Şimdi Ara

Kıdem Tazminatı Kaldırılıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
0
Favori
6.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah c.c. dilerim tez vakitte bu dünyayı nuh tufanından beter şekilde arındırsın inşallah Amin.

• AMC A kullanıcısına yanıt

Dijital kölelikle uyumlu gidecekler,bildiklerini unut..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patron yalamaları düşünsün ohh! 🤣

• Önce Kıdem tazminatları sonra İş bankası hepsi %52 sayesinde hak sahiplerinin elinden kayıp gidecek.

• hamdolsun o zaman

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu işveren için iyi bir şey değilki. Paranın fonda tutulması demek işverene tazminatı peşin peşin bana ver demek. Binlerce insan çalıştıran bir iş yeri için bu ciddi bir para. Gecelik repo yapıp kazanacağı yada sermaye olarak kullandığı paradan vaz geçmek demek. Ben iş veren olsam kabul etmem bunu niye cebimdeki sermayeyi durduk yere azaltayım.

• Yanlız 2008 den beri var bu mesele sanırım. Ya o değil 200-250k borç var benim tazminatta o kadar. Derdim tazminatla kapatırım eğer uygulanırsa artık ödemem icra başlar gittiği yere kadar gider. Hayır böyle birşey çıkacak ise madem mevcut çalışmakta olanların tazminat hakkını versinler öyle başlatsınlar.

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

senin bu düşünceni ve seni sallayacaklarını hiçbir şekilde düşünmüyorum

adamlar 15 temmuz darbesi deyip suçlu suçsuz onlarca firmaya çöktüler kayyum atayp satmışlar ordan düşün hayal et

• Aslında yazacak çok şey varda hem işimden olurum hem de tutuklanırım. Yemin ederim zor tutuyorum kendimi. Allah islah etsin. İnşAllah kıyamet koparda kurtuluruz. Bıktım artık buradan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 7 Eylül 2023; 21:11:24 >
  • Ortalıkta bu kadar sorun sıkıntı varken neden bu açgözlüler kıdem e gidiyor hemen . Bu hükumetin işi gücü rant

Allah aşkına görün artık. Bugünümüzü çaldılar gelecegimizide çalıyorlar

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Buyuk ihtimal fon olur cekemezsin ama yonetirsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çökmedikleri bir bu kalmıştı.

Tazminat kalkar ise işçiler ayda bir fabrika değiştirir.
    Operatör değiştirir gibi iş değişimi olur.

Hatta fabrika içinde ast üst ilişkisi bile sarsılır usta döven işçilerin haberlerini okuruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 7 Eylül 2023; 21:48:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ülkenin yenilecek 2 lokma ekmeği varmış onuda şu anki genç nesilden önceki nesil-ler anasını ağlata ağlata yemiş.

Geçen ihtiyar bir üst düzey yönetici toplanyıda gençlere bakarak günde 1 saat de bizim emekli maaşlarına çalışıyorsunuz gençler dedi :)

Kıdemleride vuranlar vurdu bi güzelde yediler.

Kalkar mı ?

Bu ülkede herşey mümkün.

İnfial yaratır mı ? Hayır

geçen ihtiyar bi dayının sokak konuşmasına denk geldim adam haklı.

Biz 70-80 lerde dayak yiye yiye sesimizi duyurmak için çalıştık.

Siz elinizde telefondan yazı yazmaktan başka ne yapıyorsunuz ?

Adam haklı

• akp trolleri toplanmış yine.

çalışan kazandığını sigorta olarak sgk ya yatırıyor sgk borsa yabancı para altın gayrimenkullerde değerlendiriyor. parayı enflasyonda eriterek katladı sgk şimdi ise katlanan parayı sgk primi ödemeyenlere hayrına oy için dağırıyor..

7500 değil hak ettiğini vermesi lazım 11000 gün ile 7500 tl rezalettir

• aynı iş yerinde, on senedir ne iş yapıyorsun acaba?

şunun için soruyorum: hiç kimsenin yeri doldurulamaz değildir. bir sebeple yapılan iş üç gün aksar, bir hafta aksar, bilemedin bir ay düşe kalka aksar ama işler yine yoluna girer. bu zamanda senin için en büyük risk, iş yerinin tökezlemesi nalları dikmesi olur. bu vakit, hava alırsın. yani iflastan bahsediyorum. o birikmiş paranı nasıl alabilirsin diye düşünüyorum.. öncelikle paraya ihtiyacının olduğunu iş yerine belirt. çıkış ve giriş yaparak tazminatını almaya çalış ve nasıl tepki verileceğini mutlaka gör. bunun yanında, iş şartlarının aleyhine ağırlaşacak olması neticesinde fesih hakkına sahip olabilirsin. yine iş yerinin şehir değiştirmesi neticesinde de fesih hakkına sahip olur ve tazminatını alırsın. maaşının zamanında ödenmemesi ve mesai ücretlerinin de yine aynı şekilde zamanında ödenmemesi, geciktirilmesi işçiye işi bırakma hakkını kazandırır. bu şekilde de tazminatını kurtarabilirsin. tabi böyle sana avantaj sağlayabilecek durumlar var ise bir avukat ile hareket edecek olman en doğru karardır.

bence bu kıdem tazminatı mutlaka kaldırılmalı. iş veren, işi işçiye öğretir ve iş bu şekilde yürür. hiç bir iş yeri, bir işçiye muhtaç olamaz, olmamalı da. bilgi başka, tecrübe başka bir şey. işçinin tecrübeli oluşundan kime ne? yapılan iş bellidir. nasıl yapılacağı bellidir. o iş bir şekilde yürütülebilir bir iştir. yürümeyecek ise batsın o iş yeri daha iyi. vergi kaçırıyor mu iş yeri? paranın yarısını hesaba, yarısını da elden verme gibi durumlar var mı? hiç acımamalısın..  

• yakup13 kullanıcısına yanıt

Problem işveren, sermaye sahiplerinindi esasen. Tazminatı en çok onlar sorun ediyor, onların işine gelmiyordu. İşçi düşmanı, sermayenin adamı RTE ve partisi yine işçiyi ezen işvereni güldüren bir işe girişmiş. Artık işverenler tazminat korkusuyla kovamadığı çalışanı rahatlıkla kovabilecek ve bunun bir bedeli de olmayak ne güzel.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

tazminatı yakmak istemeyen işçide huzura kavuşacak.

burda önemli olan fondaki paranın kullanım detayları. anafikiı gayet güzel

• Etkisi çok büyük olacak, millet farkında değil. Ne angaryalar yaptırılacak ne adamların kıçına tekmeyi basacaklar. Köle düzenine bir adım daha.

• yakup13 kullanıcısına yanıt

Hocam tazminatını yakıp yakmamak işçi için en azından bir seçenekti. Şimdi o seçeneği yok ediyorlar. Burada işveren ve sermaye sahipleri kollanıyor. AKP'nin bir şeyi iyi bir amaç uğruna, hayır için yaptığına inanmıyorsunuzdur umarım. Bu işten, çalışanlar zararlı çıkacak çok net. Kıdem tazminatı çalışan için bir emniyetti, şimdi onu da alıyorlar. 2008'de emeklilikten millete sapladılar şimdi de tazminattan saplıyorlar.

Fonda o parayı eritecekler. Olur da ölmezsen alacağın para enflasyon karşısında p*ç olacak. Öldüysen zaten ailen babayı alacak. Tamamen çalışanı silkme projesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 7 Eylül 2023; 23:50:34 >
  • Bu yasa çıkarsa işçinin hayatı kayar. 15- 20 senelik işçilerin çoğunun maaşları yüksek olduğu için bir şekilde işlerine son verilip yerine düşük ücretle eleman alırlar. Bu arada işveren tazminatı peşin ödemez onu geçin yine hükümet işvereni yine üzmez ödemeleri uzun uzun vadelere yayar olan yine işçiye olur.

Bu hükümet işsizlik fonunda toplanan parayı destek amacıyla işverene vermiş bir hükümet ayrıca pandemi zamanı yine çoğu kaynak bu fondan kullanıldı. Kısaca işçiden başka her yere yaradı. Emin olun yine böyle olacak ve o para gelişi güzel kullanılıp eritilecek.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.