Şimdi Ara

Kılıçdar ve hdp tayfası geleceğimizi bitirdi, Mansur aday olsaydı tek turda bitecekti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
3
Favori
11.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
141 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi de, bu sefer bir kaç yılda forumun ezik gençlerin ve gençliğini yaşayamamış orta yaşların ağlamasını göreceğiz. Olum salın lan şu siyaseti, ezikliğinizi başkalarına yıkıp ağlamayı bırakın gidin kız arkadaşlarınızın dekoltesinde ağlayın bre saplar. Az hobi filan konuşulsun şurada eskisi gibi. Sürekli uzayan perdeler falan konuşulsun. Hadi dağılsın herkes.

• Hala Dedem senden razıyızcı gerçeklikten kopuk romantik seçmen yüzünden sonraki seçimler de kaybedilecektir. 12 seçim kaybeden adamın peşinden koyun gibi giden bu halktan adam olmaz.

• Hobi edinecek para mı var 80 IQlu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaLpazan kullanıcısına yanıt

Hahh sazan gelmiş. Hiç ıskalamam. Sende yoksa olanları meşgul etme. İkileyin bi. Sefil ve yüksek IQ/n ile sevişmeye devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 28 Mayıs 2023; 23:28:12 >
  • Bu forum günden güne çöpe dönüyor. Birilerine hakaret etmeden iki kelime eden nadirdir.

Bırakmaya vakti çoktan gelmişti. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KK 48 aldıysa Yavaş ya da İmamoğlu banko 50'nin üzerinde alırdı. KK ve saz ekibi sırf kendi egoları için ülkenin 5 senesini sattı.

• Ya adam kendisi hiçbir zaman istemedi cumhurbaşkanlığına oynamaya hala aday olmalıydı demek saçma. Yavaş maksimum belediye başkanı olabilecek bir siyasetçi daha fazlası değil.

• adnansetek kullanıcısına yanıt

Hitabet oy getirseydi, senin yaşın gereği bilemezsin, Bir Osman Bölük başı vardı. Meydanları tarak dişi gibi doldururdu, hitabeti o kadar güçlüy di ki, hiç bir politikacı karşısına almak istemezdi. O kadar kalabalıkları topla, oy yok.Şu tarihi sözün ona ait olduğu söylenir."...Ey bilm mem nerenin ne... evlatları, şakşaklar bana, oylar kel kafaya. Hani şu iyip ten ayrılan Ağırali oğlu vardı, şu an meclisteki hiç bir vekil, politikacı konuşmada eline su dökemez. Ancak, konuşmak başka oy almak başka. orada farklı etkenler söz konusu. Mansur'un konuşması değil, halktaki adı,halktaki güveni oy getircekti. Konuşmada sayın Kılıçtaroğluda çok iyi olduğu halde, oya tekabül etmiyor.

• Bu Mansur abartısını anlamıyorum ben de. Yahu adam Beypazarı'nı bile kazanamıyor hala Mansur da Mansur. En doğru aday Ekrem olmalıydı. Mansur'un 1 kere pazar ziyareti yapıp halka indiğini bile görmedim. Devamlı aynı esnaf alanlarını ziyaret ediyor. Mesela daha 1 kere Mamak'a Keçiören'e Altındağ'a gitmemiştir. Adamın enerjisi yok.

• Arkadaşlar KK'ya tepki gösteriyorsunuz ama en çok zorlayan aday o oldu. Ayrıca Karadeniz , İç Anadolu ve Deprem Bölgesi seçmeninin durumu ortada. Biraz da seçmene bir şey demek gerekmez mi? Adama etmedikleri kara propaganda , medya engellemesi , montaj ve iftira kalmadı.

Diğerleri aday gösterilse idi onlara da aynı şey olmayacak mıydı sizce? Olaya objektif bakmalıyız biraz. Belli bölge seçmenleri herşeyden uzak , 1-2 kanal izleyicisi sadece. Hatta ve hatta çoğu , kahvede konuşulan veya komşusundan duyduğu şeylere biat ediyor. A haber veya Atv ile besleniyor. Burada kesinlikle adil bir seçim yoktu.

İmamoğlu ve Yavaş konusuna gelirsek , bu iki başkanı da aday gösterememe sebebinin ben belediye meclisindeki çoğunluğun kendilerinde olmamalarına bağlıyorum. Çünkü Cumhurbaşkanı adayı olduklarında , istifa etmeleri gerekecekti. Dolayısıyla ilgili belediyede başkan kalmayacağı için , belediye iç meclisinde seçim yapılacaktı ve çoğunluk cumhur ittifakına ait olduğu için belediye bu yolla el değiştirecekti.

Evet bende çok istiyordum değişim ama eldeki durum bu. Ah vah etmek çözüm olmayacak. Önümüzde yerel seçim var ve buna o kadar sıkı çalışılmalı ki hem belediye başkanlığını hem de belediye iç meclisini almalılar. Sonrasında zaten emin olun ki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi erken olacaktır. Çünkü ekonomik buhran ortada. Ve kendi kurdukları bomba , kendi ellerine düştü. Bu saatten sonra ulaşılamayan seçmene ulaşılmalı. Şimdiden 2024 yerel seçimlerine hazırlık yapılmalı. Gerekirse mahalle mahalle , sokak sokak çalışma yapılmalı. %48-%52 aslında rüzgarı çok kolay değişebilecek oranlar. Ama ekonomik ve sosyal çöküş maalesef devam edecektir. Buna hepimiz hazırlıklı olmalıyız.

Şirketlerin döviz bulamaması,

Sermaye kontrolü,

Kısa vadeli dış borcun 200 milyar $ seviyesinde olması sebebiyle dolaylı ve dolaysız vergilerin artması,

Gelir vergilerinin artması,

ÖTV'nin daha bir çok kalem ürüne entegre edilmesi ve mevcutlardaki oranlarının arttırılması

ve birçok sonuç biz vatandaşları bekliyor. Ben oy verenlerin yüzüne her gün ama her gün gerekeni söyleyeceğim. Akrabam veya ailem farketmez. Buna sebep olan herkes , söylemlerime de katlanmalı. Susmak çözüm değil. Konuşmak gerek.

Umarım hepimiz hakkında iyisi , güzeli , hayırlısı olur. Özellikle de canım vatanım hakkında...

• Gençliğimizi çaldınız tepki göstermeyip biat edenlere hakkımı helal etmiyorum.

• Savunanlar partili, illa çıkarları ve maaşları var. Kimse bu akıl tutulmasını normal karşılayamaz. Daha depremden önce kaybettiği seçimi adama hediye etmek için girmedikleri şekil kalmadı. rte ye savunanlara troll diyorlar utanmadan. Sizden daha iyi troll mü var memlekette! Rendeciler bari kazananı besliyor, siz kaybedenin peşinden milleti sürüklemeye çalışıyorsunuz ahsahshshshsshshshsj

hdpyle ve siyasal islamcı kankalarınla başarılarına devam et pirom.

• Kılıçdaroğlunda, çizdiği mütevazi profilinin aksine, inanılmaz bir koltuk hırsı var. Sessizce parti içi muhalefeti yok etti ve kendini sağlama aldı. Bundan sonra işi daha zor ama zorla kaldırılmadıkça kalkmayacak göründüğü kadarıyla. Ha en kuvvetli alternatif İmamoğlu. İmamoğlu'nda onu yenecek potansiyel var ama kk mı daha kötü İmamoğlu mu bilemedim. İkisi de çok yapay geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 29 Mayıs 2023; 0:41:57 >
  • Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt
    Öyle deme kanka, Muharrem İnce oy bölüyor. Kemal dedem tek olarak seçime girse kazanır 60%'la. İnce çekilsin.

Puhaaaaa :D

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • serafon kullanıcısına yanıt

Koltuk hırsı olmayanın siyasette işi ne ki? sanki İmamoğlu'nun yok, belediye başkanı seçildiği günden beri İstanbul'dan çok diğer şehirlerde geziyor. Her siyasetçi seçilmek ister bu normal birşey. Fakat İmamoğlu'na koltuğu bıraksa bile seçilir miydi gerçekleşmeden bilemeyiz. Sonuçta İnce'de zamanında kesin alır gözü ile bakılıyordu genç,atik,ağzı da laf yapan birisi ama kaybetti. Siyaset böyle birşey.

• MyLevi2 M kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/profil/236364

3-5 tane daha hesap açsaydın.  

• çiğküfte Ç kullanıcısına yanıt

Buranın baş trollerinden biri de bu

• antizero kullanıcısına yanıt

Ekrem belki Kılıçdaroğlu kadar bile oy alamayabilirdi. Yukarda bir arkadaş doğru tespitlerde bulunmuş hitabet konusunda. Olay hitabeti falan çoktan geçmiş durumdaydı. Hep anlatmaya çalıştım, halka inmeden çalışmadan falan halkın güvenini kazanamazsın. Bana anlatsana ne bekliyordunuz bu Ekremden, ne yaptı kendisi? Şimdi bu adam Chp başkanlığını istiyorsa belediyede var gücüyle çalışmalı, halka inmeli. Sonra gerisi gelecektir. Siz yine dua edin İstanbulda bu kadar oy aldı. Eline geçen fırsatı değerlendiremediği gibi, bunun Chp ye bile zararı oldu. Neyse...

Muhalefet hata yaptı, sürekli eriyen milliyetçi kanadın oyları bile yanlış muhalif politikalar yüzünden yükselişe geçti. Son iki hafta KK birşeyler yapmaya çalıştı ama olmadı.

Lafın kısası, içinden çıkılmaz boyuttaki mülteci konusunda, hdp meselesinde net olamadı muhalefet. Chp den hep kısık sesler geldi, net duruş sergileyemedi. Karasız seçmen bunu affetmedi.

Umutsuz olmak istemiyorum ama ülke şimdi çok zor bir sürece girdi, çok çok yazık oldu.

• Kimse kendini kandirmasin. Sorun Kılıçdaroğlu vs. değil. Bu millet daha önce İnce'ye de oy vermedi. İmamoğlu ya da Mansur aday olsaydı sonuc yine ayni olurdu. Mesela İmamoğlu aday olsaydi "Rum torunu, Yunanlı, Yunanlilar ona bizden diyor" vs. gibi iftiralar atilacak ve Anadolu insanı yine oy vermeyecekti. Mansur aday olsa baska bir kirli propaganda yapilacak ve o da oy alamayacakti.

• Adil olmak zorundalar.

Bu kadar üzülmenizin hiçbir anlamı olmayacak. 5 sene dediğin "gelir geçer". 21 sene içerisinde CHP'ye verilen destek son çeyrekte açık bir artış göstermekte.

Erdoğan, orada icraatini konuşturuyor fakat seçmenin karşısında olduğu zaman hiçbir aday için minnet duygusu işe yaramaz. Sonuçta görevini yapması için getiriliyor. Bunun yavaş yavaş farkına varılmaya başlanıyor. RTE istediği kadar ülkenin ayarlarıyla oynasın, seçmen kaybına sebep olduğu bir regresyonu durduramıyor. Bunu isteseydi en başta yapardı. Ne var ki ülkenin geleceğinin kimin elinde olduğu ortada.

Toplumun nabzını ölçerken anket şirketlerinin rasyonel olmayan tahminlerine güveniyor. O halde bu kitle azalması niye diye sorarsanız, çeşitli faktörler derim. Bakınız; bu durum gittikçe AKP'de çözülmeye sebep oluyor ve bu bariz bellidir.

"Alice Harikalar Diyarı'nda" dizisini seyrettiyseniz ikinci sezonda bir oyun var. Bu oyunda ebelenen diğer tarafa geçer ve takımlar da diğer takımların kalelerine dokunarak puan kazanır. Oyunun ikinci yarısında baskın takımın kaptanı ebeledikleri oyunculara bir teklif sunar ve kendlerinin baskın takım olduklarını söyleyerek ebelendikleri zaman hayatlarına karşılık karşı takımın lehine oynamamalarını söylüyor.

Bu oyun bitmiş olabilir. Fakat RTE kazanmış olsa bile, çoğunluk olsa bile kaybettiği bir şey var: liyakat. Bu durum, egemenlik anlayışını etkiler. İşte bu tekifi o kadar fos çıktı ki %50'yi anca geçti.Artan seçmen kitlesine ve Sinan Oğan'ın hükümeti desteklemesine rağmen. Demek ki Sinan Oğan, kendi kesimine kulak kabartmakta zorlanmış., bir teklif almış ya da şatafata tutulmuş.. Belki. Medyada tarihi falan diyorlar fakat İnce'nin de belirttiği gibi bu bir balon Pirus zaferi. Bu şekilde devam edilirse olacak bellidir. Muhalefete oy verilecek kadar, seçmen kaybedecek kadar düşmanlıklar toplayacaklar. Fakat düşmanlıkların ise kendi taraflarına geçeceğinin garantisini veremez.

Şimdi liyakat denilebiliyorsa denilsin. Bu liyakatçi anlayışı garanti kabul etmemenin bir tezahürüdür. Evet, insanların seçme hakkı vardır ve bu konuda deprem bölgesinin RTE'ye oy vermiş olmalarını kınanamaz olarak kabul etmiyorum. İnsanlar yardım için seferberlik ederken yardımların geri alınması ve gönderilmesi neyin garantisi? Devlet mi bakacak onlara? Devlet yine bizim cebimizden alıp onlara verecek, bize de dolar kuru olarak geri dönecek. 2023 senesindeyiz. 2023<1999! Eğer ki bu baskın seçmen bu bölgede 24 senenin daha gerisinden yaşıyorsa ben karışmam. Lacivert de bir renktir yani...

Kapital kurguların toplumun düzenini baskılamasının azalması beklenmektedir.Yine egemenlik RTE'de olsa da kitle kaybı yaşayan, toplumun nabzını dinleyerek ülkeyi yöneten bir CB için kayda değer değildir. Bu bakımdan da deprem bölgesindekileri muhalif kesimler öteleseler de bu süreç içinde hak kazanılan bir konu var. O da insanları siyasi tercihlerinden dolayı önyargılı yaklaşma konusunda bir temkinin oluşması. Bu konuda AKP önemli bir dezavantaj içerisinde. "Ne olabilir ki?" demeyin. Çok şey. %52'lik bir oran ile seçmenden fazla bir iktidar tabanını temsil edebilecek hadde sahip değiller.

AKP saltanatının olduğu her yerde kendincilik yapmamayı öğrenecekler. Liyakatsiz yaşamanın ne olduğunu, vatandaş olmanın ne demek olduğunu öğrenecekler. Ögrenmiyorlarsa ortam bellidir. Ortalığı yakıp yıkmak kimsenin maddiyatına fayda değildir.

Muhalefet değil; iktidar nerede hata yaptığını düşünmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HardcoreLock -- 30 Mayıs 2023; 5:27:50 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.