Şimdi Ara

KIL DÖNMESİ ACİL (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
1
Favori
103.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: uguroz89

evet bende bugün medicalartta gidip operasyonu geçirdim.Yer olarak yeşilyurt çarşının aşağısında sahilde solda bulunan bi yer yanında tan sağtürk dans merkezi var.Şimdi burada olmayı düşünenlere başımdan geçenleri anlatim gittim biraz bekledikten sonra muyane için aldılar doktor ve yanında yardm için bayan vardı sonra doktor evet sende kıl dönmesi var dedi operasyona geçelim mi dedi bende tabi dedim sonra ilk önce orayı traş etti aslında ben temizleyip gelmiştim ama o genede etti daha sonra uyuşturucuyu deliklere vurdu burda biraz acıdı ama o kadarda olcak ondan sonra ben yüzüstü şekilde yatarken onlar işlemi yaptılar hiç acı hissetmedim biraz değişik hissettim mesela hortum gibi bişeyi oraya sokup kanı çekti galiba öyle bişey hissettim ben daha sonra pansuman yapıp oraya içeri geçin bekleyin 15 dk sonra biz sizi gene çağırcaz pansumana bakmak için dedi ben içeri geçtim içerde bi bey vardı oda biraz endişeleniyormuş dedim ona hiç korkmayın çok rahat sonra onu aldılar ben o ara gazete okudum ve tv izledim o çıktıktan sonra benim pansumana tekrar bakıp beni gönderdiler sonuç olarak ben çok memnun kaldım doktor çarşambaya kadar pansuman orda kalsın ve o zamana kadar duş alma dedi antibiyotik ile ağrı kesici yazdı ssklı olarak 390 ytl verdim tekrak gelmene gerek yok dedi pansuman için ancak 2-3 ay içinde aynı şikayetler olursa dedi gelirsin dedi gidicek olanlara tavsiye ederim 20 lik dişimi çektirirken bile daha çok zorlanmıştım şu an çok az ağrım var ama hissetmiyorum bile ayrıca doktor o bölgeyi çok temiz tutmam gerektiğini sölledi tuvalete çıkabilirmiyim dedim tabiki dedi medicalartı forum sayesinde öğrendim bu konuda yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim

bende o gün oradaydım..havaalanında taksiyle yeşilyurt ışıklarda indim sipahioğlu caddesi sonunda medicalart karşıma çıktı... benimki biraz ağır vaka olduğı için neşter yedim.. 4 uyuşturma işine yarayan iğnelerden biri acıttı..Atilla bey orası iltihaplı bölge olduğu için acıtır dedi...öncelikle biliyordum neşter yiyeceğimi o kadar emindim içim rahatladı en azından hastalıklı bölgeden kurtuldum..doktorumuz süperdi..yapmadan önce herşeyi anlatacam dedi kesme hariçinde herşeyi anllattı..ben farkına vardığımda küçük operasyon bitmişti..hatta atilla beye dedim şimdi parmak darbelerini hissediyorum neşteri hissetmeyecekmiyim dedim..dememe kalmamış kesme bitmiş içini kendi yöntemleriyle temizliyormuş.farkına varamadım zaten varsam masada kalırdım....10 dk konuşma bilgi 10dk operasyon 20 dkda bitti.. sonra 10 dk hasta bekleme yerinde bekleyin dedi..pansumana bakıldı..30dk sonra dışarıdayım..ilk gün rahat dolaştım sorun olmadı ama 2. gün neşter yediğim için biraz zorlandım şu an kalçam kendine yeni yeni geliyor:D kalçanın bu kadar önemli bir bölge :) olduğunu şimdi anladım gülerken hapşırırken kalkerken otururken o bölge etkileniyor..ama şuan iyiyim..soru sormak isteyen varsa seve seve cevaplarım.. şimdi tek önemli olay orada kıl bırakmamak...gerisi yalanmış.. Allah düşmanıma vermesin diyeceğim bir illet..okadar cektim yani..

bu forumda öğrendim medicalartı çok teşekkürler.. Op.Dr.Atilla KAYA çok çok teşekkürler.. en ince ayrıntısına kadar anlattı bilgi verdi sanki ben ilk hastasıymışım gibi davrandı teşekkürler..

• hocam çok geçmiş olsun. Merak ettiğim birkaç soru var. Cavaplarsanız sevinirim
    1- Operasyondan önce kalçanıza yayılan ve ayağınıza kadar giden bir ağrı varmıydı? Operasyondan sonra bu geçtimi?
    2- O bölgedeki kılları herhangi bir cihaz ile çıkarıyormu. Yoksa aadece içine sıvımı enjekte ediyor.
    3-Sizde fındık büyüklüğünde şişlikler varmıydı. Operasyondan sonra indimi?
    4- Deliklerin giriş bölgelerinin alınabileceği söyleniyor bu sizdede de yapıldımı?
    5- Dikiş atıldımı?

ve şu an nasıl hissediyorsunuz işe yaradımı sizce?

Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: isacubukcu

hocam çok geçmiş olsun. Merak ettiğim birkaç soru var. Cavaplarsanız sevinirim
    1- Operasyondan önce kalçanıza yayılan ve ayağınıza kadar giden bir ağrı varmıydı? Operasyondan sonra bu geçtimi?
    2- O bölgedeki kılları herhangi bir cihaz ile çıkarıyormu. Yoksa aadece içine sıvımı enjekte ediyor.
    3-Sizde fındık büyüklüğünde şişlikler varmıydı. Operasyondan sonra indimi?
    4- Deliklerin giriş bölgelerinin alınabileceği söyleniyor bu sizdede de yapıldımı?
    5- Dikiş atıldımı?

Teşekkürler.

kolaydan zora doğru gideyim..

5)dikiş atıldı.....( doktor kapatsam daha iyi olur dedi açık kalmasın dedi...iltihap tekrar oluşabilir diye ..bende aksini düşünemiyorum zaten hijyen pansuman derdi)

4)evet son ana kadar beklemiyordum neşteri ama ben biraz ağır vaka olduğumu biliyordum giriş deliğini aldı atilla bey..

3)hiç şişlik yoktu..4 sene önce oramı sivilceyi kaşıdığım oynaadığım için belkide inmiştir( kıl dönmesi nedeni burada başlıyor zaten)..ama doktor dedi sende önceden oranda apse oluşmuş dimi dedi bende evet oluşmuştu kaşıdım bilgisizlikten falan dedim.. ama fındık tanesi sivilce değilse tahminimce sorun olmaz .sivilce başa bela..

2)açıldı oram içeriyi bir şey temizliyor cıvık sesler çıkıyor duyuyorum belki kan dedim ama(kanlı birşekilde temizleyemecekleri için kan alınmışdır) galiba o cıvık ses özel temizleme sıvısı olabilir..oranın ayrıntısınıa kadar temizlendiğini hissettim benim anlatımımla anca şu kadar olur>bez içine sokuyolarda dibine kadar temizliyorlar hissi vardı....ama ne olduğunu bilmiyorum..sohbet ede ede bitti..10dk sonra ayaktayım..tahminimce her hastaya neşter vurmuyorlar..bana dedi başlarken sana küçük bir operasyon yapacam giriş deliğini küçüçük bir şekilde alacam dedi..bende bunu bekliyordum zaten...

1)şimdiye kadar hiç öyle bir ağrı olmdı bu illeti yaşadığımdan beri..operasyon sırasındada olmadı...illetin yaşadığım yıllar ve ameliyat sonrası sanki hiç bişey olmamış gibiydi bende..sokakta ve trende iken biraz tansiyonum düştü oda eve gidesiye kadar ara sıra eve gittim yattım hiç bir şeyim kalmadı kalçayı koruma hariçinde...

akıntı iltihap kan varsa dur-ma-yın....gitmesenizde bir süre sonra tak edeceksiniz... iltihap kandan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nburak.com -- 18 Şubat 2009; 12:02:52 >

• quote:

1-2 geçsin anca anlarım...atilla bey kıl dönmeden önceki haline döndürdüm dedi..gerisi senin hijyenin dedi başarı yüzdesi vermem için zaman gerekli bence..en büyük başarı normal ameleyatta kalkmak zor ben medicalartta olduktan sonra operasyon bitti biteli istediğim zaman ayaktayım ve yürüyerbiliyorum..özeti muhtac değilim..şuan 2 gün geçti..gün gün rahatlıyorum kalkmada oturmada..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nburak.com -- 18 Şubat 2009; 12:15:57 >
  • Cevaplar için teşekkürler. Anladığım kadarı ile dışarı çıkarılan bir kıl yok. Nitrat ile yakılıp vucuttan atılması sağlanıyor. Bakalım cumartesi bizde yatacağız Atilla bey'in önüne. Bilgiler için tekrar teşekkürler.
  • gecmıs olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 19 Şubat 2009; 19:39:56 >
  • Atilla bey sen dikişi görmeyeceksin derken ilk anlamamıştım pansumanı açtım..baktım dikiş izi ameleyat izi yok..ilk günkü gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: bd90

Atilla bey sen dikişi görmeyeceksin derken ilk anlamamıştım pansumanı açtım..baktım dikiş izi ameleyat izi yok..ilk günkü gibi

hocam bendede yok atilla bey bana çarşamba al demişti pansumanı ben bugün aldım acaba sizdede otururken filan arada o bölgede azıcık ağrı oluyo mu antibiyotik olarak sizede mi corpit verdi ben onu içiyorum şu an ağrı kesici olarakta aprol fort verdi ondan 3 tane içtim şimdi içtim yatmadan önce 1 tane

• quote:

Orjinalden alıntı: uguroz89

quote:

Atilla bey sen dikişi görmeyeceksin derken ilk anlamamıştım pansumanı açtım..baktım dikiş izi ameleyat izi yok..ilk günkü gibi

hocam bendede yok atilla bey bana çarşamba al demişti pansumanı ben bugün aldım acaba sizdede otururken filan arada o bölgede azıcık ağrı oluyo mu antibiyotik olarak sizede mi corpit verdi ben onu içiyorum şu an ağrı kesici olarakta aprol fort verdi ondan 3 tane içtim şimdi içtim yatmadan önce 1 tane

dediğin gibi ağrı oldu 3 gün yattım kalktım oturamadım..bu gün iyiyim..yavaş yavaş rahat oturuyorum..ilaç aynı..antibiyotik bitesiye kadar 12 saatte bir kullanacam diğeri kımızı renkli hapı ağrırsa kullanıyorum...geçmiş olsun..

• @isacubukcu hocam nasıl geçti operasyon? kaç günde normale dönebildiniz? pansuman için tekrar gittiniz mi hastaneye?

bende medicalarttan perşembe gününe randevu aldım. bu gümüş nitrat yöntemini yapan 2 farklı yer daha buldum ama maddi açıdan medicalart en avantajlısı.
  • Beyler korkulacak hiç bir şey yok.Bazı kişiler tanıyorum 4 senedir bu illetla yaşıyor.Asıl o kişilerin korkması lazım çünkü zaman ilerledikçe ve sizde aldırmadıysanız tehlike oluşturabiliyor.Ben 1 sene nasıl yaşamışım içimdeki o buyuk parça ile hayret ettim.Gerçi benden önceki ameliyattaki kızdan portakal gibi parça çıktı ama Ameliyat çok kolay,en basit ameliyatlardan biri çünkü kaba et ile oynuyor adamlar,açık bir ameliyat değil örneğin bağırsak ya da mide ameliyatı gibi.Ancak sonrası biraz zor 1 hafta kadar o da,çünkü oturmanıza mani oluyor dikişlerden dolayı.ben 6 gün yattım fazladan vurulan iğnenin yaptığı baş ağrısı nedeni ile,6.günün sonunda 10 gün boyunca dikişlerimde okula gittim hatta dışarı bile çıktım.Ancak dikişlerin alınması çok acıttı,resmen yandı popom yaw

• selam,

dediğim gibi cumartesi gittim medicalarta. Atilla bey pek ilgili gibi gelmedi bana bilmiyorum neyse. Hemen baktı malum yere operasyona başlayalımmı diye sordu başla dedim. 5 10 dakikada bişiler yaptı kalktım. Operasyondan önce ağrılı şişlik vardı operasyondan sonrada aynı şişlik olduğu yerde duruyor. Giriş deliklerini almış amam ben herhangi bir dikiş göremedim. Şu an 4 gün ve doüru düzgün oturamıyorum o kısmın üstüne. Ama ilk günden itibaren normal günlük ihtiyaçlarınızı kimsye muhtaç olmadan giderebiliyorsunuz. Hatta işe bile gidebilirsiniz ama 2 gün yatmak daha iyi kanımca. Pansuman olayı yok doktorun ilk yaptığı sargı 2 gün sonra çıkartılıyor. Sonra kaldığınız yerden devam. Dediğim gibi ben bu operasyondan bişi anlamadım. Söylediğine göre içerisini boşalttı fakat bendeki ağrılı şişlik hala duruyor. Umarım bu operasyonu geçirenlerin kıl dönmesi tekrarlamaz. Tabi %90 bize bağlı bu ama yapılan operasyon beni memnun etmedi açıkcası. Umarım biran önce kurtulursunuz.

quote:

Orjinalden alıntı: quaking

@isacubukcu hocam nasıl geçti operasyon? kaç günde normale dönebildiniz? pansuman için tekrar gittiniz mi hastaneye?

bende medicalarttan perşembe gününe randevu aldım. bu gümüş nitrat yöntemini yapan 2 farklı yer daha buldum ama maddi açıdan medicalart en avantajlısı.

• 1 hafta oldum ağrım kalmadı kalça üstüne oturabilecek yatabilecek durumda maç bile yapabilecek durumdayım ama kan olur demişti atilla bey şuan kapanmasını bekliyorum..kapanasaya kadar akan kan ii oranın sağlığı açısından ama iç camaşırı durumu? ...dediğim gibi dört gözle bekliyorum kapanmsını.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nburak.com -- 24 Şubat 2009; 21:54:52 >
  • quote:

1 hafta oldum ağrım kalmadı kalça üstüne oturabilecek yatabilecek durumda maç bile yapabilecek durumdayım ama kan olur demişti atilla bey şuan kapanmasını bekliyorum..kapanasaya kadar akan kan ii oranın sağlığı açısından ama iç camaşırı durumu? ...dediğim gibi dört gözle bekliyorum kapanmsını.....

Benim 2 ay oluyor ama şu günlerde oturdugum zaman bazen bir acı hissediyorum ve bu acının çıkartılan dikişlerden birinin çıktıgı yerdeki acı olarak düşünüyorum çünkü bir keresinde dikişelri zorlamısdım ve sol ortadaki dikiş acımısdı.Dikiş çıkdı hala aynı yer acıyor
  • quote:

1 hafta oldum ağrım kalmadı kalça üstüne oturabilecek yatabilecek durumda maç bile yapabilecek durumdayım ama kan olur demişti atilla bey şuan kapanmasını bekliyorum..kapanasaya kadar akan kan ii oranın sağlığı açısından ama iç camaşırı durumu? ...dediğim gibi dört gözle bekliyorum kapanmsını.....

aynı şekilde kanama bende de var o açık bölgede tekrarlanabilir diye endişeleniyorum. siz sargıyla o bölgeyi koruyor musunuz yoksa açık halde mi bırakıyorsunuz?

sivilcede aynı şekilde duruyor sadece ucunu kesmiş, apsesini almış.ordanda hafif kanama oluyor sizde de böyle mi acaba?
  • Valla aynı şekilde bende de kanama var. Ama demişti zaten kanama olacak diye. Ancak bendeki şişlik indi. Deliklerden biri holloş gibi açık görebiliyorum. Kesilerde tam kapanmadı. Ben herhangi bir pasuman yada herhangi bir şekilde kesinin üzerini kapatmıyorum. Temiz tutmaya çalışıyorum. Kapatsakmı gazlı bezle felan acaba?
  • quote:

Valla aynı şekilde bende de kanama var. Ama demişti zaten kanama olacak diye. Ancak bendeki şişlik indi. Deliklerden biri holloş gibi açık görebiliyorum. Kesilerde tam kapanmadı. Ben herhangi bir pasuman yada herhangi bir şekilde kesinin üzerini kapatmıyorum. Temiz tutmaya çalışıyorum. Kapatsakmı gazlı bezle felan acaba?

Kapat tabi dostum,orayı bir güzel pansumanla temizledikten sonra,üstünü gazlı bezle kapat
  • tam 2 hafta oldu kanıyordu baya durdu şuan kanamıyor..sargıyı çıkardıktan sonra hep açık kaldı..6 saatde bir ıslak mendil ile temizledim..şuan kapandı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nburak.com -- 2 Mart 2009; 19:33:51 >
  • geçmiş olsun
    akrabamdada vardı ameliyat oldu geçti
  • benim şaşırdığım kime söylediysen ailesinde mutlaka biri olmuş bu ameleyatı.yaygın baya..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.