Şimdi Ara

Kimi örnek almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepsi cazip geliyor çok kararsız kaldım.
    Eğer birini seçebilirsem hayat felsefemi,yaşam tarzımı, hareketlerimi,tutum ve davranışlarımı ona göre şekilendireceğim.

Örnek: Fatih Sultan Mehmet, müslüman onu örnek aldığım için namazda kılacağım,fiziklede ilgileneceğim,liderlikte yapacağım.
    Örnek 2: mesala Hekimoğlunu seçtik o zaman ise tıpa önem veren,kendini düşünen, insan ilişkileri zayıf biri olmaya çalışacağım,tabikide zekasıda dahil örnek almak açısından.

Örnek bir kaç kişi ve kurgusal karakter;(k harfli olan kurgusal Karakter)
    Tony Stark-k
    Sherlock Holmes-k
    Hekimoğlu-k
    Akif erdem-k
    James Moraty-k
    Dr. Strange-k
    Robin hood-k
    Peter parker-k
    Atatürk
    Fatih Sultan Mehmet
    Elon Musk
    Nicola Tesla
    Stephen Hawking
    Kasparov(usta satranç oyuncusu)
    İbn-i Sina
    Cezeri
    Farabi
    Magnus carlsen
    Descartes(yanlış yazmış olabilirim)
    Albert Einstein
    .....
    Vb.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yazdığın kişilerin hepsinden kendi kişiliğine uygun olanları alıp kendine kendini örnek al.

FSM'yi örnek alıp namaz kılan birisi olacakken Elon Musk'ı örnek alıp araba mı üretmeye çabalayacaksın onu da anlamadım
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Aynen onu gibi.
    Mesala Elon Musk çok kitap okuyan insan.

• MamiSTARK kullanıcısına yanıt
    Sen olmayabilirsin.

Çok kitap okumak zevk meselesi. İlgi duyduğun şeyleri tespit edip zamanını verimli kullan kendin ol. Hepimiz başka başka karakterleriz, belki de birkaç ay içerisinde virüsten öleceğiz veya yakınlarımız ölecek, sevdiğin şeyler hususunda kendini geliştir boş zamanını verimli kullan.

Ben mesela çok oyun oynadım film dizi izledim okulu salladım sonra acısı fazla fazla çıktı karşıma.
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Anladım, teşekkürler

• "Örnek: Fatih Sultan Mehmet, müslüman onu örnek aldığım için namazda kılacağım,fiziklede ilgileneceğim,liderlikte yapacağım."

Pazardan elma, armut seçer gibi kişilik seçeceksin? Ya robotsun ya da öyle olduğunu sanıyorsun.
    Moriarty gibi ol desem ne yapacaksın? Matematik uzmanı bir kötü insan mı olacaksın? Sherlock desem dedektifliği mi update edeceksin kendine?
    İskender Öksüz'ün çok kitabını, yazısını okudum; videolarını izledim ama o dindar. Ben değilim. Zorunda da değilim. Buna rağmen, o adam fikriyatımda kilometre taşımdır. Celal Şengör'ün de çok videosunu izledim ama HIGHER -kulakları çınlasın- gibi fanatiği değilim. Gerçi hocanın da, daha çok, bilimsel konulardaki videolarını izledim. Dinsizliğimin müsebbibi Celal Hoca değil ama dinsizliğime muhakkak katkıda bulunmuştur. İnancını, fikriyatını herhangi bir şeye reaksiyon olarak yahut birisini örnek aldığı için değiştirenlere hiç anlam veremiyorum.
    Şimdi kendime baktığımda büsbütünüyle Atatürk'ten yana gibiyim. Fakat bu, kasten yaptığım bir şey değildi. Seküler, milliyetçi, rasyonal olunca gerisi ip söküğü gibi geldi. Bunlar da yavaş yavaş oldu. Milliyetçilik zaten ailede vardı. Bir ara dindarlığımdan Atatürk'ten soğuyacaktım(terrible times). Sonra ters tepti. Lisede seküler kimselerin kitaplarını okudukça sekülerizme meylettim. Çünkü kitaplarda, dünyevi(seküler) meselelerin ancak dünyevi anahtarlarla çözüleceği söyleniyordu. Ardından üniversite başladı, lisede filizlenen rasyonalizm iyice ortaya çıktı. Lisedeyken "bilim aaabi" tipler gibi olmak istemiyordum. Hala da değilim aslında. Şimdi üniversitede bir nevi bilim yapıyoruz. Bilim için illa elimizde deney tüpünün, sırtımızda beyaz önlüğün olması gerekmez.

Ha illa rol model istiyorsan çağımıza yakın kişileri ve kurgu olmayanları seç. Eski adamlar, eski zamana göre şekillendi. Atatürk, Türk tarihinde en sevdiğim kişidir. Bir sebebi de aynı zamanları yaşamamız. Muhtemelen derdimizi bilişirdik. Atatürk'ü yaratan devir, bizi de yarattı.

• Anladım sorun şu rol model aldığım kişi gibi davranacağım için çok zor.
    Mesala Atatürk seçtim askeri ve stratejik zekası var.
    Ama ne işime yarayacak askeri zeka.
    Bir yandanda Nicola Tesla makineler beyninde hayal edebilecek bir zekası ağır basıyor.
    Acaba seçeceğim mesleğe göre mi seçsem rol modelimi.
    Mesala bilgisayar mühendisi olacam diyelim o zaman tony stark'ı seçmem daha mantıklı olur.

Şimdi diyeceksin kendin ol ama kendim olursam sadece dh loserı olurum başarılı insanların hep bir örnek aldığı insan vardır.
    Haa demiyorum birini örnek alırsan Başarılı olursun.
    Örnek alıp onun felsefesi iyi kavranıp cidden çabalanırsa işe yarar gibi.
    Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MamiSTARKv2

Anladım sorun şu rol model aldığım kişi gibi davranacağım için çok zor.
    Mesala Atatürk seçtim askeri ve stratejik zekası var.
    Ama ne işime yarayacak askeri zeka.
    Bir yandanda Nicola Tesla makineler beyninde hayal edebilecek bir zekası ağır basıyor.
    Acaba seçeceğim mesleğe göre mi seçsem rol modelimi.
    Mesala bilgisayar mühendisi olacam diyelim o zaman tony stark'ı seçmem daha mantıklı olur.

Şimdi diyeceksin kendin ol ama kendim olursam sadece dh loserı olurum başarılı insanların hep bir örnek aldığı insan vardır.
    Haa demiyorum birini örnek alırsan Başarılı olursun.
    Örnek alıp onun felsefesi iyi kavranıp cidden çabalanırsa işe yarar gibi.
    Teşekkürler.
    Şu konudaki bütün yazdıkların saçmalıklar silsilesi. Senin geleceğinden söz ediyoruz. Ne DH'sinden ne DH loserlığından bahsediyorsun?
    Bir insan örnek alınıyorsa, genellikle, manevi özelliklerinden kaynaklı. Atatürk'ü örnek alacaksın diye komutan ya da siyasetçi olmana gerek yok.
    Neyse bana ne? Do what you want.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başınızı ağrıttım özür dilerim.
    Onu demek istemedim.

• MamiSTARKv2 M kullanıcısına yanıt
    Şu durumdayken her şeyiyle en ideal insanı örnek alsanda başarısızlığa mahkumsun tabii idealle başarının tanımı da önemli salt taklitle hiçbir yere varamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 21 Mart 2020; 15:39:47 >
  • Başarısızlığa neden mahkûmmum?
    Bir kaç kere hayattın kazığını yedim.
    Tekrar yememek benim elimde.

Konuya yazan diğer arkadaş çok haklı. Hayatı rpg oyun zannediyorsun. Karakter inşaası binlerce çeşit insana öykünerek olur, bir tane rol model seçip o olmaya çalışmak saçmalık. Bir sürü insan var insanın
    fikriyatını etkileyen, belki yaptığın bir mimiği bile başkasından aldın ama en azından bunu biri olmak için değil kendini yaratmak için yaptın. Mesele budur, senin yaptığın gibi kendine rol model seçip o olamazsın, sağlıksız bir düşünce bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 21 Mart 2020; 15:41:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Şu durumdayken dediğim durumunda kaldığın sürece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 21 Mart 2020; 15:41:52 >
  • Haklısınız o olamam.
    Mesala bir insan doktor olmak ister gider Hekimoğlu nun vs. Karekterleri örnek alır.
    Burada dürüst olalım.
    Yani onu gibi işinin ustası biri olmak için gayret gösterir.
    Onu taklit etmez.

Bende o bakımdan diyorum,mesala makineci olacaksam teslayı örnek alırım.

İnşallah kendimi anlatabildim.

• kendini..
  • Kendini sev, saygı duy, sabah aynaya baktığında gurur duyacağın birisi olmaya çalış

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.