Şimdi Ara

KILLZONE 2 YARDIM VE SPOILER KONUSU (oyuniçi bilgiler) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
11.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hani şu saraydan içeri giriyoruz ve tam çatıya çıktıktan sonra kapı parçalanıyor biz dışarıda kalıyoruz ekip içeride ve şu uçak gibi cisim bize ateş ediyor. Orada o uçağı bir türlü indiremiyorum. O trafo gibi olan şeylere ateş ediyorum, bazukayla saldıryprum ama ne uçak nede trafolar banamısın demiyor ne yapmam gerekiyor burada?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahaotex

Arkadaşlar hani şu saraydan içeri giriyoruz ve tam çatıya çıktıktan sonra kapı parçalanıyor biz dışarıda kalıyoruz ekip içeride ve şu uçak gibi cisim bize ateş ediyor. Orada o uçağı bir türlü indiremiyorum. O trafo gibi olan şeylere ateş ediyorum, bazukayla saldıryprum ama ne uçak nede trafolar banamısın demiyor ne yapmam gerekiyor burada?

dostum alt tarafta tünel gibi biyer var çatıda ,oraya giriceksin sonra uçan boss tam iki trafo arasına geldiğinde trafoya ateş ediceksin .
    boss elektrik akımına tutulduğunda direk üzerine bozukayla ateş ediceksin .bunu 3-4 kere yaptığında bölümü geçiceksin

• ben göremedim demekki çok teşekkür ederim arkadaşım çok sağol...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahaotex

ben göremedim demekki çok teşekkür ederim arkadaşım çok sağol...

önemli değil dostum .
    çatıda trafo hizasına bi basamak inince arkana baktığında 2 tarafa açılan tünel gibi biyer var .hem korunman hemde bossu haklaman için.
    uçan bossu vurduğunda kızıp sana bombalar atmaya başlıyo işte o anda bu tünel çok işe yarıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: _2FAST4U_

quote:

Orjinalden alıntı: umutali07

arkadaşlar ana başlıkta bu konuların konuşulmasını istemedim o yüzden böyle bir başlık açmayı uygun buldum
    ilk soruyu ben sorayım
    bölümün adını hatırlayamıyorum ama bizden bir yeri korumamız isteniyor (yüksekçe bir yeri)hatta oyunda ilk defa sniper orda karşımıza çıkıyor en üstte.orda sürüyle helgast geliyor sonra tanklardanda helgast boşalıyor .hepsine karşı koyamıyorum sağdaki makinalıyı kullansam soldan ölüyorum ortadakini kullansam her 2 yönden dalıyorlar sizce nasıl geçebilirim bu bölümü (oyunun %17 sindeyim)

dostum o bölümde klübe gibi bi yer var ,merdivenlerden klubenin üstüne çıkıp sniper le indirebildiğin kadar helghast indiriceksin .sonra aşşağı inip klübeye giriceksin ,orda ağır makineli tüfek var ,o tüfeği alıcaksın karşıdan 2 tane büyük boss geliyo sağdan ve soldan ,o boss ların arkalarındaki tüplere ateş etmeye çalışıcaksın.
    el bombası varsa ilk elbombası at üstlerine ,arkalarını döndüklerinde sırtındaki tüplere ağır makineliyle ateş edip ,patlatıcaksın boss,ları.

bu chapter'ın sonu, yani 3. bolumun sonu, VISARI SQUARE, yani visari meydani, epey zorladı, cunku burada birkac dalga dusman atagi yiyoruz, saniyorum 3 dalga ve sonunda buyuk boslar geliyor.

ACIK MEYDANDA, KALABALIK SAHNELİ KAPISMALAR OLAN OYUNLAR ARASINDA ŞİMDİYE KADAR GORDUGUM EN İYİ AMA EN İYİ FPS, EN GERCEKCİ VE EN SAGLAM ATMOSFER ABARTMIYORUM. VISARİ MEYDANINDA ANLAYACAKSINIZ, SOZLERİMİN DOGRULUGUNU.

veteran'da burayı asmak 2 saate yakın zaman aldı bu arada oyunun yüzde 20 sini tamamlamısım. 4 saat 4 dakika playim var, demek 15 saati gececegim veteran ayarda singleplay'de.

kolay degil, dalmaca hic yok gibi, ya geri kaciyorum, ya siper. ama oyun cok keyifli, mesela 3. bölümde visari meydanında dusman dalgalarından bir tanesinde sniper kullandım. titan boslari yok etmekte zevkli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejat_80 -- 19 Şubat 2009; 20:10:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nejat_80

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: umutali07

arkadaşlar ana başlıkta bu konuların konuşulmasını istemedim o yüzden böyle bir başlık açmayı uygun buldum
    ilk soruyu ben sorayım
    bölümün adını hatırlayamıyorum ama bizden bir yeri korumamız isteniyor (yüksekçe bir yeri)hatta oyunda ilk defa sniper orda karşımıza çıkıyor en üstte.orda sürüyle helgast geliyor sonra tanklardanda helgast boşalıyor .hepsine karşı koyamıyorum sağdaki makinalıyı kullansam soldan ölüyorum ortadakini kullansam her 2 yönden dalıyorlar sizce nasıl geçebilirim bu bölümü (oyunun %17 sindeyim)

dostum o bölümde klübe gibi bi yer var ,merdivenlerden klubenin üstüne çıkıp sniper le indirebildiğin kadar helghast indiriceksin .sonra aşşağı inip klübeye giriceksin ,orda ağır makineli tüfek var ,o tüfeği alıcaksın karşıdan 2 tane büyük boss geliyo sağdan ve soldan ,o boss ların arkalarındaki tüplere ateş etmeye çalışıcaksın.
    el bombası varsa ilk elbombası at üstlerine ,arkalarını döndüklerinde sırtındaki tüplere ağır makineliyle ateş edip ,patlatıcaksın boss,ları.

bu chapter'ın sonu, yani 3. bolumun sonu, VISARI SQUARE, yani visari meydani, epey zorladı, cunku burada birkac dalga dusman atagi yiyoruz, saniyorum 3 dalga ve sonunda buyuk boslar geliyor.

ACIK MEYDANDA, KALABALIK SAHNELİ KAPISMALAR OLAN OYUNLAR ARASINDA ŞİMDİYE KADAR GORDUGUM EN İYİ AMA EN İYİ FPS, EN GERCEKCİ VE EN SAGLAM ATMOSFER ABARTMIYORUM. VISARİ MEYDANINDA ANLAYACAKSINIZ, SOZLERİMİN DOGRULUGUNU.

veteran'da burayı asmak 2 saate yakın zaman aldı bu arada oyunun yüzde 20 sini tamamlamısım. 4 saat 4 dakika playim var, demek 15 saati gececegim veteran ayarda singleplay'de.

kolay degil, dalmaca hic yok gibi, ya geri kaciyorum, ya siper. ama oyun cok keyifli, mesela 3. bölümde visari meydanında dusman dalgalarından bir tanesinde sniper kullandım. titan boslari yok etmekte zevkli.

o bölümü bitirene kadar neler çektim ben nejat abi.elite da orayı bitirene helal olsun

• en son çöl gibi bi yer mi yoksa daha da var mı?
  • çöl bölümünden sonra trenin üstünde gidiyoruz.Belki tren değildir pek hatırlamıyorumBende orda kaldım ama inşallah daha vardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch

çöl bölümünden sonra trenin üstünde gidiyoruz.Belki tren değildir pek hatırlamıyorumBende orda kaldım ama inşallah daha vardır

var var merak etmeyin
    toplam 10 bölüm var oyunda.
    hele son bölümü baya bi kasmanız gerekiyo bitirebilmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _2FAST4U_ -- 20 Şubat 2009; 23:16:21 >
  • ACİLL YARDIM,

ÜSTADLAR, TAKILDIM, GİTMİYOR, VETERAN DAN ASAGİ DA İNMEK İSTEMİYORUM.

KÖPRÜ BÖLÜMÜNDEYİM. KOPRUYU BUYUK CABALAR SONUCU ELE GECİRDİM AMA ADAMLAR KOPRUYU KAPATTI BENDE ASAGI İNİP ACMAM GEREKİYOR, ASAGI İNİNCE, BİR AA SİLAHI BİZE SAYDIRIYOR, BU SİRADA SONSUZ ASKER GELİYOR, YANİ ORAYİ ASAMIYORUM

SUREKLİ ASKER GELİYOR, O ASKERLERİN BİR SONU VARMI, YOKSA SONSUZ MU, İLERLEMEM Mİ GEREKİYOR, SONSUZSA, BATTIM, İLERLEYEMİYORUM MECBUREN KOLAY AYARDA ACACAGİM.

üstadlar yardım nolur, veteran forever.
  • quote:

ACİLL YARDIM,

KÖPRÜ BÖLÜMÜNDEYİM. KOPRUYU BUYUK CABALAR SONUCU ELE GECİRDİM AMA ADAMLAR KOPRUYU KAPATTI BENDE ASAGI İNİP ACMAM GEREKİYOR, ASAGI İNİNCE, BİR AA SİLAHI BİZE SAYDIRIYOR, BU SİRADA SONSUZ ASKER GELİYOR, YANİ ORAYİ ASAMIYORUM

SUREKLİ ASKER GELİYOR, O ASKERLERİN BİR SONU VARMI, YOKSA SONSUZ MU, İLERLEMEM Mİ GEREKİYOR, SONSUZSA, BATTIM, İLERLEYEMİYORUM MECBUREN KOLAY AYARDA ACACAGİM.

AA silahını kullananı indirdikten sonra,yavaş yavaş ilerle.Sen ilerlersen takımdakilerde geliyor.Beklersen sonu olmaz,sürekli yeni askerler gelir.

AA silahını ele geçirdikten sonra tam sağındaki askerleri indir(Yanındaki varili vurursan daha kolay olur)Sonra AA silahını kullanarak gelen askerleri öldürmen lazım.

• oyuna baştan başlamadan ,seviyeni değiştirebiliyor sun.İlk mission select de en son kaldığın yeri seç istediğin kademeyi sonra exit de.Ondan sonra continue de,kademen değişiyor.

Not:neden exit deyip continue deyeceğim dersen,eğer öyle yapmazsan o seçtiği bölümü bitirince oyundan çıkıyor menüye dönüyor,sanırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Armag3d0N

quote:

ACİLL YARDIM,

AA silahını kullananı indirdikten sonra,yavaş yavaş ilerle.Sen ilerlersen takımdakilerde geliyor.Beklersen sonu olmaz,sürekli yeni askerler gelir.

AA silahını ele geçirdikten sonra tam sağındaki askerleri indir(Yanındaki varili vurursan daha kolay olur)Sonra AA silahını kullanarak gelen askerleri öldürmen lazım.

üstadım cok cok sagol evet aynen sonsuz asker geliyormus, yani cok gelseydi ama sonsuz olmasaydı iyi olurdu, onları gecince ilk dalgayı bizimkilerde eslik ediyor ve askerlerin gelmesi duruyor.

yalnız AA gun mukemmeldi, sixaxis ile tepkisi, feci bisiy ya, sanki gercekten kullanıyormus gibiydi, enfes olmus ya, hayranlık icinde oynadım. harbiden oynadıgım en iyi oyun bu. o aa gun ile helghastlara saydırmak.

mutlaka dualshock 3 ile oynayın. cok sagolun ustalar.

• üstadlar yine yardımınız gerekti,

air boss u veteran da nasıl gecicem. academy nin sonundayım, bolumu bitirdim aslında easy ve normalde ama bu son air boss'ta yani havadan gelen boss dovusunde veteranda takıldım gibi. yukarda bazukayı alıp asagı kosuyorum. korunaklı yere geciyorum. oradan elektrikli yerlere tabanca ile ates edip, hava boss u takıldıgında bazuka ile saydırıyorum.

lakin 4 mermi bitince yok olmuyor, tekrar da yukarıya cıkıp mermi alamıyorum. sonucta diger normal ve easy'de havaya ucuyordu. acaba elektirik ısıklarına takmaya devam etsem kendiliginden yok olur mu veteranda yoksa illa yukarı cikip mermi almak zorunda miyim?

tesekkurler.
  • quote:

üstadlar yine yardımınız gerekti,

air boss u veteran da nasıl gecicem. academy nin sonundayım, bolumu bitirdim aslında easy ve normalde ama bu son air boss'ta yani havadan gelen boss dovusunde veteranda takıldım gibi. yukarda bazukayı alıp asagı kosuyorum. korunaklı yere geciyorum. oradan elektrikli yerlere tabanca ile ates edip, hava boss u takıldıgında bazuka ile saydırıyorum.

lakin 4 mermi bitince yok olmuyor, tekrar da yukarıya cıkıp mermi alamıyorum. sonucta diger normal ve easy'de havaya ucuyordu. acaba elektirik ısıklarına takmaya devam etsem kendiliginden yok olur mu veteranda yoksa illa yukarı cikip mermi almak zorunda miyim?

tesekkurler.

Bazukayı altıktan sonra direk aşağıdaki odaya saklan.Odanın solunda bekle.Soldaki trafolara gelince elektrik ver,2 tane bazukayı salla.Sana bomba filan atacak bunu yaptığı sırada odanın tam ortasında 15-20 sn bekle.Bu kez odanın sağına geç ve aynı işlemi burda da yap.Eğer hala patlamazsa sol taraftan yine trafoların oraya gelince elektrik ver,hızlıca yukarı çıkıp cephaneyi alman lazım.Aldıktan sonra 1 bozuka mermisi daha sallarsan kesin ölür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 21 Şubat 2009; 15:14:30 >

• @nejat_80

yukarı çıkıp bazuka için mermi almak zorundasın.
    tabiii oraya kadar gitmeyi ve ölmeden geri gelmeyi başarabilirsen
  • quote:

Bazukayı altıktan sonra direk aşağıdaki odaya saklan.Odanın solunda bekle.Soldaki trafolara gelince elektrik ver,2 tane bazukayı salla.Sana bomba filan atacak bunu yaptığı sırada odanın tam ortasında 15-20 sn bekle.Bu kez odanın sağına geç ve aynı işlemi burda da yap.Eğer hala patlamazsa sol taraftan yine trafoların oraya gelince elektrik ver,hızlıca yukarı çıkıp cephaneyi alman lazım.Aldıktan sonra 1 bozuka mermisi daha sallarsan kesin ölür

üstadım cok cok sagol.

tam tahmin ettigim gibi, veteran'da isleri iyice kasmıslar, ama elite nasıldır ya, inan helal olsun.

bu bolumde ilk defa veteran'ı kapattım ve easy ve normal yaptım. bu airboss tan evel academy nin icinde catisma sahnesi harbi zorladı. veteranda ancak tamamladım, simdi iste air boss'tayim. ne kadar ugrasmissin ya, valla helal olsun. elite te oynamayacagım, hedefim veteran'da tamamlamak. kafayi yememem lazım.

bu arada bolumun sonunda RADEC'i gorduk ve visari ile konustu. enfes bir sahneydi, savas icindeki sehre tepeden baktıgı.

helghast'ı ne kadar karizma yapmıslar ya, radec neydi oyle, visari'de diyor, ''sen asagida savasmak istersin ama ben olu kahramanlar istemiyorum.'' mukemmel olmus. yani kartondan kötü karakterler yapmamışlar bir derinlik ve karizma var, müthiş.

resimlerini gondericem. üstadlar birazcık daha kasacagım. oyunun veteran zorlugu hic kolay degil.

(bu arada, oyunda tek yakınmam donuslerin yavas olması, mesela bu academy deki catisma da, yakın savasta donuslerın yavas olması canıma okudu. 20 kez oynadım ancak gecebildim. yalnız acayip gelistiriyor, FPS yetenegini onu soyleyeyim.)

yani baska fps ye gerek kalmıyor, KILLZONE 2 oyna, digerlerini bırak, bu kadar doyurucu oyun ilk defa.

tekrar sag ol, ARMAG3D0N, BÜYÜK USTA (ELITE te bitirdiginden bu lakabi sonuna kadar hak ediyorsun dostum, KILLZONE 2 icin, su anda sana rakip yok. bakalım forumdan cikacak mı)

quote:

@nejat_80

yukarı çıkıp bazuka için mermi almak zorundasın.
    tabiii oraya kadar gitmeyi ve ölmeden geri gelmeyi başarabilirsen

hehhe, dostum bakalım kac kez denicez veteranda tamamlamak icin, ulan su mermileri asagi koysanız olmaz dı di mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejat_80 -- 21 Şubat 2009; 15:28:13 >

• @nejat_80
    Rica ederim,son bölümde sağa-sola dönüşlerdeki yavaşlıktan dolayı bende baya zorlanmıştım.Veteran da devam ediyorsan,tek tavsiyem bekleme.Bölgeyi ele geçirmeye çalış.Yapay zeka çok iyi,ölen adamın yerine sürekli yenisi geldiği için bir noktadan sonra sinir bozucu oluyor
  • quote:

@nejat_80
    Rica ederim,son bölümde sağa-sola dönüşlerdeki yavaşlıktan dolayı bende baya zorlanmıştım.Veteran da devam ediyorsan,tek tavsiyem bekleme.Bölgeyi ele geçirmeye çalış.Yapay zeka çok iyi,ölen adamın yerine sürekli yenisi geldiği için bir noktadan sonra sinir bozucu oluyor

anladım dostum, donuslerin yavaslıgı gercekten adamı zorluyor, ha su var, bir bakıma gercekcilik hissi yani, oyle pata kute yok, hakkınla ileriyorsun.

mesela o akademi de salonda karsılasıyoruzya, bazukalı helghastlar, pompalılar, pompalılar tam bir bela, iyi tutturmazsan ve kafadan vurmazsan bir ise yaramıyor.

bu arada pompalı silahda gec doluyor, gec tepki veriyor, bu iyi bisiy aslında gercekcilik anlamında, yani oyun kesinlikle COD 4 gibi fps arcade kıvamda degil, fps simulasyona yakın. harbi adamı zorluyor, ter icinde kaldım, kalbim gum gum atti o bolumu bitirirken. pompalı helghastları vuruyorum adamlar yere dusuyolar, sonra tekrar kalkıyolar, kafayi yicem. anca tam kafadan cakınca ölüyorlar. mükemmel bir bölümdü.

askerler sanıyorum heryerde sonsuz gelmiyor. mesela o aa silahının oldugu yerde aa ya ulasıncaya kadar sonsuzdu ama bu akademi nin salonunda belli sayıda dusman vardı.

oyunun ilerledikce kalitesinin artmasına ayrıca sasırıyorum. bu kadar yogun, coklu catısma sahnelerinin benzeri resistance 2 nin sonlarına dogru vardı ama kesinlikle KILLZONE 2 ile mukayese edilmez.

oyunu tekrar tekrar oynayasım geliyor, bu kadar güzel bir oyun mu yapılır, resmen FPS jenerasyonuna, oyun severlere saygı durusu olmus. yine duruyorum, 5. chapter ı , 5. mission u da veteranda bitirmeyi basardım.

meshur çöl bölümüne geldim. ve duruyorum. ne kadar kaldı arkadaslar daha var mı oyun, sonlara gelmedim degil mi, yine yarın devam edecegim. olmadı diger oynadıgım bölümleri düşük ayarda acıp tekrar oynarım.

(hava canavarını alt ettim, önce yukarda bir bazuka salladım, sonra mermileri fulleyip asagi indim. hatta yukarda seri davranıp iki tane caktim. oyle kılı kılına vurabildim, sonra bazuka mermilerini fulleyip asagı korunaklı yere kactım. oradan saklanarak elektirikleri vurup, gemiyi sabitleyim bazukaları caktım. harbi bir boss fight olmus, ya boylesi fightlar, metal gear 4 ayarında boss fight yapmıs adamlar fena ya. )

KILLZONE 2, EFSANE, O KADAR. (GENERAL RADEC'in resmini çektim birazdan post edecegim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejat_80 -- 21 Şubat 2009; 15:58:39 >

• @nejat_80

kıllzone2 de 10 bölüm var kardeşim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.