Şimdi Ara

Kimya mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kimya mühendisliği nasıldır bilgisi olan var mı bide Boğaziçi ile odtü arasında çok fark var mıdır ?

• yok mu kimse.
  • Kardeşim boğaziçi kimya mühendisliği yazdım rahatım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pilot98 -- 3 Ağustos 2016; 18:21:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pilot98 P kullanıcısına yanıt
    Hocam detay verebilir misin ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bayağı araştırmıştım sonra vazgeçtim.sadece ankara istiyorsan bilgi verebilirim birkaç mezun kişiyle konuştum.

• myprettyprozac kullanıcısına yanıt
    Neden vazgectin hocam?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ Kimya müh hakkında veya direk meslekle ilgili bilgi verebilecek varmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ Kimya Bölümü
    2 yıl önce açıldı
    FİZİK MÜH VS KİMYA MÜH
    7 yıl önce açıldı
    Matematik Mühendisliği
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • prozacın etkisi geçmiş çünkü
  • bende okuyanlarla konuştum çok zormuş bazen uyumuyolarmış buna rağmen emeklerinin karşılığı alınmıyo piyasada iş yok tabi boğaziçi için nasıl bilemem ama bence başka bi yer düşün
  • Dostum yüksek bir sıralama ile alan bir yerde ise yaz ama 80-90k dan dusukse yazma eğitim falan iyi olmaz adı duyulan üniversitesi mezunları daha çok iş buluyor bu meslekte

• Ilk once ODTÜ ye sıralamam yetmiyor.O yuzden en yakin Gazi yi araştırdım ben.Genellikle internette forumlarda olsun sitelerde şöyle bir algı var."Iyi bir üni tutmuyorsa tercih etmeyin" diye.Cunku gercekten iş sıkıntısı olan bir bolummüş.Sende muhakkak okumussundur bunları.Neyse dedim bende birebir mezun birisine sorayim dedim.Konustugum ilk kiz işsizdi.LinkedIn de bulmuştum 2 ay staj yapmış birkaç yerde.Arkadaslarim da benim gibi dedi is ariyorlar.Ama sende boyle olacaksin diyemem dedi.Sansa bagli dedi.Daha dogrusu dil icin kendini gelistirmen arti kimyanin dili Almanca dedi ogrenmelisin dedi yoksa zor dedi.Ve girisken olmalisin bunun yaninda staj yaptigin yerler cok onemli dedi.Okumasinin cileli oldugundan da bahsetti.Son sinifta başını kasiyacak vaktin olmayacagini ve zorunluluktan yazacaksan hic bulasma dedi :).Lisedeki kimyanin yaninda bile gecmezmiş.
    Diger konustugum kiz bu bölümu severek yazmış ve gazide yüksek lisans yapıyormuş. Suanda da bir hocasinin Tübitak projesini yürütüyormuş.Mezun olali 2 yil olmuş ve 1 kez iş basvurusuna gitmiş ondada kabul edilecek gibiymiş ama projeden dolayi istememiş.Ve issiz arkadaslarinin cok oldugundan bahsetti diger kiz gibi.
    Yani benim düşüncem garanti meslek degil.eger puani düşük yer yazacaksan yazma çünkü adı yok.Bence siralaman yuksekse yaz derim.Mesela Odtuden mezun birisi ile konuşma firsatim olmadi ama kötü yorum almadim.Ayrica arkadasimin bir ablasi Odtude okuyor hocalarla cok iyi anlastigi icin sanirsam yurtdisina gidecek.

Herneyse benimki sirlamam düşük o yuzden tercihime almadim.Yinede son karar senin.

• myprettyprozac kullanıcısına yanıt
    hacettepe peki?
  • Halam boğaziçi kimya müh.mezunu arkadaşları hep yurtdışında yaşıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: arwen98

bende okuyanlarla konuştum çok zormuş bazen uyumuyolarmış buna rağmen emeklerinin karşılığı alınmıyo piyasada iş yok tabi boğaziçi için nasıl bilemem ama bence başka bi yer düşün

Kimya muhendisligindeki is sikintisi kimya muhendisligine ozel degil. Ulkede cok fazla makine endustri elektrik elektronik kontenjani var ve bu sebeple tum muhendisliklerde kotu okullarda is sikintisi var. Okul dedigimiz sey burada devreye giriyor. Itu odtu boun bilkentte kimya muh okumak makine hatta elektronik okumak kadar avantajli emin olun. Arastirirsaniz gorursunuz dunya capinda ulkemiz de dahil kimya muhendisligi cok iyi bir yerde.

Fakat dedigim gibi okul onemli kotu okula is yok pek. Aynisi elektrik icin makine icin de gecerli. Kimya muhendisligine ozel bir durum degil bu sebeple internette her dal ile alakali kotu yorumlar var kotu uni mezunlari yuzunden.

Acik konusayim, boun odtu gibi okullardan kimya muh mezunu olursaniz p&g,unilever,tupras,pfizer,henkel,goodyear,ravago vs firmalarda 3500-4500 civarina baslarsiniz.

Nasil diger muhendisliklerde okul onemliyse burada da onemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sözlük Sevdalısı -- 3 Ağustos 2016; 22:33:12 >

• arwen98 kullanıcısına yanıt
    Hacettepeyi hiç araştırmadım yanlış bir şey söylemek istemem.Bence yazmayı gerçekten düşünüyorsanız internetten mutlaka 1 2 kişi ile konuşun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.