Şimdi Ara

Kim kime ... LG 50PM6800 vs Pana. P50ST30

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Artık başka bişi yapamaz oldum paso TV seçiyorum ama yeter... Forumda en az 50 tane post okudum bu cihazlarla alakalı ama millet sidik yarışında. Kim ne almışsa onu övüyor... Bu postta çkan karara göre alacağım artık :D

Amaç ve ortam:
    - TV ile koltuk arası en fazla 4 metre olacak
    - Sadece XBOX oynamak ve film izlemek için kullanacağım. Belki arada normal yayın izlerim.
    - 3D özelliğini de 2-3 defa kullanırım ancak diye düşünüyorum. 3-5 film var bildiğim kadarı ile piyasada zaten.
    - Multimedia özellikleri hiç önemli değil. Şu anki TVde Apple TV kullanıyorum ayrıca Mac mini bağlı. Her türlü multimedianın kralı var yani.
    - Antalya'da oturuyorum. Memleket güneşli... :) ama panjur fln var ve genelde akşamları açarım TV.

Bu şartlara göre plazma almaya karar verdim. Doğru mu yanlış mı bilmeyorum. Ayrıca 50'' fazla mı olur bilemedim. Mağazalarda her tarafa 70-80lik koyduklarından 50'' bile küçük görünüyor artık. Tabii evde bu durum farklı olacaktr.

1. LG 50PM6800 - 1600TL
    + Fiyatı uygun
    + 2 adet Gözlük çıkıyor
    - Yansıması çok
    - Ekran parlaklığı galiba zayıf (mağazada gördüm çok sönüktü. çalışan da 'daha fazla açılmaz bu dedi')

2. P50ST30 - 1900TL
    + Yansıma yapmıyor
    + Burn in yapmıyor
    - Gözlük yok
    - Fiyat biraz daha yüksek.
    - Takoz gibi tipi

Sorular..
    1. LG Panaya göre görüntü kalitesi daha mi kötüdür yoksa kulaktan dolma bilgi mi bu?
    2. Pana hiç mi yansıma yapmaz? Yoksa LG'ye nazaran daha az yansır. Yani LG çok mu yansıtıyor? her baktığımda pişman olmayım.
    3. 3d ne işe yarar ya? Sürekli kullanıyor musunuz? Sanki ilk birkaç gün kullanıp sıkılacakmışım gibi geliyor.

ve asıl soru.... HANGİSİ ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kepche

Artık başka bişi yapamaz oldum paso TV seçiyorum ama yeter... Forumda en az 50 tane post okudum bu cihazlarla alakalı ama millet sidik yarışında. Kim ne almışsa onu övüyor... Bu postta çkan karara göre alacağım artık :D

Amaç ve ortam:
    - Sadece XBOX oynamak ve film izlemek için kullanacağım. Belki arada normal yayın izlerim.
    - 3D özelliğini de 2-3 defa kullanırım ancak diye düşünüyorum. 3-5 film var bildiğim kadarı ile piyasada zaten.
    - Multimedia özellikleri hiç önemli değil. Şu anki TVde Apple TV kullanıyorum ayrıca Mac mini bağlı. Her türlü multimedianın kralı var yani.
    - Antalya'da oturuyorum. Memleket güneşli... :) ama panjur fln var ve genelde akşamları açarım TV.

Bu şartlara göre plazma almaya karar verdim. Doğru mu yanlış mı bilmeyorum. Ayrıca 50'' fazla mı olur bilemedim. Mağazalarda her tarafa 70-80lik koyduklarından 50'' bile küçük görünüyor artık. Tabii evde bu durum farklı olacaktr.

1. LG 50PM6800 - 1600TL
    + Fiyatı uygun
    + 2 adet Gözlük çıkıyor
    - Yansıması çok
    - Ekran parlaklığı galiba zayıf (mağazada gördüm çok sönüktü. çalışan da 'daha fazla açılmaz bu dedi')

2. P50ST30 - 1900TL
    + Yansıma yapmıyor
    + Burn in yapmıyor
    - Gözlük yok
    - Takoz gibi tipi

Sorular..
    1. LG Panaya göre görüntü kalitesi daha mi kötüdür yoksa kulaktan dolma bilgi mi bu?
    2. Pana hiç mi yansıma yapmaz? Yoksa LG'ye nazaran daha az yansır. Yani LG çok mu yansıtıyor? her baktığımda pişman olmayım.
    3. 3d ne işe yarar ya? Sürekli kullanıyor musunuz? Sanki ilk birkaç gün kullanıp sıkılacakmışım gibi geliyor.

Süper detaylar vermişsiniz, tebrikler, her halde bu kadar net anlatılabilirdi :)

Üstelikte net olarak süper detaylarla her iki panelin eksi ve artıarını vermişsiniz, tavsiye almak değilde bence tavsiye vermek manasındada değerlendirmeli bu detay açıklamalarınız !

Nacizane tavsiye değil ama sohbet olarak yazarsak, kullanacağınız harici cihazlar istediğiniz kaliteyi anlatmış, 3D önemli değil desenizde elinizde harici cihazlar sanıyorum panel tavsiyesi isteyenlerin %95 inde yoktur, bunuda belirtmek gerekir !

Bütcenizi bilmiyorum, aynı sorunları seneler önce bende yaşadım, şuan 65 inc marka vermiyorum reklam olmasın sataşmalara üzülüyorum cihazda izliyorum ve kesinlikle televizyon kanalları ile işim olmaz, sıkılırsam yada önemli haber varsa izlerim !

65 inc dahi bir süre sonra net olarak yazıyorum yeterli olmayacaktır !

İki seriye gelirsek, Panasonic bariz olarak her yönü ile daha üst kalitede resim sunar, ST50 tartışmasız şuan Dünya çapında en sorunsuz serilerden elbetteki para karşılığı olarak yazıyorum, Bütce sorun değilse tartışmaya yada yazmaya bile gerek yok VT50 hatta VT60 almalısınız !

4 metre mesafe içinse, 50 inc en fazla 1 hafta sonra sizi pişman edecektir, 55 yada üstü seriler en idealidir, 50 inc ST50 iki metredende izlersiniz en ufak resim algılama sorunu yada geçişlerde dikkat dağıtan gölgelenme ve pixseleşme olmaz !

Pixselleri görürsünüz diyenler var ST50 bilmediklerinden, pixselleri görmek için 50 inc cihazı 30 cmden kim izliyorsa kesinlikle haklıdır, pixselleri görür ama saç teli kadar incelikte !

Lg bahsettiğiniz seri kullandığınız cihazlarla, sizi memnun etmeyecektir bunu diyebilirm, tv amaçlı olanlara alın derim ama bahsettiğiniz detaylarda izleyeceklere alın demem !

Fazla uzattım kusura bakmayın !!

Sorular..
    Cevap:LG bahsettiğiniz kriterlete göre evet daha vasattır, renk kalibrasyon değerleri ve siyah üretiminde ST50 tarışmasız üst seviye cihazdır !
    Cevap: Yansıma olayı yanlış biliniyor, sadece tvniz kapalıyken fark edersiniz,panel açık durumdayken yansıma sorunu aklınıza dahi gelmez zaten böyle bir sorunuda göremessiniz her iki seri içinde geçerlidir !
    Cevap: 3D artık film meraklıları için olması gereken mutlak bir özelliktir, siz 3D film bulunmuyor desenizde, 2013 yeni girmemize rağmen şimdiden 10dan fazla 3D film bazı sitelerde paylaşımda, BluRay olarakta satıştalar !

Sıkılmanıza asla imkan yok, tam tersi izmek büyük bir keyif verecektir, oyunlarda ise derinlik hisse filmlere oranla çok daha yüksek kalitede ve sorunsuzdur, orjinal 3D bluRay filmlerde ise, tek kelime ile hem görüntü hem ses şöleni yaşarsınız !

Bu sebeble 50 inc değil ama 55 inc ve üstü serilere yönelin bütceniz var ise, 1 hafta sonra pişman olacağınıza eminim !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 28 Ocak 2013; 6:47:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

Artık başka bişi yapamaz oldum paso TV seçiyorum ama yeter... Forumda en az 50 tane post okudum bu cihazlarla alakalı ama millet sidik yarışında. Kim ne almışsa onu övüyor... Bu postta çkan karara göre alacağım artık :D

Amaç ve ortam:

1. LG 50PM6800 - 1600TL
    + Fiyatı uygun
    + 2 adet Gözlük çıkıyor
    - Yansıması çok

2. P50ST30 - 1900TL
    + Yansıma yapmıyor
    + Burn in yapmıyor
    - Gözlük yok
    - Takoz gibi tipi

Sorular..

Süper detaylar vermişsiniz, tebrikler, her halde bu kadar net anlatılabilirdi :)

Üstelikte net olarak süper detaylarla her iki panelin eksi ve artıarını vermişsiniz, tavsiye almak değilde bence tavsiye vermek manasındada değerlendirmeli bu detay açıklamalarınız !

Nacizane tavsiye değil ama sohbet olarak yazarsak, kullanacağınız harici cihazlar istediğiniz kaliteyi anlatmış, 3D önemli değil desenizde elinizde harici cihazlar sanıyorum panel tavsiyesi isteyenlerin %95 inde yoktur, bunuda belirtmek gerekir !

Bütcenizi bilmiyorum, aynı sorunları seneler önce bende yaşadım, şuan 65 inc marka vermiyorum reklam olmasın sataşmalara üzülüyorum cihazda izliyorum ve kesinlikle televizyon kanalları ile işim olmaz, sıkılırsam yada önemli haber varsa izlerim !

İki seriye gelirsek, Panasonic bariz olarak her yönü ile daha üst kalitede resim sunar, ST50 tartışmasız şuan Dünya çapında en sorunsuz serilerden elbetteki para karşılığı olarak yazıyorum, Bütce sorun değilse tartışmaya yada yazmaya bile gerek yok VT50 hatta VT60 almalısınız !

4 metre mesafe içinse, 50 inc en fazla 1 hafta sonra sizi pişman edecektir, 55 yada üstü seriler en idealidir, 50 inc ST50 iki metredende izlersiniz en ufak resim algılama sorunu yada geçişlerde dikkat dağıtan gölgelenme ve pixseleşme olmaz !

Pixselleri görürsünüz diyenler var ST50 bilmediklerinden, pixselleri görmek için 50 inc cihazı 30 cmden kim izliyorsa kesinlikle haklıdır, pixselleri görür ama saç teli kadar incelikte !

Lg bahsettiğiniz seri kullandığınız cihazlarla, sizi memnun etmeyecektir bunu diyebilirm, tv amaçlı olanlara alın derim ama bahsettiğiniz detaylarda izleyeceklere alın demem !

Sorular..
    Cevap:LG bahsettiğiniz kriterlete göre evet daha vasattır, renk kalibrasyon değerleri ve siyah üretiminde ST50 tarışmasız üst seviye cihazdır !
    Cevap: Yansıma olayı yanlış biliniyor, sadece tvniz kapalıyken fark edersiniz,panel açık durumdayken yansıma sorunu aklınıza dahi gelmez zaten böyle bir sorunuda göremessiniz her iki seri içinde geçerlidir !
    Cevap: 3D artık film meraklıları için olması gereken mutlak bir özelliktir, siz 3D film bulunmuyor desenizde, 2013 yeni girmemize rağmen şimdiden 10dan fazla 3D film bazı sitelerde paylaşımda, BluRay olarakta satıştalar !

Sıkılmanıza asla imkan yok, tam tersi izmek büyük bir keyif verecektir, oyunlarda ise derinlik hisse filmlere oranla çok daha yüksek kalitede ve sorunsuzdur, orjinal 3D bluRay filmlerde ise, tek kelime ile hem görüntü hem ses şöleni yaşarsınız !

Bu sebeble 50 inc değil ama 55 inc ve üstü serilere yönelin bütceniz var ise, 1 hafta sonra pişman olacağınıza eminim !

Yalnız seçtiği panasonic 50st30 yani eski seri. Sizin dediğiniz gibi 50st50 daha iyi bir seçim olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Sorular..

Detaylı cevap için teşekkürler! Tam istediğim cevaplardı açıkçası :)

Yazdıklarından sonra 3D ister oldum :) LGde gözlük vermesi de büyük avantaj. Panasonic için 2 gözük en az 300tl olacak diye düşünüyorum.

Bütçe 2000bin civarı ama düz mantık düşününce biri 1600TL diğeri 2400TL+300TL. arada 1100TL fark var... o kadar vermeye değer mi ki?

Bir de bahsettiğim cihaz aslında ST30du. ST50 ile çok mu farkı var? ST30 olursa gözükle beraver 2100TLye alabilirim diye düşünüyorum. 500-600TL gibi bir farkla panasonic almış olurum.

1600TLye LG alırsam 50'' üstü almadığıma pişman olmam sanıyorum. En ucuz 55 inch 3000TL... 2 tane 50'' alırım o paraya :))

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

• ben 2012 nin kasım ayında 50st50 almadım 2300-2400 e denk geliyordu . şimdi daha da artmıs fiyatı azalacak diye beklerken . benzer konu benim de mevcut

ama 55" almayı istiyorum. imkanlarımı zorlayıp gerekirse borca girip

http://forum.donanimhaber.com/m_70963025/mpage_1/f_/key_//tm.htm#70963025
  • Panasonic yeni seri fln bekleniyor mu yakın zamanda? Bilgisi olan var mı.
  • quote:

Detaylı cevap için teşekkürler! Tam istediğim cevaplardı açıkçası :)

Yazdıklarından sonra 3D ister oldum :) LGde gözlük vermesi de büyük avantaj. Panasonic için 2 gözük en az 300tl olacak diye düşünüyorum.

Bütçe 2000bin civarı ama düz mantık düşününce biri 1600TL diğeri 2400TL+300TL. arada 1100TL fark var... o kadar vermeye değer mi ki?

Bir de bahsettiğim cihaz aslında ST30du. ST50 ile çok mu farkı var? ST30 olursa gözükle beraver 2100TLye alabilirim diye düşünüyorum. 500-600TL gibi bir farkla panasonic almış olurum.

1600TLye LG alırsam 50'' üstü almadığıma pişman olmam sanıyorum. En ucuz 55 inch 3000TL... 2 tane 50'' alırım o paraya :))

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Televizyon kanalları ile işiniz olmadığını biliyorum, bu sebeble bir çok özelliği bir yana atmak avantajlı, bu sebeble ST30 serisinide bir kenara bırakmak gerekli, size göre değil hem fiyat ehmde istediğiniz kriterlerdeki performans için, kenara atmak gerekir !

Bütcenizi belli miktar ayırdığınız içinde seçim yapılacak cihazların istediğniz özelliklerdeki performansına bakmak gerekir !

Uzatmadan, şahsen bende Film seven bir Adama 42 inc al asla demem üstelikte 3D filmlerde izlenecekse, fazlası ile ayıp olur en fazla 1 hafta sonra dersenizki 42 inc aldım boş yere para bağladım, dersiniz buna inanın !

Bu sıralar çok tavsiye ettiğim bir seriyi sizede önermek isterim, yazıma göre değil, usb cihazınızı alın farklı çzünürlükteki demoları yükleyin ve her hangi bir mağazada cihazı kendiniz test edin !

Samsung E490 serisinden bahsediyorum, Film maksatı alınabilecek en iyi serilerden birisidir, Hd Ready olması sakın sizi yanılmasın, üst modeli 51E55O FullHd ve daha ucuz olmasına rağmen yazmıyorum, çunki bir çok yönden E490'dan vasat performansa sahiptir, renk kalibrasyon değelerine kadar !

Diyebilirsiniz E490 o zaman Samsung neden piyasalara sürdü, burdanda yazmak istiyorum tamamen deneme serisidir, bilinçli olarak bu seri Hd Ready olarak piyasalara sürüldü, aslında bu ürünün Satış Grafiği Samsungun umrunda bile değil, piyasalrda olma sebebi başkadır !

İlk defa kullandıkları pasif 24p resim işlemcisinde ne kadar haklı olduklarını net ispatladılar, panel 720p ve üstü çözürlüklerde ve hareketli sahnelerde Panasonic ST50 ile aynı performansı sunuyor + siyah üretimide dahil+3D performansta dahil !

Bu sebeble detayları verdim, Film arşivine meraklısınız, boş yere pahalı serilerde macere aramayada gerek yok, 50 inc paneli Türkiye fiyatını bilmiyorum ama 2000 liranın altında rahatlık bulursunuz !

Üzüldüğüm nokta ise, biz bazı serileri ister istemez gerçekleri yazdıktan sonra talepte çoğalıyor, çirkinlik ise 3 ay önce 50 inci 1300 lira olan cihaz bir anda 1800 liralara çıkyor !

Üzülmemek elde değil !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 28 Ocak 2013; 21:55:27 >

• ST50 varken ikisi de alınmaz

acil değilse ST60 veya S60 bekleyin

50" Panasonic S60 ............ 899 usd
    http://shop.panasonic.com/shop/model/TC-P50S60
    50" Panasonic ST60 ......... 1299 usd
    http://shop.panasonic.com/shop/model/TC-P50ST60

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 29 Ocak 2013; 22:11:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

ST50 varken ikisi de alınmaz

Keşke yazdığınız rakamlar gerçek olsa ama bu fiyatlar Türkiyede olması mümkün değil !

ST60 Türkiye fiyatını yazabilirim, 3000 liralar seviyesinde olacaktır, Amerikada yani TC-P ile başlayan ürünlerle Türkiyede ürünler farklıdır, hrtz değerlerine kadar !

Aslında verdiğiniz linklerdeki fiyatlar Amerika için inanılmaz pahalıdır, bu fiyattan kesinlikle o ürünlerin satışı olmaz, kimsede almaz, tavsiye edilen fiyatlardır !

Türkiye işin aslına bakarsak Avrupanın tartışmasız en pahalı Ülkesidir, Türkiyeden pahalı bir tane Ülke gösteremessiniz !

Türkiyede ise Bimde satılan 800 liralık fason üretim cihazı dahi almakta zorlanır normal Asgari ücretle çalışan işçi yada memurlar !

Keşke verdiğiniz linkte fiyatlar Türkiyede yaşansa, ama imkansız cümlesi daha çok saçma ve manasız kalacaktır !

Bırakın pahalılığı, Türkiyede serbest ticaret bile yok, İnternette fiyatları araştırın, en ucuz ve en pahalılar şuanki stoklarda satılan ürünlerin ortalamasını çıkarın !

Göreceğiniz tek şey, Tekelci bir satış grafiğidir, ya 300 lira ucuz yada 500 lira pahalı, bu aradaki farkta uyanıklıktır pahalı satılan firmaya giderseniz alacağınız fiyat sözde indirimdeki ürünle aynı olacaktır !

Yada İnternette 500 liralık ucuz sandığınız ürüne sevinirsiniz, umutla satış yapan siteye bakarsınız, satış sitesinde ürünün olmadığını görürsünüz bu terbiyesizlikte başka bir detay !

Kısaca bugün Türkiyede İnternet (TTNET-UYDUNET vs), Televizyon, Projeksiyonlarda bakın 3 kıstas yazdım inanılmaz bir Tekelcilik yaşanıyor !

Devlette vergi uğruna herşeyi görmemezlikten geliyor, Doğuda yaşayan bir Vatandaş ile İstanbulda yaşayan Vatandaş arasındaki teknoloji paylaşımına bakarsak, şok olacağınız inanamayacağınız bir uçurum görürsünüz !

Doğuda İnsanlar bırakın cihazları almayı firmaların verdikleri broşürlerdeki resimleri saklamak bile ayrıcalık haline gelmiş !

Biraz tuaf oldu ama bazende gerçekleri yazmak gerekiyor !

• quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

ST50 varken ikisi de alınmaz

Sn.@yenerbalcı brşey soracaktım..

plazma ve LED tv hakkında pek bilgim yok..2-3 bin arası bir TV almayı düşünüyorum..öncelikle şunu sormak istiyorum bu zamanda plazma TV almalımıyım?
    herkes LED öneriyor..artıları ve eksilerini yazabilir misiniz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.