Şimdi Ara

Kimyada Hatalı Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimya bölümünün 25. sorusunda (Grafikli iyonlaşma enerjisi sorusu) önermelerden 2.'si şu şekilde;

"N’nin birinci iyonlaşma enerjisinin O’nunkinden yüksek
    olmasının nedeni N’nin son orbitalinin yarı dolu olmasıdır."
    Ancak elektron dağılımlarını yaptığımızda:

N=1s(2) 2s(2) 2p(3)
    (x) (x) (/)(/)(/)
    O=1s(2) 2s(2) 2p(4)
    (x) (x) (x)(/)(/)

Buradan görüldüğü gibi her iki elementin de son orbitali yarı doludur. N'nin 1. İyonlaşma enerjisinin O'dan fazla olma sebebi küresel simetriyle açıklanmalıdır kanısındayım.
    Bu konu hakkında görüşlerinizi alabilir miyim arkadaşlar ?

• Soruyu boş bırakma sebeplerimden birisidir bu. Gerçekten açıklanmalı.

İkinci aklıma takılan şeyde , "Mol ağırlığı 120 gramdır" ifadesi. Yanlış bilmiyorsam , "gram" bir kütle birimiydi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spartico -- 28 Mart 2011; 21:49:50 >
  • Aynen bende katılıyorum sana
    Bende hatali oldugunu düsünüyorum
    Baska bir konuda daha demin yazmistim
    Bizim hatamız nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alonso...

Aynen bende katılıyorum sana
    Bizim hatamız nedir
    katılıyorum. inşallah iptal falan olur bu soru tek yanlışım var kimyada. o da bu.
  • quote:

Aynen bende katılıyorum sana
    Bizim hatamız nedir
    Aslında soruda eksiklik var çünkü s, p, d, f'ye de orbital diyoruz, P(x) p(y) P(z)'ye de. O yüzden bir belirsizlik var zaten kim nasıl anladıysa o şekilde yapar bu soruyu. Şahsen ben P(z)'yi kastettiğini düşündüm soruda. Yarın herhangi bir dershaneye gidip sormayı düşünüyorum bu soruyu.
  • Ins iptal olur bencede
    Benimde kimyadaki tek yanlisim
  • Dediginizde haklisiniz ama ben Hepsi yaptim dogru yani umarim iptal olmaz
  • Kimyayi full yaptim.En cok bu tereddutte birakti beni hepsi dedim.Soru hatali gorunuyo ama ins iptal olmaz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantasy* -- 28 Mart 2011; 22:06:37 >
  • Yarin ösymyi arayacagim =D
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantasy*
    Kimyayi full yaptim.En cok bu tereddutte birakti beni hepsi dedim.Soru hatali gorunuyo ama ins hata olmaz :D

aynen benim de oyle :D
  • Bu soru bi iptal olsa var yaaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATaİk_

Bu soru bi iptal olsa var yaaa
    bir elementin son orbitalinin KESİN olarak yarı dolu olması demek ya da tam dolu olması demek küresel simetrik demektir.

N nin iyonlaşma enerjisinin O dan büyük olmasının nedeni de kesin bir şekilde son orbitalinin yarı dolu olmasıdır.oksijenin son orbitalinin yarı dolu olup olmadığını bilemiyoruz.bu yüzden bunun küresel simetrik özelliği yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATaİk_

Bu soru bi iptal olsa var yaaa
    soru hatalı filan değil iptal olmaz. soruları o kadar ayrıntılı düşünmeyin düz mantık yapıcaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Private

soru hatalı filan değil iptal olmaz. soruları o kadar ayrıntılı düşünmeyin düz mantık yapıcaksınız

Alıntıları Göster
    Kimya yı bilenler bu soruda takılmış çünkü 2. öncülde ifade edilen akla hemen küresel simetriyi getiriyor. N elementide küresel simetriye uymadığı için çoğu kişi 1 3 yapmış. İptal etsinler bu soruyu ne güzel olur. 1y 1d ya dönüşür 5-6 puan fark eder

• quote:

Orijinalden alıntı: FinaL_İmPacT
    Kimya yı bilenler bu soruda takılmış çünkü 2. öncülde ifade edilen akla hemen küresel simetriyi getiriyor. N elementide küresel simetriye uymadığı için çoğu kişi 1 3 yapmış. İptal etsinler bu soruyu ne güzel olur. 1y 1d ya dönüşür 5-6 puan fark eder

herkese fark edicek sana mı fark edicek sadece sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: FinaL_İmPacT

Alıntıları Göster
    Ben hala "gram" 'ın bir kütle birimi olduğu ve ağırlık ifade edemeyeceği kanısındayım. Elbette bu yüzden bir soru iptal edilmemeli. Ama bu soruları hazırlayanların "bilimsel yeterlilikleri" 'ni tartışmaya açar bu olay.

• quote:

Orijinalden alıntı: spartico

Ben hala "gram" 'ın bir kütle birimi olduğu ve ağırlık ifade edemeyeceği kanısındayım. Elbette bu yüzden bir soru iptal edilmemeli. Ama bu soruları hazırlayanların "bilimsel yeterlilikleri" 'ni tartışmaya açar bu olay.

Alıntıları Göster
    Aynen bu soruda ve matematik sorusunda eksik var iptal olmalı ama olmaz yüksek ihtimalle
  • Sinav iptal edilip hemen yeni bir sinav yapılsa hic fena olmaz valla bırakın soru iptallerini =D
  • quote:

Sinav iptal edilip hemen yeni bir sinav yapılsa hic fena olmaz valla bırakın soru iptallerini =D

Sınavdan çıktığım anda benim de böyle bir umudum vardı, belki kopya olayı olur de sınav iptal edilir diye ama artık klamdı, çok geç. Her yıl bu tür puslu, net olmayan ve yüzeysel çözülmesi gerekn sorular mutlaka soruluyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.