Şimdi Ara

Kimyasal yiyoruz resmen yok mu doğalı kızlar - edit..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
2
Favori
6.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimyasal yiyoruz resmen yok mu doğalı kızlar - edit..

Markete gidiyorum atıştırmalık bir şeyler almak için.
    İçinde
    *palm-pamuk-kanola yağı olmayan
    *glikoz şurubu olmayan
    *süt tozu olmayan
    *trans yağ olmayan (eser miktarı bile kabul edilebilir değil vücut için)
    *doğala özdeş ile başlayıp devam eden herhangi bir madde olmayan
    *Aspartam vb tatlandırıcı ve msg gibi güya aromalandırıcı maddeler olmayan
    *(modifiye) Mısır şurubu-nişastası
    * E-... kodlu kimyasallar içermeyen

Eskiden de bu yukarıda maddelerden içeren şeyler olurdu ama kesinlikle bir miktar fazlasına zararlı içerik bulundurmayanlar da olurdu.
    Bim'in krem çikolatasıyla Torku'nun Nutella'nın bir farkı yok. hepsinin yağı yukarıdakilerden süt yerine süt tozu.

Pahalılıktan dem vurmayacağım. Beni asıl rahatsız eden hem fiyat artışı hem miktar düşüşü aynı zamanda ürünün kalitesizleşmesi.

Ülkenin refahı döviz,faiz ve enflasyon üçgeninden ibaret değil.

Atıştırmalık ya da onuda geçtim markete gittiğimde alabileceğim herhangi bir şey arıyorum. Bulan-bilen varsa lütfen bilgilendirsin.

--Aman yiyin gitsin ne olacakçı tayfa ile münakaşaya girmeyeceğim çok yoruldum.

edit: ya ladies and gentlemen lar please bana köye git ineğin memesine yapış, domates kaynat salça yap gibi şeyler söylemeyin. Aslen karadenizliyim ve bir ayağım köyde. Burada asıl anlatılmak istenen şeye odaklanan. Ürünler kalitesizleştirdi tabiri caizse zehirleşti. Etikete bakmadan ürün alıyoruz. Ev arkadaşım sağlıklı besleniyorum kilo vereceğim diyor hazır makarnalardan almış evde akşam 8 den sonra yemiyor o saatten sonra zararlıymış yemek yemek vücuda. Hazır makarnanın içinde bi nükleer atık eksik ama olsun sağlıklı besleniyor güya.

Fiyat yükselip gram düşebilir ama aynı zamanda yediğiniz şeyin artık gofret, meyvesuyu, çikolatayla alakası yok. En azından gidip kanola, pamuk, özellikle palm yağı nasıl üretiliyor neden zararlı bunu araştırın. Bana abicimli, kardeşimli konuşun diye açmadım konuyu. Toplumsal bilgilendirme adına bir faydam olsun diye açtım. Kime ulaşırsam kar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inanlı -- 31 Ekim 2019; 22:19:32 >

• Atıştırmalığın doğalı meyve veya kuruyemiş. Meyve dediğin şey de şekerden ibaret onun da çok faydalı olduğu savunulamaz. Kuruyemiş de ulaşılmayacak düzeyde pahalı.
    Abur cuburu komple kaldırmak tek çözüm.

Ha bu arada süt tozu, sütün kuru madde haline getirilmişi. Öyle düşündüğün gibi milyon tane kimyasal işlem görmüş birşey değil. Aspartam da en azından karbonhidrat/kalori yükü oluşturmadan lezzet sağlıyor. Kötünün iyisi.
    Doğalınız batsın nedir bu doğal sevdası anlamıyorum.İçinden kıl çıkar tırnak çıkar pamukçuk çıkar bayatlamış olur küflenir tadı güzel olmaz vs....En iyisi yapaydır fabrika yapımıdır çünkü kusur nerdeyse yoktur.Soksan köye 2 gün köyde yaşayamazlar sonrada doğal doğal diye tuttururlar.Köydede yaşadım köy yoğurduda sütüde içtim ama marketlerdeki yoğurtlar sütler bin çeker.Sanki doğal yediğinizde temel reise dönüşüyorsunyz...
    Şalgam suyununda, turşularında tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Nedeni ise cam şişelerde olsa bile yapılırken plastik dev bidonlarda yapıldığını tahmin ediyorum. Şalgam suyu ve turşu yapmak için en az 15 gün koyduğun kapta beklemesi gerekiyor. Bunlar yapılırken içine limon tuzu, tuz, sirke konuyor ki içerisi asidik bir çözelti oluyor ve 15 gün gibi bir sürede plastik kapların bu asidik çözeltide bir miktar çözündüğünü ve bunuda tükettiğimiz zaman kansere yol açtığını düşünüyorum. Çözüm ise çok basit. Cam kavanozu alıp -istediğiniz boyutta- kendi şalgam suyunuzu veya turşunuzu yapmak.
  • Torkunun meyve suları var cam şişede içindekiler kısmında sadece üzüm suyu yazıyor artık neli ise doğrumudur bilmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atıştırmalığın doğalı meyve veya kuruyemiş. Meyve dediğin şey de şekerden ibaret onun da çok faydalı olduğu savunulamaz. Kuruyemiş de ulaşılmayacak düzeyde pahalı.
    Abur cuburu komple kaldırmak tek çözüm.

Ha bu arada süt tozu, sütün kuru madde haline getirilmişi. Öyle düşündüğün gibi milyon tane kimyasal işlem görmüş birşey değil. Aspartam da en azından karbonhidrat/kalori yükü oluşturmadan lezzet sağlıyor. Kötünün iyisi.

• meyve dediğiniz şey doğada içerdiği şeker sayesinde açlıktan bayılmamanız için ve enerji vermesi sebebiyle yaratılmış ama modern dünyada kesinlikle zararlı bile diyebiliriz. adam 3 öğün yemek yiyor sonrada bir sürü meyve yiyor. makarnanın üstüne pilav yemek gibi bir şey oluyor. tarım ilacı olayına hiç girmeyim
  • Doğal bir şey içmekten neyi kastediyorlar acaba?

• gına geldi sürekli aynı şeylerden. cips kola zaten zararlı yemiyoruz. bi kek aliyim diyorum popkek dankekten başka bişey yok. limonlu hindistan cevizli. içecek alicam meyve suları rezalet. 180ml olmuş zaten. bulursam cappy pulpy portakal veya havuçlu bi meyve suyu vardı daha çok çocuklara hitap eden bi şişesi vardı. abur cubur atıştırmalık artık yok. hep aynı bilindik ve tatsız tuzsuz şeyler. nesfitin çilekli bar ını almak istesem çok pahalı 5 tlye satan yer bile var. kısa zamanda değişseler çok iyi olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • içki içeceksin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Meyve ilaçsız olsa faydaları zararını amorte ediyor. Fayda kısmi daha ağır basıyor. Ama yemesini de bilmek lazım tabi. Dengeli olmalı. Tarım ilaçları gdo vs. zaten rezil bir şey.

Aspartam ise kanser etkisi olmasa glikozdan iyidir ama her ikisi de tehlikeli.

Çözüm ise. Mutlak kaçış çok zor. Mesela ben elimden geleni yapıyorum yada yapmaya çalışıyorum. Ama şu bir gerçek sağlık için hazır gıdaya paketli ürüne yer yok. Yine en olabilir olanlar. Meyve ve kuru yemiş.

• Haklısın hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keçi sütü,%100 meyve sular,züß marka doğal meyveli bar paran yetiyorsa bunları migrosta bulur alırsın.
    Yoksa su,çay,ayran iç yiyecek olarak tahin,çiğdem,fındık

çikolata,püskevit,chips gibi şeyleri atıştırmalık olarak görüyorsan zaten çok daha kötülerini hakediyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 29 Ekim 2019; 11:20:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kuruyemiş bile rezalet. Üç harfli marketlerin birinde,burada ve ekşide konusu vardı, içinden fare çıkmış.
  • Ayyy çok haklısın canim.ama napalim ki canımız istiyo ayol

• quote:

Orijinalden alıntı: kozmozun delisi

Ayyy çok haklısın canim.ama napalim ki canımız istiyo ayol
    hocam cümleleri okurken pp ne baktım
  • Doğal,kaliteli beslenme=Para

Asgari ücretli adam doğal beslenemez

• inanlı kullanıcısına yanıt
    Saglamdir

• Yine markete gidiyorum yine bir şey alamadan çıkacağım. Yok mu önerisi olan. Meyve suyu, kuruyemiş örnekleri iyiydi evim maden suyu ve kuruyemiş ambarına döndü tabi antep,kaju falan değil.
    Önerilere açığım.
  • Ben içecek olarak maden suyuna limon sıkıyorum onu içiyorum tavsiye ederim.
  • Mopalmo kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bende yapıyorumç
    Bazen suya 1 limon sıkıp hafif şeker ekliyorum yavaş yavaş içiyorum güzel oluyor.
  • haşhaşlı ekmek aldım atıştırmalık için :D Çayla sardı, sarıyor :D
  • son zamanlarda yediğim çikolata ne biliyim içtiğim kola falan çok kalitesiz geldi. Resmen mideme dokundular, kola komple sindirim sistemimi etkiledi.

İyice bok çukuruna düşmüşüz bu ülkede. Maddi manevi kalitesizlik fışkırmaya başladı. Bunun bir kaç tık altı artık hindistandır herhalde alümünyum, ne lan bu?

kuruyemiş alacaksan makbul adındaki yerden al, toptan fiyatına perakende satıyorlar olabildiğince düşük fiyatlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 30 Ekim 2019; 0:14:25 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.