Arkadaşlar merhaba Şirkete D-Link 500G modem aldık. 2-3 ay güzel kullandık fakat dün başıma gelen bi olayı anlatmak istiyorum. Modem gayet sağlıklı bir şekilde bağlantı yapıyor. İp alıyor fakat internete çıkamıyor. Sanki Dnslerde bir sorun varmış gibi gözüküyor ama sorun modemde. Ben arıza kaudı bıraktım telekoma hemen aradılar yarım saat çalışma yaptık. Benim problem için uğraşırlarken gelen telefonlarda benim gibi aynı şikayetten arıyorlardı. Modem ne ? sorusunun cevabı herkeste aynı D-Link. Biz çözümün bayisiyiz. Hemen götürdüm benim gibi 2-3 kişide aynı modemden getirmiş arıza kayıtta sıra bekliyordu. Sorunlarını sordum ıp alıyor bağlantı kuruyor ama internete çıkmıyor. Arıza kayıttaki beye sordum D-Linkler yapıyormu diye cevabı " Çok satılıyor arada çıkıyor ". Bana kalırsa almayın arkadaşlar tavsiye etmiyorum.Telekomdaki adamda dedi keşke D-Link almasaydın die. Kimseyi karalamak değil sadece sorun yaşamak istemeyenlere tavsiyemdir. Elbetteki elektronik cihazlarda sorun olacaktır. Ama kaliteylede karşılaştırmak lazım . Sizlerde görüşlerinizi belirtin arkadaşlar.
Saygılarımla EmRe
Seninkide pireye kızıp yorganı yakmak gibi birşey. ben nerdeyse 1 yıla yakındır bu modemi kullanan bir çok kişiyi biliyorum ki hepside oldukça memnun. zaten fiyat performans oranı da oldukça yüksek bir modem dlink. Hem telekomdaki adamda kim???? Herşeyi bilen adammı yoksa. Bir ürün yüzünden koskaca markayı kötülüyorsun. lütfen dikkat.
quote:
Orijinalden alıntı: mulkiyeli
Seninkide pireye kızıp yorganı yakmak gibi birşey. ben nerdeyse 1 yıla yakındır bu modemi kullanan bir çok kişiyi biliyorum ki hepside oldukça memnun. zaten fiyat performans oranı da oldukça yüksek bir modem dlink. Hem telekomdaki adamda kim???? Herşeyi bilen adammı yoksa. Bir ürün yüzünden koskaca markayı kötülüyorsun. lütfen dikkat.
Görüşüne saygı duyuyorum.Ama karşılaştığım durumların hepsi aynı şikayetten geri getirdi modemi. Okuduysan Yukarıda da belirttim. Amacım Karalamak değil yaşadığım karşılaştığım sıkıntıyı dile getirdim.İsteyen alır isteyen almaz!!Belki attığım başlık biraz karalayıcı olmuş olabilir. Bu konuda başlığı okuyan arkadaşlardan özür diliyorum. Telekomdaki adama gelince elbetteki herşeyi bilen adam olamaz ama sorun çözümünde "1.kişi". Sen modemi 1 senedir fazla kullanan bir çok kişiyi tanıyorsun o belkide kullanan kullanamayan yüzlerce kişiyi tanıyor.Bir tecrübesi varki bana bunu söyledi.Herşeyi bilemez ama birçok şeyi bildiği ve hepimizden çok adsl arızalarında tecrübeye sahip olduğu bir kesinlik taşıyor. Saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: mulkiyeli
quote:
Orjinalden alıntı: mulkiyeli
kocaman+1 mercedeste bile arıza çıkıyor bu normaldir dostum çok kişi tanıyorum dertsiz tasasız d-link kullanan hatta bende bulsaydım d-link g500 alacaktım. sen biraz şanssızmışsın bu konuda
quote:
Orijinalden alıntı: Skorp
quote:
Orjinalden alıntı: mulkiyeli
kocaman+1 mercedeste bile arıza çıkıyor bu normaldir dostum çok kişi tanıyorum dertsiz tasasız d-link kullanan hatta bende bulsaydım d-link g500 alacaktım. sen biraz şanssızmışsın bu konuda
Alıntıları Göster
Şimdi gidip telefonculara sorun, en çok arıza yapan telefon hangisi diye; cevap 3310..Neden? Bir maldan 100 tane satılıyor ve 10 u geri dönüyorsa göze batmaz..Ama 100.000 tane satılıp 1000 tane dönüyorsa kötülenir..Halbuki 100.000 satan malın bozulma oranı daha düşüktür..
quote:
Orijinalden alıntı: ZeusLEE
Şimdi gidip telefonculara sorun, en çok arıza yapan telefon hangisi diye; cevap 3310..Neden? Bir maldan 100 tane satılıyor ve 10 u geri dönüyorsa göze batmaz..Ama 100.000 tane satılıp 1000 tane dönüyorsa kötülenir..Halbuki 100.000 satan malın bozulma oranı daha düşüktür..
Alıntıları Göster
bende var dlink maşşalı var eşşek gibi çalışıyor .
quote:
Orijinalden alıntı: sergen_baba
Alıntıları Göster
Telekom'daki mahlukat(!)lara kalırsa arızaların %99'u modemlerden kaynaklanıyor zaten
Telekom'daki mahlukat(!)lara kalırsa arızaların %99'u modemlerden kaynaklanıyor zaten
Alıntıları Göster
Bizde D-Link Kullanıyoruz bazen aynı olay bizdede oluyor ama sonra düzeliyor bu aralarda download hızlarında problem var 28 lerden 10 lara iniyo alayamadım gitti modemden mi yoksa telekomdan mı?
quote:
Orijinalden alıntı: OzZyLLa
Bizde D-Link Kullanıyoruz bazen aynı olay bizdede oluyor ama sonra düzeliyor bu aralarda download hızlarında problem var 28 lerden 10 lara iniyo alayamadım gitti modemden mi yoksa telekomdan mı?
Alıntıları Göster
ben ve arkadaşım aynı anda d-link aldık ne ondan bi şikayet geldi ne de benim bi sorunum var. 'kimse almasın' denecek bi modem değil. telekom her bişeye suş atıyo zaten,kendisi çok müthiş kalitede iş yapıyo ya!!!!!
quote:
Orijinalden alıntı: trulli
ben ve arkadaşım aynı anda d-link aldık ne ondan bi şikayet geldi ne de benim bi sorunum var. 'kimse almasın' denecek bi modem değil. telekom her bişeye suş atıyo zaten,kendisi çok müthiş kalitede iş yapıyo ya!!!!!
Alıntıları Göster
dlink modemi 1.5 sene kullandim sonra sattim gayet basarili bir modemdir simdi dlink dsl 500t kullaniyorum adsl 2 destekli modeli ....... dedigin tip arizalar genelde telekom kaynakli arizalar mesela "dsl status" ten upload ve download guclerine bak db cinsinden degerlerdir o degerlerin her ikisininde 25 35 arasinda olmasi gerekiyor o degerlerden herhangi biri cok dusuk se ip almana ramen internete cikamassin cunku modem paketleri kaybeder .....
quote:
Orijinalden alıntı: zalman
dlink modemi 1.5 sene kullandim sonra sattim gayet basarili bir modemdir simdi dlink dsl 500t kullaniyorum adsl 2 destekli modeli ....... dedigin tip arizalar genelde telekom kaynakli arizalar mesela "dsl status" ten upload ve download guclerine bak db cinsinden degerlerdir o degerlerin her ikisininde 25 35 arasinda olmasi gerekiyor o degerlerden herhangi biri cok dusuk se ip almana ramen internete cikamassin cunku modem paketleri kaybeder .....
Alıntıları Göster
d-link imi 1 senedir kullanıyorum en ufak bir sorun yaşamadım kesinlikle iyi bir marka ve model t.servisi merak ettiğim bir kaç şey için 1 yada 2 kere aradım gayet yardımcı oldular. ben fikrine katılmıyorum ...
quote:
Orijinalden alıntı: urper
d-link imi 1 senedir kullanıyorum en ufak bir sorun yaşamadım kesinlikle iyi bir marka ve model t.servisi merak ettiğim bir kaç şey için 1 yada 2 kere aradım gayet yardımcı oldular. ben fikrine katılmıyorum ...
Alıntıları Göster
telekonu sallla zoom ve asustan şaşma
ben memnunum
quote:
Orijinalden alıntı: fx2
ben memnunum
bizim arkadasın internet kafesini kurarken mavicomdan dlink verdiler sorun çıkmadı hiç 2-3 ay sonra saçma sapan sorun aynı sendeki gibi
kimse çözemedi fatih abi sorunu çözdü arıza sebebi modem hub a sinyal gonderirken( pc de değişik bır vurus var format çeksen bile gitmiyor ) sinyallar ortalıkta kayboluyor ıpx ler karısıyor modem le makınalar arası baglantı kuruluyor birbirini goruyor ping de atıyor ama ama ıpx ler kafayıu yıyor format çektikten sonra milenyum kurdular duzeldi sonra modem resetlendi arkasından xp yenıden kurdular bırdaha sorun çıkmadı ben hayatımda bukadar saçma bır vurus gormedim
ilk başta yeni hub taktıgımızda düzelmişti 10 dk sonra oda gidiverdiydi
bu vuruslerden çektıgımız ne yahu
quote:
Orijinalden alıntı: fx2
bu vuruslerden çektıgımız ne yahu
Dlink o kadar dandik bişey değil , ADSL de gayet başarılı bir firma ,wireless ,rooter vs çok çeşitli ürünleri var ,sadec 500-G biraz ısınıyor diye duydum
quote:
Orijinalden alıntı: Azimkar
Dlink o kadar dandik bişey değil , ADSL de gayet başarılı bir firma ,wireless ,rooter vs çok çeşitli ürünleri var ,sadec 500-G biraz ısınıyor diye duydum
Alıntıları Göster
paylaştığın için saol...
quote:
Orijinalden alıntı: sergen_baba
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: sergen_baba
bende d link kullaniyorum eşşek gibi olmasada kaliteli bi modem gibi calisyor
quote:
Orijinalden alıntı: HighEND
quote:
Orjinalden alıntı: sergen_baba
bende d link kullaniyorum eşşek gibi olmasada kaliteli bi modem gibi calisyor
Alıntıları Göster
iyi modem kötü modem yoktur. kullanmasını bilmiyorsun ya da o modem sana uygun değil. fiyatına veya markasına öre kaliteli kalitesiz damgası vurmayın hemen. bana sorarsanız şuan Us robotics kullanıyorum. bu modem adidir kalitesizdir diyen çıkmaz ama 1 ay öncesina kadar kullandığım ORIGO dan daha memnundum. anlatabiliyormuyum. sanki voip vpn ftp server mail server veya network kullanıyorsunuz da alma diyorsun . yaw bir çok kişinin yaptığı browserlar ile internet sitelerini gezmek ve dosya indirmek . bunu en adi dediğini modem bile yapıyor şu telekom şartlarında.
quote:
Orijinalden alıntı: _HaKaN_
iyi modem kötü modem yoktur. kullanmasını bilmiyorsun ya da o modem sana uygun değil. fiyatına veya markasına öre kaliteli kalitesiz damgası vurmayın hemen. bana sorarsanız şuan Us robotics kullanıyorum. bu modem adidir kalitesizdir diyen çıkmaz ama 1 ay öncesina kadar kullandığım ORIGO dan daha memnundum. anlatabiliyormuyum. sanki voip vpn ftp server mail server veya network kullanıyorsunuz da alma diyorsun . yaw bir çok kişinin yaptığı browserlar ile internet sitelerini gezmek ve dosya indirmek . bunu en adi dediğini modem bile yapıyor şu telekom şartlarında.
Alıntıları Göster
yuh be tüketicimisiniz üreticimi.. -efendim mersedeste bile sorun cıkıyomus olsun artık okadar falan. (cıkmasın kardesim en azından benim aldıgımda cıkmamalı) -pireye kızıp yorgan yakmakla modeme kızıp bu konuda diğer insanları uyarma arasındaki baglantıyı anlayan bana bi anlatsın. son olarak saol EmReXD paylasımın için.. keşke onceden okusaydım aynı problemi yasayan 2 arkadasım war. bende bu sorunu nasıl cozerim diye ararken rastladım bu yazıya...