Şimdi Ara

Kimse Yardımcı Olmuyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan 2 gün önce konu açtım. 1 kişi cevap verdi ondan da Allah razı olsun.
    Yardım ederseniz çok sevinirim.
    Neyse konuya geçelim.
    Benim masaüstü bilgisayara elektrik gelmiyor. Power supply de sıkıntı yok.
    Bilgisayarı , bilgisayarcıya götürdüm baktı.Kondansatörlere, psu'ya, güç adaptörüne, vs. Anakartta problem var dedi.

Ben şimdi diyorum bu bilgisayarıma yeni anakart alsam. Olur mu?

• Anakart arızası olduğundan eminseniz ,anakart değişimi yapabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşadığın problem spesifik, ne olduğunun nokta tespiti için bazı denemeler yapılması gerekiyor. Öncelikle power supply kontrolü yapılmalı, anakarta giren 4 Pin'li ve çok pinli çıkışlarda enerji var mı kontrol edilmeli. Enerji çıkışı vermiyorsa sorun supplydedir. Çıkış veriyorsa anakart üzerinde kontrol gerçekleştirilmelidir. Bilgin hiç yoksa düzgün bir bilgisayar bilgisi olan bilgisayarcıdan bu konuda destek alman daha iyi olur.
  • Bir onceki konumda yazmistim . Onu atayim sana eksik bilgi varsa sorarsin

Benim sorunum şu ki : Bilgisayarı elektriğe bağladığımda ve power tuşuna bastığımda bilgisayarın hiçbir tepki vermemesi. Bu olay şöyle oldu. 4 gün önce bilgisayarda bir şey yoktu. Sonra 1 gün geçtikten sonra bilgisayarın ön tarafındaki usb'ler , kart okuyucu vs. ne varsa çalışmadı. Düzelir diye bir şey yapmadım. Sonra 1 gün daha geçti ondan sonra ki bir baktım bilgisayar açılmıyor. (Bilgisayarın kenarı da açık. Hava akımı iyi olsun diye )(Bu arada kasaya baktığımda power supply den yanık kokusu gelıyordu) Sonra internetten araştırdım power supply'de sıkıntı vardır diye onu söktüm fanı yağladım. Gene bir şey olmadı. En sonrundadedim bilgisayarcıya götürem . Götürdüm. O da power supply'e baktı onda sıkıntı yok başka bi power supply taktı pc calismadi. O dedi ki: kondansatörlere , ram slotuna , psu ya felan 1-2 şey daha dediydi.. bakti onlarda sıkıntı yok dedi. Baktı anakartta sorun vardır dedi ozaman. Kokluyorum yanık kokusuda yok anakartta .

Aklımda şu sorular var: Pc elektriğe bağlı iken neden power supply'in fanı dönmüyor? (bir kaça tane vardı unuttum)

Ve cevapladiginiz icin tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi droopxxc -- 13 Kasım 2016; 0:11:56 >

• Su varki beni 5-6 aylik idare etsin onu istiyorum.Ucuz yollu kapatsam bana yeter

Bilgisayar baya eskidi zaten 6 yil oldu :)

Bilgisayar eskiya anakart degissem parcalara uyumluluk sikintisi var .. zaten donanimda eski ondanda cekiniyorum. Eskiye yeni parca almak akil mantik zarari :) .. Haa soyle olsa 1-2 yillil ona bir sey dememde benimki olmus 6 yil.

Acil lazim olacak yakinda pc.

• droopxxc D kullanıcısına yanıt
    Sorun psu'da değilse işlemci anakart veya ramlerde. Sisteminiz eski değilse işlemci anakart ve ramleri söküp bilgisayarcıya gidin arıza tespiti yapsın arızalı olanı temin edersiniz. Eski bir sistemse sıfır işlemci anakart ve ram + 500w psu işinizi görür.
  • kryeck kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim cevapladım için.

Eski sistem olduğu için yatırım yapmayacak. Yaparsam en az 500 tl.

Zaten elime bir tane bilgisayar geliyor. Yazım bir tane de alırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • On taraftaki usblerin calismamasi manidar. Power tusunun kablosu anakarta takili mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PimpMyRide P kullanıcısına yanıt
    Tabiki takili ... sonuc ?

• xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 4 Mayıs 2020; 22:3:37 >
  • huhuq kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarciya drdim on tarafta belki kisa devre vardir diye.

Yanlis kontrol etmediyse "yok" dedi

• Hangi şehirde yaşıyorsunuz? İstanbul Ankara gibi büyük illerde yaşıyorsanız eski anakartları tamir eden firmalar var onlardan birine anakartı götürün ve test etsinler arızası ne ise hallederler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.