Alınsın çünkü bu ülkede vergi veren yaşıyan her birey cehennemi sonuna kadar hak etmekte.Sonuna kadar yoksulluğu fakirliği hak etmektedir. |
Kıdem Tazminatı Kaldırılıyor (3. sayfa)
-
-
Hocam devlet'in amacı zaten o parayı almak. Yani Şirket'e sen taksit taksit öde tazminatı gibi bir olay yapmaz adamlar zaten ona peşin konmak istediği için böyle bir düzen yapıyorlar. Bu arada bu mevzu'yu az takip ettim 2008'den beri dile getirilen ama yapılamayan olarak kalmış hep. Yanlız mehmet şimşek'e güvenmiyorum çünki her zararı halk'tan çıkarma peşinde yönetim sergiliyor.
-
Pirinç için dovuselim de haykırdım. 😄
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Toplum hak etmiyor mu pek?
Sadece 2020 sonrası yaşadıklarımız bile kaos.
-
Yapma hocam eyt tazminatlarını bile kendi cebinden tek seferde ödemedi işverenler uzun vadeli krediyle devletten alıp işçiye verdiler. Şimdi eyt tazminatlarının 100 katı fazlası işçi tazminatını tek seferde öder mi sanıyorsun işveren? yine çıkacaklar batarız yok oluruz edebiyatı yapacaklar ve günün sonunda kaybeden parası pul olan yine işçi olacak her zaman ki gibi.
Zaten işveren ve hükümet çoktan pazarlığını yapıp anlaşmıştır bu hükümet oldukça işveren asla zararlı çıkmaz bütün yükü yine emekçiler sırtlar.
-
Kimse ses çıkartamaz. Uyumaya alıştırdılar halkı.
Seçtiniz yaşayacaksınız yapacak birşey yok.
Haa kurunun yanında yaşta yanıyor ama oda olacak artık.Bazı şeylerin görülme vakti çoktan geçiyor bile...
ben bir özel sektör çalışanı olarak kıdem tazminatını güvence olarak değil bir engel olarak görüyorum.
Alıntı
metni:Hocam tazminatını yakıp yakmamak işçi için en azından bir seçenekti. Mevcut düzende tazminatı umursamayıp her zaman işinizi bırakabilirdiniz. Seçeneğiniz ve özgürlüğünüz var. Kimseyi silah zoruyla tutmuyorlar ki. Bunda ise seçeneğinizi ve özgürlüğünüzü kısıtlıyorlar. O, kişinin kendisine koyduğu psikolojik engel. İşten ayrılmak isteyen adam tazminat için ayrılamıyorum diye kendini engelleyip tazminat kaldırılsın istiyorsa zaten, o tazminat kaybını baştan kendisi kabul ediyor demektir. O kişi zaten mevcut düzende de işini terk edebilir. Tekrar ediyorum, bu kişinin kendi kendine koyduğu bir engeldir.
Kıdem tazminatı dedikleri aslında emeklilik ikramiyesi özel sektör ile kamu sektörü arasında farkı artıran birseydi. Olması gereken emeklilik ikramiyesinin kaldırılıp kıdem tazminatin 2 -3 katına çıkması çünkü emeklilik ikramiyesi iyi dürüst firmaları batıran yada zarar ettiren birşeyken ( ki üçkağıtçı firmalar vermemek için herşeyi yapıyor )ayrıca kamudan emekli olanlar için ek vergiler getiriyordu ( geçen yillarda trt'den emekli olanların emeklilik ikramiyesi için yurtisindan gelen ürünlere yüksek ÖTV getirilmişti )... Şimdi hükümetin yıllardan beri yapmak istediği işverenden kıdem ve emeklilik tazminatını peşin alıp 60 yaşından sonra ödemek yani düşürdüğü emeklilikteki kazancını birazcık artırmak için işverenden ek para almak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 8 Eylül 2023; 16:10:52 >
Bu sistem bir gece ansızın ortadan kaybolan firmalar ile iflas eden şirketlerde mağdur olan işçiler için iyi bir şey ama doğru kurgulanırsa. Çünkü tazminatını alamadan firması kapanan iflas eden çok şirket var. İşler mahkemeye gidiyor mahkemelerde yıllarca sürdüğü oluyor. Firmanın bir öz varlığı da yoksa zaten kimse beş kuruş alamıyor. Bu gibi durumların önüne geçer bu sistem fakat tazminata erişim konusunda ciddi kısıtlamalar getirilirse anlamı kalmaz. Ben iş veren olsam bu sisteme karşı çıkarım benim lehime değil heleki kötü niyetliysem hiç değil. Kötü niyetli bir işveren olsam çalışanı yüz kızartıcı suç maddesi ile işten çıkartır senelerce git mahkemelerde uğraş derim. Bir de o arada iflas verdim mi bir Allahın kulu beş kuruş para alamaz. Gider yan bir şirket açarım işlerime oradan devam ederim zaten pratikte bu şekilde işleyen bir sistem mevcut.
-
Eyvallah fon olsun orda biriksin. Herkez alsın kimse mağdur olmasın.
Tamam da ben niye işten ciktigimda veya kovuldugumda bu parayı 60 yaşına kadae alamıyorum. Ben istediğim an taminat alabiliyoruz zwten benim hakkımı niye yiyorsun ya
Abicim ben ne edeyim 60 yaşındaki bana verilecek tazminatı.
Bir de ev alacaken yüzde 25 cekilecekmis. Yok ya dalga geciyorlar. Gerçekten bizle egleniyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 8 Eylül 2023; 18:23:33 >
Hocam ueminle gözlerimden yaş geldi abartısız 2 dakika boyunca güldüm, her cümlede krize girdim gülmem geçince diğer cümleye geçtim oradada bir krize girdim
-
Ya abi küçük işletmeler bu kıdemleri nasıl ödeyecek. Ayın sonunu zor getirirken birde işçi çıkarsa emekli olursa para ödemek gerektiğini mi düşünücek. 1 yıl çalıştırdın işin oturmadı işçi çıkarmak zorunda kaldın. Bir tazminatmı ödeyecen.
Devam bunlar daha iyi günler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kıdem tazminatı kaldırmak biraz sıkar. İşverenleri rahatlatmak için ortaya atılmış bir söz bana kalırsa.
-
Kıdem tazminatı kaldırılmıyor zaten ama ödeme çalışan işten çıkınca veya emekli olunca değil her ay devlete ödenecek
Emeklilik imkanlarını iyice dusurup önce insanları bes mecbur ettiler şimdide kıdemi ortadan kaldırıp fonlarda paraları islerip insanlara 3 kuruş mama verip gondericekler.
Biz çok sömürücü parti gördük ama akp kadar patron dostu akp kadar zayıfı ezenini hiç gormedik. Attiklari her imzada şeytanla işbirliği, verdikleri her kararda bir garibin hakkı var.
Sorsam Allah peygamber deyince mangalda kül bırakmazlar.
İyi ki bu sonuruculerle aynı inanca sahip degilim. Yoksa tüm değer yargılarımı sorgulardım.
Haramzadeler daha ne kadar milletin hakkını yiyebiliriz diye düşünürken parlak bir fikir daha bulmuşlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
%100 japon sermayeli bir şirket satın almıştı bizi. Adamların ilk itirazı "öğlen yemekleri" oldu. Japonyada yokmuş burda niye var vs dediler ama Allah'tan kanunda var. O da olmasa komple aç millet.
Siz 3 öğün demişsiniz Alemsiniz
Bu arada Japon güzellemesi yapıp o yamyamları adam sananlara selam olsun..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X