Şimdi Ara

[ Skolyoz ve Spor ] Tüm Soruları Cevaplıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan yalaşık 3 ay önce , geçmişide olan kardiyo ağırlıklı spora başlamıştım. 1 ay düzenli devam ettikten sonra sırtımda hafiftende olsa ağrı hissettim ve ortopedi doktruna gittim. Yapılan kontroller sonucu sırtımda 13 derece skolyoz belirlendi. O gün morel bozkluğundan sporu bırakmıştım. Ama bunun ne kadar yanlış birşey olduğunu , Skolyoz tedavisinin %90 nın sporla olacağını anladım. Bunu geniş olarak yazımda anlatacağım.

Skolyoz nedir ?
     [ Skolyoz ve Spor ] Tüm Soruları Cevaplıyorum.

Skolyoz omurga eğriliyidir. Omurgaya arkadan bakıldığında eğrilik düz durulduğunda bile fark edilebildiği gibi bazen bu denli net değildir ve ancak öne eğilme durumunda, kontroller ve röntgen filmlerinde anlaşılabilir.

Belirtileri Nelerdir ?

Bir omuz diğerinden daha yüksektir
    Tek tarafta kürek kemiği çıkıntısı daha dışarıya doğrudur
    Kaburgalar tek tarafta daha yüksektir.
    Bel dengesiz görünür
    Vücut bir tarafa doğru eğik durur
    Bir bacak diğerinden daha kısa görünür.

Skolyoz Tedavisi - Fizik Tedavi

20 dereceye kadar egzersiz haraketleri
    25 dereceden sonra korse tedavisi
    50 dereceden sonra cerrahi tedavi

Benim Tedavi sürecim. ( 5 Hafta )

Skolyozm belirlendi ve sıra geldi tedavi aşamasına. Bağdat caddesinde gayet güzel ve herkese önerebileceğim bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde başladım tedavime.

- ilk 30 dk belden omuzlarıma kadar akım verildi. Bu sırtımı ısıtıtılmasını , kasların yerine oturmasını ve kemiklerin elastikiyet kazanmasını sağlıyor.
    - Ardından sırt , bel , omuz ve[U] skolyozun yönüne göre[/U] egzersizler verildi
    - Isınma asamasını bitirdikten sonra benimde başta hem şaşırıp hem sevindiğim ağırlıklara geçtik. En-Dynamic isimli , Spor salonlarındaki ağırlık aletlerinin fizik tedavi cihazlarına dönüştürülmüş şekilleriydi bunlar.
    Bu aletlerde ; Omuz ve sırt çalıştım. Ek olarak hazır gelmişken arka kol ve göğüs te çalışıyordum.
    BU HARAKETLER DOĞRU YAPILDIĞINDA ZARARI DEĞİL YARARI OLAN HARAKETLER.
    5 hafta sonucundan cok memnunum ve sırt ağrılarım neredeyse yok denecek kadar az..

Uzman Tavsiyeleri

*Düzgün, bozulmamış yatak kullanınız.
    *Sırtüstü veya dizleriniz hafif bükerek, uygun yastıkla yan yatınız. Kesinlikle yüzüstü veya kıvrılarak yatmayınız.
    *Yumuşak koltuk veya iskemlede oturmayınız, otururken belinizi destekleyiniz, dik oturunuz.
    *Dik durunuz ve karnınızı daima içinize çekerek yürümeyi öğreniniz.
    *Uzun süre ayakta kalmanız icap ediyorsa, yerden 20-25 cm yükseklikte bir basamağı (tabure) bir ayağınızı koymak için kullanınız. Kollarınızdan birisiyle destek alarak ayakta oturmayınız.
    *Yerde veya ayakta ders çalışmayınız. Masa ve sandalyede dik oturarak çalışınız.

Bunlara ek benim tavsiyelerim

- SPOR YAPIN
    - Barfixte asılın
    -Ters yüzün
    -Dik oturun
    -Fazla kilolarınızdan kurtulun
    -İmkanınız varsa Profesyonel destek alın
    -ASLA MORELİNİZİ BOZMAYIN.

Yazımı okuyan herkese çok teşekkür ederim. Bu yazımı değişik spor sitelerindede paylaşacğım.

Sizde sırtınızda bir ağrı veya yolunda gitmeyen birşey hissediyorsanız doktora başvurun ve bana bu konu ile ilgili tüm sorularınızı sorun , bu konu altından memnuniyetle cevaplarım.

Şunu belirtmeliyim ki :

Ben tedaviyle uğraştığım süre içerisinde kendim gibi bilinçli biriyle tanışsaydım herşey daha farklı olabilirdi..

• benim aylardan beri sırtım kürek kemigi civarında bi agrı var
    sacma sapan bir agrı.
    mr+ilaclı mr+beyin mr'ı cekildi sorun yok denildi.
    fakat hala agrım devam ediyor....

bende de olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

benim aylardan beri sırtım kürek kemigi civarında bi agrı var
    sacma sapan bir agrı.
    mr+ilaclı mr+beyin mr'ı cekildi sorun yok denildi.
    fakat hala agrım devam ediyor....

bende de olabilir mi ?

Bence bir ortopediste görünmelisin. Filmlerin sonucunda yok denildiyse , bu duruş bozukluğundan kaynaklı bir ağrı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melfuranyus

O zaman soruyorum hocam , ben agır ıste calıstıgım zaman ya da yokuş koşarken ,küreklerin oldugu taraftaki omurilikte çekme oluyor ,agrı yapıyor. yatagımda iyi değil ölü gibi kalkıyorum,çok uzun zaman oldu dinlenmiş bir şekilde kalkmayalı.. kulunç desenız geçtiği yok :D

Öncelikle geçmiş olsun. Eğer sporla ilgiliyseniz belinizi rahatlatıcak haraketler mevcut. Fakat öncelikle rahatsızlıklarınızdan ötürü doktora başvurmanızı tavsiye ediyorum. Omurganızda herhangi bir sorun çıkacak olursa egzersizler konusunda size yardım edebilirim
  • barfikste 1-2dk tam asılı durmak gerçekten çok yararlı.omurları açıyor.
  • Ayrıca boy uzatıyor ve dik yürümeyi sağlıyor. Birde ayakları kaldırmayı denersek karın kası yapıyor , hadi birde kendimizi çekersek sırt kası :)
  • benimde yıllardan beri dik durmakla ilgili problemlerim var, dik durmadığım için oluşan sarkık göbek ve göğüsten kurtulmak için savaşıyorum bende. Hatta bu yazıyı yazarken bile dik oturmuyorum. Tekrar geçmiş olsun kardeşim piyasa da dik durmayı sağlayan değişik bir ürün vardı sırta giydiriliyordu ondan kullandın mı ben almayı düşünüyorum en azından alıştırır biraz biraz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlfredBorden

benimde yıllardan beri dik durmakla ilgili problemlerim var, dik durmadığım için oluşan sarkık göbek ve göğüsten kurtulmak için savaşıyorum bende. Hatta bu yazıyı yazarken bile dik oturmuyorum. Tekrar geçmiş olsun kardeşim piyasa da dik durmayı sağlayan değişik bir ürün vardı sırta giydiriliyordu ondan kullandın mı ben almayı düşünüyorum en azından alıştırır biraz biraz.

Dik durmak , uyumak , yürümek. Bunler sırt sorunlarının temeli zaten. Bilinçli olmadığımız için her 10 kişiden 4 ünde skolyoz var.
    Bahsettiğin ürünü bilmiyorum fakat bu konuda yardımcı olacak korseler var fakat ben kendim için gerek duymuyorum. Fizik tedavi harketleri ile düzeltmeye veya ordaki kasları geliştirip ilerde ağrı yapmasını engellemek istiyorum.

• Skolyoz yoktan sırtüstü yatmıyorum naıl yatarın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede var bu skolyoz
  • D.C.P. kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl oldu skolyozunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.