Şimdi Ara

Kimyasal yiyoruz resmen yok mu doğalı kızlar - edit.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
6.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gimdes sertifikalı ürünlerden başka şeyler yemeyin büyük bir rahatlık onun dışında herşey sıkıntılı çok pis içerikleri var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annene soyle bir seyler yapsin ve buzluga atsin, sen de canin istedikce oradan yersin. Marketlerde kaliteli bir sey bulamazsin, margarinin bile en kalitesizini kullaniyorlar, kullanilmis motor yagi deseler inanirim. Ekonomiyle dogrudan orantili bu mevzu. Fazla olan maliyetler daha da artinca uyduruk olan urunler daha da uyduruklasti. Kalite hissedilir derecede dustu, simitlerin bile tadi degisti. Faturayi sadece firmalara kesmemek lazim.

• Hazır gıda yemeyeceksin, sebze ve meyveyi mevsiminde alacaksın. Büyüklerine sor sana salamura falan nasıl hazırlanır anlatsınlar.
  • hftblgc kullanıcısına yanıt
    margarinin kalitelisi derken hocam? Margarin normalde güzel bir şey mi ki kalitelisi kalitesizi üretilsin Allah aşkına.
  • inanlı kullanıcısına yanıt
    Bunlarla geyik yap ama önerilerini en son dinleyeceğin insanlar bile olmasınlar. Muhabbeti biraz derinleştirsen hayatın tepetaklak olur.
  • murat1407 kullanıcısına yanıt
    Şalgam suyununda, turşularında tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Nedeni ise cam şişelerde olsa bile yapılırken plastik dev bidonlarda yapıldığını tahmin ediyorum. Şalgam suyu ve turşu yapmak için en az 15 gün koyduğun kapta beklemesi gerekiyor. Bunlar yapılırken içine limon tuzu, tuz, sirke konuyor ki içerisi asidik bir çözelti oluyor ve 15 gün gibi bir sürede plastik kapların bu asidik çözeltide bir miktar çözündüğünü ve bunuda tükettiğimiz zaman kansere yol açtığını düşünüyorum. Çözüm ise çok basit. Cam kavanozu alıp -istediğiniz boyutta- kendi şalgam suyunuzu veya turşunuzu yapmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

Bunlarla geyik yap ama önerilerini en son dinleyeceğin insanlar bile olmasınlar. Muhabbeti biraz derinleştirsen hayatın tepetaklak olur.
    Sorma hocam birde 2binli tayfa "abicim " çekiyor burada.
  • Uzun zamandır bende çok dikkat ediyorum bu konuya. İçindekiler kısmına baktıktan sonra hiçbir şey alamaz oldum. Nemlendirici krem bile kullanmıyorum içerisinde milyon tane madde olduğundan. Onun yerine yatarken zeytinyağı sürüyorum ellerime. Konunuza gelecek olursak şeker tüketmek yararlı mı zararlı mı onu hala bende bilmiyorum ama zaman zaman canım şekerli şeyler istiyor. Ben ara ara eker markasının profiterol, supangle ve fındıklı krem şokolesını tüketiyorum. Bunun dışında en güveniliri kendi tatlını kendin yapmak. Mesela -en sevdiklerim- tereyağlı sütlü irmik helvası ve ıslak kektir. Ardanın mutfağı youtube kanalında ikisininde tarifi mevcut tavsiye ederim.
  • Delişmen D kullanıcısına yanıt
    doğru söylüyorsun hocam irmik helvası ve kek zor tatlılar değil aslında. İçinde ne olduğundan emin olup yemek en mantıklısı.
  • Konu başlığını görünce yine kızla alakalı bir şey sandım, yok mu doğal derken 1 kg makyaj yapan kızlar için sitemini belirttiğin konu sandım, konu dışında artık günde açılan 10 konunun 9 u kızla alakalı olunca tabi benimde kafa iyice oralara gitmeye başladı hahahaha xD
  • O yuzden hastane koridorlari fullenmis bir ucak koridoru gibi herkes hasta ve kanser orani acayip bir sekilde uctu. Ulke kobay faresi misali :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bakıyorum ciddi anlamda bir içecek sıkıntısı çekiyosunuz. kardeşim su denen birşey var hepsinden güzel. illa değişik birşey istersen çay iç kahve iç ölçülü içtiğinde hiçbir zararı yok aksine yararı var. tatlı içecek istersen sağlıklı tek yok kendin smoothie yapacaksın. meyve suları A dan Z ye hepsi zararlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

bakıyorum ciddi anlamda bir içecek sıkıntısı çekiyosunuz. kardeşim su denen birşey var hepsinden güzel. illa değişik birşey istersen çay iç kahve iç ölçülü içtiğinde hiçbir zararı yok aksine yararı var. tatlı içecek istersen sağlıklı tek yok kendin smoothie yapacaksın. meyve suları A dan Z ye hepsi zararlı
    Bir arkadaş yazmıştı..

..Avrupa'da hele Amerika'da hazır paket kekler şekerler bile neredeyse elde yapılmış gibi hem malzeme doğal hemde yapılışı
    Birde bizim ülkedeki topkek popkek bilmem ne kek ve çikolatalara bakın alayı leş ve full glikozlu şekerli
    Avrupada Amerika'da bazı kanunlar ve uyulması gereken kurallar var uymayani yakarlar..

Edit kısmına yazdım ama okunmuyor sanırım. Şirketler kar edecek diye halk neden zehirlensinin derdindeyim ben. Cipsi kolası bahane hocam.

Ayrıca derin bakacaksak çernobil patladıktan sonra karadenize yağan radyasyon ve atık yağmurlarının etkileri geçti mi sanıyorsunuz ? Sadece o yıl için mi geçerliydi tehlikesi. Kahvenin geldiği topraklarda sulama hava şartları-yağmurun içinde ne var- bir çok etki zehirliyor.

Hiç bir zaman için iyi yok. Hep kötünün iyisini seçmek kalıyor maalesef bize.Gümrükte dönen mallar olayını da yazmış bir arkadaş nereye gidiyor bu meyveler demiş. Acaba avrupa ve amerikalılar da bunları düşünüyor mu? Gerek kalıyor mu düşünmelerine ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cmpunk01

Doğalınız batsın nedir bu doğal sevdası anlamıyorum.İçinden kıl çıkar tırnak çıkar pamukçuk çıkar bayatlamış olur küflenir tadı güzel olmaz vs....En iyisi yapaydır fabrika yapımıdır çünkü kusur nerdeyse yoktur.Soksan köye 2 gün köyde yaşayamazlar sonrada doğal doğal diye tuttururlar.Köydede yaşadım köy yoğurduda sütüde içtim ama marketlerdeki yoğurtlar sütler bin çeker.Sanki doğal yediğinizde temel reise dönüşüyorsunyz...
    senin doğal bir şey yeyip içmediğin hemen anlaşılıyor

gerçi artık istesen de gerçek doğalı bulamazsın
    eskiden köylerde sarı inekler vardı ,sütü çok az olurdu ama doğaldı ,şimdi ise fil gibi inekler var ,kova kova süt veriyor ama bu ineklerin doğal olduğunu bana kimse inandıramaz

inek doğal değilse sütü nasıl doğal olsun ?

lakin sen doğal ile ,pis olanı karıştırmışsın ,doğal olan pis olur diye bir kuralı nerede gördün ?

büyük ihtimal daha çok gençsin ,ileride göreceksin o fabrika ürünlerinin bedeninde yaptığı şeyleri
    ama büyük ihtimal bilmeyeceksin ,sigaradan falan deyip geçeceklerdir

neyse sende her dh. profesörü gibi bu dediklerimi kabul etmeyeceksin ama olsun biz doğruları söylüyoruz ,isteyen inanır isteyen inanmaz kendi bilir

• quote:

Orijinalden alıntı: inanlı

Bir arkadaş yazmıştı..

..Avrupa'da hele Amerika'da hazır paket kekler şekerler bile neredeyse elde yapılmış gibi hem malzeme doğal hemde yapılışı
    Birde bizim ülkedeki topkek popkek bilmem ne kek ve çikolatalara bakın alayı leş ve full glikozlu şekerli
    Avrupada Amerika'da bazı kanunlar ve uyulması gereken kurallar var uymayani yakarlar..

Edit kısmına yazdım ama okunmuyor sanırım. Şirketler kar edecek diye halk neden zehirlensinin derdindeyim ben. Cipsi kolası bahane hocam.

Ayrıca derin bakacaksak çernobil patladıktan sonra karadenize yağan radyasyon ve atık yağmurlarının etkileri geçti mi sanıyorsunuz ? Sadece o yıl için mi geçerliydi tehlikesi. Kahvenin geldiği topraklarda sulama hava şartları-yağmurun içinde ne var- bir çok etki zehirliyor.

Hiç bir zaman için iyi yok. Hep kötünün iyisini seçmek kalıyor maalesef bize.Gümrükte dönen mallar olayını da yazmış bir arkadaş nereye gidiyor bu meyveler demiş. Acaba avrupa ve amerikalılar da bunları düşünüyor mu? Gerek kalıyor mu düşünmelerine ?

Alıntıları Göster
    şirketlerin insan sağlığını düşündüğü zamanlar çok geride kaldı malesef. reklamlarda nutellayı çocuklar yerken gösteriyorlar sırf palm yağı dolu rezalet bir yiyecek. eskiden ülker çikolatalı gofret güzel bir üründü dolu doluydu şimdi eline alıyorsun hafif yiyorsun boğazını yakıyor. tüm malzemeler zararlı glikoz şurupları katılmayan ürün kalmamış beyaz toz şeker kullanılan ürünlere şuan lüks diyebiliriz. bu tamamen ülkenin tarım bakanlığının getireceği düzenle düzelebilir ama hiçbir işletmenin işine gelmez maliyetler tavan yapar para kazanamazlar çünkü fiyatlar deli gibi artacak.
    yurtdışında düzgün olan firmalar bile türkiyeye geldiklerinde bozuluyorlar hemen ayak uyduruyorlar hangi alanda olursa olsun. havasından mı suyunda mı insanından mı bilemiyorum ama yapıcı değilde hep bi kısa yoldan fazla kazanma kazık atma peşinde genel çoğunluk.
    ayrıca sağlık ve ilaç sektörü dünyanın en büyük ticaretinden biridir. kimse hayrına doktor olmuyor yada hastane açmıyor senin benim hasta olmam lazım ki o ticarethane dönsün. işte bu gıda gidişide sağlık sektörünün geleceğini parlatıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: inanlı

margarinin kalitelisi derken hocam? Margarin normalde güzel bir şey mi ki kalitelisi kalitesizi üretilsin Allah aşkına.
    aynen hocam, margarinin "bile" dedim o yuzden. 25 yildir evimize margarin girmez, bedava verseler cope atarim.

• Delişmen D kullanıcısına yanıt
    Turşu, limon suyu, sirke, Coca Cola, vs asitler diş minelerini de aşındırır. Bunlardan yedikten içtikten sonra ağzın detaylıca çalkalanması gerekir yoksa uzun vadede dişler sararır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.