Şimdi Ara

Kinect incelemem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendimce kinect için bir inceleme yaptım umarım almak isteyen kararsız kalan ya da nedir bu kinect arkadaş diyenlere bir yararım dokunur.

Öncelikle cihazı nasıl temin ettiğimden başlamak istiyorum kinect cihazından daha e 3 fuarının ilk gösteriminde haberim olmuştu dolaysıyla ürünün piyasaya çıkmasını büyük bir merakla bekledim ve amazondan ön sipariş yoluyla aldım 149 dolar artı vergi ile 162 dolara Amerika’dan aldım çok büyük bir tesadüfle kinect’in Amerika’da ki bir arkadaşıma yolladığım sırada ablamlar bu ülkeye bayram tatili için gitti ve dönerken cihazı getirdiler gümrükte herhangi bir sorun çıkarmadan geçti cihaz.

Alet Amerika’dan alındığı için uymama gibi bir sorun ilk başka benimde kafama takıldı (benim xbox 360 pal) bu yüzden microsoft’la temasa geçtim ve aletin region free olduğunu öğrendikten sonra içim rahatladı ( cihazın kendisi region free lakin oyunlarda bölge ayrımı var hemen hatırlatalım)

Xbox 360’ım banlı bir sorun olur mu?

Gibi soruları forumda epey gördüm bilgi vermek için söylüyorum umarım modları kızdırmam yada illegal bir bilgi vermiyorumdur(eğer öyle ise bu kısmı silebilirim)
    Benim xbox 360 1.5.1 fw li geçen sene ki büyük ban dalgasında banı yemiş lite on dvd li bir cihaz bu bağlamda kinect yeni update’i usb ile yaptıktan sonra çalıştı.

Cihaz kimi arkadaşların dediği gibi amerikadan gelmişte olsa fiş olarak global voltaj kullanıyor yani 110 240 v arası dolaysıyla pahalı voltaj çeviricilere ihtiyacınız yok sadece Amerikan prizi Avrupa prizine çevirmeye yarayan ucuz bir priz çevirici işinizi görecektir( ben 2 tlye aldım priz çevirici fiyat fikri vermesi açısından zamanında çevirici 50 tlye almıştım)

Salonum çok küçük kinect alsam çalışır mı?

Şimdi kinect malumunuz move ve wiiden temelde farklı bir cihaz ve gereksinimleri de gene farklı bu bağlamda kinecti oynayacağınız alan ne kadar büyük olursa cihazdan alacağınız verimde o kadar artıyor , gene cihazın içinden çıkan kılavuzda ki bilgiler burada geçerli aletle aranızda 1.8 metrelik minumum bir fark olması gerekiyor ki deneyimlerimden bunun 2 2.30 metre olması cihazdan tam performans almanızı sağlıyor bahsettiğim uzaklıklara ulaşırsanız özellikle aynı anda birden çok oyuncu oynadığında gene cihazdan tam verim alırsınız aksi takdirde kimi oyunlarda çoklu oyuncudan kimi oyunlarda ise eğer 1.8 metrenin altında düşerseniz tekli oyuncudan dahi verim alamayabilrisiniz.
    Tavsiyem eğer kinect almayı düşünüyorsanız bu alan işini ciddiye almanız

Türk tipi salon

Başlık ilginç gelebilir lakin hepimizin bildiği gibi bizim salonlarımızın ortasında böle devasa bir orta sehpa bulunur bazen mermerden bazen camdan ya da ahşaptan şimdi eğer kinect oyunları oynamak istiyorsanız özellikle de bu bahsettiğim eşyalar cihaz ile sizin aranızdaysa bunları kaldırmanız gerekmekte çünkü en başta da dediğim gibi cihaz wiiden ve movedan farklı olarak sizin bütün vücudunuzu tarıyor ve kullanıyor ve bu taramayı kesmemek için aranızda bir engel olmaması gerekiyor dolaysıyla bizim genelde orta sehpa olarak kullandığımız yada koltukların önünde duran zigon denen cibiliyetsiz şeyleri oyunları oynarken kaldırmanız elzemdir arkadaşlar burada iş annelerimizi ve eşlerimizi ikna etmemize bakıyor tabi.

Hardcore oyuncu vs soft oyuncu

Başlığı görünce gene ne oluyor inceleme nereye gidiyor diye korkuya kapılmayın birazda oyunları inceleyelim dedim şimdi öncelikle şahsımın oynadığı oyunlardan bahsedelim genelde yukarıdaki tanımlardan hardcore denen sınıfa giren bir insanım cod fifa halo genelde oyun listemde hep üst sıralardadır arkadaşlarımla evde oyun oynamayı internet üzerinden çoklu oyuncu modunda oynamaya her zaman tercih etmişimdir eve çağırdığım arkadaşlarla party oyunları olarak genelde guitar hero serilerini tercih etmişimdir keza aynı şekilde 08’den beri fifa turnuvaları yaptık böyle kısaca oynadığım oyunlar hakkında bilgi vermemin sebebi(umarım sizleri sıkmamışımdır) cihazı almak isteyip oynadığı oyunlar yüzünden kararsız olanlar için bir ön bilgi vermek içindir
    Bende ilk başta alırken lan acaba bu kadar para veriyoruz ama güzel olacak mı oyunlar diye epey kararsızlığa düştüm lakin size şu kadarını söyleyebilirim cihazın geldiği günden beri controller istiyen hiçbir oyunu açmak aklıma bile gelmedi, eve gelen iki farklı arkadaş grubum ile de (ki bunların biri halocu diğerleri fifacı idi) sürekli kinect oyunlarını oynadık ve şu kadarını diyebilirim ki xboxta şimdiye kadar en cok bu oyunlarla(kinect oyunları) eğlendik.

Lag varmı lag

Oyunların incelemesine geçmeden önce gene forumlarda çok gördüğüm lag meselesine gelelim
    Şimdi arkadaşlar cihazın çalışma prensibinden dolayı bir gecikme olması zorunlu sonuç itibariyle hareketlerimizi aynı anda aktarması mümkün değil lakin bu aktarmada ki gecikme oyunlardan oyunlara değişiyor bu da açıkçası 1 sene içerisinde şu anda bazı oyunlarda yer alan bu gecikme sorunun hç bir oyunda kalmayacağı fikrini bana verdi

Şimdi bazı oyunları tecrübelerimle açıklamak istiyorum;

KİNECT SPORTS
    Benim şahsi favorim bu oyun oldu orijinal oyun kullanan ve kinect oyunu almak isteyenlere ilk önereceğim oyun budur bir kere yukarıda bahsettiğim gecikme sorunu bu oyunda tamamiyle kabul edilebilir düzeyde ve kesinlikle oynarken hiçbir rahatsızlık vermiyor içinde futbol plaj voleybolu masa tenisi atletizm bowling gibi oyunlar ve birkaç tane de mini oyun yer alıyor.
    Bunların hepsi birden fazla kişiyle oynanabiliyor(en başta dediğim gibi kişi sayısı arttıkça alan gereksinimi de artıyor) açıkçası masa tenisi ve atletizim eğlence açısından favorim olmuş durumdalar

Burada küçük bir move karşılaştırması yapmam gerekirse movedada masa tenisi oynama fırsatı buldum kinect ile karşılaştırınca moveun masa tenisi biraz daha profesyonel kalsa da kinectin elde hiçbir şey olmadan bütün vucutla oynama olayı gerçekten insanı uzay çağında gibi hissettiyor gene kinecte dönecek olursan kinect sportsun tamamında gecikme süreleri oldukça iyi yani bu yüzden oyunun oynanması aksamıyor kesinlikle beach volley ve masa tenisi oynarken iki kişinin aynı takıma geçip xboxa karşı oynamasının zevki gerçekten anlatılmaz yaşanır hele masa tenisinde 10 -4ten çevirdiğimiz bir maç var ki sonunda resmen kutlama yaptık keza voleybol oynarken yandaki arkadaşınızın smaç vurması için yaptığınız manşetler insanı inanılmaz havaya sokuyor bu oyunlar içerisinde en zayıfı futbol biraz aceleye gelmiş açıkçası ana fikir iyi ama uygulama cok iyi değil lakin dediğim gibi 1 sene içerisinde sadece futbol için çıkarılacak bir oyunun kalitesi için iyi bir fikir veriyor denebilinir keza bowlingi oldukça başarılı ve hassas buldum atletizm ise hassaslıktan cok zevkli özellikle engelli koşu ve cirit atmada sakatlanma riski ciddi derecede var ama oyunu arkadaşlarınızla oynamak inanılmaz zevkli

Kinect adventures

Cihazın içinden çıkıyor bu oyun (kinectin içinden) lakin bende orijinal olan çalışmadı üzerinde ntsc yazıyordu lakin bundan mı yoksa fw den dolayı mı bilmiyorum bu oyunun içerisinde de gene 4 5 tane ayrı oyun var şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu oyun gecikme sorunun en az yaşandığı oyun ki gelecekte ki çıkacak oyunların nasıl kaliteli olacağının bir göstergesi olarak görüyorum içerisin deki oyunlardan bir tek boat adventures beni sardı gene bu oyunda iki kişi olacakta oynanabiliniyor gölde ki bot üzerinde verdiğiniz tepkiler cok hızlı bir şekilde ekrana aktarılıyor ayrıca bu oyunda ki menü tasarımını oldukça başarılı ve kullanışlı buldum

Evet arkadaşlar oyunlar arasında şimdilik sadece bu iki oyunu inceledim ki bunlara sonic free riders ve en cihazın özelliklerini en iyi kullanan dance central ve your shape oyunlarının incelemesini de eğer vaktim olursa ekleyeceğim

Sadede gelirsek herkesin kafasında şu var 160 dolar bu cihaza değer mi tabii bu göreceli bir soru olmakla beraber benim şahsi fikrim sonuna kadar değer inanın cihazı aldığım günden beri eve gelen herkesle yada tek başıma kinect beni ailemi ve arkadaşlarımı cok ama cok eğlendirdi bu saydığım insanların yaş aralıkları inanılmaz değişken şahsım(forumlarda cok verilmez yaş ama) 24 yaşında ki arkadaşlarım da genelde bu aralıkta annem babam onların arkadaşlarıyla beraber bu yaş aralığı 60lara kadar çıkıyor ve saydığım her değişik grup kinectten kendince bir zevk aldı diyebilrim ki cihazın da asıl hedef kitlesi bu yani cod black ops oyunu gibi evde ki tek kişiye göre olmaktansa bir ev partisi konsepti yaratmak cihazın asıl Pazar hedefi

Project natal e3 te ilk gösterildiğinde forumlarda herkesten duyduğum bu cihaz çıktığında ilk videolarının yüzde 60ını yapsa başarılıdır deniyordu size şu kadarını diyebilirim ki bu oran şu an itibariyle dahada yukarıda ve cıkan oyunlar daha sadece cihazla beraber piyasaya sürülen oyunlar 5 yıl önce piyasaya çıkan xbox 360ın şimdiki oyunlarına göz attığımızda yaşanan inanılmaz gelişmeye göz önüne alarak kinectinde önümüzdeki zaman diliminde cok daha kaliteli yapımlar ortaya çıkacağından kuşkunuz olmasın diyebiliriz benim şahsi fikrim gelecekte( 1 yıl içerisinde ) hem parti oyunları konseptinde hem de hardcore oyuncuları memnun edecek yapımların devamı gelecektir
    (yazım hataları ve bazı cümle düşüklükleri için şimdiden özürlerimi sunarım) incelemem ilerleyen günlerde devam edecektir sormak istediğiniz sorular çekinmeden sorabilirsiniz cevaplayabilirsem ne mutlu bana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CHAOSCU123 -- 24 Kasım 2010; 0:02:56 >

• mesajım bulunsun yarın sabah okiycam bunu editlerim

Edit:Çok güzel bir inceleme olmuş dostum eline emeğine sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspfreak -- 25 Kasım 2010; 23:05:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pspfreak

mesajım bulunsun yarın sabah okiycam bunu editlerim

güzel inceleme olmuş teşşekürler
  • quote:

Harika bir tanıtım yazısı olmuş. Baştan sona okudum. Güle güle kullanın. Televizyonunuz kaç inç bunuda paylaşabilir misiniz?
  • quote:

pspfreak çook şey kaybetmişsiiinn...
    başlığı açan aradaşi hayrlı vebol eglenceli olsun kinectin:) büyük zevkle okudum..eline emeğine sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: disc0nnect

Harika bir tanıtım yazısı olmuş. Baştan sona okudum. Güle güle kullanın. Televizyonunuz kaç inç bunuda paylaşabilir misiniz?

Alıntıları Göster
    Eline sağlık dostum güzel olmuş gerçekten,benim mesafe tam 2 metre,umarım 2 kişi için sorun olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: JOSEPH_STALin

Eline sağlık dostum güzel olmuş gerçekten,benim mesafe tam 2 metre,umarım 2 kişi için sorun olmaz

2.kişi benmiyim kanka

@CHAOSCU123
    Güzel inceleme olmuş hocam eline sağlık . zevkle okudum
  • İnceleme için teşekkürler. Hayırlı olsun.

quote:

Teşekkür ettikten sonra da editleyebilirdin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JOELLAMBERT

Alıntıları Göster
    Süper inceleme, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathcallsdeath -- 24 Kasım 2010; 1:28:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathcallsdeath

Süper inceleme, teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Eline sağlık dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScRyedd

Eline sağlık dostum

Alıntıları Göster
    güzel inceleme olmuş, biraz görsel olsa daha iyi olurdu, eline sağlık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pepe Kontes

güzel inceleme olmuş, biraz görsel olsa daha iyi olurdu, eline sağlık..

Alıntıları Göster
    Yazıyı okuyunca, Kinect almak için sabırsızlanmaya başladım. Gerçekten güzel inceleme olmuş, elinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: silex

Yazıyı okuyunca, Kinect almak için sabırsızlanmaya başladım. Gerçekten güzel inceleme olmuş, elinize sağlık.

Alıntıları Göster
    Bu arada, benim kafama takılan br şey var;
    Kinect aldığımda bu minimum 1.8 metre mesafe problemi benim de başımı ağrıtacak gibi duruyor, odam çok küçük ve salonda oynama imkanım yok.
    Fakat bunu çözebilmek için, acaba kinectin kamera lensinin önüne geniş açı görüş sağlayacak bir mercek, veya fisheye lens taksak, mesafeyi böylece azaltabilirmiyiz diye düşünüyorum. Fakat başka problemler çıkar mı, onu öğrenmek için denemek lazım. Eğer böyle bir imkanınız varsa, deneyip paylaşırsanız çok sevinirim.

• quote:

Kinect aldığımda bu minimum 1.8 metre mesafe problemi benim de başımı ağrıtacak gibi duruyor, odam çok küçük ve salonda oynama imkanım yok.
    Fakat bunu çözebilmek için, acaba kinectin kamera lensinin önüne geniş açı görüş sağlayacak bir mercek, veya fisheye lens taksak, mesafeyi böylece azaltabilirmiyiz diye düşünüyorum. Fakat başka problemler çıkar mı, onu öğrenmek için denemek lazım. Eğer böyle bir imkanınız varsa, deneyip paylaşırsanız çok sevinirim.

Hocam avatardaki sen isen zor oynarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: archVillain

quote:

Hocam avatardaki sen isen zor oynarsın.

Alıntıları Göster
    kinetici almıcam tutucam kendimi zamanında eyetoya para verdim wii setim vardı wiifit ile birlikte ama hepsinide 1 ay sonunda rafa kaldırdım bu tür ürünleri hiçbir şekilde kötülemiyorum eğerki arkadaş grubunuz yoksa bu tür oyunları oynayacak ailenizde çok sevmiyorsa tek başınıza hiçbir zevki olmuyor...

Salon konusu evet burda çok önemli hele o ortadaki masa wii zamanında benim ömrümü yemişti hergün masayı çek bidaha geri yerine koy baya uğraştırıcı oluyordu arkadaşında dediği gibi büyük bir salon gerekli bü tür oyunlar için...

• quote:

Orijinalden alıntı: harmonyoa

kinetici almıcam tutucam kendimi zamanında eyetoya para verdim wii setim vardı wiifit ile birlikte ama hepsinide 1 ay sonunda rafa kaldırdım bu tür ürünleri hiçbir şekilde kötülemiyorum eğerki arkadaş grubunuz yoksa bu tür oyunları oynayacak ailenizde çok sevmiyorsa tek başınıza hiçbir zevki olmuyor...

Salon konusu evet burda çok önemli hele o ortadaki masa wii zamanında benim ömrümü yemişti hergün masayı çek bidaha geri yerine koy baya uğraştırıcı oluyordu arkadaşında dediği gibi büyük bir salon gerekli bü tür oyunlar için...

Alıntıları Göster
    inceleme için teşekkürler...Türkiye ye gelsede bizde alsak yorum oku oku nereye kadar bi de biz geçelim kinect karşısına

yorumları okuyunca denemek için sabırsızlanıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: brigand35

inceleme için teşekkürler...Türkiye ye gelsede bizde alsak yorum oku oku nereye kadar bi de biz geçelim kinect karşısına

yorumları okuyunca denemek için sabırsızlanıyorum...

Alıntıları Göster
    İnceleme harika olmuş, teşekkürler "CHAOSCU123"

Dün ürünü satın aldım ve akşam 4 - 5 saat oyun oynadık eşimle beraber, inanın zamaın nasıl geçtiğini farktememişiz. Gerçekten harika bir ürün, uzun zamandır evde bu kadar eğlendiğimi hatırlamıyorum.
    Özellikle eşim için çok iyi oldu, ben oyun oynarken o sürekli başka şeylerle ilgilenmek zorunda kalıyordu kinect bu problemi ortadan kaldırdı .
    Ürünün tek eksisi mesafe problemi tam 2 metre uzaklıkta oynuyorum, 1.85 boyum var ve kinect sensörünün gösterdiği görüntüde kafamın üstü sığmıyor ama oyun sonlarında çektiği fotoğraflar geniş açılı onlarda sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerq -- 24 Kasım 2010; 11:00:07 >

• quote:

Bunu tavsiye etmem. Kinect binlerce kızılötesi ışın yollayarak uzaklığı algılıyor. Kinect'e zarar verebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.A.N.G.A.K.A

quote:

Bunu tavsiye etmem. Kinect binlerce kızılötesi ışın yollayarak uzaklığı algılıyor. Kinect'e zarar verebilirsin.

Alıntıları Göster
    Inceleme icin Tskler Hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: M.A.N.G.A.K.A

quote:

Alıntıları Göster
    öncelikle herkese teşekkür ederim ;
    şimdi boyu uzun olan arkadaşlara şöyle bir tavsiyem olacak ilk başta kinecti xboxın yanına yerden 1 metre yüksekliğe koymuştum ve bu 1.85 boyunda ki eniştem için biraz problem yarattı daha sonra kendisi kinecti tv'inin üstüne koymayı akıl etti(Bu arada televizyon eski projeksiyon tipi tvlerden artık cok kalmadı ama buda zaten serisinin son üyelerinden 720 p hd özellikli bir alet bunun dışında hiç hd projeksiyon tipi tv görmedim)
    tv inin üstüne koymak çok daha geniş bir açı ve daha kaliteli bir kalibrasyon sağladı eğer sizinde böyle bir imkanınız varsa cihaz olabildiğince yukarıya koymayı denemelisiniz
    cihazın önüne koyulacak genişletici lenslerin işe yarayacağını zannetmiyorum yine de microsoft'a mail atmaya değecel bir konu lakin cihaz sadece kameradan oluşmuyor C.R.U.I.S.E.R 'ın da dediği gibi odanın her tarafına gönderilen kızılötesi ışınlar böyle bir lensle sekteye uğrayabilir.
    incelemeye en kısa sürede vakit buldukça devam edeceğim başka sorular olursa onlarıda cevaplamaya çalışacağım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.