Şimdi Ara

KIL DÖNMESİ ACİL (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
1
Favori
103.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim ameliyat olalım 4 ayı geçti hala açıklık kapanmadı sıvı geliyor açtıgı yerden.herhafta pansumana gidiyorum kapanmıyor birtürlü
  • Ben değilde bir arkadaş ameliyat oldu adama acıdım wallaha baya bi spor falan yapamıyormuş... Ameliyat olduktan sonra o bolgeyı mutlaka iyi bir bakım yapmak zorunda oda kuyruk sokumundan oldu ameliyat...

Arkadaşım sana tavsiyem hiç durmadan direk git dokttora o gittikçe büyür dediğin gibi kanser veya başka olasılıklara hatta daha kotu sonuclara yol açabilir hiç durma kalk git doktora.
  • 27 martta ameliyat oldum. Bir gece yattım. Ertesi gün hafiften yürümeye başladım. 3. gün fatihten kadıköye kadar gitttim. Ama adamakıllı 20. günden sonra oturmaya başladım. Korktum birşey olur diye ama sırt üstü falan yatabiliyordum. Şimdi annem ufak bir delik açılmış bi görün istersen dedi. Fırsat bulunca bi görünecem doktora
  • konuyu yeni gördüm... 25 şubatta lazer yöntemi ile ameliyat oldum. lokal anestezi yapıldı. ve ameliyat süresince sadece yanık et kokusu duydum :)
    ameliyattan çıkar çıkmaz sırtüstü 3 saat kadar dinlendirildim ve ameliyat yerinin üstüne buz torbası konuldu.
    akabinde taburcu edilip evime gönderildim. ertesi gün arabamı kullanabilmeye başladım...
    kesinlikle neşterli bir operasyon geçirmeyin... lazer yöntemi ile yapan bir doktor bulun ve hiç ama hiç korkmayın. çekeceğiniz tek ama tek acı lokal anestezi verilirken bir iki defa iğnenin girdiği anı hissetmek... akabinde rahat günler sizi bekliyor.
    ben antalyada çallıdaki meydan tıp polikliğiniğinde oldum. sizlere de çok tavsiye ederim...
  • dostum geçmiş olsun.
    bende bugün farkederek doktora gittim ameliyat dedi.mayıs ayında sınavlarım olması nedeniyle tedirgin yaklaşıyorum.bütün yorumları okudum.lazer amelyatı hakkında biraz daha bilgi verebilirmisin şuan da nasılsın lazer olduktan sonra tekrarlama şansı var mı?..
    (+)ları ve (-)leri nelerdir ve maliyeti nedir dostum?...

herkeze acil şifalar

quote:

Orjinalden alıntı: space_frog

konuyu yeni gördüm... 25 şubatta lazer yöntemi ile ameliyat oldum. lokal anestezi yapıldı. ve ameliyat süresince sadece yanık et kokusu duydum :)
    ameliyattan çıkar çıkmaz sırtüstü 3 saat kadar dinlendirildim ve ameliyat yerinin üstüne buz torbası konuldu.
    akabinde taburcu edilip evime gönderildim. ertesi gün arabamı kullanabilmeye başladım...
    kesinlikle neşterli bir operasyon geçirmeyin... lazer yöntemi ile yapan bir doktor bulun ve hiç ama hiç korkmayın. çekeceğiniz tek ama tek acı lokal anestezi verilirken bir iki defa iğnenin girdiği anı hissetmek... akabinde rahat günler sizi bekliyor.
    ben antalyada çallıdaki meydan tıp polikliğiniğinde oldum. sizlere de çok tavsiye ederim...

• Az sonra okuyacaklarınız gümüş nitrat ile tedavi olmaya uygun olan kişiler içindir. Bunun uyguluğu konusunda mutlaka muayene olmanız gerekmektedir.

1 yıl kadar önce kuyruk sokumunda oluşan ağrıyı pek dikkate alamıştım, çok fazla bilgisayar başında oturduğumdan duruş bozukluğu sebebi ile ağrıyor sandım. Sonra kendi kendine o ağrı geçti.

Ancak geçen ay içinde kuyruk sokumu üzerinde olmaması gereken 2 delik olduğunu farkettim. Daha önce gittiğim doktorların hepsi radikal bir mudahale ile o bölgeyi çıkartmayı ve flep yöntemi ile kaydırmayı uygun buldur. hatta daha ayrıntı verecek olursam Karidakis yöntemi uygulanacaktı.

Uzun uzun internette araştırdım, 15 gün boyunca sabah akşam yurtdışındaki tüm yöntmler de dahil olmak üzere öğrenmediğim yöntem kalmadı.

Korhan Hocam'ın sitesine rastladım ve kendisi ile irtibata geçtim. Muayene olduktan sonra çok ilerlemiş olmayan bir pilodinal sinus olduğunu ve gümüş nitrat tedavi edebileceğini belirtti.

Geçen hafta ilk seansı ve dün de 2. seansı gerçekleştrdik, şu anda içeride hiç bir oluşum kalmadı ve 3. seans ile tedavim sona erecek.

Pilonidal Sinus rahatsızlığı olan kişiler için önerim, sakın ama sakın bir kaç doktora gitmeden hemen bıçak altına yatmayın, iyi araştırın.

Tedavimnin üzerinden yaklaşık olarak 2 ay geçti, şu anda akıntı kesilmiş durumda ve ufak kesi tamamen kapanmak üzere.

Bu yöntem ile tedavi olmaya uygun olan kişiler , operasyon sonrası mutlaka operasyonlu bölgeye çok iyi bakmalı ve yeni kıl girişleri olmaması için azami özen göstermeniz gerekiyor.

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
    Uzmanlık alanları: Genel Cerrahi, Acil Cerrahi, Anorektal Hastalıklar, Endoskopi, Laparoskopik Cerrahi, Meme hastalıkları

Şişli Florence Nightingale Hastanesi,
    Abide-i Hürriyet Cad. No:290, Şişli, İstanbul

Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi,
    Bağdat Cad, No 63, Kızıltoprak, Kadıköy, İstanbul

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi,
    Genel Cerrahi A.D., Çapa, İstanbul

http://www.taviloglu.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civilx -- 1 Haziran 2009; 12:16:54 >

• BU arada medicalart ta tedavi olan arkadaşlar, durumunuz nası. Tedaviniz üzerinden sanırım 3-4 ay geçti.
    Tamamen iyileştiniz mi ?
  • Merhaba. Bu dertten müzdarip arkadaşlarla deneyimimi paylaşmak istiyorum. Ben bayanım ve bu illet bende de yaklaşık 1 yıl önce bilgisayar başında yayılarak oturmak suretiyle çalışırken oluşmaya başladı. Pilonidal sinüs'ün gürbüzlükle ve temizlikle alakalı olduğu düşünülmesine rağmen, bütün gürbüz erkeklerde olmaması ve benim gibi temizliğine dikkat eden kılsız tüysüz insanlarda olması da mümkünmüş yani.

Herneyse, bende herhangi bir şişlik, acı veya akıntı hiç olmadı. Sadece dokununca bile hissedilebilen 3 tane üst üste delik vardı. Önceleri böle bir hastalıktan bihaber olduğum için, ne ki onlar diye bir anlam veremedim ve önceki hayatımda popoma kazık batarak ölmüş olabilirim gibi metafizik düşüncelere daldım. Tabii ailedeki herkese açıp popomu gösterdim, bakın deliklere bakııın diye. Hatta anneme bile sordum altımı bezlediği zamanlarda delikler varmıydı acep diye.

Yaklaşık 1 yıl sonra tekrar meraklandım ve google'da "popoda delikler" şeklinde aradıktan sonra acı gerçekle şoka uğradım. Fakat şişlik, ağrı veya akıntı belirtilerinin hiçbiri yoktu. Ama bariz 3 delikli popodan vardı işte resimlerde, aynı benim popom. 3 hafta önce doktora gittim ve teşhis resmiyete döküldü. Doktor, herhangi bir rahatsızlığım olmasa da denize girdiğimde mikrop kapabileceğimi söyledi. Bu nedenle hemencik ameliyat dedi, keseceğiz poponu. Çünkü elbet bir gün rahatsızlığın başlayacak ve o gün geldiğinde hastalık daha büyük bir bölgeye yayılmış olacak, o zaman poponu daha çok kesmek zorunda kalacağız dedi.

Neticeye gelelim. 3 farklı doktora gösterdim ve 3'ü de ameliyat dedi. Gümüş nitrat ve fenol tedavisini sorduğumda, bir tanesi onlar geçici çözüm, ameliyat kesin çözüm dedi. Diğeri ise alternatif tedavi ama kanserojen madde ile yapıldığı için biz uygulamıyoruz dedi.

Herneyse, yediğimiz domateste bile kanserojen madde var diye kendimi avutup, medicalart'tan randevu aldım. Doktor baktı ve hemen 10 dakikada halletti. Önce uyuşturmak için 3-4 kere o bölgeye iğne yaptı, o da çok acımadı zaten. Sonrasında da kesme biçme işlemini hiç hissetmedim. Sadece o kısmı temizlerken kazınmasını biraz hissettim. O da varla yok arası, acı verici değildi. Alttaki büyük deliği aldı ve onun üstündeki iki minik deliği küçük bir kesiyle açtı. Kesmesinin nedeni ise içinde birşey kalmadığına emin olmak içinmiş. Sonrada eriyebilir dikiş attı. Bugünle beraber bu operasyonu geçireli tam 7 gün oldu ve şuanda kesilen kısım ve delik tamamen kapanmış durumda. Hatta üstü kabuk bile bağlamış. Operasyonun yapıldığı ve ertesi gün biraz oturduğumda o kısım sızlıyordu ama ilk 2 gün dinlenince 3. gün ceylan gibi hoplayıp zıplayıverdim. Öbür arkadaşların anlattığı gibi herhangi bir kanama olmadı.

Tabii, bu tedavi daha başlangıç seviyesinde olan ağır olmayan vakalarda uygulanıyor ve işe yarıyor. Mesela 5 delikten fazla varsa ve aralarındaki mesafe 7-8 cm'den uzunsa sanırım tedaviyi uygulamıyorlar başarılı olmayacağı için. Neyse umarım anlattıklarım birinin işine yarar. Çünkü ne kadar stresli bir süreç olduğunu yaşayınca anladım. Bitince rahatlıyor insan.

• Herkese geçmiş olsun.

Aynı sorun bende de var, insan forumda yazılanları okuyup ortak buldukça rahatlıyor galiba

Apse nedeniyle şu an operasyon yapılamıyor bana. Ağustosu bekliyorum ve bir taraftan apseydi iltihaptı pansumandı uğraşıyorum. Medical art ve numune hastanesinde muayene oldum. Medical art da atilla hoca yönteme uygun olduğumu gümüş nitrat uygulayabileceklerini söyledi niyetim oraya gitmekten yana. Numunedeki cerrahlara sorsanız ameliyat şart, kapalı ameliyat uygulayabiliriz diyorlar.

Ağustosta eğer apse de düzelirse medical art' a tekrar gideceğim, artık ne olacaksa olsun...
  • perşembe günü medical art 'da atilla hoca tarafından ameliyat edildim.ameliyat değil aslında küçük bir operasyon.Kocaeli izmit de oturuyorum.gittim operasyon bitti kalktım yürüdüm hatta koştum.otobüse bindim izmite geri döndüm.bugün bandajı çıkardım.oturuyorum eğiliyorum araba kullanıyorum.tuvalet problemi sıfır.operasyondan önce nasılsam öyleyim.akıntı yok kan yok ağrı yok.sadece üzerine çok ağırlık verdiğim zaman ufak bir sızı var.elinize iğne batsa 3 gün acıyor. çok normal bence.Gidin atilla beye görünün.Hemen ameliyat kararını verip 2 ay yatalak olup 6 aya kadar pansuman süresi riskini yada o ızdırap günlerini çekmeyin.tabi rahatsızlığınız atilla beyin uyguladığı yönteme uygunsa.Buna en iyi o karar verir.Temizliğime ve oradaki kıl birikmelerine karşı dikkatli olmamı devamlı temiz tutmamı söyledi.Olası bir iltahap yada mikrobik duruma karşı bir antibiyotik yazdı.Arkadaşlar kafanız karışmasın.tıp ilerliyor fakat her doktor,her cerrah yada her sağlık kurumu maalesef bu ilerlemeleri takip edemiyor veya uygulamaya geç başlıyor.Atilla bey'in uyguladığı yöntem şuan fırat üniversitesi hastanesinde de uygulanıyor.evet kesin ameliyat zorunluluğu olan hastalar olabilir fakat bu gıcık hastalığı ilerletmeden kurtulmanın yolu gerçekten çok basitmiş..Gerçi daha 3 gün oldu önümüzdeki günler ne göstericek bilmiyorum.hepsini yazıcam buraya.bu hastalığın tedavisinde her yöntem sonuca gidebiliyor anladığım kadarıyla.Ortak ve önemli nokta ameliyat sonrası aşamda temizliğe dikkat etmek.Oldu bitti dersen ve önemsemezsen nükseder.Her müdehale şekilinde nüks etme şansı var.korkuya gerek yok.olası bir durumda atilla bey 2. hatta 3. tedaviyi ücretsiz yapacağını fakat temizliğe full time dikkat edilirse gerek kalmayacağını, %90 başarılı olacağını söyledi.sorularınızı yanıtlamaya hazırım.herkese geçmiş olsun..

• PHYSCO banada 1 ay sonraya gün verdi atilla hoca burdan medicalartta gümüş nitrat tekniği ile ameliyat olan arkadaşlar nasıl memnunmusunuz. Benimkisi başlangıç kıl dönmesi büroda çalışıyorum oturmaktan oluyor bu illet. nasıl kurtulcaz bilmiyom .bide çok acı varmı kaç iğne yapıyor bana önerirmisiniz bu tekniği bu teknik geçicimi yoksa kalıcı bi çözüm mü.
  • ben aralığın birinde olmuştum8 ay geçti üzerinden hala açık bırakılan delik kapanmadı:S
  • benim atilla hocaya tedavi olalı 2 ay olacak. dikiş izi bile neredeyse kalmadı. sadece toplu iğne başı kadar bir delik var o da sanırım dikişlerden dolayı. onun dışında hiçbir sorun yok
  • Atilla bey'e ameliyat olanlar işlem hakkında bilgi verebilir misiniz? yani acı ağrı hissediliyor mu doktor oraya müdahale ederken? kıpırdamadan durmak mümkün mü?:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orgeneral

Arkadaşlar kilo vermenizi şiddetle tavsiye ederim. Kıl dönmesi sadece şişmanlarda oluyor. Şuan kıl dönmesi olupta apse yaşayan birisi ideal kilosuna döndüğünde görecek ki hiç bir sorunu kalmamış o bölgede.

Hocam selamlar,ameliyatı olalı 1 seneyi geçti,ben ameliyattan beri spor yapıyorum 1 senedir,önce 6-7kg verdim,simdi ise body yaptıgımdan 4-5kg geri aldım.Kilo ile ilgisini anlayamadım bu olayın.Arkadaslarımızdan biri 2002de oldugunu ve 2006 da tekrarladıgını yazmıs,acaba bende de 2-3 sene ıcınde tekrarlarmı , ayda 1 defa tuy dokucu kremle ter temız yapıyorum gerci ama..
  • arkadaşlar yazmıştım ama tekrarlıyayım... açık ameliyat olmayın. araştırın muhakkak. lazer ile operasyon yapılabiliyor. tek derdi iki hafta süresince günlük pansuman yaptırmanız, ama ağrı yok sızı yok vs. ameliyattan çıktığımda götürüp sırtüstü yatırdılar şaşırdım. ertesi gün araba kullandığımda ise herkes şaşırdı...
    antalya' da çallı' da meydan tıp merkezinde Proktolog (bu işin uzmanına bu deniyor) Ahmet bey var.
    kendisi literatüre ilk kez kendisinin uyguladığı ameliyatlar ile girmiş birisi.

herkese acil şifalar diliyorum Allah'tan.

not: ameliyatsız geçen bir dert değil. kılı bir şekilde çıkarsanızda, folik midir nedir (sanırım kök kısmı oluyor) orası alınmadan düzelmeyen bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: space_frog

arkadaşlar yazmıştım ama tekrarlıyayım... açık ameliyat olmayın. araştırın muhakkak. lazer ile operasyon yapılabiliyor. tek derdi iki hafta süresince günlük pansuman yaptırmanız, ama ağrı yok sızı yok vs. ameliyattan çıktığımda götürüp sırtüstü yatırdılar şaşırdım. ertesi gün araba kullandığımda ise herkes şaşırdı...
    antalya' da çallı' da meydan tıp merkezinde Proktolog (bu işin uzmanına bu deniyor) Ahmet bey var.
    kendisi literatüre ilk kez kendisinin uyguladığı ameliyatlar ile girmiş birisi.

herkese acil şifalar diliyorum Allah'tan.

not: ameliyatsız geçen bir dert değil. kılı bir şekilde çıkarsanızda, folik midir nedir (sanırım kök kısmı oluyor) orası alınmadan düzelmeyen bir durum.

İzmir'de ameliyat olan var mı acaba ?

• herkese geçmiş olsun arkadaşlar.bu hastalıkla yaklaşık bi 6 7 aydırda ben uğraşıyorum anlatıldığı gibi o süreçleri bende yaşadım.doktor 2 dkk da ameliyat dedi yurt dışında olduğum için operasyon o sıralar sıkıntıydı.

kimsenin başına geldimi duyan oldumu bilmiyorum ama bende çok şaşkınım

hafif irilikteki şişkinliğin altında ,deliklerden en genişi bulunuyordu.kontrol ettiğimde ise aa dedim heralde yara falan kabuk bağladı alıyım.herneyse.baktığımda ise ne ağrı ne sızı tamamen tepkisiz enteresean bi cisim.

halen yara kabuğu sandığım bu şeyi alıyım dediğimde çekip gelmesini beklerken gerisi gelmez bi halde :) o kıl yumağını çıkartmış oldum hayretlerdeyim halen.

ameliyatla çıkan kıl yumağı nasıl olurda o şekilde ordan çıkartılabilir anlayabilmiş değilim.

ozaman doktorların çıkartması gereken kütleyi ben çıkarttım.ameliyatada gerek yok ozaman.çıkarttığım ise küçük tüycükler değil bildiğiniz sarmal bir şeklde kablo gibi uzn ve kalabalık kıl grubuydu.kendimi baya kötü hissettim geçti şimdi allaha şükürde bu nedir anlayamadım gerçekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: aligcan

herkese geçmiş olsun arkadaşlar.bu hastalıkla yaklaşık bi 6 7 aydırda ben uğraşıyorum anlatıldığı gibi o süreçleri bende yaşadım.doktor 2 dkk da ameliyat dedi yurt dışında olduğum için operasyon o sıralar sıkıntıydı.

kimsenin başına geldimi duyan oldumu bilmiyorum ama bende çok şaşkınım

hafif irilikteki şişkinliğin altında ,deliklerden en genişi bulunuyordu.kontrol ettiğimde ise aa dedim heralde yara falan kabuk bağladı alıyım.herneyse.baktığımda ise ne ağrı ne sızı tamamen tepkisiz enteresean bi cisim.

halen yara kabuğu sandığım bu şeyi alıyım dediğimde çekip gelmesini beklerken gerisi gelmez bi halde :) o kıl yumağını çıkartmış oldum hayretlerdeyim halen.

ameliyatla çıkan kıl yumağı nasıl olurda o şekilde ordan çıkartılabilir anlayabilmiş değilim.

ozaman doktorların çıkartması gereken kütleyi ben çıkarttım.ameliyatada gerek yok ozaman.çıkarttığım ise küçük tüycükler değil bildiğiniz sarmal bir şeklde kablo gibi uzn ve kalabalık kıl grubuydu.kendimi baya kötü hissettim geçti şimdi allaha şükürde bu nedir anlayamadım gerçekten.

Geçen birşey yok sadece bir kısım kılı elinde çıkartmışsın içerisi çok daha fazla kıl dolu.. Doktora git tamamen kurtul.

• allah izin verirse artık yaza.türkiyeye döner dönmez operasyona.
    peki bu yaşadığım tecrübeyi daha önce yaşayan arkadaşlar varmı.varsa nasıl ne boyutta
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.