Şimdi Ara

Kimi Raikkonen: ''Alonso Rakibim Değil'' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
0
Favori
8.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

quote:

Orjinalden alıntı: maxiyavuz

quote:

quote:

quote:

quote:

Gelecek sene goruruz dikiz aynandan sana tur bindiren Alonso'yu hep beraber Kimi...

Bu söylediğine kendinde inanıyor musun?

1- inanmasam yazmazdim.
    2- hicbir sey soylemeden bize en yakin ornegi veriyorum. evvelki sene hic yaris kazanamayan ferrari(abd'yi saymayalim), gecen sene neler yapti hepimiz gorduk. inanmazsak asla basarili olamayiz.
    3- bekleyin ve gorun...

alonso dan daha çok şey biliyorsun sanırım mclaren ile ilgili
    bence ilk önce alonso nun düşüncelerini okuyun sonra böyle iddialarda bulunun

allah allah adam iddiali konussa suc konusmasa suc. gecen senenin sonunda mclaren'in renaulttan daha iyi oldugunu dusunen alonso hem maccanin anlasma teklifini gozu kapali kabul etti, hem de aynen bu seneki demecleri gibi ikinci sampiyonlugun zor oldugunu soyledi. ama ne oldu gorduk. lutfen siz de gerekli arastirmalari yapmadan gelip buraya yazilan iddialara cevap vermeyin.

alonso yu suçlamadım ki
    evet ikinci şampiyonluğun zor olduğunu söyledi ve gerçektende zor oldu,yanlış veya aldatıcı bir demeç değilki
    ne oldu gördük,yine şampiyon oldu ama bir önceki seneden dahada zorlandı

peki ferrari'den herhangi biri evvelki senenin sonunda hic iddiali demec vermis miydi???

Ek: eger tartismadan dolayi bir kirginligin olacaksa soyle de yazmayalim bir daha. ben sadece bilgilerimizi ve yorumlarimizi paylastigimizi dusunuyorum cunku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxiyavuz -- 1 Aralık 2006; 18:16:58 >

• Bu sene pistlerde başa baş mücadele görücez uzun süredir kimi nin geçmesini bekliyordum.Bakalım gerçekten alonsoyu geçebilicekmi.Mart a kadar sabretçez artık
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gelecek sene goruruz dikiz aynandan sana tur bindiren Alonso'yu hep beraber Kimi...

1- inanmasam yazmazdim.
    2- hicbir sey soylemeden bize en yakin ornegi veriyorum. evvelki sene hic yaris kazanamayan ferrari(abd'yi saymayalim), gecen sene neler yapti hepimiz gorduk. inanmazsak asla basarili olamayiz.
    3- bekleyin ve gorun...

allah allah adam iddiali konussa suc konusmasa suc. gecen senenin sonunda mclaren'in renaulttan daha iyi oldugunu dusunen alonso hem maccanin anlasma teklifini gozu kapali kabul etti, hem de aynen bu seneki demecleri gibi ikinci sampiyonlugun zor oldugunu soyledi. ama ne oldu gorduk. lutfen siz de gerekli arastirmalari yapmadan gelip buraya yazilan iddialara cevap vermeyin.

alonso yu suçlamadım ki
    evet ikinci şampiyonluğun zor olduğunu söyledi ve gerçektende zor oldu,yanlış veya aldatıcı bir demeç değilki

peki ferrari'den herhangi biri evvelki senenin sonunda hic iddiali demec vermis miydi???

Ek: eger tartismadan dolayi bir kirginligin olacaksa soyle de yazmayalim bir daha. ben sadece bilgilerimizi ve yorumlarimizi paylastigimizi dusunuyorum cunku.

bi kırgınlığım olsa söylerdim
    hatırladığım kadarıyla hiç öyle demeçler vermediler ancak ferrari ve özellikle schumi sezon içerisinde bile iddialı demeç vermiyor ki(hatırladığım kadarıyla)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1- inanmasam yazmazdim.
    3- bekleyin ve gorun...

alonso yu suçlamadım ki

hatırladığım kadarıyla hiç öyle demeçler vermediler ancak ferrari ve özellikle schumi sezon içerisinde bile iddialı demeç vermiyor ki(hatırladığım kadarıyla)

benim de demek istedigim su: alonso iddiali demecler vermiyor diye takimin kotu oldugu sonucuna varamayiz. alonso bence sampiyonluk hayal diyerek zaten kotu bir sezon gecirmis olan macca'ya tum sorumlulugu yukluyor. yani boyle giderse ben tek basima bir sey yapamam mesaji veriyor. bana kalirsan da macca bu sene diger takimlardan daha iyi olacak. ben buna inaniyorum. ama bunun hakkinda somut bir iddiada bulunamam. cunku elimde somut veriler yok. baslayan testlere bakarak bir sey soylemek de yersiz bence. cunku takimlarin testlerle neyi test ettiklerini ve hangi sartlarda araci piste surduklerini bilemeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxiyavuz -- 3 Aralık 2006; 2:30:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1- inanmasam yazmazdim.
    3- bekleyin ve gorun...

alonso yu suçlamadım ki

benim de demek istedigim su: alonso iddiali demecler vermiyor diye takimin kotu oldugu sonucuna varamayiz. alonso bence sampiyonluk hayal diyerek zaten kotu bir sezon gecirmis olan macca'ya tum sorumlulugu yukluyor. yani boyle giderse ben tek basima bir sey yapamam mesaji veriyor. bana kalirsan da macca bu sene diger takimlardan daha iyi olacak. ben buna inaniyorum. ama bunun hakkinda somut bir iddiada bulunamam. cunku elimde somut veriler yok. baslayan testlere bakarak bir sey soylemek de yersiz bence. cunku takimlarin testlerle neyi test ettiklerini ve hangi sartlarda araci piste surduklerini bilemeyiz.

eğer alonsonun demeçlerindeki amaç dediğin gibiyse ron dennis anlamıştır nasıl karakterde bi pilot aldığını

alonsonun aklı çalışıyor cidden,şimdi kötü bir sezon geçirirse bütün suçu mclaren a yükleyecek demekki

dikkat etsinde hamilton onu geçmesin(ki bana göre hamilton alonsoyu geçicek),o zaman mclaren aracında bi bahane bulamaz

testler konusunda haklısın,honda geçen seon öncesindeki testlerin en başarılı ekiplerinden biriydi ancak sezon başladığında gelişimleri durdu ve sezon ortasına hatta sonuna kadarda pek kayda değer birşey yapamadılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 3 Aralık 2006; 14:05:29 >

• maxiyavuz
    inancını veya güvenini kimse yargılayamaz.tamam ok. 2005 Ferrari deyipte bu yılı kastedip duruma bakıyorsun.
    ama inan bana 2005 Ferrari o kadar kötü değildi sorun lastikti. Michelin e göre çok zayıftılar ki michelin lastiği ile 2005 mclaren de hızlı olmuştu. o mclaren e reno bile michelin lastiği ile yetişemedi amaaaaaaa çok kolayda mclaren şampiyonluğu reno ya verdi şampiyon oalabilecekkende. yalnız alonso ve Reno da boş adamlar değil.2005 Ferrari de boş değildi dikkat edersen imola'da bir hungaroring'de övdüğün mclaren F2005 e yetişemedi.
    şurada mclaren veya herhangi bir takım elinden geldiğince hazır olmaya çalışacak.
    Mclaren Kimi gibi bir pilotu bırakmakla vizyon hatası yaptı ki bunun farkındalar Alonso ile toparlanmak, herşeye bir son vermek niyetinde. Kimi bıraktığı için pişman etmeyede çalışabilirler.Ron Dennis akıllı adam severim.alonso ise uyanığın önde gideni çok zeki. işine geleni bilir hani otobüs durağında biniş keşmekeşi olurya yüzsüz bi şekilde çulunu sudan çıkaran insanlar olur alonso da aynı o şekilde. aslında iyi çocuktur ama çok şımardı.pek sallamam açıkcası.
    edit:imola düzeltildi.neydi o öyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 4 Aralık 2006; 19:00:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan
    2005 Ferrari de boş değildi dikkat edersen imolayada bir hungaroring de övdüğün mclaren F2005 e yetişemedi.

tamam boş değildi de 2005 imola da zaten yarışın muhtemel birincisi raikkonen di ta ki yarış dışı kalana kadar şaft arızası ile.Yani 2005 imola da raikkonen in mclaren i ferrari dahil bütün araçlardan hızlı idi.
    2005 hungaroring te ise yarışta yine hem montoya hem raikkonen ferrari ye ve diğeraraçlara oranla oldukça hızlı idiler.Yani sen 2005 macaristandaki pole posizyonu söylüyorsan ben de sana mclaren mercedes in iki aracının birden hem cumartesi antrenman ve sıralama turlarında hem de yarışta motoru rev limitörle kullandıklarını hatırlatıyım ki rev limitöre rağmen yarışta mclaren ler bütün rakiplerinden 0.5 saniye daha hızlı idiler.

Yani ortada yetişememe gibi bir durum yok önde olan zaten mclaren lerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrazzam -- 4 Aralık 2006; 17:41:38 >

• sadrazzam, kullanmasalardı. Motor limitörsüz 3 tur dayanmayacaksa ve bu yüzden kullanıyorlarsa, "limitörlüydü, ama olmasaydı daha hızlı olurlardı" demenin bir manası yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

sadrazzam, kullanmasalardı. Motor limitörsüz 3 tur dayanmayacaksa ve bu yüzden kullanıyorlarsa, "limitörlüydü, ama olmasaydı daha hızlı olurlardı" demenin bir manası yok.

beni ilgilendirmiyor kullanıp kullanmamaları demek istediğim mclaren in hızına renault sadece çin de ayak uydurabildi.Ondan başka hiçbir yarışta (san marino dan önceki yarışlar hariç) hız bakımından mclaren e yetişebilen olmadı.Dayanıklılık konusunda daha önce söylediklerim geçerli mclaren açısından.Dayanıklılık yönünden mclaren 2005 te sıradan takım dı ama hız yönünden bütün herkesten daha hızlıydı.

bir de challenger limitör kullanmadıklarında sonuç ortada idi 2005 yılında mclaren açısından hani hatırlayalım yarışlarda ve cuma günü patlayan motorlarını mclaren in.Ha ama dediğim gibi yarışta yine limitörlü yarışmış olmalarına rağmen raikkonen çok rahat bir birincilik aldı yani yetişememe gibi bir durum yok.

• doğru sadrazzam yetişememe gibi bir şey yok.lakin Ferrari' in halide ortaydı bilip bilmeden yazmaya kalkışacaklar öğrensin dedim.mclaren tabi ki hızlıydı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

doğru sadrazzam yetişememe gibi bir şey yok.lakin Ferrari' in halide ortaydı bilip bilmeden yazmaya kalkışacaklar öğrensin dedim.mclaren tabi ki hızlıydı.

• quote:

Orjinalden alıntı: sadrazzam
    bir de challenger limitör kullanmadıklarında sonuç ortada idi 2005 yılında mclaren açısından hani hatırlayalım yarışlarda ve cuma günü patlayan motorlarını mclaren in.Ha ama dediğim gibi yarışta yine limitörlü yarışmış olmalarına rağmen raikkonen çok rahat bir birincilik aldı yani yetişememe gibi bir durum yok.

Yetişme konusunda bir yorum yapmayacağım. Ayrıca 2005' te Renault' un da en az McLaren kadar hızlı olduğunu, ama bunu göstermeleri için herhangi bir gereksinim duymadıklarını düşünüyorum.
  • Kimi Raikonen hayranıydım. Mc Larenden gidince biraz soğudum. Eğer bu açıklamalarına devam ederse malesef sevgim nefrete dönüşecek. Mc Larenin sayesinde buralara geldiğini ne çabuk unutmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

Ayrıca 2005' te Renault' un da en az McLaren kadar hızlı olduğunu, ama bunu göstermeleri için herhangi bir gereksinim duymadıklarını düşünüyorum.

en iyi araç olduğunu söyleyebilirim renault nun 2005 te ama en hızlısı değildi.Mclaren hız olarak oldukça üstündü ancak iki yarışta bir motor kuralı mclaren mercedes te önemli derecede zorunlu olarak performans düşüklüğünü beraberinde getirdi(ayrıca bu kural olmasa mclaren mercedes çok daha hızlı yarışlar çıkarırdı en azından adrian newey böyle diyordu).Bilhassa mclaren ingiltere den sonra adeta motoru kollayarak yarıştı ama bunlar da yeterli olmadı ve neredeyse her yarışta problem yaşadı.Renault nun Türkiye gp sinden sonra ''mclaren en hızlısı ama en iyisi biziz demişti'' ve kendilerinin dayanıklılık üstünlüğü ile mclaren e üsütnlük sağlayacağını iddia etmişlerdi ve nitekim de öyle oldu.

• yea aslında McLaren kağıt üstünde daha güçlü(bnce) ama raikkonen in bu kdr iddialı açıklamalar yapması Renault'u daha da hırslandırıo... BEKLEYELİM GÖRELİM...
  • quote:

Orjinalden alıntı: macar93

yea aslında McLaren kağıt üstünde daha güçlü(bnce) ama raikkonen in bu kdr iddialı açıklamalar yapması Renault'u daha da hırslandırıo... BEKLEYELİM GÖRELİM...

kağıt üstünde hızlı derken ne demek istedin?
    genelde böyle kağıt üstü lafı geçerse sezon öncesinde,ferrari hep en hızlı olarak lanse edilir
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: macar93

yea aslında McLaren kağıt üstünde daha güçlü(bnce) ama raikkonen in bu kdr iddialı açıklamalar yapması Renault'u daha da hırslandırıo... BEKLEYELİM GÖRELİM...

kağıt üstünde hızlı derken ne demek istedin?
    genelde böyle kağıt üstü lafı geçerse sezon öncesinde,ferrari hep en hızlı olarak lanse edilir

ama bn renault ile McLaren ı karşılaştırdımm
  • Sezon başlamadan ortalık hararetlenmi be...
    alonsonun dil sorunu raikonene bulaşmış sanırım....
  • quote:

hayatında kaç kere yapmış ki o işi?
  • Kimi Raikkonen F1 deki en kalite PİLOT lardan birisi ama maalesef Mcleren MERCEDEs ile 2004 sezonun da çok şansızlıklar yaşadı

Zaten doğru düzgün yarış bile bitiremedi

Eğer hatırlayan varsa 1. sırada Shumi onu kovalarken arka RÜZGARLIK kopmuştu oda virajı alamayıp briyerlere girmişti kaç sene oldu ama hala dün gibi aklımda

Zaten o anda 300 le falan gidiyordu

Ayrıyetten çok karizmatik ve çok yakışıklı bir FİN li

Finli kızlara da bayılıyorum ordan d seviyroum kendisini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmelo_Anthony -- 12 Aralık 2006; 0:35:18 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.