Şimdi Ara

[kilitlenebilir] 1991 Mazda 323'e karşı 2005 Fiat Palio (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tabikide mazda. Ayrıca Palio 1.9 Değil :D 1.2
  • quote:

Orijinalden alıntı: - - Stalker - -

tabikide mazda. Ayrıca Palio 1.9 Değil :D 1.2

palio 1.2 de,, 1.9jtd stilo sahibi meydan okudu cevap onun içindi... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Motor Doktoru

@ umut albea olsa tamam..

ama palio nun Mazda karşısında hiç şansı yok bence.

Marka fanatikliği bitti şimdide model fanatikliği çıktı başımıza.

Palio Albea'dan daha hafiftir arkadaş, albea olsa alırmış. bol keseden sallama.
  • siz ne kadar araç kullandınız neleri denediniz nasıl gözlemlediniz bilmiyorum ama hız yaparken palionun savrulması ihtimali albea dan daha fazladır çünkü arkası kısa ve arkasındaki rüzgarın akımdan daha çok etkilenir...
  • Sicak basina vurdu milletin.
  • wukill kardeşim bende biliyorum sadece geyik olsun diye yazdım yukarıda ilk mesajımda belirtmiştim zaten ama trafikte kapışmak isteyenlerede çok ders vermişimdir özellikle sıfır aracı olanlar kaşınıyor, senin dediğin teknik sanırım virajlarda el freni mandalını basılı tutup çekerek virajı dönüyorsun araç rahat döner biliyorum ama ben yüksek hızlarda tavsiye etmiyorum lastikle alakalı diye düşünüyorum tehlikesinide çok kaliteli özel lastiklerle yapılmalı.
  • 60km den fazla hızla ön çekerle denenmesi kesinlikle tehlikeli ve %70 kaza sonuçlu yada taklalı, bende 30mm yay + yumuşak hamur 40 lastik 17" jant aksi taktirde atıcagım taklaların haddi hesabı olmaz birde aracımın avantajı el freni vitesin hemen arkası fiat grubunda el freni aşşagıda oldugu için çektikten sonra indiremeyip arkadan gelen küüüt dalıyor önde takılana, kapalı alanlarda tecrube sahibi olmadan sakın ama sakın denemeye kalkmayın aman şöför arkadaşlarım aman diyorum
  • palio 1,6 olsaydı, 323'ün sahibi aracı sağa çekip ağlardı
  • Aslında yanlış düşünüyorsunuz. 1.6 palio daha hafif olacağı için daha seri hareket edecektir. Bunu vurgulamaya çalışmış arkadaşlarımız.
  • 1.2 palio 980kg iken 1.6 albea nasıl olurda benim 985kg olan 1.6 mazdamdan daha hafif kalabilir, sanırım üstteki ağırlık konusundaki açıklamamı dikkatli okumamış sevgili üye arkadaşım,, arkadaşlar şu bir gerçek ki 323hb sınıfının en hafif kasası ve en seri motoru olan araçlarından biridir, palio ve albea dediğimiz araçlardaki arka camlar düz elektriksiz iken mazda bunu standart donanım olarak vermiştir, ayrıca fabrika çıkışlı yine gazlı amortisör ve dengeli kısa ama geniş yay sistemi ile şöförü ve yolcuyu en az yoran yapısı olmasına rağmen fiat yağlı amortisör(daha ucuz maliyet) ve daha küçük daha uzun yay kullanmıştır, şimdi bana söyleyin 1.1 tonluk 1.6 bir fiat 985kg 1.6 mazdaya nasıl kafa tutabilir kaldıki 1.2 palio sahibi bunları okudugunu düşünerek yazıyorum fiatı amacım kötülemek değil bende albea sahibiyim hemde 2010 modeline bi ton para verdim yakıt konusunda karşılaştırma yapsak sınıfın en düşük yakıtı da albea ve palio da bu avantajınıda kabul ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Wukill

1.2 palio 980kg iken 1.6 albea nasıl olurda benim 985kg olan 1.6 mazdamdan daha hafif kalabilir, sanırım üstteki ağırlık konusundaki açıklamamı dikkatli okumamış sevgili üye arkadaşım,, arkadaşlar şu bir gerçek ki 323hb sınıfının en hafif kasası ve en seri motoru olan araçlarından biridir, palio ve albea dediğimiz araçlardaki arka camlar düz elektriksiz iken mazda bunu standart donanım olarak vermiştir, ayrıca fabrika çıkışlı yine gazlı amortisör ve dengeli kısa ama geniş yay sistemi ile şöförü ve yolcuyu en az yoran yapısı olmasına rağmen fiat yağlı amortisör(daha ucuz maliyet) ve daha küçük daha uzun yay kullanmıştır, şimdi bana söyleyin 1.1 tonluk 1.6 bir fiat 985kg 1.6 mazdaya nasıl kafa tutabilir kaldıki 1.2 palio sahibi bunları okudugunu düşünerek yazıyorum fiatı amacım kötülemek değil bende albea sahibiyim hemde 2010 modeline bi ton para verdim yakıt konusunda karşılaştırma yapsak sınıfın en düşük yakıtı da albea ve palio da bu avantajınıda kabul ediyorum

Hocam kasma boşuna, geç bu benimki mazda o fiat olaylarını. Palio 1.6 16v 103 hp senin aracı ağlatır

• Biladerim ağzımı bozmak istemiyorum sizin seviyenize düşmekte, yok ağlatır üzer süzer bozar çizer falan diye, 1.2 palio sahibi daha kalkmadan cezayı bahane edip yolunu gördü kaldıki bmw 3.18 105bg lik araca kafa tutup 1 kaput mesafesi farkı koymuşken, birbirimizi kasıp sidik yarıştırmaya gerek yok,

tek diceğim şey senin gönlün olsun geçer kardeşim sen onunla yetin güle güle eskit kazasız belasız sürüşler.

Konuyla ilgilenen mod arkadaş artık konuyu kitleyebilir amacına ulaştı hatta aştı arkadaşlar palioyu cunun intikamını almak için sarmaya başladı

Değerli yorumlarıyla konuyu dolduran arkadaşlara teşekkürler kazasız sürüşler iyi akşamlar
  • Seviyesiz olan sensin, ağzını bozmakla kendi karakterini gösterirsin kardeşim. Altı üstü halk arasındaki bir deyim zoruna gidiyorsa ve agzını bozduruyorsa senin problemindir, kimse saygısızlık etmedı sana. 1.2 Palio'yu her şekilde geçeceği ortada aracının, bunu herkesin kabul ettiği gibi 1.6 16v Palio'ya diz çökeceğide ortada (bak buda deyim alınma, aracına sövmedik.) Benim gönlümün olmasına gerek yok :)

İyi aksamlar.
  • 1.2 palio sahibi utopiautopia adlı arkadaşım inanmadıgı için bu konu açıldı, bugune kadar hiçbir 1.6 16v araca diz çökmedi bundan sonrada çökmicek merak etmeyin isterse 316bmw isterse fiat isterse hyundai isterse yeni mazda 3 aracıma güweniyorum merak etmeyin ;)
  • Wukil kardeş alınma da bence de senin araçları karşılaştırma kriterin zaten yanlış olduğu için konu ne desende istenilmeyen bir yöne doğru kayıyor .Tabi bunda senin de payın var.Çünkü 1.2 palio yu geçtin şimdi de 1.6 palio yu geçerim diyorsun .1.6 palio yu 2 yıl kullandım senin 91 model mazdan 1.6 palio yu geçerse fıat hiç motor üretmesin bence .Fıatın motorları atiklik konusunda aynı hacimde kıyaslandığında bütün markalara ağır basar onu söylüyeyim.
  • 1ncisi 1.2 motorlu palio ile kapışmayı ben tercih etmedim sahibi tercih etti ki lafı söylediğinin 2 gün sonrasında yan çize çize gitti

2ncisi 1.6 birçok araç kullandım fiatın motoruna çamur atmıyorum güzel sınıfına göre hatta dacia tat gibi markalara göre kaliteli bile,

ama şimdi siz söyleyin kaşınızda alman japon vede italyan malı araçlar olsa hangisini tercih ederdiniz ? fiat sahibi oldugunuz için değil gönlünüzden geçeni söyleyin ve lütfen gerçekçi olalım ??
  • arkadaşlar birbirinizi üzmeye gerek yok palio 1.6 2-3 km lik bir yarışta mazdayı geçebilir ama mantıklıda düşünmek lazım palio 50 km lik bir yarışta kazanamaz gibi geliyor sebebi otobanda olsa 160-170 le kaç km gidebilirsin savrulur korkusu ile sebebi bu birde mazdalar japon yapımı birde eski japon daha da sağlam korkmadan kullanırsın palio macaristan yapımı yanılmıyor isem. arabanın son hızı o kadar önemli değildir onunla kaç km belirli bir hızda gittiğin önemlidir.
  • yukarıdaki yazıma güzel bir örnek verebilirim iki tane aracım var bir tanesi clio 1.4 bu araçla 130 la bile giderken tedirgin oluyorum ve yavaşlıyorum viraja felan yaklaşırken diğeri de stilo 1.9 jtd araç zaten 140 a kadar hissttirmiyor hızını (sınırlayıcı koyuyorum radar için) 160 la duble yolda bile viraj felan sorun olmuyor fark bu diye düşünüyorum.
  • kesinlikle, 1.3 multijet 2010 albea sahibyim aynı zamanda (defalarca belirttim) kadran 190 ken aracı sadece 3-5dk kontrol edebiliyorum ki max yapabilceği hız benzinli de olsa multijet de olsa aynı, benzinlisi 200de kalır çünki gaz kesici var araba 200 dedikten sonra elektronik beğin otomatik gaz kesiyor yeni arabalrın hepsi belli hızda kesiliyor 1.6 da max yapılabilcek hız (yeni araçlarda) 220km, kaldıki orjinal lastik ebatlı 323 benzinde 220 17" jant lastikte 200km hız yaptı motorumda 63bin km de her 8bin kmde yağ değişimi yapıldı aracım roket değil ama kendime ve aracıma güweniyorum
  • ha birde her araçta sabittir hızlandıkça yere yaklaşması ancak 150km hızdan itibaren 323hb in yüksekliği bir scania tırın tekeri ile aynı seviyeye geliyor albeam da ise bu o kadar hissedilmiyor (albeamı sıfır aldım 15bin kmde henuz)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.