Şimdi Ara

KİMYASAL AÇIDAN EN ZARARSIZ TENCERE SETİ HANGİSİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
7
Favori
234.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar , ağustos 2017de düğünüm var öncesinde ev eşyalarımı almaya başladım.Şuan tencere setine ihtiyacım var acil olarak. İnternetten yaptığım araştırmalara göre neredeyse tüm tencere seti çeşitleri zararlı. Tüm firmalar birbirini karalıyor. Bende çok anlamadığım için tavsiyelerinize başvurmak istedim. Sizce hangi seti almalıyım ve döküm mü granit mi titanyum mu anlamadım gitti!!! Yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim...

• Bir makine mühendisi olarak cevaplama gereği duydum gençler.

Herkesin bildiği gibi teflon insan sağlığı açısından zararlıdır. Bu yüzden kullanmayınız

Titanyum modası diye bir şey çıktı ortaya son yıllarda. Şunu belirteyim; TİTANYUM KESİNLİKLE ZARARLIDIR. Nedeni ise titanyum denilen element yalnız başına kullanılamamaktadır. Alaşım halinde kullanılır ve bu alaşım içerisinde alüminyum bulunmaktadır. İnsan sağlığını hiçe sayan satıcıların titanyum tava, tencereleri satarken alüminyumdan bahsettiklerini hiç sanmıyorum.

Dökme demirler; sağlıklı demek hem doğru hem yanlış. Nedeni temiz bir dökme demir tavada pişen yemek pişirme yöntemi açısından kesinlikle sağlıklıdır ama bir sonraki yemek için kullanmadan önce tavayı yıkadığınızda gözenekler arasında deterjan birikimi yapma ihtimali yüksektir. Dökme demir en fazla üzerinde gözenek barından tencere tavalardır.

Paslanmaz çelik tencere, tavalar; Kesinlikle en sağlıklı olanı ama bir granit kadar kullanışlı değiller. Ömür boyu sağlık açısından rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta satın alırken kenarında 18 10 yazmasıdır. Yazmıyorsa almayın, sağlıklı değildir.

Granit tencere, tavalar; sağlıklıdır ama granitin kaplama olduğunu unutmayın. Metal kaşık çatal kesinlikle sürmeyin. En ucuz olanı almaya çalışmayın. 5 senede bir tencere tavanızı yenilemekte fayda var.

Seramik kaplamalar; kesinlikle almayın yazıktır günahtır çocuğunuz olmaz genç yaşta geberip gidersiniz. O kaplamalar ne kadar kalın olursa olsun çizilecek soyulacak sonra gelsin kanserojen maddeler...

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Artık evleneceğim zaman hepiniz birer tencere tava atarsınız çeyizime
    Arkadaşlar
    bu bir BEN YANDIM SİZ YANMAYIN mesajıdır
    1. kendi evimde bir adet SERAVITA Korkmaz tencere seti
    (iki yıl sonra iç dış her yerden kaplamalar attı dibi karardı tencerelerin)

2. Ablamda da 1 adet MIA Korkmaz Tencere Seti
    (3 ay icinde tencere saplarında ve dış boyalarda atmalar oldu)

1nci için Korkmazın verdiği cevap: Bu ürünün Kullanımı 2 ile 4 yıl arasındadır. Daha fazla kullanımı önerilmemektedir

2ncisi için Korkmaz'ın verdiği cevap: Tencerenin icine garantimiz var dışına garanti veremiyoruz. Fabrikamıza gönderin inceletelim.

Tüketici tavsiyesi: KORKMAZ ın Hertürlü Ürününden Uzak Durun

Yapay Zekanın Yanıtı

Kimyasal Açından En Zararsız Tencere Seti Hangisi?

Sağlıklı yemekler pişirmek için kullandığın tencerelerin kalitesi, yediğin gıdaların güvenliği açısından son derece önemlidir. Piyasada bulunan çok sayıda tencere seti seçeneği arasında, kimyasal açıdan en zararsız olanı seçmek kafa karıştırıcı olabilir.

Titanyum Tencereler ve Tavalar

Titanyum, korozyona dayanıklı ve hafif bir metaldir. Titanyum tencereler ve tavalar, genellikle kimyasal açıdan en zararsız pişirme kapları olarak kabul edilir. Titanyum, gıdalarla reaksiyona girmez ve toksik maddeler salmaz.

Titanyum Granit Farkı

"Titanyum granit" olarak pazarlanan tencere setleri genellikle titanyum ve granit parçacıklarından oluşan bir kaplamaya sahiptir. Bu kaplamalar, tencerelere daha yüksek çizilme direnci ve yapışmaz özellikler kazandırır. Ancak, bu kaplamaların uzun süreli kullanımda yıpranabileceğini ve titanyumun sağlık yararlarını azaltabileceğini unutmamak önemlidir.

En Sağlıklı Tencere Markası

En sağlıklı tencere markası, kişisel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlı olarak değişebilir. Önde gelen bazı zararsız pişirme kapları markaları şunlardır:

• Le Creuset
    • Cuisinart
    • All-Clad
    • Misen
    • Caraway

Hangi Tencereyi Almalısın?

Kimyasal açıdan en zararsız tencere setini seçerken dikkat edilmesi gerekenler:

• Malzeme: Titanyum, paslanmaz çelik veya dökme demir gibi reaktif olmayan malzemelerden yapılmış tencereleri tercih et.
    • Kaplama: PTFE veya PFOA gibi zararlı kimyasallar içeren kaplamalardan kaçın.
    • Yapı: Dayanıklı ve uzun ömürlü tencereleri seç.
    • Kişisel İhtiyaçlar: Pişirme alışkanlıklarını ve bütçeni göz önünde bulundur.

Kimyasal açıdan zararsız tencerelerde yemek pişirmek, sağlığını korumak ve lezzetli yemeklerin tadını çıkarmak için önemli bir adımdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • AEC En iyisi sadece yumurta tavası 500 lira 😀
    Tencereler tanesi 1200 lira
  • onu oku bunu oku, kimse benim tuzum kuru demiz.
    korkmaz, karaca, tefal, emsan gibi markaların çelik tencere setlerinden birini alın gitsin.
    düdükle tencere konusunda fissler en iyisidir diyebilirim.

granit, titanyum vb. şeyler göz boyuyor. tencerede granite ne gerek var.
    daha çok beyaz eşya, elektronik eşya gibi şeyleri almadan önce bol bol araştırmanız daha mantıklı olur diye düşünüyorum.
    pek fonksiyonu olmayan böyle tencere seti gibi şeylere çok takılmayın. düğün öncesi strese girersiniz.
  • demir döküm tencere sağlıklı olabilir... demir minerali eksikliğine iyi gelir.
  • Dökme demir, paslanmaz çelik, toprak ve cam. Teflon'dan kesinlikle uzak durun. Granit, seramik olupta esasen tamamına yakını teflon olan tencere tava da tavsiye etmem.
  • Kafana göre birini al,sonuçta hepimiz öleceğiz...
    Ebeveynlerimiz yıllarca alüminyum tencere tava kullandılar,keza ben belli bir yaşa dek de alüminyum tencerede pişen yemekleri yedim...
    İçinde uzun süre bekletmedikten sonra hiçbir şey olmaz...
  • Çelik almak en mantıklısı ama bayanlar farklı tercihlerde de bulunabiliyor. Destek ve kalite olarak 2 yerli marka Aryıldız ve Korkmaz derim. Ürünlerinin daima arkasında olan 2 firma, kesinlikle sizi üzmezler.
  • En iyisi toprak. Bak eskilere hepsi taş gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: storm

Çelik almak en mantıklısı ama bayanlar farklı tercihlerde de bulunabiliyor. Destek ve kalite olarak 2 yerli marka Aryıldız ve Korkmaz derim. Ürünlerinin daima arkasında olan 2 firma, kesinlikle sizi üzmezler.

Korkmaz eski Korkmaz değil...Servise çaydanlık gönderdim,baya süründürdü beni...Oyumu Hisar'dan yana kullanıyorum...
  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    Hisar servisi ile hiç işim olmadığı için birşey diyemem. Ama Aryıldız favorimdir. Emsan falan düşünülürse de ürün seçimi çok önemli, kalitesiz ürünleri de az değil.
  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    Eskilerden kim kaldi tavsiyelerini dikkatle takip ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokbaska -- 24 Ocak 2017; 2:36:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serghat

En iyisi toprak. Bak eskilere hepsi taş gibi.

aynen
    teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin ,toprak ve ağaçtan daha sağlıklı bir ürün hiç olmadı :)
    ama bu devirde hiçbir genç çanak çömlek ürünleri istemez ,sağlıktan çok görüntüye önem verilen bir çağda yaşıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokbaska

Eskilerden kim kaldi tavsiyelerini dikkatle takip ediyorum

Teşekkür ederim...
  • Emaye kaplamasız saf demir döküm. Onu da sadece şuan lodge üretiyor. Diğerleri emayeli.
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Emayenin cam olduğu ve kimyasal içermediği ifade ediliyor. Emayesiz olanların temizliği cidden çok zor diye anlıyorum.

Emayeli veya emayasiz dökme demir tava/tencere kullanan varsa görüşlerini almak isterim. Nasıl oluyor, zor mu kolay mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2y

demir döküm tencere sağlıklı olabilir... demir minerali eksikliğine iyi gelir.

Dalmışım konuyu okuyorum ekrandaki sineğe üfle üfle gitmiyor sinir oldum sonra farkettim 😂
  • granit doğal taş en sağlıklısı ama ucuzları granit kaplama oluyo..biraz pahalısından alırım diyosan en iyisi o
  • .B. kullanıcısına yanıt
    Evet ama emayeli olanı kullandığında tavadaki demiri alamazsın çünkü üzeri emaye kaplamalı. Kaplamasız olanı bol sıcak su ile sabunsuz temizleyebilirsin. O kadar da zor değil.
  • .B. kullanıcısına yanıt
    cam kimyasal değil mi güzel kardeşim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.