın, zamanla geçiyor. Bir hoca yeni başladığım için önce bana gard almayı, direk yumruk, aparkat yumruk ve kroşe yumruğu gösterdi ve el, kol, vücut ve bacak pozisyonlarını gösterdi. Sonrasında dövüş sırasında düşmandan gelen bir yumruktan nasıl kaçınaibleceğimi gösterdi. Kalan 1-1:30 saat boyunca ayna karşısında bu hareketleri çalıştım. Çok önyargı ile gitmiştim fakat antrenman sırasında tüm önyargım gitti. Sosyalleşme sıkıntım olduğu için birileriyle diyalog kurmak en büyük problemimdi ve kimseyle diyalog kurma durumunda kalmadım hoca dışında. Salon fazla gürültülüydü ve aslında bu durum benim yararımaydı çünkü kendimi yalnız hissediyordum gürültü nedeniyle. Herkes kendi işine bakarken ben de ayna karşısında deli gibi teknik çalışıyordum. Antrenman sırasında gerçekten hırslandım ve bana mükemmel bir özgüven verdi. Bu mükemmel antrenman bitti ve herkes dağıldı, ben de çıktım. Yolu gelişte beni çok yorarken çıkışta hem bacaklarımın hem de vücudumun antrenman sırasında hamlığını atması nedeniyle içimde kocaman bir enerji vardı ve bu nedenle dönüş yolu çok kolay geçti. Eve geldiğimde postürümün hafiften de olsa düzeldiğini farkettim (hafiften kamburluk sıkıntım var :D). Ben acayip derecede bir ağrı ve yorgunluk bekliyordum ama öyle birşey olmadı. Aksine enerji doluydum. Duş aldım ve saat 5'e kadar uyumadım (dediğim gibi enerji doluydum, uykum yoktu :D). Ertesi gün ise resmen öldüm. Acayip bir ağrı vardı sırtımda, kollarımda ve bacağımda fakat yine yorgunluk hissetmiyordum bu ağrılarıma rağmen yine de enerji patlaması yaşıyordum.

Şimdi yeni başlayacak arkadaşlara birkaç tavsiye vereyim. Yanınızda kesinlikle bir çanta ve çantanın içinde su, havlu ve mümkünse kısa kollu t-shirt getirmeyi unutmayın. Hele dış alanda çalışmıyorsanız ve gittiğiniz salonun havalandırma sistemi çok iyi değilse yanıyorsunuz. Antrenman sonunda sıraya dizildiğimizde önümdeki iki kişinin kafasından duman çıktığını gördüm :D. Ve aynı zamanda rahat olun arkadaşlar. Olmazsanızda sorun değil eğer deneyimleriniz benim gibi iyi olursa -ki umarım olur- zaten kısa sürede üzerinizdeki çekingenliği atıyorsunuz. Benim bugünlük anlatacaklarım bu kadar. Ekleme yapabilirim ve aynı zamanda günden güne burada anlatmayı planlıyorum. Sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz, bildiğim kadarıyla yardımcı olurum ve aynı zamanda tavsiyelerinizi de belirtebilirsiniz, müteşekkir olurum. Başka bir spor dolu günde görüşmek üzere dostlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TmKnk -- 24 Nisan 2022; 14:23:27 >

• Nasıl gidiyor reis

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.