Şimdi Ara

Kimlikte yazan adımdan farklı bir ad kullanıyorum cok sıkıntı cekmeye başladım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, sanal ortamda takılırken kimlikteki adımdan farklı bir ad kullanmaya başladım ilk önce, sonra mezuna falan kalınca benim çevremde reel hayattan kimse kalmadı. Sanaldan arkadaşlık kurduğum kişiler gerçek arkadaşım oldu ve ben sonradan kimlikteki adım bu diyemedim. (zaten kimlikteki adımdan da nefret ederim) İşlerin buraya kadar geleceğini tahmin etmezdim ama çevremdeki herkes beni böyle tanıdı, ne kadar reel arkadaşım varsa hepsi bu adımla tanıyor. Bu yıl universiteye yerleştim ve universitemde de bu arkadaşlarımdan var mesela 2024 girişliler grubuna girip kendimi tanıtırken kimlikteki adımı soyleyemem ki zaten tercih ediceğim bir şey de olmazdı, diğer adıma çok alıştım ve gerçekten seviyorum ama mesela universite gruplarına eklenmek için instagramdan grup açanlara yazarken kimlikteki adıma ait olan hesabımdan yazmam gerekiyor çünkü sonuç belgesi istiyorlar en basitinden bu tarz kimlikteki adımı kullanacağım alanlar olacak. Ne yapacağımı bilmiyorum anonim olmak için bir gun aklıma gelerek kullandığım bir isim gerçek ismim olmuş durumda resmen ve kimlikteki ismimle kullandığım isim arasında dağlar kadar fark var gerçekten bende kullandığım ismimi tercih ederim ama universitede sıkıntı yaratmasından korkuyorum. Sizce ne yapayım üniversitede hangi adımla tanıtayım kendimi, kullandıgım adımla tanıtsam çok sıkıntı yaşar mıyım?

• Stres altındayım, kafam çok karışık kendimi duzgun ifade edemediysem kusura bakmayın ama zor bir durum benim için. Konuşabileceğim, örneğini gördüğüm biri yok.

• Adını değiştirme hakkın var, değiştirebilirsin. Değiştirmeyeceksen yavaş yavaş teker teker söyleyebilirsin aslını. Samimi, sakin ortamlarda açıklayabilirsin yavaştan bence, sebebini de içten söylersen kimse garipsemez bence sadece bir süre karıştırılabilir sonra her şey eskisi gibi olur.

• Sorun etmene gerek yok. Yeni nesil arasında kimlikteki ismi kullanmamak çok çok yaygın.

• https://forum.donanimhaber.com/asliye-hukuk-mahkemesi-gerekceli-karar-ne-zaman-yazilir--157760691

Bu konunun ilk mesajını incelerseniz ve ilk mesajda bir link vermiştim ona bakarsanız eğer kimlikteki bilgileri düzeltmek ile ilgili bilgiler edinebilirsiniz.

• Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

değiştirmem pek mümkün değil, işin aile kısmı da var çünkü. Henuz kimse kullandığım adımla tanımıyorken, alışmamışken kimlik yazan adımla anılmak zorunda kalmaktan korkuyorum. Sonucta henüz kimseyle tanışamadım ama kimlikte ismimi kullanmak zorunda olduğum bir an gelirse heres oyle hatırlayacaktır. Universite ortamını bilmiyorum ne derecede kimlikteki adımı kullanmak gerekecek ve böyle anılacağım, o yüzden korkuyorum.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt

kimlikte yazan ismimi kullanmam gerekecek alanlarla kullandığım ismimi kullandığım alanların çatışmasından endişeleniyorum. Sonuçta universite burası, resmi bir kurum nasıl halledeceğim bu kısmı bilmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çözüldü
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üniversitede öyle takma isim sökmez. Derste imza kağıdında resmi ismin olacak, hoca seni o isimle bilecek. Evraklardaki ismin geçerli. Öyle kafandan uydurduğun ismi bilmezler.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

orası öyle ama benim için çevrem istediğim isimle tanısa yeter ama üniversitede ne kadar kimlikteki adımı kullanmam gerekecek bilmiyorum, bir karışıklık oluşmasından korkuyorum. Üstelik insanlar kullandığım ismime alışamadan kimlikteki adıma alışma ihtimalleri var. Sizce kendimi nasıl kimlikteki ismimle mi tanıtmalıyım?

• Hermes1992323 H kullanıcısına yanıt

Kimlikteki ismin geçerli. Seni uydurduğun isimle tanısalar desen ki bugün benim yerime imza at adını bulamazlar. Karışıklıkta olur sorunda çıkar.

Sen üniversiteyi ne sanıyorsun ki? Şu an okulda gördüklerinin 1 yaş büyümüşleri olacak. Çok değişik, kalite bir ortam değil.

Üniversiteyi liseden farklı sanıyorum. Mesela lisede bu tarz kimlikteki ad dışı bir ad kullanmak mumkun olmazdı ama üniversitede farklı olur diye dusunuyorum. Yine de sıkıntı cıkaracak gibi. Mesela insanlara kendimi tanıtırken kimlikteki adımdan farklı bir ad soylesem çok zora mı düşerim? oturup herkese derdimi anlatacak fırsatım yok sonucta. Akademisyenler beni kimlikteki adımla tanıyacak, öyle hitap edecek, akademisyen adımı sorarsa kimlikteki adımı soylemek zorunda kalıcam o sırada beni baska adla tanıyanların karsısında bu tarz şeyler kafamı karıştırıyor. Yoksa kullandığım adımı kullanmaya devam ederdim cunku beni bu adımla tanıyanlarla aynı universiteye gidiyorum bazılarıyla. Ama şuan hangi adla kendimi tanıtsam bilmiyorum. Kafam cok karısık, iki türlü de zora düşeceğim.

• Hermes1992323 H kullanıcısına yanıt

Üniversitede kimsenin umurunda olmayacaksın ki. Sadece çekirdek bir arkadaş topluluğun olacak. Gerisiyle anca selam selam olur. Aynı sınıfta derse girdiğin 2-3 sene selamlaşmayacağın insanlar olacak.

Hep aynı şeyler oluyor orada bambaşka insanlar yok.

Git yasal olarak ismini değiştir daha kolay. İsmi abuzer olan arkadaşım vardı hakan yapmıştı.

• Bende benzer durumdayım arkadaş ortamında çok önemsemiyorum ama iş hayatında çok ciddi problem yaratıyo ,bilgi sahibi olan bu konuda hukuki süreç konusunda yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

o da 3 4 ay suruyor bildigim kadarıyla, yine bu şekilde bir tanısma evresi geçirmem lazım ayrıca aile kısmı da var, aileme acıklayamam sanırım bu olayı, üzmekte istemem.

Dediğin gibi ise işim daha kolay demektir. Sence kimlikteki adımla mı devam edeyim?

• dobrasam kullanıcısına yanıt

Üstte biri yazmış, boyle bir konu açmış bilgi veriyor orada bir bak istersen.

Nasıl sorunlar yaşıyorsun ve ne zamandan beri boyle farklı bir ad kullanıyorsun?

• mahkemeye gidip ismini degistirebilirsin senin durumun gibi durumlarda hizlica islem aliyorlar diye biliyorum. ugrasmak istemezsen de arkadaslarina ikinci adin oldugunu falan soylersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bi hikaye uydur işte doğumumda bu adı vermişler ama beni küçüklükten beri böyl böyle diye çağırırlar diye,niye bu kadar kasıyosun

• girdiğin tribin sebebini anlamadım. bizim üniversitede de bir kız vardı zeynep diyordu kendine, normalde ismi ayseldi kimlikte. ben böyle tercih ediyorum dedi, kimse de sorgulamadı, zeynep diye çağırdık. Niye bu kadar kasıyorsun anlamadım?

• FlowMotion kullanıcısına yanıt

hocalar kimlikteki ad ile bilecek ve o ad ile cagıracak istemesem de karsıma surekli cıkacak insanlara kullandıgım adımla kendimi tanıtmadan onlar kimlikteki adımla beni tanıyacak bunlar çekincelerim

• Aegir kullanıcısına yanıt

hocalar kimlikteki ad ile bilecek ve o ad ile cagıracak istemesem de karsıma surekli cıkacak insanlara kullandıgım adımla kendimi tanıtmadan onlar kimlikteki adımla beni tanıyacak bunlardan cekiniyorum cok bas agrıtmaz mı nasıl olacak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.