Şimdi Ara

KİMYASAL AÇIDAN EN ZARARSIZ TENCERE SETİ HANGİSİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
7
Favori
234.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dokum tava en sagliklisidir muhtemelen cunku uzerinde herhangi bir kaplama yok ve sicaklik fark etmiyor. Ama iste dokum tavada da her sey yapilmiyor
  • Bugün biraz inceledim de çok ağır. Emaye kaplı olanlar beyaz renkteydi. sadece cam olsa nasıl beyaz oluyor. Emaye içime sinse emaye alcam, temizliği kolay.

Sahanda yumurta veya sucuk yapsak sık sık kullansak emayesiz olan çok eziyetli mı olur acaba?

Dökme demir tavası, tenceresi olan yok mı? :)
    Pilav nasıl oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .B. -- 10 Nisan 2017; 21:26:8 >
  • tahta
  • quote:

Orijinalden alıntı: .B.

Bugün biraz inceledim de çok ağır. Emaye kaplı olanlar beyaz renkteydi. sadece cam olsa nasıl beyaz oluyor. Emaye içime sinse emaye alcam, temizliği kolay.

Sahanda yumurta veya sucuk yapsak sık sık kullansak emayesiz olan çok eziyetli mı olur acaba?

Dökme demir tavası, tenceresi olan yok mı? :)
    Pilav nasıl oluyor?

Camın rengi her çeşit olabilir. Bu içindeki maddelere göre değişir. Bunun için genel olarak metal bileşikleri kullanılır. Ancak emaye konusunda hiçbir bilgim yok. Sağlıklı mı değil mi yorum yapamam.

Dökme demir bir tencerede pilav yaparsan yedikten sonra çöpe atarsın tencereyi.

Sağlık olarak en iyisi topraktır. Ancak çok kullanışlı değildir. Ayrıca homojen ısınmadığı için fırın haricinde ateş üzerinde çok iyi sonuç vermez.

En güzel yemek deneyimini bakır tencerede alırsın. Ancak sağlıklı değil.

Hem kullanım kolaylığı hem sağlığı bir arada veren çelik var. Her şeyin ortası. Ne çok lezzetli yemek verir ne çok kolay temizlenir. Ancak kaliteli bir çelik tencerede sağlık korkun olmaz.

• Bir makine mühendisi olarak cevaplama gereği duydum gençler.

Herkesin bildiği gibi teflon insan sağlığı açısından zararlıdır. Bu yüzden kullanmayınız

Titanyum modası diye bir şey çıktı ortaya son yıllarda. Şunu belirteyim; TİTANYUM KESİNLİKLE ZARARLIDIR. Nedeni ise titanyum denilen element yalnız başına kullanılamamaktadır. Alaşım halinde kullanılır ve bu alaşım içerisinde alüminyum bulunmaktadır. İnsan sağlığını hiçe sayan satıcıların titanyum tava, tencereleri satarken alüminyumdan bahsettiklerini hiç sanmıyorum.

Dökme demirler; sağlıklı demek hem doğru hem yanlış. Nedeni temiz bir dökme demir tavada pişen yemek pişirme yöntemi açısından kesinlikle sağlıklıdır ama bir sonraki yemek için kullanmadan önce tavayı yıkadığınızda gözenekler arasında deterjan birikimi yapma ihtimali yüksektir. Dökme demir en fazla üzerinde gözenek barından tencere tavalardır.

Paslanmaz çelik tencere, tavalar; Kesinlikle en sağlıklı olanı ama bir granit kadar kullanışlı değiller. Ömür boyu sağlık açısından rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta satın alırken kenarında 18 10 yazmasıdır. Yazmıyorsa almayın, sağlıklı değildir.

Granit tencere, tavalar; sağlıklıdır ama granitin kaplama olduğunu unutmayın. Metal kaşık çatal kesinlikle sürmeyin. En ucuz olanı almaya çalışmayın. 5 senede bir tencere tavanızı yenilemekte fayda var.

Seramik kaplamalar; kesinlikle almayın yazıktır günahtır çocuğunuz olmaz genç yaşta geberip gidersiniz. O kaplamalar ne kadar kalın olursa olsun çizilecek soyulacak sonra gelsin kanserojen maddeler...

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Artık evleneceğim zaman hepiniz birer tencere tava atarsınız çeyizime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i run each teen me -- 10 Nisan 2017; 22:54:14 >

• piyasadaki granit tencereler ortalama 300 400 tl civarında. sağlam olsun diye gittim korkmazdan aldım. almaz olaydım. sapları dibinden oynuyor vidasıyla alakası yok tencere leke ve çizik üretiyor. aradık servise götürün diyor. bende amele gibi sırtladım 5 tencereyi 10 km ye servise götürdüm. servis ürünle ilgili dedi ve müşteri hizmetlerine bu bilgiyi verdi ama esas kararı onlar verecek dedi bi 10 gün sürer ( biz elde yaparız yemeği artık :) ) dedi. adam önce kabul etmiyordu en son özür babında kabul etti işin mahkemeye gideceğini anladıktan sonra. yani diyeceğim 600 tl verdik tencere aldık bide amele gibi kendi elimizle götürdük . diyeceğim o dur ki KORKMAZ'dan uzak durun almayın.... sonra benim gibi kendinizi enayi gibi hissedersiniz. işinizden vaktinizden olursunuz yorulduğunuzla kalırsınız
  • i run each teen me kullanıcısına yanıt
    Hocam bu 18 10 ne demek oluyor? Yani tencerenin neresinde bunu göreceğiz pek anlamadım.
    Dökme demir alırsanız kesinlikle deterjan sürmeyin diyorlar.
  • .B. kullanıcısına yanıt
    18 krom oranını 10 ise nikel oranını gösterir. %18 krom yani Mesela 18-0 yazıyorsa nikel yok içinde.
  • .B. kullanıcısına yanıt
    18 10u açıklamış arkadaş. Bu yazıların hepsi dış kısımdadır. Bazı tencerelerde alt orta kısımda olur, bazılarında ise üst kısımda kıvrıma yakın bir yerde yazar.

Dökme demir için kim onu demişse çok doğru demiş.
  • smyrnasboy S kullanıcısına yanıt
    Granit tavaların fiyatı süper marketlerde 30 liraya kadar düşmüşken tencerenin 300 lira olması akıl karı değil.
    Uzun süreli tencerede yemek pişirmede çelik kullanmak daha iyi.
    Bir de granitte çizilme olmaması için kesinlikle metal kaşık temas etmemeli ama malzeme kalitesi düşükse bu da bir yere kadar dayanıklılık sağlar.
  • Ben de araştırırken Silit markasına rastladım. Türkiyede fiyatları çok pahalı fakat amazonda 750-1000 lira civarında bulunabiliyor setleri. İçinden beğendiğim bir seti ben de çeyizlik olarak alacağım.
    Silit ve wmf markalarına da amazondan bak derim.
    Bu arada tercih olarak çelik tencereyi seç derim. Temizliği de çok zor olmuyor. Bulaşık makinesinde rahat yıkanıyor. Uzun ömürlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatun45 -- 3 Mayıs 2017; 13:44:2 >
  • Çelik ve demir döküm tencereler kullanılabilir.

Demir dökümde fasulye, nohut, barbunya vs çok iyi pişiyor.
  • arkadaşlar bunu sakın unutmayın test ettim kandırıldım KORKMAZ dan uzak durun 3 defa üstüste 3 ayrı ürün aldım 3üde arızalı çıktı. korkmaza yaklaşmayın. asgari ücretli çalışanları yalanla dolanla kandırıyor insanları. korkmaz 5 para etmez. tencere takımı aldık çaydanlık aldık termos aldık 3 ude bozuk çıktı. 2 haftada hepsi pert. savunma basit ilk defa oluyor. çok yalancı bunlar
  • Arkadaşlar
    bu bir BEN YANDIM SİZ YANMAYIN mesajıdır
    1. kendi evimde bir adet SERAVITA Korkmaz tencere seti
    (iki yıl sonra iç dış her yerden kaplamalar attı dibi karardı tencerelerin)

2. Ablamda da 1 adet MIA Korkmaz Tencere Seti
    (3 ay icinde tencere saplarında ve dış boyalarda atmalar oldu)

1nci için Korkmazın verdiği cevap: Bu ürünün Kullanımı 2 ile 4 yıl arasındadır. Daha fazla kullanımı önerilmemektedir

2ncisi için Korkmaz'ın verdiği cevap: Tencerenin icine garantimiz var dışına garanti veremiyoruz. Fabrikamıza gönderin inceletelim.

Tüketici tavsiyesi: KORKMAZ ın Hertürlü Ürününden Uzak Durun

KİMYASAL AÇIDAN EN ZARARSIZ TENCERE SETİ HANGİSİ?

• Arkadaşlar sağlıklısı, dayanıklısı, lezzetli pişiren, eti mühürleyebilen sebyeyi közleyebilen, ısıyı muhafaza eden, kısık ateşte ekonomisağlayan demir döküm mutfak eşyalarıdır. AMA pahalıdır ve ağırdır ve bu nedenle özenli kullanım gerektirir. Özel emaye kaplı olanların temizliği de pratiktir.

Sonra emaye kaplamalı ürünler gelir. Kaplaması kalın ve kaliteli olanlar tercih edilmelidir. Emaye cam türü bir kaplamadır ve içinde pişene bir karışma yapmaz. Fiyatı uygundur ama zamanla çizilebilir, emayesi atabilir,.

Çelik çeliktir, dayanıklıdır ve hafiftir. Kaliteli karılım oranına sahip çelikler tercih edilmelidir. Yapışma yapar, taban yapısına göre ısı dağılımı yapar.

Kaliteli topraktan olanlar ve porselenler tamamen sağlıklıdır ama darbelere ve ısı şoklarına karşı dayanıksızdırlar.

Lafın kısası bir kere alın demir döküm alın.

Teflon,seramik,granit kaplamalı ürünlerden uzak durun. Sürekli yıprananı değiştire değiştire daha çok harcarsınız.

• Arkadaşlar yaptığım araştırmalar sonrası sıralamam şu şekilde,

1) Heat diffuser üzerine ısıya dayanıklı cam kaplarında yapılan yemekler en sağlıklısı

2) 18/10 oranına sahip çelikler

3) Emaye tencereler

4) Döküm ( bu dökümlerde çok kolay biçimde mikro çatlak oluşuyor onlara da makinede kullanılan deterjan vs giriyormuş o yüzden 4. Sırada )

Granit selenoid aliminyum Volkan taşı uzay metali palladium yumiyum gibi etiketleri direk çöpe atın. Açıklamada kaygan yüzey diyorsa çöpe atın. Marka olarak birşey bulamadım yalnız Korkmaz ve Aryılmaz iyi diyorlar şikayetvar da virüsüdür şikayet paylaşılmış 1ay içinde sarardı vs gibi. Wmf için de aynı şekilde. Önerilere açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emure -- 23 Ağustos 2019; 11:21:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emure

Arkadaşlar yaptığım araştırmalar sonrası sıralamam şu şekilde,

1) Heat diffuser üzerine ısıya dayanıklı cam kaplarında yapılan yemekler en sağlıklısı

2) 18/10 oranına sahip çelikler

3) Emaye tencereler

4) Döküm ( bu dökümlerde çok kolay biçimde mikro çatlak oluşuyor onlara da makinede kullanılan deterjan vs giriyormuş o yüzden 4. Sırada )

Granit selenoid aliminyum Volkan taşı uzay metali palladium yumiyum gibi etiketleri direk çöpe atın. Açıklamada kaygan yüzey diyorsa çöpe atın. Marka olarak birşey bulamadım yalnız Korkmaz ve Aryılmaz iyi diyorlar şikayetvar da virüsüdür şikayet paylaşılmış 1ay içinde sarardı vs gibi. Wmf için de aynı şekilde. Önerilere açığım.
    Heat diffuser üzerine ısıya dayanıklı cam la ilgili örnek bir ürün marka var mı?

• konuyu hortlatalım
    var mı bir önerisi olan?
  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    aga borcamları bilirsin. camdır.
    bi yabancı filmde cam tava ile tavadada yumurta yaptı adam.
    şu versiyonlarda var.
    cam iyi gibi geliyo bana.
    sence?
  • emure kullanıcısına yanıt
    Bakır da çok kalitelidir. Ancak içi kalay kaplı olması gerekir. Kalay sırı bozulursa bakırda zehirleme yapar. Metallerin hemen hepsi içinde zararlı maddeler bulunur. 304 kalite çelik 18-10 krom nikel olanları gıda sektöründe tercih edilir. Ayrıca emaye olanlarda tercih edilebilir. Emayesi kalkmadığı sürece sağlıklıdır. Teflon, granit ve titanyum bunlardan bir çok arkadaş haklı olarak tavsiye etmiyorlar. Uzak durun deniyor. Kullanım amacına göre toprak, cam, çelik ve döküm tercih etmek gerekir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.