Şimdi Ara

kickbox yapıyorum. tekme atarken yaşadığım problem hakkında yardımınıza ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

24 yaşındayım. 4 ay kadardır kickbox kursuna gidiyorum. Ancak çok ufak yaşlardan beri sporla ilgileniyorum. boy 1.85 kg: 85. Kickboxla beraber haftada 3 gün fitness yapıyorum. Kickbox antrenmanlarında Isınmadan sonra 20-30 dk kadar partnerle maç yapıyoruz.

Gelelim yaşadığım soruna... Rakibe tekme atmak benim için işkence haline geldi. Sürekli ayak başparmağım aynı noktada sakatlanıyor. Tekmeyi rakibe attıktan sonra acıdan kıvranıyorum. Parmağımın iyileşmesi için son 2 ay hiç tekme atmadım. Ancak hala iyileşmedi ve elimle o noktaya baskı uyguladığımda çok acıyor.
    Benim dışımda koca salonda böyle bir sorun yaşayanın da olmaması canımı sıktı. Tekmeyi atarken kavalla vurulması gerektiğini biliyorum. Bende o şekilde tekme atıyorum. Ama hala parmağımın bu kadar acıması neden kaynaklanıyor. Tecrübeli arkadaşlar fikirlerini belirtirseler çok memnun olacağım.

Teşekkürler.

• Sen o parmağa bi doktora göster bence düzelmemesi garip.ayrıca tekmeyi çıkarırken dıştan değilde içten çıkarıp kaval ile vurmaya alışırsanız yararınıza olucaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackson_warrior

Arkadaşlar merhaba.

24 yaşındayım. 4 ay kadardır kickbox kursuna gidiyorum. Ancak çok ufak yaşlardan beri sporla ilgileniyorum. boy 1.85 kg: 85. Kickboxla beraber haftada 3 gün fitness yapıyorum. Kickbox antrenmanlarında Isınmadan sonra 20-30 dk kadar partnerle maç yapıyoruz.

Gelelim yaşadığım soruna... Rakibe tekme atmak benim için işkence haline geldi. Sürekli ayak başparmağım aynı noktada sakatlanıyor. Tekmeyi rakibe attıktan sonra acıdan kıvranıyorum. Parmağımın iyileşmesi için son 2 ay hiç tekme atmadım. Ancak hala iyileşmedi ve elimle o noktaya baskı uyguladığımda çok acıyor.
    Benim dışımda koca salonda böyle bir sorun yaşayanın da olmaması canımı sıktı. Tekmeyi atarken kavalla vurulması gerektiğini biliyorum. Bende o şekilde tekme atıyorum. Ama hala parmağımın bu kadar acıması neden kaynaklanıyor. Tecrübeli arkadaşlar fikirlerini belirtirseler çok memnun olacağım.

Teşekkürler.

tırnak batması olabilir hocam.. ben uzun yıllar uğraştım bu sporlarla, ve bende de o meretten var artık tekmeli sporlar yapamıyorum

tırnak kesim şeklin çok önemli burada.. ama önce mutlaka bir doktora göster.. giydiğin ayakkabıda çok önemli

hepsinden önce, bir doktora görünene kadar ayağını zorlama.. sparringlere gireceksen tekme atma, boks çalış.. kum torbasına ayağınla vurma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 13 Mart 2014; 8:42:40 >

• WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    Wolf Eye teşekkürler cevap için. Benim acım başparmağın ayağa yakın olan kısmında.. yani tırnak kenarlarında bir sıkıntım yok. Parmağımın kemiği acıyor direk olarak.
  • jackson_warrior J kullanıcısına yanıt
    o zaman eklem zorlaması olabilir.. o tırnak batmasına nazaran daha iyi :) ama dediğim gibi doktora göstermeden zorlama sakın, daha kötü olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexi7

Sen o parmağa bi doktora göster bence düzelmemesi garip.ayrıca tekmeyi çıkarırken dıştan değilde içten çıkarıp kaval ile vurmaya alışırsanız yararınıza olucaktır.

a ?lexi7 teşekkürler cevap için... bir ortopediste gidecğeim haftaya... tekmeyi içten çıkarmak nasıl oluyor ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alexi7

Sen o parmağa bi doktora göster bence düzelmemesi garip.ayrıca tekmeyi çıkarırken dıştan değilde içten çıkarıp kaval ile vurmaya alışırsanız yararınıza olucaktır.

a ?lexi7 teşekkürler cevap için... bir ortopediste gidecğeim haftaya... tekmeyi içten çıkarmak nasıl oluyor ?

eğer yandan savurup çıkarırsan(sokak kavgası gibi)sakatlanmalara yok açar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benimde baş parmağım aylar önce sakatlanmıştı. Yumruk atarken kroşeyi tam çeviremeyince baş parmak eklem yerinden darbe aldı, 2 kez böyle oldu bir kaç kezde dışarda oraya buraya çarptı. Doktora gittim eklem zedelenmesi dedi önemli değil zorlama geçer dedi. Ama hala tam anlamıyla iyileşmedi. Bir de senin ayak olduğu için kullanmama şansın çok az, ama zamanla iyileşir diye düşünüyorum yinede doktora gitmekte fayda var.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba.

Teşekkürler.

herşeyden önce mesafeyi korumalısın. eğer ayak üstün gelirse sakatlanırsın. tekmeyi atarken özellikle low kickte yukarından aşağı inecek kaval kemiği. ve eklem yerinin iki üç parmak üstüne vurmalısın. karşıdakinin bloklama sırasında olmuş olabilir hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.