Şimdi Ara

Kimya Mühendisliği hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 67 bindeyim. İyte, ege, marmara ve istanbul üniversitesi düşünüyorum. Ama meslek hakkinda soru isaretleri var kafamda (is bulma konusunda). Istanbulda okumakla izmirde okuma arasinda cok fark olur mu? Turkce veya ingilizce okumak ilerde ne gibi avantajlar/dezavantajlar sağlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up genclerrr

• Hayrına up

• Aile dostumuz ege mezunu ilk önce burada bir yere girdi bir yıl sonra yani bu sıralar istanbuldan is teklifi geldi sirketin adını bilmiyorum ama kendisinin dediğine göre ülkede bir numaraymis.
    Abi de ege de 3. Sınıf bitti su an geçen sene work and travel yaptı bu yaz izmirden bir kaç şirket abimin basvurmamasina rağmen staja davet ettiler.
    Abim bazen hocasıyla ve ekibiyle iytedeki laboratuvara çalışmaya gidiyor. Her zaman demiştir keşke iyte yazsaydim diye..

edit: diger soruya dikkat etmemisim

Ingilizce çok kritik çünkü durmayın abi burda kimya mühendisliği bitirip de çünkü amerika da en çok kazanan mühendis grubu burda nasıl endustri seviyorlarsa orda da kimya seviyorlar sadece amerika değil avrupa da çünkü kimya mühendisi kimyanın değil işlemin üretimin muhendisidir ve üretim de en çok bu ülkelerde yani ıngilizce size en azından yurtdışı yolu aralar. çünkü ıngilizce bilmek ile lisansı ıngilizce okumak arasında fark var alanın ıngilizce olması söz konusu çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DisconnectusErectus35 -- 22 Temmuz 2016; 1:23:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DisconnectusErectus35

Aile dostumuz ege mezunu ilk önce burada bir yere girdi bir yıl sonra yani bu sıralar istanbuldan is teklifi geldi sirketin adını bilmiyorum ama kendisinin dediğine göre ülkede bir numaraymis.
    Abi de ege de 3. Sınıf bitti su an geçen sene work and travel yaptı bu yaz izmirden bir kaç şirket abimin basvurmamasina rağmen staja davet ettiler.
    Abim bazen hocasıyla ve ekibiyle iytedeki laboratuvara çalışmaya gidiyor. Her zaman demiştir keşke iyte yazsaydim diye..

edit: diger soruya dikkat etmemisim

Ingilizce çok kritik çünkü durmayın abi burda kimya mühendisliği bitirip de çünkü amerika da en çok kazanan mühendis grubu burda nasıl endustri seviyorlarsa orda da kimya seviyorlar sadece amerika değil avrupa da çünkü kimya mühendisi kimyanın değil işlemin üretimin muhendisidir ve üretim de en çok bu ülkelerde yani ıngilizce size en azından yurtdışı yolu aralar. çünkü ıngilizce bilmek ile lisansı ıngilizce okumak arasında fark var alanın ıngilizce olması söz konusu çünkü

Iyte'nin iyi oldugunu duymustum birkac kisiden. Bolum inanilmaz zor deniyor diger muhendisliklere göre, tabi bu öznel bir sey ama dogrulugu ne kadardir?? Cevaplariniz icin cok cok teşekkür ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ayranmadeni kullanıcısına yanıt
    Söylesem mi söylemesem mi bilemedim :)
    evet bölüm zor ama bu zorluk abartılacak cinsten değil sonuçta temel mühendislik makine mühendisliği gibi temel mühendislik ile benzerlikleri çok yüksek ikiside kendi alanlarının derslerine sahip farklı olarak ama gördüğüm kadarıyla abim bu sene yani 3. sınıfında zorlandı fakat iki dersini de butte vererek gecti ki birisi ekonomi idi yani bu zorluk bölüm içinde ve halledilemeyecek bir zorluk değil gözünüzü korkutmasın sonuçta siz çöp değil kayda deger bir muhendislik tercih ediyorsunuz . benim tavsiyem bölüm mezunlarının olduğu facebook grupları ya da kimya mühendisleri odası tarzı yerlerdeki kişilere de danismaniz çünkü esas hikaye okul bittikten sonra

• DisconnectusErectus35 kullanıcısına yanıt
    Facebook hesabim yok ama arkadaslarinkinden falan halletmeye calisacagim. Muhendislik sonucta kolay olmasini beklemiyorum tabi😂 Cok tesekkurler hocam bilgilendirdiginiz icin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kimya mühendisliği nasıldır ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ayranmadeni kullanıcısına yanıt
    rica ederim hocam başarılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.