Şimdi Ara

kimse benim gibi yapmıyor :P

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba forumda yeniyim bir hatam olursa affedin biraz uzun olabilir yazı :)
    ben 2017 ygs lys adayıyım yani 11.sınıf bitti
    internetten videolar izliyorum ygs lys nasıl çalışmalı vs arkadaşlarıma soruyorum lakin kimse benim yaptığımı yapmıyor veya akıllarına gelmiyor veya bende bi tuhaflık var huzursuz oldum açıkcası yorumlarsanız sevinirim

Benim planım şu her ders için ayrı defterler aldım ve Hocalara geldik youtube sitesinden ygs ve lys konularını bu yaz bitirmek istiyorum ordan konuyu dinleyip defter tutuyorum orda çözülen soruları yazıyorum falan ama çok video var yani ben bir dersten en fazla 5 video izleyebiliyorum üstüne deftere yazması vs 2-3 saat sürüyo zaten toplam
    3 gün ygs videoları yani 3 günün hergünü fizik kimya biyoloji mat hepsinden 5 er video ve vido içeriğini deftere yazma tabiki
    3 gün lys aynı şekilde 1 gün de tatil

sabah 8 de kalkıyorum yani başlıycam 8 de kalkmaya şimdi saat 10 da falan kalkıyorum önümüz bayram gezmler vs falan bitsin tam oturcak rayına

hocalara geldik kimya ve biyloji ygs bitti yani zaten ikisinden 20-25 er video falan var ygs olduğu için ekstra orda olmayan 2-3 konu var hayatımızda kimya vs dandik konular onlarada çalışıp bitircem planım şu şimdi ygs calıştığım günler sabah 10 da kalkıyodum aksam 8 e kadar falan çalışıyodum video izleyerek falan şimdi spoara gitcem sene içindede devam edicem spoara yani kimya biyoloji bitiiği için ondan kalan süreleri spora ayırcam zaten haftada 4 gün falan olur sporda yani ygs günleri sadece fizik mat calıscam konu olarak

şimdi sıkıntı şu lys de aşağı yukarı her dersten 100 video falan var günde 1 inden max 5 izleyebiliyorum demiştim tani lys ve ygs konularını bitirmem eylüle kadar sürecek gibi ama okullar açılmadan garanti biter

benim asıl planda şu ygs lys konularının hepsini bitirip deftere yazıp zaten orda soruda çözüyolar kalıp soruları onlarıda yazıyorum deftere sene içinndede ygs ye 5 ay falan olcak hani defteri açar konuya bakarım sonra ful time test çözümü vs falan yaparım diyorum

not düşüyüm hemen sene içindeki çalışma programımda şöyle olur eve 6 da geliyorum ben spora gideceğim günler hani o kadar sürmezde saat gece 10 desek gece 1 e kadar çalışırım ygs sosyal ve türkçe testi çözerim vs ertesi gün spor olmaz 6 dan 12 ye kadar ygs mat fizik geo çözerim ertesi gün spor olur 10 dan 1 e ygs biyo kimya calışırım ertesi gün spor olmaz 6 dan 12 lys mat geo fiizk falan öyle öyle gider yani lys ve ygs calışırım sene içinde onu kastediyorum

yani kısaca millet konuyla boğuşurken ben test çözerim diyorum baya vaktim olur

kafamı kurcalayan şey şu hani herkes işte şu konuyu çalış test çöz ertesi konuya geç
    abi bu kolay bişi değilki bunu yapsam sadece ygs biter yaz boyu konu anlatımli kitapardan anlamıyom zaten anlayan varsa helal olsun diyorum video izleyerek anlıyorum hani videosunu izlemek zaten saatlerini alabiliyo artı bide konu çözüm videosu falan izlemeke baya..
    üstüne bide arta kalan zamanda iyi oturması için konunun 100 soru çözmesi ayrı dert ki ben esen fem falan kullanıyorum kolay olmuyor yani her soruyu çözmek vakit alıyo yani bence tamamen vakit kaybı diye düşünüyorum ama yaz boyu sadece geo ve paragraf yani türkçe çözmekte içimi tedirgin etmiyo değil herkes soru çözerken.. programımı yorumlar mısınız?

programı yorumlarınız bazında editledim arkadaşlar: öncelikle sporu erteledim seneye yaparım inşallah
    önümüz bayram temmuzun 15 ine kadar falan tatile gidicez tatlde de ufak ufak çalışmaya çalışıcam
    şimdiki hedef şu bitmeyen fizik ve matematik kaldı ygs olarak 2 hafta yani ağustosa kadar iki derse abanır bitiririm hatta daha kısa sürede de bitebilir her neyse geriye kalan zamanlarda ygs için ful soru çözümü yapıcam ama kaynak almıycam malum müfredat değişti yeni kitaplar falan basılmadı daha eylülde alırım yeni kaynak şu an elimde esen var 2012-2013 basımları falan onlardan çözerim soruyu
    hafta 7 gün 4 gün ygs ful soru çözümü yaparım her dersten(sayısal olarak çünkü sözelde kaynağım yok çalısacak ve bizim okul 15 ağustosta falan başlıyo etüt gibi yani yarım gün ordan sözel konuları öğrenirim eylülde de yeni kaynaklar elime gecer çyle başlarım sözele)
    geri kalan 3 günde lys konu çalışırım çünkü soru çözümü ve konu çalışmak yetişmez aynı anda heme malum yeni öğreneceğim konular falan var öğrenmem zaman alabilir hedefim lys nin büyük bir kısmını bitirmek okullar açılıncada soru çözümüne başlarım lys için hazirana kadar yolu var :D
    NOT: arkadaşlar elimde esen var demiştim yanına aynı şekilde tüm derslerden fem düşünüyorum başka kaynak almamayı düşünüyorum sebebi şu hem birsürü kaynak alırsam maddi anlamda yük olur hemde o kadar kaynağa verecek para yerine elimdeki iki kaynağı(esen fem) bitirir son 1-2 ay kala günde 1 deneme zorlayabilirsem 2 deneme yaparım 2 denemenin bir tanesi çıkmış sorular olur muhtemelen..her desten fem alıyım mı yoksa önereceğiniz başka yayınlar var mı?

bir not daha:hergün 20-30 paragraf ve 20-30 geo çözmeye calıışıcam HEDEF:10k ÜNİ:ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BÖLÜM:PİLOTAJ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revorpblc -- 3 Temmuz 2016; 15:37:30 >

• Kardeşim iyiliğin için sporu bir sene ertele.
    Çalışma düzenini sevdim, kendiminkine benzettim, illa videodan değil" temelinin olduğu yerlerde" KA'dan da not alabilirsin daha kısa sürer, soruları yazmazsın KA'daki, testleri çözersin ardından geçersin. Bunlar bitince SB çözersin. Öteki arkadaşların aynı konuyu yıl içerisinde dönüp dönüp okurken sen aldığın notlara göz atınca hatırlayıp teste devam edeceksin, bir de herkes kendi yöntemiyle daha iyi çalışır seninki buysa elaleme ne?
  • boşver defteri soru çöz

edit: dediğini yaparsan soru çözmeye başladığında ağlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSMExcellency -- 2 Temmuz 2016; 22:43:11 >
  • TSMExcellency kullanıcısına yanıt
    neden ki?
  • Revorpblc R kullanıcısına yanıt
    soru çözmeden o konu havada kalır
  • Çalışma yönteminiz samimi söylüyorum "BERBAT!" YGS için defter tutup soru çözmeme ne biçim bir saçmalıktır? Yazarak 2 3 saatini kaybedeceğine konuyu kitaplardan veya videolardan çalışıp test çöz, deneme çöz defter nedir ya? Soru çözmeye zaman kaybı demişsin ama 2 3 saat boş boş soru yazmak sana daha az geliyor galiba. Böyle ezbere izleyip yazmaya devam edersen ilk denemede yamulursun, tum hevesin kaçar söyleyeyim. Neyse devam et böyle, rakiplerini az da olsa mutlu edersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pdf bul K.A oradan hallet, kim uğraşacak olm yazı yazmayla hem enerjin düşer bol bol soru çöz özellikle deneme
  • kardeş sen bu yöntemle git forum şahidim 40 k nın üstüne çıkamazsın ilk 5 bindeki adamlar 1 saat konu 23 saat soru çözüyor sen diyorsun ki deftere yazayım cart curt sen ts den gireceksen eyvallah not yaz ama mfci adam deftere not işiyle zaman kaybetmez,içine girsen çıkamazsın

• Dedigini biyoloji ve kimyanin sözel kisimlari disinda hic bir derste tavsiye etmiyorum ki biyoloji ve kimyada 1 saat not tutup okuduysan 2 saat soru cozmelisinki konu otursun.

• Hakkari hayırlı olsun kardeşim bu çalışma metoduyla :d soru defteri olayı ygsde olmaz lysde güzel soruları bulup deftere yazarsın sürekli tekrar edip durursun ama ygsde denemeye soru çözmeye abanmazsan mat 30.soruda süreniz bitti uyarısını duyarsın sınavda

• Kardesim 7 yasindan beri yuzme kursuna gidiyorum lisansli yuzucuyum ciddi bir basari istiyosan spor isini bu sene ertele benim gibi emin ol bir sey kaybetmessin neden diye sorucak olursan simdi spor yaptigin gunler vucudun cok yorgun olucak ve ders calisma verimin dusuk olucak ,calismakta zorlanicaksin ayrica sana tavsiyem simdiden bu kadar derse yuklenme sonra cok sıkılırsın.Düzenli çalışmak çok çalışmaktan daha önemlidir
    Ayrıca arkadaşlar belirtmiş zaten ben de söyliyim tekrardan defter işi falan geç onları hani biyoloji kimya olabilir test çözerek bilgileri ezberlemek daha kolay ve deftere yazmak çok uzun sürer vakti verimli geçirmek önemlidir
    Fiziği ve biyolojiyi ygs/lys diye ayırma direk lys çalış
    Son olarak da konuları hemen bitirmen önemli değil;önemli olan bitirdiğin konuyu adam akıllı bitirmen bu nasıl olur dersen konuyu öğrendikten sonra çok soru çözerek

Telefondan yazdım imla için kusra bakma sormak istediğin başka bi şey varsa mesaj atabilirsin

• Konuyu çalıştıktan sonra oturup test çözmedikten sonra o konuyu anlayıp anlamadığını anlamazsın. Benim sana tavsiyem konuların testlerini çöz ve yapamadığın konuyu tekrar et yine çöz. Bu şekilde emin ol daha hızlı bitirirsin.

• bi yazda ygs lys bitirmek mi ? ajaaaabaha bir liselinin de hayalleri suya duser

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalışma sistemine bir şey demiyorum herkes kendine göre ayarlar ama sporu ertele diyenler olmuş ben haftanın en az iki günü yüzdüm bu yıl sadece ygs ve lysye 2 hafta kala gitmedim.şimdi sürekli ders çalışacağım psikolojisindesin ben de öyleydim geçen yıl ama yıl içinde sürekli her anını ders çalışarak geçiremiyorsun yarıyıl tatiline yakın tüm sınıfça saldığımızı biliyorum yani sporunu yap çok abartmadan en azından seni zinde tutar ve ruhsal açıdan da yararını görürsün.
  • up up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.