Şimdi Ara

Kimseyle gorusmek konusmak istemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 2-3 yıldır bir takım sorunlarim var. Eşim dostum akrabam hiç kimseyle gorusmek konuşmak istemiyorum. Bazen telefon çalınca açması bile ölüm geliyor. Arkadaslarimi kaybettim. Yapayalnizim. Aşık olamiyorum. İlişkiler hep bayağı geliyor hep aynı şeyler monotonluk maratonu. Cinselliğe olan ilgimi bile kaybettim. Üniversite okuyorum. Hiçbir eksigim yok cok pahalı bisey olmasa da arabam bile var. Ama hhiçbir şekilde mutluluk denen şeyi hatirlayamiyorum. Komplekslerim var. Eskiden onemsemezdim , son zamanlarda boy kısalığı ve saç dökülmesini acayip derecede kompleks haline getirdim. Yardıma ihtiyacım var , ne yapmaliyim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kimseyle Konuşmak İstemiyorum: Nedenleri ve Baş Etme Yolları

Bazı durumlarda, kimseyle konuşmak istemeyebilirsin. Kendini bunalmış, sosyal etkileşimden yorgun veya bunalmış hissedebilirsin. Bu tamamen normaldir ve kimseyle konuşmak istemediğin dönemler yaşayabilirsin.

Kimseyle konuşmak istemediğin hissettiğinde şunları deneyebilirsin:

• Nedenlerini araştır: Bu hissin neden kaynaklandığını anlamaya çalış. Stresli misin? Yorgun musun? Yoksa kişisel bir sorunla mı uğraşıyorsun?
    • Kendine zaman tanı: Kimseyle konuşmak istemediğin zamanlarda kendine biraz zaman ayır. Tek başına kal ve dinlen.
    • Kendini ifade et: Kendini güvende hissettiğin bir arkadaşına, aile üyene veya terapistine konuştuklarını söyle.
    • Aktivitelere katıl: Sosyalleşmek istemesen de, seni mutlu eden etkinliklere katılmaya çalış. Bu, kitap okumak, film izlemek veya yürüyüşe çıkmak gibi şeyler olabilir.
    • Yardım istemekten çekinme: Kimseyle konuşmak istemediğin duygularla başa çıkmakta zorlanıyorsan, profesyonel yardım alman gerekebilir. Bir terapist, bu zor dönemde sana destek sağlayabilir.

Kimseyle konuşmak istemediğin hisler geçicidir. Sabırlı ol ve bu dönemin geçeceğini unutma. Eğer duyguların zamanla geçmiyorsa veya günlük hayatını etkiliyorsa, yardım alman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynen bu kafayla devam et
  • quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

Aynen bu kafayla devam et

Neden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolojici

quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

Aynen bu kafayla devam et

Neden.

Kendine bir hobi edin, örneğin spor yap, salona gitmeni gerektirmeyecek cinsten olabilir... Insanity vs cinsi birşey .., bilemiyorum araştır bak işte.
    Canının istemediği hiç kimseyle görüşme zaten öyle bir zorunda olmamalı, burda bir sorun yok bence.
    Arkadaşlarını kaybettiysen bunun tüm sorumluluğu tamamıyla sende olamaz, şöyle düşün arkadaşım dediğin insanların tümü kaybolduysa, varlıklarıda çokta önemli değilmiş zaten?
    Bildiğim kadarıyla aşık olmak yetenek yada allah vergisi bir özellik değil, bilemiyorum tersi olabilirmi ki?
    Sanırım seni heyecanlandıracak onu arzulamanı sağlayacak birine denk gelmemişsin, hepsi bu dont panic!

Cinselliğe olan ilginin kaybolması konusu farklı açılardan ele alınabilir, ne bileyim... acaba ilgini yitirdiğindenmi yoksa ilgini canlı tutacak birilerini bulamadığından yada aramadığındanmı..., bu hisse kapıldın?

Herkezde eksik bir şeyler vardır, ama para ama huzur ama mutluluk ama her neyse....

Kompleks konusuna gelince işte bu üzerinde konuşulması ve derhal kurtulunması gereken bir illet, işte!! Çünkü belki farkımdasın yada değilsin ancak yukarıda saydığın ve son zamanlarda yaşadığın tüm olumsuz gelişmelerin altında bu bahsi geçen "komplekslerin" yatıyor olabilir...
    Bu nedenle aslen ben sana Profösyonel yardım almanı önerebilirim,
    Ancak bu sorunu kendi başınada en başta söylediğim üzere kendini meşgul ederek, hobi sahibi olarak spor yaparak aşabilirsin...

Aklıma gelenleri yazdım....., gelelim alıntı yaptığın ilk cevabıma : Orada alaycı bir tavırla yaklaştım sorduklarına, çünkü profilin gizli ve hakkında bir fikir edinemedim!!
    Ancak az evvel biraz çaba sarfettim, senin için zaman ayırdım ve bir kaç topicte insanlara verdiğin cevapları yorumlarını okudum, hakkında bir fikir edindim, kısmen pozitif bu yüzden sorunların hakkında biraz daha ciddi ve anlaşılır bir yorum yapma gereği duydum ...

• Jeolojici kullanıcısına yanıt
    Bence vaktini bişeylere harca, spora git ne bileyim yapboz al eve onunla uğraş. Kimseyle görüşmesen bile eğleneceğin şeyler yap.
    kompleks konusuna gelince, benim de yüzüm hakkında kompleksim vardı, ama kendimi olduğum gibi sevmeye başladım. Hatta şu an gerçekten yüzümü seviyorum.
    O yüzden kendini onlara alıştır, bunun başka yolu yok, ya da saç ektir, ama kendini alıştırmak daha mantıklı bence. Kendini olduğun gibi sev.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.